Коментари - Постигнато е съгласие в ЕС за новите санкции срещу Русия – таван на цената на петрола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен че няма газ, няма да има и бензин, машинни масла, пластмаси.

Аз предвид инфлацията съм сложил също таван на доста стоки и услуги идващи от западна Европа и САЩ. Ползвах iPhone, но сега съм сложил таван от 500 лева за новия модел. Ако не го взема за толкова, просто ще мина на андроид телефон от Китай.

ползвал iPhone че и се пъчиш

Додето Урсула бабува на новия европакет глупости, а Байдън по тревога вдига телефона и звъни на саудитите, ОПЕК+ гласува намаляване на добива и показва среден пръст на всички - вие си слагайте тавани, ние ще си гледами интереса. Не щете от руснаците, купувайте от нас. Ама кой ви е обещал, че ще е евтино? Пък ако някой все пак ви е обещал, купувайте от него. Ако има достатъчно, че да продава и на вас.

При положение че от ОПЕК+ намаляват добива на петрол с цел да спре понижаването на цената на петрола не се знае как ще действа тавана на цените на петрола от Русия въведен от ЕС.

Това Путин не го интересува. Той вече заяви, че въведе ли се такъв абсурд спира доставките на петрол. Опек + също се възползва от тъпите решения на ЕС.

Не санкции а мейдан му трябва на путкин. Не по улиците, а пред Кремъл. Както на времето оня сифилистик Ленин направил на царя.

Ние тука си дрънкаме само в Китай свързват с газ 15 000 000 домакинства, за отопление и готвене, защото изчислили че замяната на дървата и въглищата за горене ще увеличи продължителността на живота с 2 години. тази тенденция ще се запази до 2050г. Освен това има нови проекти за 370 милиарда кубика газ годишно , толкова употребява ЕС. От датских печат

И в отговор на това Русия обяви намаляване на добива на нефт, съгласуване с ОПЕК+. Байдън звъни да пита в ОПЕК защо намалят добива на нефт? Ами ето защо. Защото чиновниците от държавите в ЕС имали гениалната идея да сложат таван на цените на петрола. И кой тогава ще ни го продава този петрол? Ние сме по-малко от 500 милиона в това ЕС, т.е. нямаме и 1/4 от Китай, а ако добавим и още толкова население в Индия е ясно, че производителите на петрол няма да останат гладни, но ние ще се движим с конски каруци скоро. И след 8 пакета санкции, еврото се срина под щатския долар, а рублата варира между 55-65 рубли за долар вече над половин година. Голяма работа вършат тези санкции явно?!

"Европейските газохранилища са запълнени до 90 на сто, посочи тя." Запасили се с руски газ, на ниски цени, и сега ще го продават....на не толкова ниски цени Ей, нищо ново под слънцето

Таван ще има. Примерно 180 долара за барел. Скоро това ще е евтино.

Пълнете туби, резервоари и варели. Щото не знам кой на кого какво прави, но надупеният е средностатистическият гражданин, на коя да е страна, от тия, зависими от това малоумно, и плиткоумно решение. А напролет ще хванете вдсичките санкциониращи. зелени, и много умни, с по едно колелце, и да ходят да сеят Добруджа пеша.

Мислех ( когато падна социализма), че ще спрат да говорят за светлото бъдеще, то най-после ще ни споходи. Таратанци. 33 години по-късно и на Запад започнаха с дитирамбите за светлото бъдеще явно за да спре населението да мисли за икономическата катастрофа дето се задава.

Тя тази катастрофа на гнилия запад я чакам от 80 години, дедовото и все не идва, ех!!!

Ами явно е време да идеш на очен и ушен лекар. Тя в момента се случва пред очите ти!

Понятието ти за катастрофа да не би да е ядрана катастрофа, щото само така се обяснява писанието ти гръмнаха се с ракета вчера в Кореа, що не утре с ядрена бомба

Що да не наложим таван . Имаме запас от горива вече. На Русия мрежата и за доставки 80 % е за европа. Дали няма да продава на цена с таван ? Или ще продава или ще се научат да пият петрол . И ние можем да изнудваме

Ами не е 80% отдавна. Вече сигурно е под 50% за ЕС. САЩ и Китай вече са основните купувачи. Русия чрез терминала "Сахалин2" снабдява САЩ, Корея и Япония с втечнен газ. Отделно Китай, Азербайджан (да не си мислите, че азерският газ е на Алиев?)

А я кажете, драги ми смехурковци, защо от Униан трябва да разбирам, че сме се сдобили с изключение от санкциите, наложени оъ ЕС против Русия?!?

Къв си ти че някой да ти дава обяснение?

и наште тарикати ще се запасят на 90%, а после ще ни го продават скъпо прескъпо

Кво ми слагаш минус бе идиот, не е ли така? Дебил мършав

Не се оплаквайте сега!!!! Вие само преди няколко дни гласувахте за евроатлантиците!!!!! Значи сте съгласни с тяхната политика за санкции против Русия! Какво сега пак хленчите????????

Не просто искам да разкарат наглия Гешефт.

Z

"таван на цените на руския петрол' - бах ти и пазарната икономика? Връщаме се в мутренските години - идва мутрата и ти вика - тия домати ще ги пуснеш по 2 лв, не може по 2,20лв. Проблема на мутрите е, че Путин не ебава да ги ебава много-много мутрите... :)

НЕЩО СЛУЧАЙНО МИ ИЗЧЕЗНА КОМЕНТАРА, ТА ДА ПОВТОРЯ: "Русия трябва да се откаже от имперските си амбиции" ЗАЩО ГЕРМАНИЯ ИМА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ТЮРИНГИЯ И САКСОНИЯ-ГДР, А РУСИЯ НЯМА ПРАВО НА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ НОВОРУСИЯ??? ЩО ЗА НАГЛОСТ???

Аз искам таван на маслото от 1,99лв., в чуждите вериги, които почти са завладели пазара на дребно в България! А така също и на олиото от 1,50лв.

Пълнете колите и тубите.

Само унгарците се прецакаха с дългосрочен долар и ще купуват на високи цени. Другите ще плащат себе стойността + 3 копейки да има за бонбони на Кабаева.

За унгарците скоро няма да има и нефт и газ.

Не е ясно кой е прецакан. Някой приемат мечтаното за реализирано. Таван на цените ... ама за 3 месеца. После, за гьон сурат, ще вдигат тавана... ЕС не разбра ли, че със санкции само садо-мазо става!

Просто руска газ за Европа повече няма да има.Това е целта и желанието на европейските лидери. Търсенето ще превиши предлагането и цената ще хвръкне нагоре. Ако купувача диктува на продавача, то продавача няма да продава. Независимо кой е той. Бил Русия, Норвегия, Арабите.... За тази зима пълненето на хранилищата с американска газ започна, когато те бяха половината пълни с руски газ. Догодина тези стартови 50 процента ги няма.

Заради тези 50% в момента Германия взима 200 млрд заем. А догодина ще й трябват 400..които не може да смогнат да печатат. Франция гори Евро от месеци по същата схема. А сега идват и горивата, следва токът... Яко, добре се освобождава Европа от всички зависимости :) Освен да направят горелките с банкноти да работят...не знам

След целият този бълвоч, не мислите ли, че е нужно да се спомене какъв ще е този таван? Черно на бяло. Сума.

Руския петрол е вфффтин. Американски фирми вдигат много цените. Да няма борса да прекупува. Само добиващи вирми да продават. Арабите също вдигат много цените. .

Руският петрол е много скъп след като Путин реши да възстановява СССР

Ти къде чу тази простотия? Не ти работят ушите! Путин няколко пъти повтаря, че СССР свърши, ама глухите си знаят! Отделно, къде в момента Русия е Социалистическа (превод на СССР)?

Само уточнение - не СССР, а РСФС - Руска съветска федеративна република - това беше названието на страната, когато съществуваше СССР. Днес е просто РФ - Реска Федерация. И правилно, няма "социалистическа". Но не се опитвай да го обясняваш на тези, които нито искат да знаят, нито искат да разберат. Много по-лесно и по-спокойно е да повтаряш опорките на русофобската преса.

Който копае гроб другиму, сам пада в него

Москва падна по гръб в гроба наречен Украина

Москва не я мисли, още не е паднала.

Велики, Велики. Скоро ще видиш

Нъл и за газо се точехте? Ама Норвегия се опъва.. Щото искате и от нея дългосрочен договор с фиксирана изгодна за консуматорите, а не за производителя ли цена.. Е сега ОПЕК ша намали добива.. Цената ша скочи.. САЩ ще отворят пак резерва си.. Пък после цената пак ще скочи.. Щото резерва на САЩ сай изчерпал.. И тъй по спиралката.. Все нагоре.. С малце спирания УЖ за почивка..

Норвегия и САЩ правят всичко по силите си за да намалят последствията от руският рекет с газа и нефта.До няколко месеца кризата предизвикана от Русия ще бъде преодоляна.А Русия никога вече няма да бъде доминатор на европейският пазар

Опек са далеч по-сериозен фактор от Норвегия и сащ. Арабите в момента са на страната на Русия особенно С.арабия която е дефакто лидер на Опек.

Кефи ме ,, ...от руският рекет с газа и нефта'' .Аз искм - мерцедесите по 1000 лв. бройката ... в комлект с 2 голфа - бакшиш .

"до няколко месеца...ще бъде преодоляна" :) Как по-точно? Като икономиката се научи да не използва газ, ток и нефтени продукти ли? Или намери и разработи нови находища? Или улови вятър и слънце в терават-диапазона за да компенсира липсата на фосилни горива? :) Много ми харесва това "до няколко месеца ще сме супер"

Тия се заклаха. По добро икономическо харакири не могат и да измислят

Наистина много голямо и болезнено харакири за руснаците

щом така са решили - ОК, всеки в правото си. Обаче усещам следващата статия в смисъл "държава Х налага таван на цените на горивата от дата У". Естествено пари за това няма, ще се дърпат едни Нстотин милярда заеми от СБ... Стана същото с газа, тока..сега и горивата. Да видим накрая ефект ще има ли и за кого.

Европейският съюз е най богатият икономически и политически съюз на света.Пари има,но толкова бързо не може да се построят кораби за превоз на втечнен газ и още танкери за превоз на нефт.Нефт и гоз има в огромни количества на много места по света. И у нас също ,но ,,братушкити” не ни позволяват да си го добиваме

БЯХА довели американска фирма да прави проби за газзз и тя УЖ НИЩО НЕ НАМЕРИ - НЯМАЛИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ДА РАБОТЯТ.

пари няма. Германия само за да компенсира газта ще вземе 200 млрд заеми. За военна техника мисля взеха още толкова преди месеци. За тока може и да стигнат, но за ограничаване на цените на горивата - никакъв шанс. Нови заеми са единственият изход. Или жертване на приходите в бюджета, който е на червено от доста време. Същото в Холандия - преди седмица свалиха акциза с 30 цента директно. Още веднъж ако се наложи...не знам, много оптимистично гледате на нещата.

От малоумните джендъри никой не очаква нещо смислено, освен надупване към този, който си е купил продажния европейски елит, Знайно кой е световният бандит. Но в ритуалното самоубийство ще бъдем натикани и ние, при това от най- презираните у нас полтически плужеци като Пасито, Плевналиев и подобията им. Както и от титана на мисълта Тиквун, когото господарите галят по простатат му кратуна. Не мисля, че трябва да им се даваме.

сте плужеците които се плужат пред Москва.Просажни плужеци.Плевнелиев и Пасито както и Борисов са най пробългарските политици

Благодаря!!! Разсмя ме и ми оправи настроението за вечерта! С такива идиоти като тебе сме достойни за последното място в ЕС!

Да поясня нещо за таваришите дето подскачат като япоснки петлета . Русия няма танкери, европа няма да внася газ по тръба, а тези които искат да ппащат по високи цени(ли сами ще искат да се набутват на това) може да попаднат под санкции а самите танкери които превозват непроверен товар няма да бъдат застраховани. Застроховки правят само няколко компании. До няколко мвесеца русия ще се съгласи на плна репарации на украйна за да отпадмнат санкциите.

Тъп ,по- тъп , кочев

Напиши Sofcomtlot в Гугъл. Това е руска държавна компания за превоз на товари по море. И имат точно 127 газовоза. Всички произведени след 2013,2015 година. В момента половината от тях са дадени под наем на компании, които докарват газ от Америка за Европа.Другата част прави редовни рейсове до Индия. И те така....

Супер ! На Русия 80 % от инфраструктурата и за горива е към Европа. Ако ще да продава на цена с таван ако иска да си ползва петрола за напитки. Ха на бас обаче че почти фалиралата вече Русия ще избере да продава и ние ще спечелим!

Подписка в Австрия: Ние сме потърпевшите от санкциите, а не Русия. Искаме неутралитет! "Крайно време е да действате в съответствие с желанията на суверена" - така започват авторите на отворено писмо до федералното правителство, в което призовават Австрия да се върне към абсолютния неутралитет. Само за няколко дни тази инициатива вече е подписана от 40 000 граждани. Многократна военна реторика по повод жестокия конфликт в Украйна, заплахи от страна на зеления министър на енергетиката към Русия за едностранно прекратяване на договорите за доставка на газ, както и огромни парични подаръци за Киев, доставки на гориво за украинските войски - и като нетен донор на ЕС - съфинансиране на скъпите оръжейни доставки за Киев: черно-зеленото федерално правителство на Австрия - за разлика от Швейцария - явно е взело страна във войната за Донбас. Министърът на външните работи Александър Шаленберг твърди, че това е така: Неутралитетът на Австрия е "елемент на самоопределение". Партньорите на Австрия по Московския меморандум (1955 г.) вероятно виждат нещата по различен начин. Но все повече австрийски граждани искат също така да се върнат към истински неутралитет: далеч от санкциите на ЕС, които повече от половината австрийци вече подкрепят да бъдат прекратени (проучване на INSA, септември 2022 г.). И да се върнем към посредническата роля на Републиката за прекратяване на огъня, за завръщане на мира в Европа. Министърът на външните работи Александър Шаленберг в Киев: Австрия ясно се позиционира като поддръжник на Украйна Инициативата на блогъра и предприемач Гералд Маркел много добре улавя това основно настроение на австрийската душа, срещу което в момента се борят основните медии. В отвореното си писмо до федералното правителство активистите пишат: "Нека като Република Австрия НЕЗАБАВНО да се върнем към строг неутралитет спрямо ВСИЧКИ страни в конфликта в Украйна. Като част и следствие от този неутралитет, нека да засилим контролираната хуманитарна помощ за цивилното население в засегнатите от войната региони. Нека предоставим Виена като място за провеждане на международна мирна конференция в съответствие с десетилетната традиция и да поканим във Виена ВСИЧКИ страни в конфликта и техните политически лидери." Само за няколко дни 39 477 австрийци вече са подписали това писмо - ето връзката: www.souveraenitaet.org/neutralitaet - а тук можете да прочетете цялото писмо:

Пазарна икономика.

Не е ли така? Цената върви нагоре надолу спрямо това за колко може да се продаде !

След като намалява цената на петрола, ЕС ще намали и цените на мерцедесите, на беемветата, и на фолксвагините?

Само на руските продукти. В крайна сметка всички искаме да преебем руснаците вече не е ли така?

Къде си тръгнал и ти с малкото си пишленце, бе платена държанко?

Който вади санкции, той от санкции умира.

Точно така трябва да де рабити ,твърдо .Не може новоизлюпени диктаторчета с големи апетити за територии и земни богатства да си правят каквото искат.Мачкане по главата на всеки диктатор ,който се оптва да променя политическата карта на сеета

Путин е минал далеч от "новоизлюпено диктаторче". Има 20 години стаж вече.

И кой ще ти плаща разликата, като скочи цената на международната борса, пълен малоумник, язък че защитаваш уж десни, а то комунделски начинания!!!!

Заради такива енрогейски отрепки, които управляват ЕС, братска Русия отново трябва да освободи Европа, но този път цялата.

Толкова ли сте малумни, че всичко това е бумеранг за вас Вси мислех ,че поне малко акъл ви е останало , но толкова будали като вас не бях виждал Вие вървите срещу собствените си народи. Да ,акъл се дава на хора ,а не на откъсани индивиди

са много добре заплатени от САЩ и затова ги обслужват толкова старателно. Време е народите им да ги линчуват!

Вземете прочете Капиталът на Маркс и ще разберете , че при капитализма няма пределна цена ! Има само пазарна цена !

Това е една чудесна възможност за средният европеец да пусне косми и да "еволюира" ... В крайна сметка окосмяването предпазва и от хипотермия и от прегряване ... Производителите на епилиращи продукти ще фалират, разбира се, но това е малка цена за "свободата" ... Н'ъл тъй?

Само че "средният европеец" не се членува.

От козяк много слабо представление. Само 2-3 профана, дето са много отворени, но на живо са на 2 шамара живот.

- Идвам да си купя хляб, колко струва? - Хлябът струва 1,20. - Аааа, не, аз слагам таван на цената 0,20, и ти си длъжен да ми го продадеш за 0,20! .....ШИЗОФРЕНИЯ!

Не, не става това, а това : – Колко струва хляба? – 120 лв, ако не ти харесва стой гладен! – Това е неморално, до вчера беше 1 лв! – Не ми пука, аз го произвеждам и мога да правя каквото си искам! Умирайте от глад! Намесва се държавата и обявява, че хлябът не може да струва повече от 5 лв. Ето това става,

...и продавачът казва - аз съм дотук, търси си по-евтин производител/ продавач!

Да де , ама в твоя пример държавата държи и произвежда "хляба". Далче си от дествителността - щото това, на което искат да налагат таван на цената не се произвежда тук и нямат контрол над него. И ако съм аз и ми кажеш от утре твоят продукт ще струва толкова , просто няма да ти го продам. Тия тъпанари ще ни оставят на тъмно и студено...

Много си смешна Ели, защото въобще не е такава ситуация защото много прилича на: -Аз повече няма да купувам брашното от теб, а от по-далеч, зад океана, ще си чакам кораба, ще плащам транспорт. – Но аз продавам много по изгодно, хлйбът ще ти стане 120лв.? – Ние ще намалим дажбата, но няма да купуваме твоето "недемократично" брашно а по-скъпо от демократични производители на по-скъпи цени! – Това е неморално, до вчера беше 1 лв, защо подлагане на недоимък населението си! – Не ми пука, твоето брашно е недемократично, аз забранявам и на другите държави да купуват от теб! - Но това ще предизвика продоволствена криза! Намесва се държавата и обявява, че ще печати пари и хлябът не може да струва повече от 5 лв., но брашното може да достигне 120лв. за един хляб. Всички разбират че ни управляват шизофреници и си купуваме хляб по 5 лв., но данъците ни прибират останалата част от стойността, ние се чувстваме бедни, но ни обясняват колко сме демократични и в каква процъфтуваща демокрация живеем.

Ако продавам хляб за 120 лева бройката и държавата след това каже, че слага лимит от 5 лева, аз спирам да произвеждам и продавам хляб. Ще е 5 лева, но няма да има за всички. И като дойдеш да ме молиш за хляб ще ти кажа, че имам за 120 лева, но ей тея богоизбраните не ми дават да ти продам. Ходи протестирай. Така работи пазарната икономика. Това, което ти описваш е планова икономика. При второто в магазина има само, ако планът е преизпълнен.

В крайна сметка, стойността на едно нещо се определя от купувача и продавача едновременно. Ако продавача не го устройва предлагана му цена, може да си тръгне, но само хляб (петрол) ще яде. Също така няма прокопсал монополист. Просто такава е реалността.

Казах ви сороспии, проблема ви не е Русия, проблема ви са тромбите от ваксините и внезапната смърт. Много джендъри ке пукнат, но България ще пребъде.

Амин!

Няма го вече тоя съюз 350 000 000 Милона Свинчовци Пълен е с измет от Африка и Азия просто сега се харчат спестяванията в Германия гяма кой да даде и един грош когато ги свършат просто ги чака САЩ И ЮК да издъхнат сами а после уж Путин е виновен

Колкото и да не ти се вярва, в ЕС дори в момента има с един порядък по-малко незаконно влязли имигранти, които да папат социални, от колкото едно определено "малцинство" в България. Така че не ги жали толкова.

Нашите бразилци са около милион. А само през 2015 танте Меркел прие в Дойча 3.5 млн арабески и вапцани. Днес (по различни източници) техният брой е над пет милиона, и продължават да прииждат! И всичко това - от джоба на редовия германец...който обаче не е бездънен!

С нефта е по-лесно, отколкото с газа - арабите имат, а ЕС има танкери и терминали. Цената обаче ще ни излезе през носа. А ние няма как да си докараме танкер през Босфора и Дарданелите. Ех, ако не бяхме саботирали Бурас-Александруполис и сега можеше да го обърнем...

_stankow

За цената сте прав, но иначе Проливите не са затворени за танкери.

Не са. Но трудно ще минат. А таксите и застраховката ще обезмислят далаверата. Иначе и ние и румънците и украинците отдавна да сме минали на други суровини.

_stankow

Ами много големите танкери май изобщо не ги пускат, че е претоварен Босфорът. Но по-малките, 20-40,000 тона, защо да не минат ? По един на седмица, ей ги 2 милиона тона за България, берекет версин. Сиромах човек и на малко се радва ;) :D Но не трява да става така, под носа ни Новоросийск, ние от другия край на света да караме ... Оскъпява се много ! И борсови цени, не е като по дългосрочен договор ...

Арабите имат ама си го пазят. Сега купуват като луди от Русия и го преподават на "умните "евроджендъри. Както правят Азерите с газа. кокомисионите и разликата отиват в правилни джоб и всичко еточно.

ЕС се прострелва директно в главата.

Руска рулетка 1 куршум в барабана Европейска рулетка 6 куршума в барабана

Не е така! И в руската и в европейската рулетки се играе с по един патрон. Ама в руската с револвер "Нагант", а в европейската с Глок.

Че тя с цената да дигне краката се оля вече !!!!то бе ефтино и дългосрочно сега за борси ми разправя !!!

Още един удар по азиатската кочина

Напротив, това е поредният удар по евро-атлантическата кочина! И така наречените евролидери са толкова тъпи, че си го нанасят сами!

На черен маткап украса!!!!!

Реално, си прав. Не знам защо ти слагат минуси? Те наистина ще трябва да ни продават нефта си, префактурирайки го през трета страна, която да обира разликата между пределната цена и борсоват. Само че, и ния ще ядем дебелия, предвид това, че борсовата ще изхвърчи до небесата, заради мнимия дефицит. Скоро май Европа ще заприлича на Китай и виетнам от 60-те на миналия век, с тълпите велосипедисти, които пътуват по 30-40км от-до работното място.

Връх на нарцисизма, връх на мегаломанията, връх на самовношението за величие..... Ще забраняваш да се продава на трети страни над определената от ЕС стойност!!!!! ТЪПОТИЯ евроатлантическа!!!! На паплач са дали да се гаври с цял един континент!

ЛЕНИНГРАДСКА област- град МУРИНСК- депутатите бягат през задният вход от заседание за да не им връчат ПОВИКВАТЕЛНА за моГилизация https://www.youtube.com/watch?v=L1i9AF6Fu8c

Фейк

Толкова ли няма реални простотии покрай мобилизацията им, че тряба да пускаш подобни лаишки фейкове? Като например това, че новомобилизираните са били пратени на строева подготовка (обучение да маршируват), докато чакат транспорта към бойното поле? Сякаш ги готвят за парад, а не за война.

Кой беше тоя Ерожейски съюз ???

Същият, благодарение на който имаш свободен достъп до над 150 страни в света! И заради който можеш да пътуваш в цяла Европа, на запад и на север от нас, само с лична карта.

Имаш и обучение на децата в джендърски идеали

Ха ха ха...от ЕС счупиха тъпомера...как ще слагаш таван на нещо,което нямаш! ЕС-самоубийцтвени олигофрени!