Коментари - Поругаха гроба на патриарх Неофит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най джбри сме в събарянето и поругаването. Озлобени и диви хора дори от Господ нямат страх.

Нормално. Центърът на София си е чисто гето. Вандалчетата вилает необезпокоеявани

Каква връзка имат вандалите с гюптите? Лелята на Св. Цар Юстиниан Велики, ЛАДА КОНСТАНЦИЯ, повежда подопечните и вандали(днешни южна Украйна, Буковина, Панония) в Картаген и основава кралство. Защото племенникът и Петър Юстиниан убива първородният и син РЕЧИРАД в дуел. Който РЕЧИРАД се съюзил с БЪЛГАРИТЕ. Така пише в Житието на Юстиниан.

Категорично считам за недопустим вандализма върху нечий гроб! Но първо центъра на София не е гробище, въпреки, че земята е на църквата, дразни хората, преместете го. Институциите и медиите много преиграха с това погребение. В края на краищата е бил човек, а не чудо неземно. Кому бе нужен този цирк? Все пак сме светска държава.

И що да го преместят - дай да премести гробоба на Цар Калоян от центъра на Търново , щото там не е гробище - това ли предлагаш ??? Как да го разбере плебей, когато дискусията е за някой не от редиците на плебса ....

Къде е сравнението между български цар водил победни битки и неизвестен поп. Няма допирни точки. А и религията им е различна.

Богопомазания, ще дойде ден в който би бил много учуден, ако имаше райски врати :)

Малее, сравнява цар с ченге и се има за нещо много. Ей християнино, следвай повелите на религията си. Бъди смирен и си носи кръста. Вие сте малцинство, а подчинената на пРосия секта просто няма значение в световен аспект.

Този, който извърши това престъпление, е един биологичен отпадък, боклук и наркоман! Дано да си получи заслуженото! Няма никакво право - нито морално, нито човешко, че да поругава гроба на покойния патриарх! Полицията ще хване ли престъпника и ще има ли някакво наказание? В нормална държава ли живеем, където такива престъпления ще бъдат наказани или в скотско общество, което толерира подобно неадекватно поведение ?

Това е животно ,ако е човек не е християнин

Не християните някаква втора и трета категория хора ли са!

Що не си вземете религията, кооято ще да е и не си я отнесете под мишницата. Не ни се натрапвайте!

Атеистите стават най-вярващи когато губят живота си,...

това само някой соросоиден питек може да го направи (и не ми трий коментара ве комунист)

приключи. Един човек видимо психически не съвсем наред. Видя кръстта и го бутна, кой знае какви мисли е имал в главата си в този момент. Мястото на гроба не е там.

Това е една от църквите, близо до женския пазар. Клоаката, на която обърнаха района около Халите/Цум/Лъвов Мост.

Това е църквата на 20 метра от "Шератон" и на 350м от измислената втора зала на така нареченото Народно събрание,на 50 м от Булбанк, и 60-70 от Министерство на здравеопазването и близо до МС, Президенството ,БНБ и т-н. .Пазара е доста по-далеч

Е нямам думи няма ли камери да ги хванат ..изроди

тоя полицай защо е заровен в центъра на града?

Милиционер!

Най-логично, това долно дело да е на сополиви келеши с "патриотичен уклон", фенове на и3раждане/бивша атака/, които целят да предизвикат отзвук в българското общество, от "лошото" влияние на Запада върху младото поколение.

След 34 г. опростачване на нацията и налагане на англо- краварската ценностна система и морал, чието начало беше поставено от СДС-шайката, под напътствията на шпионите от Козяк - какво очаквате да видите в опростачената им колония, освен простаци ? Анатема! Дано Господ го накаже да се влачи по корем !

Прилича на типична проява на гопници, ултра патреотични ултраси и изрожденци.

по-скоро на муслимански толерасти.

Трябва да си благодарен на така нареченият "Мирен преход", защото нямаше да си жив днес !!! Но, в това е трагедията на България, че руските плазмодии, предрешени като "леви" и "патриотични", работят против интересите на България в угода на престъпният кремълски режим!

Ето как сам доказваш, че си простак. Първо - не кълни, не е по християнски, ама какво ти разбира от религия русофил и/или комунист, второ - клетвите се обръщат срещу произнеслият ги, трето - САЩ не са ни виновни, че сме прости цървули, четвърто - най - големите простаци по Тошово време бяха точно комунистите.

айде разни кришнари и йеховисти да не ни обясняват какво е християнство. а това е дело на бежанци, защото е поруган точно Кръстът.

Мухльо, когато съм кръстен, ти още си бил в топките на дядо си! Айде разни комунистическо - русофилски отрепки да не ми обясняват що е християнство!

Жълтопаветни олиг0френи, избиратели на ППДБ 100%

Под колко имена ще пишеш бе, копейка късопишкова?

Белите Шапки не трябва да отстъпват,а да избият Драко-рептилите !!!

Бог ще ги накаже!

Идиот...

...е баща ти !!!

Да попитам дирници - къде не е на български? Защо триете без да гледате? Има ли обиди, нещо нецензурно? Нещо лично? Каква е тази цензура?

По заповед на Сорос е ...

Защо има кръст на гроба му ? Едно време на комунистическите ченгета им слагаха им слагаха петолъчки вместо кръст.

На теб само петолъчка са ти в главата

Яж си филиите с мас и си смажи с маста ануса, щото скоро ще го изпшолзваме ( на децата ти също!) .

Ок ли сте с текста в скобите? Нещо да предприемете? Да ви подскажа - изтрийте коментара.

Както каза един професор - 80% дебили

Се напълни с блядове...и поругаването и убийствата започнаха!. . Да не забравяме че москалите в момента с ръцете на африканските поробени "освободени" народи избиват православните украинци, които Неофит защити

Къде ги видя тия "православни украинци"?! Я виж кой преследва православието в Украйна, па тогава плямпай простотии! Май си прекалил с дозата днес?

не беше там мястото да го погребат

Нима е възможно толкова ниско да се падне! Някои маймуночовеци още живеят по дърветата и слизат от тях само за да направят някаква пакост. Друг е въпросът дали "вечният му дом" трябва да е там ...

Гробарите се върнаха на власт и се почна разсипването.

Полицията да провери долния грък Вартоломей не е ли бил в България тия дни! Иначе може би щеше да е по-добре да си погрепат Неофит в манастира, не в София при всички диви селяни от цяла България, дето са се събрали там от мързел и алчност!

религиите оскверниха мозъците на живите!... некой да даде доказателства, че христос и компания са съществували преди 20-века на територията на палестина, израел, северна африка?

Йосиф Флавий ти дава доказателства, вземи да прочетеш някоя книга и да се образоваш, даже да не вярваш, че Христос е Бог. 600 години след това Мохамед ти дава още доказателства - и той ли не е съществувал? Май ти си с промития мозък тук :)

научно обосновани, разбирай логически доказателства за съществуването на който и да било бог- Религията е допринесла за определен ред в началото на съществуването си и е забавила човешкото развитие с векове- Ходи моли се по църквите, какво пишеш по Интернет- Твоя мобилен телефон може повече от всички богове, измислени някога на Земята за всички времена- Но, който не си учи уроците по математика,физика и химия за него света е пълен с чудеса-

Дрън-дрън-дрън... Четни нещо от Лео Таксил напр. - това са факти, а не библейски лакърдии! Нали "Божият син" обеща, че ще се върне отново на Земята " още при това поколение" - да си чул нещо по въпроса?! Чети "ветхия", чети "новия завет" - внимателно и сам ще установиш колко наивно и гадно са компилирани простотии от тук от там!

наистина,.....НО Пилат Понтийски е бил реално съществувала личност - по времето на Калигула и Клавдий! Пилат Понтийски се самоубива, поради извършени от него злоупотреби, заради които трябва да даде обяснения в Рим!

Огромна доза лъжа, примесена с някои факти тук-там, е много по-опасна от чиста лъжа!

Този които посяга на мъртвите ще посегне и на живите. Още утре ще сте вие или децата ви жертва на същия такъв извършител.

патриарха защо не каза, че християнството е фалшива религия и никакъв христос не е разпъван в палестина? или той не го знае?

Точно "просветители" като теб имах предвид! Що не питаш сега и защо главния мюфтия не казва, че Аллах не е акбар?

Северозапада е най-атеистичния и богомерзки край в България ! Затова са бедни и мързеливи !

Но на нашите ширини няма да ви разберат! Просто нашия коефициент на интелигентност е 90, а в Европа от където идва програса средния е 110. Уважавам човешкото умение да съгражда катедрали и църкви, някои по над 1000г, възхищавам се от рисунките им, но толкова- Винаги посещам църкви, където и да се намирам, но не за да се моля, а да се насладя на човешкия гений. И не аз не съм от Северозапада, а прадедите ми са от Копривщица и не са били роби, а богати хора- Религията е била средство прогресивно за времето си, за да се цивилизоват хората- Дори и да е съществувал Христос, той не е заченат от светия дух и възкръснал и другите му чудеса. Защото това е не невъзможно- Днес в 21 век всеки мобилен телефон може повече от всички богове взете заедно и гръцките,римските,будиските,християнските и каквито се сетите-

Викаш - който вярва в Бог е нискоинтелигентен тъмен балкански субект, а?! :)))

Всеки гледа да обвини този, които не му харесва. Едните винят мюсюлманите, другите винят циганите, трети - комунистите, други - жълтопаветниците. За мен не е важно какви са и мотивите им и затова не обвинявам никого, важното е да си понесат наказанията.

Доста паянтова мраморна преградка.

Оскверняването на гробове не е редно. Това което не мога да приема е ,защо беше погребан там. На сред центъра на София в открит гроб??? Такива неща се правят в крипта на църквата , не на сред площада. Отделно че трябваше да разбият входа на църква от царско време ,за да направят гроб.

малоумна работа

Не може в центъра на града да има гробове и то на така открит- Не е редно, не е естетично, не уважително е дори за паметта на човека- Това е последния му дом, неговото вечно място, в центъра на града, където минават трамвай, хора, туристи - това е неуважение към мъртвите и живите-

къде е гробът на Иван Вазов?

Е направил това,те не страдат от много акъл....

Ама се кефихте като режеха паметници и ядяха ръчички. Принципът е същият. Скверни поругатели.

Си драга матрешко...

Не съм религиозен, но това е срамно. За мен това е работа на някои пияни цигани.

да са били пияни

Държавата се напълни с цигани, мюсюлмани, евреи а вече и с обрязани маймуни от Сирия, Афганистан, Пакистан... нормално е все по-често да стават такива неща ...

кой беше тоя бе

който анатемосваше такива като тебе на драго сърце

бае кой вярва още в тия бе? земи за два милиарда са продали за Манастирски ливади без един лев да влезне в хазната той ми говори за религия, я бегай от тука празноглавецо, ходи пали свещи барем ти стане по убаво...

А ти кой си..... резултат от рикошет в умивалник?

Не че ги защитавам, но мюсюлманите са вярващи хора и не оскверняват гробове. Имат почит и към мъртвите и към паметниците им. Това по-скоро е дело на неолибералните "толерантни" безверници и богоборци, които напъследък се навъдиха като паразити в топло време. Индивиди без вяра и без мозък. Бог да прости и да упокои дядо Неофит! Светла му памет!

Масоните имат пръст.

Масоните не работят с подобни отпадъчни продукти... Но пък може да е оня мармот, дето завиваше шоколадите в станиол накрая на поточната линия. Много съмнителен изглеждаше!

Абе по тая територия е имало само една идиология която е отричала вяра религия и господ . Тази идиология в днешно време се изврати още повече колкото и да е извратена по същество говоря за комунизма . След като даде фира и се спомина навсякъде по света от Китай до Куба кастата която я ползваше за облаги беше лишена от своята идиологическа основа и му трябваше нещо ново . В Русия от където тази каста произлиза и се храни след като изби всичко с мозък осинови православието като някаква основа на различието си за да не е просто лапане на пари и ето ти го комунисти православни фундаменталисти които не знаят нито една молитва и библията им е само за подпиране трудовете на Живков а на иконите отдавна се е настанил Путин . Тотално изватена реалност

Те тия, дето изповядваха "комунизма" в чистата му форма, вече са на по над 70 годин и едва ли ще се наведат да строшат кръст и гроб... Достоен заместник на тази идеология, надграждаща го значително по абсурдност и вредни последици, е точно неолибералщината, която (ама хич) не произлиза от "савецката" територия, макар тези, дето я проповядват да са си все същите, проповядвали едно време комунизма... Ама това е друга тема.

Никой не вярва в богове в цивилизования свят- Трябва да работиш, да се грижиш за себе си, да плащаш данъци и да не нарушаваш закона. Толкова! Ако искаш се кланяй и на слънцето, това си е твоя работа- Църквата няма нищо общо с държавата от поне 400г и у нас и в другите страни- Като се кланяш там в църквата какво се променя ??? Нищо. Като се молиш да не би да живееш вечно и да не умреш или някой ще ти помогне в църквата ???? Ще ти помогне лекар например, но не и свещеник- Но - Блажени са вярващите защото тяхно е царството небесно. И богатите си живеят живота, ти вярвай там в отвъдното-

Затова още древните египтяни са крили гробниците на фараоните под земята и в пирамиди, но пак "находчиви" бандити са ги разграбвали. Може да си представя само какво бис станало ако патриархът беше погребан с някакви накити ... Абе те нащте тупни Чарли Чаплин изровиха в Швейцария навремето ...

Личи почерка на жълтопаветните друсани отрепки.

Най-вероятно е дело на кафяви миризливци. Дали обаче са крадливите братовчеди на индийците или мюсюлманските отрепки от арабия - само те си знаят.

Това могат да бъдат само същества от общността подкрепяща сексуалните извращения и 32-та пола (защото бива изобличавани от християните), от новите комунисти (наричащи се либерали) или мюсюлмански диваци.

да пипа гробовете на българските духовници, както и по принцип каквито и да било гробове на гробищата. Със сигурност постъпката е политическа. За нас простосмъртните проблемът е друг: ходят едни с лилави венци из българските гробища и крадат от тях всичко, което когат да скрият под фустите си. Последния път бяха майка с дъщеря, разхождаха се между гробовете, сякаш са на пазар!

Беше недолюбван от Кремъл. Гарантирано е някой от нашите патрЕотЕ, които упорито се мислят за част от обещството ни и най-жалкото е, че се изживяват като някакъв обществен коректив! Знаете ги - агресивни еднокнижници, утайки учили 6 години биология; дегенрати, които са си самодостатъни във всички сфери; камък на шията ни, спирачка в развитието на държавата, основните виновници да сме недолюбвани от останалия свят и да се гледа със съмнение към България.

2024-04-16 11:11:09 Не е осъдил Неофит окупацията на Украйна той е руски възпитаник бе боклук и знае че Украйна е Русия ------------ Осъди окупацията и застана на страната на Украйна!. . Това със "руските възпитаници" си го избийте от глаеаи! Повечето българи училили в бункера "щото нямаше къде другаде" нямат нищо общо като мислене с москалите...и даже ги мразят и не ги възприемат идейно! . Украйна (киевското Княжево) няма абсолютно нищо общо с Московията...а просия е имперско название на окупираните земи . разпад на шибаната империя!

Хайде научете историята на Украйната бегло, как се появява след ПСВ от 1917-1921г от обединяващи ес 3 държави и не достига Черно Море. Преди наричани Малорусия. Въпреки че на изток и юг са великоруси. И викащи украинците, че те са руснаците. Киев наричат майката на руските градове, до ПСВ си е някъде към Русия почти 3 века. Русия произлиза от Киевска Русь, като същото се води и за Украйна. Тогава понятие Украйна не известно да е съществувало - появява се много векове по-късно.

Украйнците, каквито и да са по произход имат своя независима държава- Те искат да вървят заедно с Европа- Толкова точка! И руснаците трябва да уважат това тяхно желание, това е тяхната си държава

Човек не го свършил. Робот? Извънземен? Възражданец?

Най вероятно някой любовник на Кокорчо. Може би ти?

Какви русофоби и какви русофили ви гонят бе тролове скапани. Били са най-обикновен пиян и дрогиран отпадък,който троши и чупи де що види за да изкара агресията и безсилието от скапания си и безполезен живот .

Може да са ислямисти и да не са харесали кръста.

И психопатските им изпълнения

толкова си озлобен, че дори не можеш да мислиш- Комунистите запазиха българската църква, реставрираха църкви и уважаваха патриарха- България е светска държава, църквата няма никакво влияние в нея, тя не е никакъв фактор- Виж мафията е фактор, тя иска и държавата в момента - тя иска всичко- Ти продължавай да слугуваш на гроб и да пишеш глупости .

В Швейцария знаеш

Аз очаквам и поръчкови убийства сред попската мафия около избирането на нов бос.

руските войски и трепане на центаджии

е това, баце.....и така ще е занапред

ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ ???? Дъното го стигнахме . Вече копаем дъното.... Да се връща комунизма че ми писна от тая свободия и анархия.

Комунизъм е нямало никога. Беше социализъм. Само като доуточнение

Направо диктатура си беше, ама ай....

Беше социализъм за малко, след това болшевишки държавен капитализъм.

Кои мразят Бога? Ясно е, че онези които на страшният съд ще бъдат пратени вляво от него. За лесно ориентиране, те още отсега са вляво. Защото писано е "Тогава ще каже и на ония, които са от лява страна: идете от Мене, проклети, в огън вечний, приготвен за дявола и неговите ангели;" (Мат. 25;41).

Не е правилно да се чупи. Явно са някой млади пишлемета. Хормоните и тестостерона не се обуздават лесно. Но от друга страна, човека си е заминал и му е през онази работа за състоянието на дървените талпи над гниещото му тяло. Колкото за разните му извадки от книжки писани през бронзовата епоха, единственото полезно нещо от тях, е че страниците са много меки и след като леко ги намачкате, можете спокойно да си вършите работата ако хартията изненадващо ви свърши.

Уважението, знаеш, е нещо взаимно...