Ще дават до 930 лв. на месец на децата с увреждания

След години на обещания и поредица от протести Министерски съвет прие промени, с които вдига драстично помощите за деца с увреждания, достигащи до 930 лв./мес.

Обратно в новината

Коментари - Ще дават до 930 лв. на месец на децата с увреждания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А,тези деца,които никога няма да пораснат и са вече на 24,25,30 години,какво,нима не се нуждаят от грижи,та те и тези ,които навършат 20 години,какво следва след това ,майките и бащите също остаряват,няма ги вече бабите и дядовците,какво се случва,може би ще ни предложат ефтаназия!

Майка,която не полага грижи за детето си с 100%увреждания,не били трябвало да бъде лишена от помощта в размер на 930лв(детето гладува,не яде редовно,тя се храни навън по заведения и му носи остатъка от своето меню,не пие редовно лекарствата си,т.к.забравя да му ги купува,ходи целогодишно с едни чорапи,защото не й се дават пари за него,не спазва задължителните имунизации поради немарливост,не полага никакви майчини грижи,даже се хвали:той не ме интересува,държа го само заради парите).Тя е управител на 3магазина за дрехи и казва:Добре,че е неговата пенсия,той ме храни(т.е.издържа).Такава майка би трябвало да бъде напълно лишена от всякакъв вид помощ от държавата!

Майка,която не полага грижи за детето си с 100%увреждания,не били трябвало да бъде лишена от помощта в размер на 930лв(детето гладува,не яде редовно,тя се храни навън по заведения и му носи остатъка от своето меню,не пие редовно лекарствата си,т.к.забравя да му ги купува,ходи целогодишно с едни чорапи,защото не й се дават пари за него,не спазва задължителните имунизации поради немарливост,не полага никакви майчини грижи,даже се хвали:той не ме интересува,държа го само заради парите).Тя е управител на 3магазина за дрехи и казва:Добре,че е неговата пенсия,той ме храни(т.е.издържа).Такава майка би трябвало да бъде напълно лишена от всякакъв вид помощ от държавата!

имам дете със 100 % инвалидност на 28 год сама гао гледам взимам 200лв / на инвалидна количка /питам ви как го водя до тоалетна как го мия как го извеждам навън Никой не мисли за тези младежи и защо разликата е такава голяма по сегашните програми има ходещи коитао получават двойно по големи точки и от там доходи и защо тези младежи не са включени в програмата

Чудно ми е дали ще продължи практиката на непризнаване на най-тежките увреждания както беше излъчен в репортаж преди време и дали сега заради тези по големи помощи няма да се разпространи.Заради което майките трябваше да регистрират децата си като работещи за да получават някакви средства.

И как ще контролират действително ли това са деца с увреждания? Та половината циганета дего са живи и здрави се водят "инвалидчета"! Нямам против, да им се дава на децата, но да са наистона деца с увреждания, а не само по документи.

goose

И как точно тази кофа с обещания за нещо някъде в бъдещето се изля точно един ден преди протеста на майките на деца с увреждания? Да живее социалното инженерство - една да откажем да дойде да протестира пак ще е добре, пък ние ще си обещаваме неща, дето никога няма да направим ...

Защо всички започнахте да пишете за циганите...Защо не се замислите за тези родители(българи) които гледат такива деца и колко усилия и грижи полагат за тях...Никой нормален човек не иска детето му да е Увредено но за съжаление поради лекарска немърливост това се случва не рядко и тогава нямаш избор...Замислете се можеш ли да гледаш дете с увреждане пълноценно с 280 лв да си на разположение 24 часа, да не можеш да ходиш на работа при положение че няма кой да ти помага....Грижите за тези деца са наистина безкрайни а за нуждите просто не искам да коментирам...Така че замислете се малко преди да пишете глупости...!!Но наистина докато не ти дойде на главата няма как да разбереш..!

Защото ей сега точно циганите ще започнат да СЪЗДАВАТ такива деца. Я крачето ще натиснат, я ще го тъпчат с хапчета на бабата му. Които пак ние ще плащаме.

Съгласна съм, но само за деца, родени от майки навършили 18 години, със средно образование, трудов стаж и внесени осигуровки. В противен случай не.......иначе не само ще развъждаме хъхряци, ами ще развъждаме уродливи хъхряци, тъй като мургавите се "женят" при близко родство и умишлено често осъкатяват децата си за да просят. Не, благодаря!

Абсолютно съм съгласна! А пък дете да бъде осакатено, за да се вземат тези пари, как ти звучи?! За това трябва да има много строг контрол...и много тежки присъди при такива случаи!

Циганите осакатяват децата си и ги пращат да просят по светофарите на голямите градове ! Виждал съм такава картина не веднъж ! Някой помислил ли е за това което може да последва ?!

И заради тази евентуална заплаха, децата с увреждания на българите,.които искат да работят, да ги отгледат, да им дадат шанс да са пълноценни хора, трябва да тънат в.мизерия??? Майка съм на дете с увреждане, работим с мъжа ми и плащаме данъци три пъти повече.от "помощта", родителите ми са нон-стоп с детето, за да.работя аз и да плащаме терапиите му. А точно тези терапии са нашата инвестиция, за да е самостоятелен и да има шанс да работи един ден и да не умре в.мизерия в държавен приют. В нормална страна моят син, с по-леко увреждане, ще може да получи добро образование и равни възможности за работа с хората без увреждания. Тук, ако ние не правим всичко възможно ВЪПРЕКИ държавата ще е обречен на бавна смърт. Ако беше роден в семейството на хора със средно образование в Харманли например, и той, и семейството нямаше да има никакъв шанс. На всеки може да се случи, мислете малко с главите си!

Точно като родител на дете с увреждане Вие най-добре би трябвало да знаете колко ужасно е да бъде увредено дете само, за да се вземат някакви пари. Нечовешко е! За това и трябва държавата да застане качествено зад децата с увреждания - да има осигурени рехабилитационни програми и дневни центрове за работещи родители и въобще цялостна политика! А не да се дават едни пари и родителите пак да се чудят точно какво е най-доброто за детето им. А някои "хора" да се чудят как да си увредят децата, защото има и такива ...нечовеци!

На България и трябва нова социална политика. Да се раздават пари на калпак всеки може. Но те се взимат от другите. Можем ли да осигурим на всяко нормално дете такава сума за да се развиват пълноценно и да станат високоефективни специалисти. Колко струва обучението по един език, по някое изкуство, по математика и т.н. Считам че в това направление трябва да ползваме опита на Великобритания, където всяко дете с увреждане се чувства пълноценен човек.

Имам усещането, че за такива пари някои прослойки нарочно ще увреждат децата си.

Защо говорите в бъдеще време? Тази ...не "прослойка", а полумаймунска раса,отдавна го прави.

Е, какво става сега, като не дават пари лошо, като дават пак лошо...

Много добре! Семействата имат нужда от такав помощ, но децата от малцинствата,които се водят рискова група, да минават през три комисии поради системни злоупотреби. В махлата половината от децата са с "тежки респираторни проблеми" или друга такава диагноза, а в местната аптека така и не постъпва рецепта за лекарства на тяхно име. Просто защото не са болни и техните "родители" прибират средно по 1000 лв на месец само по това перо.

а за бежанците-терористи повече от 1500лв. безсрамници. ценим повече нашествениците отколкото собствените си деца които имат нужда от помощ. идиоти.

ми защо не спрете всички помощи на циганите ....защото няма да видите повече власт ли???? ми всеки здраво мислещ българин никога повече няма да гласува за бойко ако изобщо гласува де !!!!!!!!!

А тези деца като навършат 20 год. и след това започва мъката на тези грешни родители които са наказани докато са живи да нямат грам спокойствие.Говоря от личен опит имам инвалид с 92 % увреждания диагноза шизофрения без право на асистент.

И тате каза ,че ще ми купи колело ... ама друг път кат се позамогне малко !

Мангалите пак се уредиха ,освен всички "помощи "дето лапат и сега по 920 на чааве с увреждания ! Ами те още по рождение са си с такива ...всяко чааве е без баща ,а всяко второ е с поне "АСТМА" от поне 2 годишно бе или друго заболяване по ТЕЛК ! Ще пада яко щракане с пръсти и мятане на гьобеци ! Баламите да бачкат до смърт и внасят данъци и усигуровки !

Аз пък от социални работници знам, че някои цигани умишлено осакатяват децата си, за да предизвикват съжаление като ги пащат да просят. Сега и на тях ли по 930 лв. от нашите данъци? Това да не стане един много доходен бизнес?

То си е бизнес за тях. Но, както се казва "хубаво, ама българска работа". Това пак ще е дялано, недодялано. От политици с ограничено мислене, какво да е друго.

Първо етническо прочистване на ромите после такива помощи...

Ех, жалко, че направихме аборт при съмнения за увраждания. Сумата е добра. Можеше да я използваме за ракия!

Ще дават, Ще дават, ми дайте бе ,не обещания предизборни

Човек работил 40 г - 200 лв пенсия. Циганка осакатила нарочно 3 чавета - 3х930 лв = 2790 лв. За чаветата по 100 лв на месец да ги гледа, останалото за охолен живот на гърба на работещите българи. Бачкайте роби!

Че те ако са искали и досега са можели да продават дроб, бъбрек, сърце, други джигери от чаветата.

Едно голямо браво за начинанието.Само да не излезе Баце и пак да казва, АЗ , АЗ ги дадох че ще е неприято.

Циганите да не започнат да си осакатяват децата заради помощите?

Убедена бях, че ще го прочета ;))

И аз, даже бях сигурен, че ще е на първо място този коментар и ето на.. Направо се ужасявам!

Очаквайте вълна от увредени ромчета.

"очаквайте" - ??????? Те по традиция живеят основно от продажба, осакатяване и всякакъв вид най-извратена експлоатация на собствените им деца. Боклуците, които са отговорни за толерирането на тази безпримерна гнусотия, практически също печелят от нея.

Ще дават до 930 лв. на месец на децата с увреждания Значи ,пак най-облагодетелствани ще бъдат депутатите и министрите.