Посолството на САЩ: Отровният подарък за еврейската държава

Тръмп избра нов скок в неизвестното в един регион, в който е достатъчна една искра, за да пламне

Обратно в новината

Коментари - Посолството на САЩ: Отровният подарък за еврейската държава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да попитам, защо израел подкрепя идил пък мног мрази арабите.......

Със стъпката си да подпише указ за влизане в действие на това решение , Тръмп се показа като човек с бедна историческа и политическа култура и пълна липса на чувство за отговорност.

обещанията дадени от него на лобито назначило го за президент.

съм изумен да чета повечето от коментарите тук... Явно, в нашата християнска България отдавна се е загнездил вирусът на радикалния ислям и тези, които тук ронят сълзи за т.н. палестинци, са абсолютно ненаясно с реалностите в този регион на света. Израел е една от най-високотехнологичните държави в света, със стандарт на живот, който за нас може да бъде само една мечта! Израел има повече носители на Нобелова награда от всички останали държави в света. Израел е създал градини от пустинята. Израел е с водеща роля в техниката, агростопанството, медицината, компютърните програми и въобще навсякъде! Съседните държави, особено тези с радикален ислям, като територията на Ивицата Газа, например, или зоните на влияние на Хамас в Ливан, Сирия, Йордания и Египет, са на светлинни години назад в развитието си, сравнени с това на Израел. Израел дава демокрация и права на всеки гражданин на държавата им, независимо дали е евреин, арабин, палестинец или от друг различен етнос и религия. И да припомня, сега е 5779-та Нова година по еврейския календар и всичките тези хиляди години древните юдеи са живели там, на тяхната си земя, заедно с палестинците, наричани техни братовчеди. Защото арабите идват в Близкия Изток едва около 275 години преди Н.Е. и насилствено ислямизират повечето от палестинците. Въпреки това, има християни палестинци, макар и твърде малко като процент. Ако радикалните организации Хамас, Ислямска Държава, Хизбулла, както и сродните им, не създават това напрежение там, отдавна Израел и съседите му да са постигнали още по-високо ниво на развитието си. Огромното мнозинство палестинци, живеещи като нормални граждани на Израел, не желаят никакви конфликти и тероризъм. А и защо да желаят - вижте статистиката: в Газа средно месечно доходът на един жител е 5 долара!!! В Израел е средно над 2500 долара. Всеки ден над 200 хил. работници от Газа преминават границата, за да работят в Израел. И те нима ще искат да живеят в нищета и мизерия, само защото някакви радикални организации ги тласкат към конфликт срещу тези, които им осигуряват нормален стандарт! Истината е, че ако тези радикални ислямисти бъдат елиминирани, тогава всички арабски държави около Израел ще имат далеч по-добър живот и развитие!!! А на вас, драскачи на простотии, ви препоръчвам да четете и се просвещавате, а не да плюете против модерната държава Израел, която сама си е създала този стандарт, с труд, мотивация, посвещаване и единство!

което си написъл изобщо не е вярно.Всичко при тези хора е лъжа и измама.

Аз

Ама си се и аргументирал, а... Нормално... Кой колкото си може...

Иерусалим не може да е на една държава,а е на три религии които мирно трябва да живеят заедно.

Няма как да стане. Това е илюзия. Не познаваш същността на тези три религии и техните взаимовръзки. Да, ВЕЧЕ юдаизма и християнството могат да живеят в мир. Те имат много повече общо помежду си, отколкото исляма с която и да е от двете религии. Но исляма не може да живее с тях в Йерусалим. Исляма е аут. Мирът ще дойде там, когато исляма се разпадне, и от него остане само кротка култура и традиция, и нищо повече. Никакви шериати, джихади и други подобни. И това ще стане много скоро. Когато исляма изгуби Йерусалим, с него е свършено. Именно затова е цялата патаклама, всички тези заплахи, театри и други безумия, които палестинците и мюсюлманските държави разиграват. Не е за земи, права или свободи, на тях не им пука за това. Каузата им е "унищожи Израел, за да има ислям!" И те са готови да пожертват нещастните палестинци за да си спасят ненавистната религия ислям! В този смисъл хода на Тръмп е изключително важен и полезен. Всякакви резолюции на ООН и всякакви опити за "мирни споразумения" с хора, които повече от всичко желаят унищожението на Израел, са безсмислени. Затова беше време да се направи нещо радикално, в разрез с безполезните и неработещи резолюции! Това е решениет- Йерусалим- столица на Израел. Палестинците, освободени от робството и страха от исляма- пълноправни граждани на Израел (и те ако са такива, няма да имат никакъв проблем да си живеят в родните си земи и да бъдат свободни). Иначе другото е самоубийствено безумие, което освен ужаси и болка на тези хора, нищо друго няма да доведе. Никой не може да бутне Израел, по ред причини, които са дълги за обяснение. Но тези, които се опитват, не ги чака нищо добро. Има някои пророчества в Стария Завет, които вече са се изпълнили. Но има и такива като "Ето, Дамаск не е вече град, а ще бъде грамада развалини" (Исаия 17:1) или "Защото Газа ще бъде оставена, и Аскалон ще бъде запустен..." (Софония 2:4), които още не са се изпълнили...

Аз

Религии не могат да живеят заедно. Особено пък тоя трите. Щом са заедно, ще има кръв. Винаги е било така, няма как това да се промени. Вината е и на трите.

Общият Бог Исус Христос, на който се кланяме изисква да подкрепим Израел и САЩ в борбата им срещу дяволската религия, наречена Ислям!

Юдаизъм, ислям и юдохристиянство имат общ бог, общи пророци и общи свещенни места. Юдохристиянството е софтверсия а исляма е пещерна форма на юдаизма. Саул, припознат като "апостол" Павел е евреин по кръв и отгледан и изучен като евреин от водача на Синедриона Галаамил. Няма вълк с променен характер. Само козината си мени. Мохамед е класика в жанра - майка еврейка и една от жените му е еврейка. Същият казус както Ал Багдади - модерния несъстоял се "Пророк". А защо нашенеца Александър Трети е Пратеник в Курана....един Мойша знае....

Ми те евреите са му го подпрели отзад на тоз с перуката, и така става!!!

Тоя да не е твой президент? Попаднал си на нещо друго.

Евреите печатат долара и командват САЩ, затова и последните дадоха на Израел атомно оръжие. Затова и САЩ налага вето в ООН на всички резолюции, които осъждат израел. Тръмп (а и другите минали президенти) е куче на каишка също. Затова Израел провежда политика на държавен тероризъм в региона, защото знае, че момчето с големите мускули ще действа винаги в подкрепа на Израел!!

САЩ трябва да ликвидират палестинската опозиция с всякакви средства за да стане ясно на тия араби, че не може да имат претенции към Израел и ивицата Газа. Евреите са фундамента на човечеството, те са измислили науката, техните учени са допринесли за сегашното развитие и само заради това трябва да бъдат подкрепяни на международно ниво от всички. САЩ разбират приноса на ИЗРАЕл и е нормално да ги защитават. Нямаше да има научно-технически прогрес акоеврейските учени не бяха направили своите открития. Това е истината..

Аз съм евреин и с цялото си сърце благодаря на Тръмп. ИЕРОСАЛИМ - СТОЛИЦАТА НА ИЗРАЕЛ

Май си чукнат в главата идиот...

От Етиопците или от Харьков(най-голямата еврейска община в света). А град Йерусалим е собственост и построен от нашенците филимстимци от рода Йевусеи. Градът и Храма на йевусеите са заграбени от етиопските бежанци....както Одрин и Цариград от тюркменските бежанци. Пише го в Тората....че градът бил "оцещан" от Онзи. През бронзовата епоха БалБелСтан (Бал'ЕлСтан) Палестина на пеласгите (БЕЛасците) е поречието на Струма. Древните едонци по род с великите царе Рез (от Илиада) и първия василевс цар Гета. Арабите и клонът им хабиру (номади) са мулатска подраса изсипала се в Стария свят като бежанци в началото на желязната епоха. Днес границата не е река Йордан и град Петра а Резовската река и Капъкуле.

Това е абсолютно така! "голям подарък" им направиха! Целия свят ще го осъди!

НА ТАЗИ ГОРЯЩА , ВЗРИВООПАСНА СИТУАЦИЯ В СВЕТА САМО ЕДИН "ОЛИГОФРЕН" МОЖЕ ДА ХВЪРЛИ БЕНЗИН В ОГЪНЯ - ЗАЩО ?! ДА, ЗАЩОТО ИМА РАЗДВОЕНИЕ НА ЛИЧНОСТТА И Е НЕПОСТОЯНЕН В ДЕЙСТВИЯТА СИ, ЛЪКАТУШЕЙКИ СЕ В ЛАБИРИНТА НА НЯКАКВИ НЕГОВИ ФИКС ИДЕИ...

Марш да шпакловаш на обекта, Манго. Ще ти резна надницата, ей!

ИЗОЛИРАЙТЕ 50 БОГАТИ ЕВРЕЙСКИ СЕМЕЙСТВА В САЩ И СВЕТЪТ ЩЕ ЗАЖИВЕЕ В МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ !

Тръмп знае, палестинците просто не стават, не ги бива, нито държава нито столица Ерусалим за тях. Израел показва, че той е там и ще бъде, защото ги бива, били са там и ще бъдат занапред. Просто, но точно.

НА ТАЗИ ,КОЙТО ПИШЕ ГЛУПОСТ ЗА МИРАТА И СЕКИРАТА МУ ПОЖЕЛАВАМ ДА ПОЖИВЕЕ В ПАЛЕСТИНА КАТО ПАЛЕСТИНЕЦ

Аз

Ами... Ский ся, глупако, той като палестинец не само в Палестина, ами и в Израел може да си живее прекрасно... или поне по-добре, отколкото като Българин в България, стига да не хвърля бомби и да не стреля с прашки по хората. Демек - да живее като човек, а не като арабско говедо.

До автора или преводача: Съществуват само два варианта за изписване на името на т.н. "Ерусалим" - Иерусалим или Йерусалим. Вероятно по-традиционна и по правилна е първата от двете. Вариант "Ерусалим" просто не съществува. Вярно е, че Иерусалим е трудно за произнасяне е не особено свойствено за българския език, но българският правопис не е от вчера и традицията трябва да се спазва.

Аз

В Българския език важи правилото да се произнася както се пише, така че най-вероятно трябва да бъде Йерушаллаихм. Тук преди време някой протестираше срещу "Исус", който бил "Иисус" и било грях да се променя името му, щото всяка буква била свещена, не знаейки, че въпросното име е Йешуа... или нещо подобно... Та... прекален пуризъм също не е подходящ. Прекален светец... знаете...

Исус идва от българското признасяне на Божия Син - ДиОнИсиус - БогОнСин. Затова в българския език има единственно ДИнко, ДИнка, ДИв, Девство, СамоДИва и т.н. В Старобългарския език личните местоимения са Он, Она, Оно, Они. Относно ИСИУС .....юдействащите ще си напънат единствения ганглий....за българските фамилни окончания. Когато моите предци са имали представа за Бог Отец, Божа Майка, Божи Син - не съществуват нито метисите хазари, нито мулатште семити.

Не щеш мира, на ти секира. Това с пълна сила важи за "палестинците".

Как Израел е установил контрол над Източен йерусалим. След като е спечелил война в която е бил нападнат от арабелниците. По същия начин СССР е установил контрол над източна Прусия, след победата си във ВСВ. До 1944 г. в Източна Прусия и Кьонингсберг няма нито един руснак. Сетга няма нито един немец. Ако0 някой иска Израел да напусне спечелените с война земи, първо трябв ада накара Русия да се махне от източна Прусия и Курилските острови. Защото на базата на този прецедент Израел може да си владее каквото си иска. Путьо вците в Кремъл и техните български слуги са много загрижени за Израел. Но с ,подкрепата на САЩ де дано се оправи някак си. И най-2важното. Мангалите и за миг не трябв ада забравят че Израел е ядрена държава. И ако някой се опита да я унищожи, по-скоро Израел ще го унищожи него.

Mosheniko - vzemi si jadrenata bomba i si ja zavri otzade si i si napravi jadren chadar.

Това по-скоро важи за колонизаторите като Англия, Франция, Италия, Белгия, избили народите, които колонизирали. Тааа, покани ги да върнат на тези държави и суверинитета и всичките богатства, които са им откраднали и изсмукали, а и свободата също! А Русия не е отнела никому нищо!

Maj teb trqbva da te pratim na KURilskite ostrovi pederast dolen majka ti tapa da eba

Тръмп прави точно каквото трябва. Да живеехме още в пещери и без огън, ако милиони енергични и смели мъже и жени не търсеха и намираха пътя към истината, прогреса и благополучието. Как ли пък няма да чакаме и последния мързелив тарикат да се натутка и живее на гърба на можещите и знаещите. Арабите ако щат. Като не щат бой, санкции и изолация. Като с путкин - кремълския мерзавец.

Хайде първо да си го направи това нещо на собствена територия и ако някой го покани да го прави и на чужда територия.. сащ никъде не са били викани да ''помагат'' защото се знае че от тях само злини ще настъпят и за това САМИ се навират ама все далеч от тяхната територия..

Драги, територията принадлежи на този, който може да си я пази и не предизвиква съседите си. Тия работи най добре могат да ти ги обяснят братятата ти от турция и русия.

Е как става това, хем да я пази, хем да не предизвиква съседите? Пази тая част, която му е отредена, а не заграбва ката ден повече от територията на съседа. Не манипулирай! Имай достойнство!

Някой тук се хвали и цвърчи от радост: -"...сега сме най-малката страна, която има повече от 60 атомни бомби..." Боже милостиви? Спаси този "човек" от сатаната!

пДоста често може да се чуе пренебрежителното изказване, че Щатите са вай голямата еврейска държава. Което си е вярно. Но пропускат да добавят, че в същото време, до голяма степен и на евреите, САЩ са най напредналата и добре уредена държава. Много евреи напуснаха Русия и живеят сега в САЩ. Бруклин стана еврейски град, който се нарича Брайтън Бийч.. Евреите са синоним на прогрес и трудолюбие. Те са наши естествени приятели. Огромна национална гордост за България, че ние спасихме живота на толкова евреи.. Целият свят трябва да и е благодарен за това, че технологиите и науката са на такова високо ниво. Те имат право да живеят в мир в собствен дом и родина, както всички други народи по света. Поздравявам ви с хубавата еврейска песен "Хава Нагила" Шалом Алейхем.

Как един палестинец падна от прозореца на посолството на Палестина???

Тръмп го оправя само Сармат.

Да се похваля, при ме е Гуглето, Дир-чето е вече на трета позиция. Все пак реших да проверя има ли "движение" . . . . . . . . . ясно . .упорити. Та докато слушаме за "Отровния подарък . . . . ." от другата страна на Черно море Путин подкара един Камаз и откри транспортния участък през морето от Крим до Креч, 19 км за около 20 мин. . . . . . . има и хубави новини . . е не за България . . . . но поне да има на кой да завиждаме

Хе - хе евреите били в "истинската си родина" ! Ако им направят ДНК анализ на тия сега в Израел ще се разбере че нямат нищо общо с древното население .Всички са поеврейчени ашкенази, сефаради и т.н .Ако има и 1 процент ,ще е добре.А на брътвежите на Рандал Крочстийн ,че те били едва ли не миролюбиви и добродушни!Ми те стоят зад повечето войни в целият свят ,не само в близкият изток!Точно те натискаха глупака Буш да нападне Ирак,както сега манипулират оранжевият да нападне Иран.

Аз

Доообре... Тогава им дайте Украйна! Щото там им е родината на хазарите.

Даа,само че по презумпцията че те не са никакви истински наследници на онзи народ живял там преди 2-3 хил.години се съгласяваш че и нямат право да претендират! И всичките ти писания до тук рандале ,се обезсмислят.Иначе според теб,ние Българите,можем да претендираме за половин Украйна и част от Русия.А пък може би циганите трябва до получат Индия! А и дали Христос е бил евреин след като е говорил Арамеик?

Рандале, хазарите идват от Азия, а не от Украйна.

Политиката е бизнес и там място са сантименти няма. Има прагматизъм. Печели по-силния, по-богатия, не винаги по-умния. Може ли да се сравнява еврейското лоби с палестинското ? Защо тогава има учудени ? Макрон и Меркел силно загрижени.......и по-тяхно му лицемерни, но това е театър за малките деца. Като за нашия, който всъщност си е избрал най-правилната и практична позиция - да спинка по форумите.

ха ха ха , Лошо нещо сме евреите, винаги конфликти сред околните, винаги скарване на хората, винаги бури около, винаги печелим от размириците, богатеем, лоша работа, хубаво че се отърваха от нас германците, браво. И още нещо: Хитлер ни предупреждаваше - не отивайте при арабите, амерете си другаде земя, ама не го послушахме. И хубаво направихме - сега сме най малката страна, която има повче от 60 атомни бомби! Никоя друга държава няма такава привилегия!

хубави сте, истина е, ама защо отидохте точно при арабите, за да няма мир никога ли и да сте пушечно месо? Малко малоумна работа сте направили май, така че не сте много за хвалба. Войни, войни, войни, привличате хора от цял свят със социални помощи и други финансови облекчения - защо? За да са пушечно месо и те. И по тая логика, кюрдите отдааавна трябваше да са отцепили и от Турция и от Сирия и от другите държави и те да си имат държава, нали така? А иначе евала, че удържате арабите - това е единството добро, което правите. Но, преди 70 години целта на света бе да се създадат ДВЕ държави - палестинска и еврейска. А не който надделее.

Най-после попаднахме на президент! Тръмп не е малодушен, не е безхарактерен, не е колеблив и доказа, че може да взима тежки решения, при необходимост! Обама това го не можеше!

И други подобни сме виждали

Трумп е имал такива финансови проблеми, че за да се измъкне от тях е бил съгласен на всичко. И разбира се евреите му помогнаха на принципа танту за кукуригу. Сега вече Трумп не им е нужен и как ще вървят нещата нататък само Господ знае.

Тръмп взема тежки решения по въпроси, които не са на дневен ред или може да се решат всъщност по много прост начин... Човекът има много тежки егоцентрични и нарцистични комплекси. Както се вижда от разследването за руската намеса.

Която намеса се оказа английййскаааа ....

Тръмпчо с евреите се чудят къде да създават интриги и убийства стига те да са си добре забравяйки че всяко зло се връща многократно.. Тази насадена там ''държава''израел заради мангизите на евреите в сащ е именно с такава цел и хората рано или късно все пак ще го осъзнаят и ще съжаляват за много свои добрини към евреите които помнят лошото а доброто го забравят..

Аз

Какво зло е направил Израел и коя държава не е насадена?

Бебе на 8 месеца е убито в Газа. Евреите нямат НИКАКВА РАБОТА там, и ако продължават с простотиите, някой ден ще си платят.

Публикувано във факти.бг: През 1948 година хиляди са принудени да изоставят земите и домовете си след създаването на държавата Израел. Не случайно го копирам.

Аз

Газа, а... Що не четете историята, бе, хора?! През 1948 Израел се съобрази с Резолюция 181 и остави Западния бряг и Газа на арабите, за държава. Арабите започнаха война. Израел ги разби. Разби ги и ПАК им остави Западния бряг и Газа за държава. Арабите кво... ми кво... започнаха друга война. Тоз път Израел завлядя Западния бряг и Газа и вече не ги върна. Напълно справедливо - терористите трябва да ги заболи, за да спрат. Но Израел завладя целия Синайски п-в и все пак го върна доброволно. През 90те Израел ОТНОВО позволи на арабите да си правят държава в Западния бря и Газа. Те се изпокараха помежду си и почнаха да обстрелват Израел с ракети. И когато Израел взриви някоя ракетна площадка, евреите виновни, че арабите изстрелват ракети от покривите на жилищните блокове. Айде, холан... Как се нарича това, да си строиш военните обекти насред жилищните райони? Ако не знаеш - ходи питай украинската сган - тя ги върши същите!

Точно щото четем история. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ бяха принудени да изоставят домовете си, което няма нищо общо с новообразуването на държава!! Във всяка държава има компактни групи население с чужд етнос и религия, ама гоненето няма нищо общо с решението на ООН!!

Аз

Ама не е вярно това, дето си го копирал. През 1948 АРАБИТЕ започват войната и от войната бягат и евреи, и араби - и от двете страни. В арабските страни тогава са избити хиляди евреи - организирано, между другото. След разгромната си победа във вой ната Израел се съобразява с Резолюция 181 и ВРЪЩА ЗАПАДНИЯ БРЯГ И ГАЗА НА АРАБИТЕ - доброволно и като добра воля. Защо араб ите продължиха с войните?! Защо не спряха?! Като им дадоха Западния бряг и Газа през 90те защо продължиха с войните и тероризма? Защо започнаха да обстрелват еврейските територии с ракети?! Знам, че не щеш да отговориш, затова ще го направя вместо тебе - защото още от 1947 позицияна на Арабската лига по въпроса е, че евреите нямат право на държава, Израел няма право на съществуване и аряабите няма да спрат с войните, докато не го унищожат. Еми... НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВОДЯТ ПРЕГОВОРИ С ХОРА, КОИТО СИ ПОСТАВЯТ ЗА ОСНОВНА ЗАДАЧА ФИЗИЧЕСКОТО ТИ УНИЩОЖАВАНЕ.

Глупости на търкалета. ВЯРНО Е. СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЯХА ИЗСЕЛЕНИ ППРИНУДИТЕЛНО. А колкото до физическото унищожаване - колко араби избиха евреите и колко евреи избиха арабите???

И застрояването на Западния бряг ПРОДЪЛЖАВА!!!

Аз

Бля, бля... И не отговаряш на основния въпрос: Когато евреите на три пъти им даваха земите, които искаха, защо арабите не спряха с войните и не си построиха държава, както направиха евреите?

Защото като започне война, причината и началото й се забравят!! ФАКТ е, че евреите създадоха и създават проблеми на МЕСТНОТО население, и продължават да наливат масло в огъня С УБИЙСТВА, за което не чакай арабите да не противодействат!!!

Абе еврейче, насадени са всички, ама не където си поискат а където са си били. Вие сте били някъде ама къде? Кой ще го докаже! Да сте били един град хора ли? Толкова малко! Колко сте били всъщност?

Аз

"Защото като започне война, причината и началото й се забравят!!" Брееей, че изгодно... Ще забравим и ще почнем отначало... с нова война. Еми няма да ревете, тогава, че историята се повтаря и евреите маризят арабите всеки път, когато паметта им изневери и забравят къф лобут са отнесли съвсем наскоро. Да не си вадят децата не огневата линия и никой няма да им ги убива! Ако някой си хвърли бебето на магистралата, кой е убиецът - шофьорът или идиотът? И като писах "идиот"... Идиоте, Българин съм. Не неориентиран мангал, като тебе. А Израел е бил там, където е сега, и столицата му е била Йерусалим. По въпроса няма спорове. Спорите само идиотите, дето ви е кеф да мразите по принцип. И между другото, ако отречещ правото наИзраел да бъде там... отричаш и правото на България да бъде тук. Ама кво ти пука тебе за България...

Израел винаги се е ,,съобразявал,, само за парлама- да може да каже- ето ние опитахме, нали сме много ,,миролюбиви,,. Фактите са, че вече няма Хитлер, но 73 години след него много малко хора ги харесват, а никой не ги обича. Техните фантасмагории да си правят държава се нарича да се облечеш с пера взети на заем. Е да, имат братски пакт с американците след като Айнщайн и Опенхаймер им дадоха гъбичките които същите американци хвърлиха върху също така невинни хора. Приликата в имената Труман и Трумп не е никак случайна. Просто и двата индивида са психиатрични пациенти на свобода.

Аз

А, ся, де... Израел се съобразявал за парлама... Ми айде нека да е за парлама... Щото за парлама, ама се съобразява и им дава земите, които те искат. Споровете днес са, че т.нар. палестинци си искат Зап. бряг и Газа. Еми... Израел три пъти им ги дава - що не си правят там държавата както могат и не спрат да се бият?! През 94 нали си направиха автономия. Имаха си президент, правителство, власт, всичко... Що почнаха да стрелят по Израел от Газа?! Що си не седяха на гъза?! Това е като да имаш някой откачен комшия, който ти налита на бой всеки път, щом те види навън. Дребен, хиляв, смотан... ама луд... Обършеш му шамар, насира се, реве, оплаква се... и др. път пак ти се нахвърля да те бие. Пак му завиеш сопола зад врата, то пак реве и се оплаква, ама пак ти се нахвърля... Е как да се оправиш?! Ами няма оправия, просто го биеш всеки път, щом ти скочи - даже не зависи от тебе, зависи си от него.

ранди, това е един от изключително редките случаи когато си прав, и тия неуки смот.льовци не ти вярват!

Аз

Тръмп, разбира се, не е пръв умник и дипломат, обаче именно това е пътят към стабилен мир. Опитите за компромиси и сделки с арабските терористи само легитимират претенциите им, от което те само още повече обнагляват, което ясно се вижда през последните 70 години - нескончаеми войни и тероризъм, дело само на едната страна - арабите. На подобна сган трябва ясно и категорично да се каже - светът е против вас, затова ще си стоите на задниците или на Израел ще бъде даден пълен картбланш и абсолютна свобода на действие в Близкия изток! Тръмп постъпи правилно - защити правата страна срещу терористите, без оглед на последиците. Правото трябва да е право по принцип, а не по целесъобразност. Само тогава е право въобще. Иначе избива на търговия с морал. Което не е морал.

оправетеси плюсовите и минусите!!!!!!!!

си заслужават "грижите"за еврейската държава,този народ не толко беззащитен и миролюбив,следейки действията им по света !!дали след време няма да се промени историческата правда и внушения ?!

Когато една православна Русия е съюзник с аятоласите, САЩ показват че ще защитават Израел и християнството!

Православното християнство не е войнствено към никоя религия. За разлика от католицизма и протестантсвото.

Аз

Хм... Сещам се за Българските илини и богомили... Изклани, изгорени и набити по колове...

Ами не се сещай. Тъпотии е имало навсякъде, ама някъде са ПРАКТИКА, а другаде са ИЗКЛЮЧЕНИЕ.

Ранди, богомилите са набите на колове и изгорени единствено във Франция! От католиците! Схващаш ли разликата?

Аз

Само във Франция, некой друг път. Един само Борил, за по-малко от 10 години, е изтрепал около 200 000 богомили. В България.

Аз

Ся... Една от големите причини за продължаването на конфликта е ИМЕННО перманентната намеса на разни велики сили в него, СССР/Русия и САЩ на първо място.

Знаете ли какъв % са хгристияните в Израел?????и какъв е на мюсулманите там и около тях????Израел си прави каквото поиска със сащ и международните организации дето пръкнаха Израел там ни чуват ни виждат техните зверства...

Сега нещата в Близкия изток Америка взема в своите ръце с един малък но силен съюзник Израел.И това се очакваше ,защото този регион е разсадник на тероризъм ,джихад и екстремизъм.Много се искаше на Иран и Русия, те да се намърдат там,но скоро ще подвият опашки пред могъщата сила на Великите САЩ.Така и трябва.

Но е много далеч от Сащ,пък ще убиват хора които не американци,всичко може тоя да си позволи.

абе ако наистина пламне израел ще черпиме тръмпета за поредното правилно решение

Не е добра идея еврейският народ да плаща сметката на управниците си, щото това и на всички други народи се случва.

че не добре не е,но защо тогава евреите нападат другите народи а не техните ръководители,щото и краварите са същите,и затова си заслужават бъдещето

Аз

Хахо, кого са нападнали Израел? Защото от създаването си през 1948 не са започнали нито една война. НИТО ЕДНА. И три пъти доброволно дават на арабите земя за държава.

Стига бе, с какво се напуши? Още през създаването на държавата ИЗраел, МНОГО палестинци бяха ИЗГОНЕНИ от територията на днешен Израел, това беше и причината евреите да бъдат нападнати веднага!!

Аз

Глупости. Причината да бъдат нападнати беше категоричната позиция на Арабската лига, валидна и до днес, че Израел няма право на съществуване и трябва да бъде унищожен. При създаването си Израел не само не ги е гонил, ами ОТСТЪПИ ЗАПАДНИЯ БРЯГ И ГАЗА НА ПАЛЕСТИНЦИТЕ. Ама те не искаха собствена държава, те искаха да унищожат Израел. Искат го и досега. Е... Няма да стане. Всъщност конфликтът ще продъложи дотогава, докато т. нар. световна общност, с всичката си некомпетентност и дебилизъм, се опитва да го решава отдалеч. Трябва да ги оставят да се оправят сами. Тогава... арабите пак ще нападнат Израел и в резултат - до година няма да има палестинци, а до 10 години - и арабски държави, а до 20 - сигурно и араби. И светът ще си отдъхне...

Ами то, от идиот, какво да очакваш?!... Лошото е, че не е единственият овластен...

Бай Дончо пак се оака. Ако още не му е ясно, че някой ден евреите ще си платят за днешната наглост, значи хабер си няма ни от история, ни от политика.