Пореден инцидент в София: Блъснаха 15-годишно момиче на централен булевард

В Хасково пък прокуратурата разследва пиян шофьор, карал повече от 20 км в насрещното

Обратно в новината

Коментари - Пореден инцидент в София: Блъснаха 15-годишно момиче на централен булевард | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бързат за гробищата Овцете за къде да бързат.Бездушевни хорица,груб живот,живее се наизуст!

Добре де, нормално ли е 2,5 милиона да живеят и шофират в град проектиран за максимум 1 милион? Дали чепика не ни стяга другаде. В тоя калабалък не не невъзможно човек да сгреши.

Само човек който не шофира много или не му е професия може да се изкаже така повърхностно. Не само може да сгреши ами може пешеходеца да блъсне буса ми. Пак ли доживотен да ми дадат селяни. Ма ....... Овце сме бате.

За такива боклуци само доживотен затвор!!!

Китайците може да си позволят тази услуга,но при нас ако се приложи такъв закон ще изчезнем като държава.

В едно интервю Теодосий Теодосиев каза, че в Китай ако те хванат да караш пил наказанието е едно - разстрел. Така се спасяват много животи. Същото е и за търговия с наркотици. Не знам вярно ли е, но ако е така браво на китайците. сиев теодосиев

Как се спасяват животи, като се отнемат? Няма начин. Убиват хора за нищо. Дали е вярно е друг въпрос.

И ти вярваш на това много си умна.....

Този в насрещното е сто процента е живял в Англия. Кара по навик, след като се е натряскал здраво.

В телефоните и си мислят, че са безсмъртни...ако до 7 мата година не си се научил да се оглеждаш и да пресичаш само когато е безопасно, на 15 е късно.

Присъствах когато момичето претича на ЧЕРВЕН пешеходен светофар и ако не беше се уплашило и спряло на средата на платното а продължила да тича колата нямаше да я удари. Детето стане и беше малко заваляно. Аман от лъжи и спекулации с тези пешеходци на пешеходни пътеки и все виновни водачите на МПС.

На това кръстовище колите масово минават на червено. Общинарите махнаха незнайно защо време времеизмерващите уреди и сега всеки пердаши за да мине на зелено и жълто.

Който може да бяга- само по-зле ще става.

Кой не вярва на законите на физиката и е минал на червено? Пешеходеца или Шофьора на автомобила?

"Тез идиоти за кво карат в насрещното бе?" Казал Голфа който карал в насрещното

човекът е решил че се намира в Англия.

Тъпото е, че общинарите не направиха вход за метрото от към спирките на масовия градски транспорт - изключително тъпо и невежо решение. Спокойно можеше да направят входове към метрото, веднага щом слезеш от трамвая или автобуса. Така няма да пресичаш булеварда. Но общинарите в Софето, еле пък тия, които проектират организацията на движението не се отличават като особено умни. Всяка сутрин и след обяд тълпи излизащи или бързащи към метрото пресичат кръстовището, а това можеше да се избегне ако имаше входове, както на Опълченска и Т.Александров.

Къде си бил преди 30 години да го кажеш това.

Там, където е ударено момичето пресичането е регулирано от светофар. На записите от камерите ще се види кой е минал "на червено". Много се злоупотребява с термина "пешеходна пътека"

Не се злоупотребява, а авторът на статията е излъгал.

По какви здравословни причини - вие му се свят и му прилошава?

Тоя педерас с голфа го убивам с ритници в главата и ще пиша самозащита после.

Мръсно копеле, как се не напиха тия идиоти.....

Живея в София от 1965г. До сега НЕ СЪМ ВИДЯЛ НИКОГА КАТАДЖИЯ да стои при пешеходна пътека и да санкционира водачите, които не дават предимство на пешеходци. Та съм съгласен, че КАТ трябва да се разформирова.

В България годишно се самоубиват повече хора, отколкото загиват по пътищата. Проблеми със психичноболни, наркозависими, пристрастени към хазарта и т.н нямаме. Няма и държавна политика срещу жертвите на тия бичове за обществто. Редно е КАТ да се разформирова и повече да не си говорим за катастрофи. Изглежда това е единствения начин, да се реши наболяла тема в България.

ako съм на този с аудито щях да му счупя крика в главата

На бас, че щяхте да бъдете арестуван за това си действие.

Живея наблизо. Там редовно пешеходци презичат в нарушение на червено за да хванат трамвай или автобус на спирката. На мен десетки пъти са ми изкачали на пътното платно без да гледат че им е червено пешеходци, вперили поглед в трамвая на спирката и единствената мисъл им е дали ще го хванат или не!!!! Малко мозък трябва, но тези тийнейджъри явно им е кът!! Дано е добре момичето!

На мен не ми е ясно ЗАЩО всички в България бързат...защо? Секундите са жизнено важни за всеки в България. Защо? Забързано ежедневие и никой не се наслаждава на спокоен живот. Защо?

КАТ - не работи и не желае да работи. Няма граждански контрол. Няма дори телефон на който да се подават сигнали за безумните нарушения , които се случват ежедневно на територията на столицата и в страната. И когато това се допуска от всички политически "групировки" - стигаме логично до текущата ситуация - пияни, неграмотни , некадърни и всякакви люде шофират по улиците ни, който както сметне за добре, тъй като няма никакъв контрол. Закривай службата , та поне пари от бюджета да не дават на тези "изнурени" служители в КАТ , които по цял ден отчитат дейност. Срам,срам,срам

И това не е вярно. Можеш да се обадиш по всяко време на 112. Разговорите се записват. И в това ти е проблема. Да се хленчи, но анонимно, а когато трябва да застанеш с името си и да подадеш сигнал предпочиташ да си замълчиш, за да не те търсят после за свидетел. А и знаеш ли какъв може да се окаже нарушителят и на кого може да е човек... Ето в това е проблема. С хленчене не може нищо да се промени. 02/ 9824901 и 02/9824902 – телефони на КАТ, за претърпелите или свидетелите на пътно транспортни произшествия 02/987 55 55 – за сигнали за проблеми по пътя

Не е баш така... Звъниш на 112 и какво? В рисковия момент повярвай ми последното нещо, което гледам е регистрациония номер, а да тръгнеш да го догонваш за да му видиш регистрацията е почти толкова глупаво както и това с което хубосника е предизвикал критичната ситуация. После хубаво, виждаш го, подаваш сигнал и какво - неговата дума срещу твоята. Да, знам тук много хора ще кажат "видеорегистратори", ами... Гледал съм много записи от видеорегистратори и не винаги можеш да кажеш чия е вината по простата причина, че видиорегистратора дава много ... откъслечна картина на случващото се - огромни слепи точки, без видимост назад и в страни, да, по-добре е от нищо, но пак... Важното е на пътя да се държим предвидимо и като водачи и като пешеходци.

Може да изпие 1 кило домашарка. Иначе болен

Лекувал се е бе.

....добре...като не искате...продължавайте да се трепите

Трябва да се направят промени в закони и записите от видеорегистраторите да станат пряк доказателствен материал в хода на разследването. От това всички ще имаме полза.

Няма да може да се качи пиян да кара или да се форсира като води празен път. А като имало камери това им отнемало от свободата...иначе за свободата да убиват на пътя нямат проблеми

Вие виждали ли сте как пресича тийнейджър? С глава забита в телефона, слушалки на ушите и мислещи се за безсмъртни. Не оправдавам шофьора, но нека се изяснят обстоятелствата.

Ако е пресичал на зелено, ако ще да е и със забит в дупето член е виновен водача на МПС-то! Така е по закон и правилник! Освен това по същите тия закон и правилник никъде не е забранено на пешеходците да си гледат телефона по време на ходене, за разлика от водачите на МПС-тата, както и да са със слушалки.

Se taia

Виж приятелю, напълно съм съгласен с теб, НО... Какво значение има кой е виновен след като вече детето (не дай си Боже) е умряло? Да, вината е изцяло на шофьора, но ако не научим децата си да се пазят, няма кой да ги пази. Моите се оглежад по 3 пъти преди да пресекат.

Дано Господ опази и твоите и всички станали деца. Градската среда дотолкова се променила, дотолкова агресията е навлязла в ежедневието ни, че направо ме е страх да предположа какво може да се случи. Последно на бул. Сливница, двамата млади, убити при пресичане, също са се огледали, също са премислили... Бог да ги прости. Това са млади хора, бъдещето ни, образовани, интелигентни и... вече заровени от изпържения мозък на един индоникаквец, който има книжка единствено благодарение на това, че в училище не могат да го оставят в същия клас и преминава в по-горен и така завършва... Има отвеяни и отнесени, но не може проблема да е в тях.

И като не е виновен, какво от това, детето е загинало, а тъпаци са му обяснили правата да ходи ако иска със забит телефон, вместо да е активен и да се пази. Предпочитам да са научени децата даже като ходят в подлез да са внимателни,трупове ще има по-малко. Ако и сганта от парламента не гласува простотии, което е невъзможно защото са такива, ще се намалят драстично блъснатите и загинали хора.

не е пресичала на зелено. разходи се до точно този светофар и виж тийнейджърите как пресичат масово на червено за да пресекат за спирката отсреща!!!

Пиян над 2 промила - 50 хилки глоба, доживотна забрана за шофиране и 5 гпдини затвор. Дали няма да спрат тия камикадзета?

Не може за едно нарушение да има по 3-4 наказания. Силата на правото не е в големината на наказанията, а в в тяхната неотменност. Наказание за всеки провинил се. Когато всички провинили се бъдат наказани и няма минали между капките, тогава ще имаме резултат. Онова леке дрогирано уби спрял на светофар водач, едва не уби още няколко пешеходци и е на път да бъда оправдан...

Se taia

В Щатите (па и в други държави) си ги сумират и ефекта е по-голям, защото индивида се изолира от обществото за по-дълго време.

Въпрос на система в правосъдието. Нашата не е като в САЩ. Но това не значи, че тяхната е по-добра. Пак казвам, ако наказанието настига всеки провинил се, нещата ще стоят по съвсем различен начин. Пряко доказателство - как карат българите в България и как карат същите в Австрия или Гърция, че даже и в Румъния напоследък. 100 Евро са си 100 евро и ако се наложи да ги даваш за всеки изхвърлен фас през прозореца, за всяко неправилно паркиране, за всяко засичане с повече от 15км/ч на разрешената на участъка скорост ще видиш как само за 2 месеца ще има коренна промяна пътната обстановка.

Егати боклука настига чее пиян ами кара срещу колите боклук вземете му книжката за винаги

Такива ги оправя единствено "центровка в десятката".....

Добре е, че направиха острови, ама най-добре щеше да е трамвайната линия да е до тротоарите, а автомобилите да се движат по средата. Може, не ме репликирайте, че не може!!!

Най-добре е да изнесем градския транспорт извън София - така няма да пречи на шоферите. И ще е безопасно за ползвателите му.

Че то какво му е...шораш цяла вечер, пиян като талпа се качваш в колата и си се прибираш. Като дойдат ченгетата, даваш обяснения и казваш, че не ти е добре и това е. Чиста работа - българска! Че то много хубаво така. Как да не се наквасиш пак още на следващата вечер.

Добре де, трябва ли всяка катастрофа или смъртен случай да е медийно отразена и оттам да следват митинги и искания за промени в законите? За какво са ни закони тогава? Да дават пищова на пострадалия или негови роднини /ако не е жив/ и те да преценяват присъдата на извършителя-смърт или помилване? Или пострадалите ги е гнус да правораздават и искат държавата да извърши убийството вместо тях?

За инцидента на К. Величков и Т. Александров да благодарим на всички, които разказаха играта на булеварда и общите спирки. Всеки, който слезе от градския транспорт бяга да хване метрото и се получават тези блъсканици.

И аз се чудя и дразня ежедневно на тъпотията да преместят спирката на наземния транспорт на страната противоположна на единствения изход на метрото, така че да се пресича два пъти...

Тъпото е, че общинарите не направиха вход за метрото от към спирките на масовия градски транспорт - изключително тъпо и невежо решение. Спокойно можеше да направят входове към метрото, веднага щом слезеш от трамвая или автобуса. Така няма да пресичаш булеварда. Но общинарите в Софето, еле пък тия, които проектират организацията на движението не се отличават като особено умни.

Как така не е задържан по здравословни причини? Щом тези "причини" му позволяват да управлява автомобил, би трябвало да може да си понесе и последствията. Боклучава държава! Пфу, пфу, плюя на вас, боклуци!

И последната селска отрепка вече е с връзки и се измъква. Съответните службички, органи и други паразити пък престъпно нехаят.