Поругаха един от символите на Иван Вазов в родния му Сопот (снимки)

Перото върху упоменателния камък на къщата музей на Патриарха на българската литература бе премахнато, а няколко дни след това подхвърлено пред нея

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джилезуту цена няма. Щом е на улицата значи не им трява и е без пари готово за бране.

Мислиш ли, ганювец? Тогава защо са го върнали, вместо да го предадат за "джилезу"? Пак циганите са ви виновни за ганювщината, а?

Щом и на такива светини започна да посяга обществото, то има нужда от бърза и безкомпромисна репресивна власт, иначе всичко ше отиде по дяволите

на тея изроди да им се отрежат ръцета

Взели са го забита стрела ,те са индианци живеят там

Samo tapanari, negramoti y prostatzi v tazi balgaria.

Не ти се разбира нищо бе, пи4... Ти да не пишеш от 2001-ва?

Да откраднеш перо, ама поне да напишеш нещо с него, а то... подхвърлено след яколко дни. Вероятно крадците са били неграмотни...

Доброто в случаят е, че все пак има надежда. Върнали са го. Работя с метал като любител и днам колко трудно е... Поздравления за занаятчиите, които са сътворили перото с огромни усилия, знание и умения! Поздравявам и вандалите, че все пак са се осъзнали. Надежда има!

Илитератите вече са значителна част от населението и затова перото като символ им е непонятно. Но притеснителното е, че ще стават все повече, т. е. биомаса, но с претенции за висок стандарт на съществувание.

Има и български думи за тази която си използвал, напр. неграмотен, необразован, непросветен човек. Позволявам си да ти напиша това, защото става дума за почит към патриарха на българския език.

Трябва да е някой от промяната, те хабер си нямат кой е Вазов, защото го няма на доларовите банкноти.

Материалът.....

"Давате ми минуси, но Симеон Радев тогава пише, че Вазов, както и други приближени до лъжесъединистите са се крили по мазета и тавани. Факти. Вазов изнася речи в пловдивския парламент против съвдиненивто." ---- Иван Вазов като всеки истински русофил е бил и БЕЗРОДНИК! Затова е бил против Съединението на България! Хайде слагайте и на мене минуси, глупави руски слуги! Радвам се, че отдавна се махнах от тази земя на озверели блюдолизци, подмазвачи, роби и наведени към Кремъл петоколонници!

Хахахаха- той майора с разновидностите на името си дори се радва, че отдавна не е българин. Е няма такава безродническа мърша.

По-добре патриот в Чужбина, от колкото руски боклук в България като тебе.

Майоре всички ти знаем исторята че като малък си бил изнасилван и бит от доведения ти баща стига с тая злоба вече

Такива като тебе и на остров Тамбукту да избягат,си остават боклуци.Добре.че си се махнал и дано нокога не видиш България.

от русофили, чалгари и чегъртачи какво да се очаква? Племето яко изпростя!

преди всичко е бил българин за разлика от сегашните русофили!!! О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки… Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо… Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви лґкът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко — строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пµ любим я ния. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете! 1916

Сигурно някой мръсен русофил е поругал паметника на великия Българин.

Русофобията е сериозно психическо заболяване, добре платено при това

Един беше казал, че материала ни е калпав. Не съм му симпатизант ама май е бил прав.ю

Винаги е имало дебили и винаги ще има! Лошото е, че стават все повече! Проф. Иво христов греши, че са 80%, повече са!

България щеше да е чудесно място за живеене, ако ги нямаше циганите и мюсюлманите!

а ако ви няма и глупаците направо ще е прекрасно!

Когато ФАКТИТЕ говорят, и мангали те като теб, колкото и НАГЛИ да са, трябва да МЪЛЧАТ!

Циганин нямаше да го върне. Отдавна да е претопено. Друго е.

За мен проблем са комунистите. Цигани е имало и преди комунистите, но се е живеело добре

Защото "лошите" комунисти не им даваха да мародерстват, и имаше яко бой за мангалите. За това се живееше добре.

И след повече от век..."Пенчо бе, чети..."...тъпакът винаги си остава такъв.

Както казваше един познат историк-ние нямаме този манталитет защото на няколко пъти сме били под робство, обратното-манталитета ни е довел до това да ни поробят

е, то като гледаш на вазов снимката и му прочетеш бшографията, веднага разбираш че е бил роб! и родителите му също, и братята му и те милите! все окаяни роби!

„На завой“ е първият български политически роман, написан е от Димитър Талев през 1930-те години и публикуван през 1940 г. Заради само едно изречение Талев е пратен в лагер след деветосептемврийския преврат: "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

Хубав цитат, но абсолютно никаква връзка с темата.

Срамота. Един от най важните български автори! Въпреки че е доста скучен и монотонен, трябва да се уважава.

Иван Вазов е бил слаб писател, обаче е бил русофилистик и затова е бил обявен за голямата работа, че и за баща на литературата ни! СМЯХ! Най-добрите български писатели раждали се някога са били Димитър Талев и Димитър Димов! А най-добрите поети Димчо Дебелянов и Пейьо Яворов! Всичко друго са били болшевишко-русофилистични подлоги!

Добре,че никой не ти обръща внимание:)А,че си кух, та дрънкаш -това е ноторен факт!

Ти си му обърнал внимание, руска подлого

Абсолютна истина е, че Иван Вазов е бил русофил и в произведенията си е възпял руснаците по начин, който не отговаря на истината. Истината за руснаците, такава каквато е е казана от Захари Стоянов.

И Димов, и Талев са по -горе от Вазов, но това не е повод да започне плюенето по Вазов. Той си е Патриархът с всичките си кусури и политически грешки. Омразата към него е проява на вездесъщия ни нагон към самоунищожение

Вазов е бил обикновен чуждопоклонник

Дори името на Яворов ти е грешно бе, тъп майоре...ама то щом само до майор си стигнал навремето си със средно, а очевадно за всички и него едвам си завършил.

Петрова, името е нещо уникално. На всички езици е така. Затова много звучащи еднакво имена се изписват по различен начин. Хубаво е да четеш повечко, булка.

Ехааааа, учителят дето избутал средното на майорчето...то какъвто учител такъв и ученик.

Да, бе. Защото е бил слаб писател са му превели книгите на поне 40 езика. Аман от глу.па.ци в тази демократизирана и опоскана България.

Нито един циганин не трябва да остане върху земята българска. Не ги ли изгонят управляващите, ще го направим ние, Скоро!

и коисте тия "ние" бе мангал?

stoikoni4

Има Господ и той гледа.

Да му изсъхнат горните крайници на тъпия пиян с ига нин.Или българин

Какво повече да се каже за нашия народ... Виждаш тази новина и всичко е ясно.

То вашето не е точно народ, по-скоро племе, изоставено случайно тъдява от султан Абдул Хамид.

Разбирам те! Боли те за Одрин.

Няма защо да се сърдим на Вазов че веднъж възпява кораба „Радецки“ , който изведнъж се появява с грам и трясък на Шипка и обръща победата. Той само поетично е заявил, че няма как ужким някой си генерал радецки от россия да е форсирал Шипка, понеже фелдаршал Радецки от Австрия никога не е бил съден за извънбрачно от жена потомка в семейство на потомствен дворянин от курландски шляхтишки род Радецки-Микуличи с калвинистко вероизповедани. Десантът не е при Свищов, а при Sistova, име дадено на града от договора между Австрия и Турция от 05 Август 1791 г. Не може да е руски гражданин видимо от снимката с пагони на генерал, понеже до 1877 -78 снимките на генералите от Россия са с обратен анфас-да се вижда дясната буза. А тук се акцентира на ЛЯВАТА буза. Следователно става въпрос за генерали от армия наети като щаб на доброволческия корпус за война срещу Турция.

Най обикновено хулигански прояви. Поругаха. Аве.

Сорсоиди, сър.

Съветски човек ли си

ти не си ли от ЕС?

Май е по-добре тази държава да се закрие

Още 1944 г. е закрита.

Правилно-просто това което става, са следсмъртни гърчове на цял един народ.

До къде паднахме........ Нищо свято не остана неопетнено!!

Иван Вазов е бил против съвдиненивто между Княжество България и Източна Румелия.

Давате ми минуси, но Симеон Радев тогава пише, че Вазов, както и други приближени до лъжесъединистите са се крили по мазета и тавани. Факти. Вазов изнася речи в пловдивския парламент против съвдиненивто.

Вестник Народний глас, 1884, Вазов: https://litclub.bg/library/bg/vasov/suedinenieto.htm

https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=17563&Level=2

Това само полазва о имат му източния вилает и към всичко, което говори на меко. Той никога не се интегрира в София

Та нали през следващите години не някой друг, а Иван Вазов, сам представител на свалената от власт в деня на провъзгласяване на Съединението Народна партия в Румелия, ще представя акта като дело на "героите на кръчмите и затворите", "бездомни и безименни скитници", "изпъдени гимназисти", "нравствена паплач".

Въх бате, джилязу ли сте оставили на лесну? Тамън да мина с каруцата, да го видя де ... поне от бакър да беше бе батее, повече лъщи, по - изискано такова

това са на поптодарова и мароканския еврейн брадчедите нещастници

Не сме народ, а мърша.

Циганите не са част от българския народ, нито мюсюлманите. Така, че успокой се.