17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наздраве за Чочо, Иван Ласкин, Андрей Баташов, Тодор Колев, Кирил Варийски, Катя Паскалева, Стоян Стоев и МАЙОРА.

за добро Алекс. Живял ли е някои с алкохолик, който от сутрин до вечер е пиян, лигави се, лигите му течат, залита, говори глупости, заспива на масата и често изпада в необоснована ярост

как съпругът ми на 40 години се бореше с рака - надеждата и отчаянието му си мисля, че този е получил това което е търсил. То бива, бива човек без воля. Ще повярвам на друг - прост, без средства и жилище, без семейство - а този какво иска - да му отидат на погребението.

Скъпа Алекс разбирам до болка как се чувстваш. Живях дълги години с юрист алкохолик и зная как едновременно в сърцето бушува любов и омраза. Събирай се бързо и продължи напред. Желая ти много сила и здраве.

Най ми е мъчно за Алекс и детето. Не мога да му простя на Ласкин, че ги предаде. Той трябваше, беше длъжен да превъзмогне порока си - заради тях двете, нали уж много я е обичал?! Толкова много, че постави пиячката над любовта към жената, която му се довери и повярва на любовта му. И я изостави сама. Отново сама... Кураж, Алекс, бъди силна! Дано някога щастието, истинската мъжка подкрепа те докоснат, От сърце ти го пожелавам!

Да знаете колко сте права?! Същото си мислех и аз................

Дали не съдиш, а? Определено не ти харесва факта. Но той го е направил, не ти. Мисли повече върху това - какви са твоите дела. Казват, че когато влезеш в обувките някому, тогава може и да разбереш постъпките му. В буквалния смисъл - не му влизай в обувките!

Лека му пръст на Ласкин, но в кайна сметка Алекс ще разбере, че така ще и е по-лесно и се е отървала колкото и сега да и е мъчно и празно.

Напълно съм съгласна .Отърва се най-после.Времето ще я излекува.

Бог да го прости, Ласкин! Но много по-мъчно ми е за Алекс и дъщеря им. Сега двете остават сами. Алекс има тежка съдба и сега ще трябва да е още по-силна. Преди време като изгуби майка си, Ласкин й бе опора, а сега?! Винаги съм я харесвала, дано намери сили да продължи напред, заслужава да е щастлива!

Бог да пази Алекс и детето! И много, много жалко за Ласкин, само на 48, ужас! Тъжно е ужасно!

Онези които владеят истината, не притежават слава. Онези които владеят славата, не притежават истината.

Рано изгря, рано си отиде. Съдба човешка. Лека му пръс и Бог да го прости.

Бог да го прости!Мир на душата,твърде млад ,за близките е тежко!И как пък на Йосиф Сърчаджиев не му домиля за дъшеря му и зет му,поне за подкрепа!Нищо!Също,Ралчев приора на тамплиерите безчувствен вид ,с особено нечисто изражение на скрит дявол.

Само 124 коментара???? Иван е обичан от цялото общество.....

Реплика до : Гост Аз пък като прочетох Вашият коментар се сетих за един разказ на Чудомир. Здравей бай Георги, ко си се намусил такъв и селям не даваш? Абе ко' бай Милане скарахме се с комшията заради общият плет , дето раздела двата ни двора. Я му тури една майна, стига се ядосва, бе човек.Ние сме гости на този свят, трябва да си живеем в мир и любов, че не се знай, кой кога ще си отиде? Днеска, ще умра аз, утре ти в, други ден дядо поп, ей тъй един по един , ще си отидем от този свят. Бря да му се навидят и думите, и на мярата макар?! Отначало никой не обърна внимание, но нали започнаха да мрът , както той ги нареди?!Още същата вечер умря бай Милан, на другата вечер, бай Георги и дядо поп легнал и цял ден не става, защото е следващият както ги нарече бай Милан......................... :) Бог да го прости Ласкин!

Вечна му памет и лека му пръст на Ласкин. Защо сме толкова зли българите??. Оставете душата на покойния спокойно да си отиде, ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!. Бълвате змии и гущери, НЕ ВИ ЛИ Е НЕУДОБНО!!. Пиел, алкохолик бил, ХАЙДЕ СТИГА, ДА НЕ ГО Е ПРАВЕЛ ОТ ХУБАВО, ВИЕ ОТКЪДЕ СТЕ СИГУРНИ. СПРЕТЕ!!!. ТОЗИ ЧОВЕК ВИНАГИ КАЗВАШЕ НЕЩАТА ПРАВО В ОЧИТЕ И НЕ СЕ СТРАХУВАШЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО ОТ ВАС. ВСИЧКИ ИМАМЕ ПОРОЦИ, НЯМА БЕЗГРЕШНИ ХОРА.

И тогава ние защо да не можем да кажем нещата право в очите?!? Не мисля, че животът му е бил чак толкова лош, та да се пропие, но явно ти имаш повече информация!

Ами, хората ще кажат нещо добро. Но не толкова заради покойника, заради себе си, за да не изглеждат критични. Не ми се вярва много от дошлите на погребението да са имали взаимоотношения с покойния в последните му години.

Българите с два спомена за ласкин - рупча и водка! Едва ли е бил най-доброто дете за ролята в рупча!?!? Остава водката! Голямата любов си е голяма и интимна! Не е необходимо да се правиш на интересен с нея пред цял народ! Амин!

Мисля че това е много добър повод, за да се стресне обществото и да почне да се бори с алкохолизма. Може да се направи портрет с Чочо, Ласкин, и няколко други и да пише алкохолът убива. А и за да не ми критикувате - нямам нищо против Ласкин - просто го смятам за жертва на системата която е допуснала пиянстовото му. Пропиването става от рано - от 14 - 15 годишна възраст. Докато станат на 20 вече са пияници - пристрастени към акохола - дори и не се осъзнават че имат проблем - тъй като с проблема са израснали. В САЩ акохол се продава на хора над 21 години. Идеята е че като вече са зрели и психически стабилни ще могат да преценят дали искат да са зависими. Достъпът до алкохол на малолетни ги прави алкохолици без въобще да осъзнават че това е проблем и ще им разсипе живота.

Злоупотребата с алкохол е вид естествен подбор. Има генетична предиспозиция и това дава възможност на наследниците, разбрали, че наследяват такива гени, да внимават и да изберат да не се разболяват/да стават алкохолно зависими. Това не е болест, която се лекува. Единственият изход е пълно въздържание. И да срещат разбиране, че алкохолизмът е различно от пиянството. Т.е. среда, която да не ги провокира към това самоубийство. Артистичните среди са обаче преди всичко силно емоционални, чувствителни и при среща и загуба със славата и публичността се създават такива условия, на които индивидът трябва да упражни самоконтрол. Иначе,аналите помнят колко артисти си отидоха, неустояли на тази отрова - алкохола: Йордан Мате/"Борис" в "Тютюн", Антон Горчев/"Козия рог", Катя Паскалева, Любомир Киселички/"Кит", "На всеки километър", Евстати Стратев/"Цар и генерал", "Момчето си отива", Кирил Варийски/"Йо-хо-хо", Венцислав Божинов-Хубавия/"Записките по българските въстания", Радко Дишлиев/Георги Бенковски в "Записките...", Илия Караиванов/"Левски", Антоний Генов/Панайот волов във "Записките...", "Адаптация", "Хан аспарух", "Борис 1", Стоян Стоев/ Захари Стоянов в "Записките...", Андрей Баташов, Чочо Попйорданов, Стефан Шерев - Чечо, Ивайло Крайчовски/ФСБ и т.н.

Чочо не си отиде заради алкохола, а заради нелепо падане от необезопасени гробища в Бояна :( Куп други обаче бих добавил - Кольо Карамфилов, Пламен Панев, Петър Змийчаров, Цветодар Марков - все хора от това поколение, все хора с идеи, все хора творци, а не консуматори!

Айде ,на екс и наздраве ! Бог да прости всички пияни,тамплиери,масони , джендъри и всякакви видове луцифериянци - богоборци ! България умира с 10 човек а на час. Бог да прости на всички греховете и присъдата му да бъде по лека !

По едно време редакторите проявяваха разум е не допускаха коментари под такива статии...Много бих искала отново да въведат тази традиция...Защото иначе-виждате какво става...Явно БЪЛГАРИНЪТ не познава граници...Щом смъртта на човек може да стане повод за злобни подмятания и обиди...А бе, какво да говорим...НЕ СТАВАМЕ ЗА НИЩО!

не ги закачай. Самоубийството, дори чрез алкохол, е Грях и самоубийците не се опяват. Пияндето беше тампелиер - там търси съчувствие.

Толкова си прав....за съжаление.

Много актьори, много чудо, ама ловците от Карабунар истински, автентични и в мъката си мъже! Александра, Люба и София, съболезнования! Вие сте музите на един Истински Човек! Лек път, Иване и поздрави на Велко, Чочо и Андрей!

eeeeeee iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......kollko vodka ima oshte za LOCHENE......stavai be IVANE....

Бързо си изпи пиенето. Друго си е да можеш са кажеш.. - Пих си половин век!

От снимката се вижда че ръкопляскат на нещо. На какво ръкопляскат?

Последни аплодисменти за актьора :(((

Повечето от тия кикимори и кикиморчовци са дошли само, за да се покажат пред хората.

Не вярвам. Щяха да се "барнат" по-така. А те опърпани, повечето без шалове и шапки, с някакви стари пуловери и жилетки. Това погребение да беше във Франция или Италия...

А Стефан Данаилов ???

Също Мамалев и Попандов. Всички участваха във "Васко да Гама".

Бог да го прости - широко скроен и богата душа, затова и толкова хора го обичат и го изпращат!И бохем, но май в повече, отколкото едно човешко тяло би могло да издържи.Последното да е обеца за всички ни!

Моля ви, сложете си обецата и не я свалайте! Наздраве!

Насрахте се да снимате мъката на хората като лешояди, мама ви дееба!

Без грим и в мъката и голяма е хубава.

Е, добре де разбрахме каква й е фамилията!

Силно преекспонирано събитие, нито е бил толкова велик, нито толкова заслужил, нито толкова честен и достоен...умират много по достойни и заслужили хора, но не пишат за това и медиите не гърмят..

Но всъщност, няма значение.Пред Бог всички сме равни. Дали ни е харесвал или не, дали е велик, едва ли някой е бил близък с него от тук пишещите и може да оцени чисто човешките му качества .Журналята сътвориха цялата истерия и хората започнаха да негодуват, още от призивите за даряване на кръв.Да дариш кръв за алкохолик едва ли не, а за твой близък не може да намериш или платиш.Защото никой не наблегна за последиците от алкохола.Истина която всеки знае , но не казва.И затова коментарите изтрещяха.Нека почива в мир.

Лека му пръст и Бог да го прости момчето.Съболезнования на семейството , съпругата , децата .Нужда от силна подкрепа има цялото семейство . Но нали и аз като всеки българин умирам да кажа мнението си и това явно е черта от националния ни характер ,то чистосърдечно като четох имената на тези които го изпращат , ми се втълпи мисълта , че са се наредили на опашка и един по един и те след него в ковчега. По същия начин , чрез същото.Да има някой да ги събере и под строй да ги прати направо в клиника за лечение на алкохолна зависимост , таман са се събрали на едно место. Това ми дойде като им четох имената

Изказвам съболезнования и само искам да пожелая на Александра да гледа напред! Въпреки парадирането с любов, не вярвам да и е било лесно.Живота със зависим човек не е лек..От опит говоря. Сущо и с Пепа съм имала контакт.Прекрасен човек! Кураж и сили, мила Алекс!

ако продължават с това погребение предполагам че оплюването ще се активизира повече...

Безработни плювачи колкото щете, защото едва ли публикуването на нещо може да ме накара да стана злобен вместо да влезна в друга тема...

Тоя вярно ли е убивал бездомни животни!

разбирасе... дори и клошари...

Сериозно питам! Щото някакъв беше писал, че е убивал!

Верно е! В 5 РПУ има сума жалби срещу него, ама . . .

Народната милиция не си е свършила работата, но за сметка на това кармата не прощава!

Мда

Ти вярно ли е. че ядеш свинско, телешко, риба.... Убити от някого, домни, или бездомни....

Аз лично от 1993г не ям свинско, телешко и тн и тн, а от 5 години и млечни и яйца. Други умни въпросчета? П.С. И кожи не нося!

В този студ -толкова безработни хора??

От 30 години колкото щеш безработни.

И един боклук Като тебе!

Дано почива в мир! Много хора го обичат, защото беше една истинска личност. Беше човек с ярко присъствие, с големи дадености. Беше човек много емоционален, неспокоен. Завинаги ще остане в сърцето ми с ролята си на Васко, иска ми се да мисля, че е намерил покой.

Но защо се изпраща като православен, нали е тамплиер (католик)?

Интересно, няма вълнения по този въпрос. Кръстим се само на Великден... А с какво е велик самоубилия се бавно, освен с една случайно дадена нему детска роля, великите си ловджийски истории и великото си пиянство? Оп, забравих, и с бигбрадърите си, убийствата на котки в града и публичните лъжи за любов и грижовно бащинство?

Не сме народ, а мърша. Туй ще кажа и ще свърша.

И много прости!

Поклон и пред всички незнайни цинични алкохолици, тихо родени, израснали и починали!

Светла му памет на човека, ама найстина прекалихте. Всички сайтове, писачи и изказвачи, прекалихте.Една лична трагедия превърнахте в национална,без срам и състрадание. Просто като няма за какво да си пишем.......

Тези тук които злобеят срещу Ласкин,ще ви кажа едно злобари,какъво ти да е бил,то си е било негова работа,и на вас,най малкото пък злобари ви влиза във работата,нито сме му купували пиенето,нито сте му купували яденето,айде намерети друга тема,по която ди си изразявате злобата,примерно някоя от тебите за Борисо,примерно!!

Имам подарък за теб - учебник по български език.

Някой май бърка злобата с отношението към общественобезполезните.

Вие може наистина да сте общественоБезполезен но не и Ласкин, защото едва ли и едно нещо може да кажете за себе си освен да показвате злобата за ралика от многото неща направени и казани от Ласкин.. Лек му път, дето всички ни чака, но е важно какво ще оставиш след себе си а той остави, любов, обич, икуство..

Някой да знае от колко часа е погребението на Софийските?

14:30ч

Благодаря!

"Съболезнования приемаха Александра Сърчаджиева, майката на Ласкин - Елена, двамата му братя - Евгени и Светослав." Някой, който е ходил на изпращането да каже малката му дъщеричка дали е била тама. Ако не е била на изпращането на бащта си, къде е била и кой я е гледал?

Някаква друга глупост да измислиш ?

...Силве, Бог да прости Ласкин и да ти имам проблемите?!

Жестоко е малки деца на погребение. Но има друга, голяма дъщеря.

И аз искам да знам всички, ама всички подробности, а не само на час по лъжичка...

Ами така де...питам защото ако не отиде някой ден като порасне ще обвинява майка си, че не е изпратила баща си в последният му земен път, ако пък отиде не е добре, защото е дете и ще и се отрази зле на психиката.....Мен едно време ме влачеха постоянно по погребения и сега нещо не съм много урет май...та не виждам какво лошо попитах. Вероятно голямата е била! Ако знае някой?!!??

Рядко простите тъпанари се намират лесно!Извиирате!

не е виновна, влачена е по погребения...Силвето

Клоакарите се вълнуват от клоаките из медиите.....Незнам при вас кой ще дойде на изпращането, ама от сега ви казвам че и никой освен най близките ви няма да се вълнува...

на село! Ама и ти да вземеш да си се прибереш, че липсваш на овцете!!!!

На село! Ама и ти да се прибираш, че липсваш на овцете!!!

Не ви ли писна да пускате "статии" за Ласкин? Добър, лош... умря човекът. Бог да го прости. Стига вече.

Някой да ви кара да влизате в тях сякаш са единствени в медиите???

Я си кажете честно - кой от вас се кефи на алкохолик в семейството?!

Не съдете по себе си за другите какви са защото те си имат семейства и близки които може би са на светлинни години напред в човечност и възпитание..

Не предполагах, че в България имало толкова много темплиери.

Съболезнования на майката на Иван Ласкин, на двете му дъщери - Люба и София, на Александра и на братята му.

Злобарите да запомнят тази Българска поговорка,за Мъртвите или Хубаво,или нищо.Лека му пръст на Ласкин добър човек беше,но Господ преценява гой и кога ще умре за съжаление.Човека на тази планета е гостенин и трябва да се въсползва от всичко най хубаво което му е дадено от Господ,че не се знае кога ще си тръгна от планетата земя.и най вече след това,като какъв ще бъдеш запомнен,ето този прекрасен човек го изпращат хиляди Българи във последният му път,Бог да го прости!!

Провописа много ти куца.Казвам ти го с най-добри чувства.Не е хубаво да се нападат хората и да се изкарват злобари само защото имат различно мнение.За починалите не е хубаво да се говори лошо, така е.Може би на хората не им харесва това,че вече два дена се изписа толкова много по този безспорно трагичен край на един млад човек.Нека почива в мир!

А какво им харесва на хората?! Да се говори за бойко ли?!

На теб пунктуацията. Няма да те чета подробно да не ти намеря още грешки.

Когато се появят професионално обременени коректори из форумите и показват комплексарщината си наистина въпросът е къде е човещината....Има толкова много други статии които може да четете ама сам избирате да четете и да броите статиите за Ласкин, Да почива в мир и дано там където е тръгнал да няма лоши неща които го съпътстваха тук,,,,

Съжалявам, но много, много си се объркал. Не си развявай липсата на култура по форумите. Не е българска поговорка, а цитат на Плиний. И оригиналът е "За мъртвите или хубаво или нищо, освен истината".

Абе май фразата не е на Плиний, а на Шилон от Спарта и е точно така: за мъртвите само добро. В оригинал: De mortuis nil nisi bonum

Това не е българска поговорка и има нещо, което се изважда от нея, а именно: За мъртвите или добро или нищо, освен истината...

Българите обичат да изваждат истината от цитата, именно защото просто не понасят истината.

какво да кажем,другарю Благовест Кирливов?!

Поговорката е гръцка и казва за мъртвите или хубаво или истината.

Само дето истината си я знаят най близките а не четящи клюки и логично е да спестят тази тяхна ''истина'' когато пишат за непознати лично.

А мисълта на гречески мъдрец.

Дир-никът се явява най-мощният рекламатор на алкохолизма и соцгей ценностите, откак сергей и моника го овладяха!

Ш черпят по ино на крак.

Аплодисменти !

Светът ще стане по-добър дори и само заради животинките, които няма да бъдат убити от тоз "чувствителен творец".

За пореден път злоба и ненавист.... От къде това бе хора... Бъдете добри... Дано господ Ви прости за тези пошли изказвания Най искрени съболезнования на Александра на семейството и на приятели и колеги на Иван Ласкин ( Васко да гама от село Рупча) ПЧИВАЙ В МИР...

добрите стават жертви на циганите. да си ги пребиват и да се забавлеват с тех. стига с таз доброта......

И сега като си изляхте гадните коментари по-хубаво ли ви стана плужеци гадни!Сравнение с него сте едни гниди!Седите в къщи пред компа и сипете жлъч нещастници!