Порой заля Подбалкана, обявиха бедствено положение

Пороен дъжд заля Карлово, Сопот и региона и остави десетки къщи под вода. Община Карлово обяви частично бедствено положение.

Обратно в новината

Коментари - Порой заля Подбалкана, обявиха бедствено положение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ли Станишев е виновен?!

серсем-избиратели, да са гласували честичко за една престъпна политическа клика, много известна с унищожението на българските гори!?След което, без горската си растителност и почвения слой под нея, ерозиран и отмит от водната ерозия при валежите, планинските слоеве остават голи!Няма какво да спре милионите тонове вода при сериозните валежи и водата, която вече няма гори да я задържат и свличаща се по голите склоновете с огромната си сила, връхлита право върху населените места!?Българи ли!За северокорейци или кубинци даже не ставате!

ДО 8-ТЕ КОМУНИСТИТЕ НЕ СА НАПУСКАЛИ ВЛАСТТА ВЕЧЕ 71Г.СЕГА СА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ В ТАЗИ ВЛАСТ!!!ПРОЧЕТИ И НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ!!!

Нормално е да им се наводнят къщите .През летните месеци в нашето село всички живеещи покрай реката си изхвърляха строителните растителните животинските и др .отпадъци в дерето на реката а кметът още по-нагъл - нае си фадрома за да си изхвърли счупените керемиди.Е на тези им желая - проливен дъжд . Лошото е че след това ще търсят помощ от държавата и данъкоплатците

Сечете ли дървета? Правитие ли си партийка с ДПС? Изнасяте ли дървен матря'л за Турция и Гърция? Засаждате ли дървета на мястото на отсечените? Е, сега малко ще ви изкъпе, защото сте прости и страхливи селяни, но пък на други места тихо полагат съчка в камината и обръщат на друг канал новината за наводненията при вас. Ако живеещите до планината не са разбрали, че не къщата, а планината е техния дом и трябва да я пазят като дома си, те и къщата си не заслужават.

Случайно да има язовири на близо??? Тия как лъжат хората,кой знае кой язовир е изпуснал водата и е наводнил къщите на хората,но няма как да кажат истината,и най лесно е Дъждът е виновен,както винаги.Герберска му работа:)

ИДИОТДДД!!!!!!!!!!

Отнася се за стефано.

ТАКА ЩЕ Е БЛИЗКИТЕ 100Г.ТОВА Е В ЧЕСТ НА 09.091944Г.ИЛИ ПО-ТОЧНО В ЧЕСТ НА 71-ГОДИШНИНА ОТ ВЕЛИКАТА КОМ-СОЦ. СТРОЙ!!!ДА ЖИВЕЕ БКП-Д.С.

Пич, не е само 9.9.1944 и последвалите бедствия. Проблемът е в главите и душите. Комунизмът изпразни главите и душите и ги принесе в жертва на комунистите в Кремъл. Сега всичките тия трябва да измрат, за да се появят стопани, които да милеят и да знаят защо си пазят гората, земята, животните, работата, имота. Без да изпукат комунистите и техните деца да си застанат на мястото, към което са се запътили няма да е друго яче. Горите ще горят, житата ще се крадат, старците ще бъдат избивани от циганите, банките ще бъдат ограбвани от банкерите си, поповете все ще блажат пред очите на бедния народ, даскалите няма да са даскали, лекарите няма да лекуват, съдиите да съдят. Измрат ли комунистите един ден и циганите ще си тръгнат с тях и всичко ще потече отново, Бог ще си дойде на мястото и проклятието ще се вдигне.

Найстина си гума!!Свлачища и наводнения е имало преди 09.09. бунако!Бедствието е демокрацията и частната собственост- алчни и прости твари!Колко от канавките построени от комунистите се поддържат?Комунисти няма във властта 25 години!!Проблемът са частниците -алчни и прости!

Нищо няма в Сопот. Пълни гупости пишат.

да се справяме. Ние строим за да крадем - имам пред вид държавата, а не за да живеем. Куриозно - герб прави водни цикли, а резултата е все повече бедствия. Реални Мизия няма да се оправи никога и много хора ще я изоставят. Не е само Мизия и селата и обаче. Климата се променя - балежи, бури, бедствия. Следват общи усилия - БАН, геолози, хидролози, географи, физици, метеоролози и най-вече държавните органи да приемат план за нагаждане на страната към промените - план за местене на застрашени райони и части от населени места, задължителни застраховки, корекции на реки, диги, адекватни ресурси за гр. защита, която беше унищожена и т.н и т.н.. Вие вярвате ли, че ще стане? Аз не вярвам. Ще се спасяваме поединично и ще мрем по-начесто. За съжаление.

От една страна САЩ ни докараха емигранти, от друга страна пак те и другите индустриални гиганти докараха и промяна на климата. Трябва да се променят много неща у нас - застраховането да е задължително, да се огледат градоустр. планове и даже цели села и градчета или части от тях да се преместят. Това няма да стане - къде по-лесно се краде от магистрали и безсмислни водни цикли. Правим водни цикли за дестки милиони в райони с намаляващо население и бедност, които са много по-голям пириоритет. При това тези водни цикли са свързани с пропадащи пътища - сега, а след време цели улици с къщи ще потъват от палачорското изпълнение и голямото крадене. Можеше с тези пари да нагаждаме инфраструктурата за бедствия. Скоро ходих у Силистра - те надминаха всички области наоколо. Цели улици със сечение 5x5 метра и дължина стотици метри са издълбани за да крадат герб и фирмите му, а града и областта имат нужда просто от работни места, поминък и доходи , от които с данъци лека - полека и по нормален път да се подобрява инфраструктурата. Жалко за България. Малкото подаяния от ЕС отиват в мутренски фирми, а за народа бедствия. Време е да забравм за Мизия и селата в района. Следват нови бедствия за съжаление.

Ще се радвам "великите" журналисти да обяснят първо коя област е Подбалкана и къде според тях би трябвало да е Надбалкана?

Ти география на България явно не си учил!Неграмотник!

Cнимката, кърти мифките!!;) Tочно тези,..с ръцете на гъза, ще оправят положението!! Kато, че ли са, на церемония по рязане на лентички?! хахахахаха......

И отново застрахованите имоти се броят на пръстите на едната ръка.

....че като са застраховани какво??? ти, "от маимуна орех вземал ли си"???...че и пари от застраховател?!;))

Да - от осем години с автокаското на два фирмени автомобила съм на плюс,в смисъл застрахователя е покрил щети много по - големи от това което съм платил в началото на годината като застрахователна премия.

Защо като падне дъжд и започвате да ни занимавате с капути,които като са строили не са мислили? При мен няма наводнение,и никога не е имало,и няма да има.

Блаа тука пък в Бургас изобщо не е валяло само вчера препръска и тва беше а на някой места поройни дъждове луда работа :)

вероятно къщите в дерето са законни ?! Айде бе.. Като гледам ботушите на хората и джантите на колите водата е до кокалчетата т.е. 5-6-10 см. максимум. Обаче някой има полза да вдига шум, кой ли.. Едно време и повече дъжд и сняг валеше, ама бедствени положения нямаше. Сега 1 шепа сняг и 2 шепи дъжд и извънредни ситуации, извънредни мерки, ИЗВЪНРЕДНИ ПАРИ от фондовете за бедствия ?!

дюшеш за циганите.Пак тях първи ще обгрижват и ще им дадат нови къщи,а българите ще получат един голям ........

преди2009г като стане нещо винаги беше виновна ЕМЕЛ ЕТЕМ нейното министрество и ДПС СЕГА БАТ ВИ ЦЕЦО СИ ГО ПРИСВОИ В ДРУГО ВЕДЕМСТВО И РЕШЕНИЕ НИКАКЪВ

Нема сички да доживеем Третия ? Подбалкана, Надбалкана, Средата, Лево-лево, па Десно, нема лабаво, ПП ГРОБ си знае работата! Спасява Народа от мъката? Тенкьо, Партийо грижовна! Една пенция с паужина нагз.

При нас никога не вали,а трябва. Домовете ни са построени на високо и както трябва.

d4

задръстени с боклуци дерета, поголовна сеч, незаконни бараки, коптори и какво ли не и резултата е налице при първия по сериозен дъжд. ами ако мине тайфуна "Кетрин"??? тогава к,о пр,айм??

Разходите по ремонтите да се поемат от дърводобивните фирми, експлоатирали в региона през последните 5 години.

Без да претендирам ,че съм прав -мисля си ,че бедата е дошла от циганските боклуци ,изхвърляни безразборно и заприщващи дере -по друг начин не може да има приливна вълна .Пак са виновни ман.алите...

Бедата е там, че през последните 2-3 години там не се е изсипвала толкова вода и са забравили какво е. Селата по на юг го отнесоха преди 2 години и сега нямат претенции.

Изсечени гори, оголени скатове, пороят се стича безпрепятсвено. Продължавайте да изсичате горите, децата ви ще живеят в пустиня.

Слава тебе Господи, ако не тъпите български властници-тюфлеци, поне ти чу молбите ни и започна давенето на циганските паразити. Сега ги издави във София, Пловдив и навсякъде, където са се комцентрирали да смучат българската кръв.

Двама с по ДВЕ ръде на гз, а третия, само с едната? Тези са Гробари от месни строктури! баба Тодорка

За нещо по-голямо, не съм яла от два дена ? Сори за грешката, но К и Т са се слепнали, от помията и ярмата която бъркам на свинята ?

А шопара Кабагайда, на Карлово и кмет, на сушина ли е, имаше ли помия за обет? Още носи тенекии смас на Втория мандат!

Временно е отстранен от длъжност.

Карловския имам(кмет) не се е молил достатъчно в джамията която взеха(откраднаха).И Всевишния не забравя.

Божиите "водни булдозери" са по-бързи и ефективни в борбата срещу незаконното строителство...!!!

Всички проблеми идват от ман галите доган и сащ

Мангалите дали имат разрешение за строеж в дерето на реката? Хак им е.

от няколко часов дъжд - нали разбирате, че няма дори логическо обяснение. Отново са изпуснали няколко язовира пълни до ръба заради шараните в тях

Кажи ги къде са тези язовири та да изловим рибата.

То там в Балкана язовир до язовир!! ХА-ХА!

Айде, започва се!