Държавата още не е изпълнила обещаното в Хитрино

Година след трагедията в Хитрино има и добри, и лоши новини.

Обратно в новината

Коментари - Държавата още не е изпълнила обещаното в Хитрино | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз дарих пари, къде са ми парите????? После народа се овълчвал, сега да дарявам ли още?

и нарочни комисии от народа на с.Хитрино не направят финансова ревизия/проверка: как са разпределени и къде са отишли парите от даренията...и тези, от държавата, застраховката и пр.... за Хиртрино?! "Държавата не е изпълнила обещанието си".. а защо не се самосезира Прокуратурата и обяви на народа каква е Истината?!

Нали този с обещанията мина и си направи снимките, събра журналистите да го "отразят", потупа този-онзи по рамото, раздаде обещания и дим да го няма! Това е ГЕРБ и главатаря Тиквата! А паричките ги прибраха активистите и счетоводителите на тази партия!

Защо журналята са толкова смирени пред Тиквата и никога не му задават неудобни въпроси?

Щото ще престанат да бъдат журналя. Ей за туй.

Когато някой изтараши джобовете на почти жив човек означава мародерство и се осъжда на най тежкото + конфискация на неговото.

Чичко Дир, защо "държавата не си изпълни обещаното", следва да бъде "така нареченият премиер, отново не изпълни обещанието си".Много Ви моля за обективност на новините.

Няколко сметки набиващи се на очи. 300 домакинства * 15 000 лв. = 4,5 млн. лв. До 7 млн (5+2) остават още 2,5 млн. за 13 къщи/непостроени/. Или се пада по 192 307 лв. на къща. Струва ми се, че за тези пари могат да се построят, не 13 а най-малко 30 къщи. Май не се строят къщи, а се строят палати. Или пък това е поредната воняща държавна поръчка.

Доколкото си спомням от доброволни дарения се беше събрала една доста голяма сума-няколко милиона. Къде отидоха тези пари? Кой ги открадна? И как да даря следващия път???

Кога най-голямата луканка, или така наречената кучешка паржола-по време на смърт е изпълнявал обещания??? Той само ДАВА: Дава пари; Дава порции; Дава акъл; Дава европейски средства; и всичко друго, което не е негово ... нали е най-големия разпределител.

МУТРА - ЛЪЖЕЦ!! ЩЕ ГО ХВАНЕТЕ ЗА ШЛИФЕРА ....

По време на наводненията в Хитрино не беше ли на власт Орешарски?-каква отговорност носи тогавашното управление?

Извинявам се,че обърках събитията Хитрино не беше с наводнение,а цистерна се беше врязала се сетих или...? Съжалявам

проумей най-после Правилото:"три пъти мери/премисли..., преди да пишеш и се "изходиш" във форума! Объркан бил... Аман от "объркани" !

Българин отива на гости при приятел в Америка.Отива и гледа огромен 3 етажен палат със собствен автопарк и басейни,пита го как си е позволил всичко това.А американеца му сочи близката магистрала и казва:един камион там,един тук един там и така. След известно време американеца отива на гости на българина и гледа 6 етажен палат с два автопарка,кортове и басейни и го пита как си е позволил всичко това.А българина му отвръща виждаш ли моста в далечината.Американеца гледал и гледал и накрая казал че не вижда моста,тогава българина му рекъл: е няма и да го видиш. Типичен пример за строителството България.

С тези безспирни кражби, българската земя съвсем скоро ще се разлюлее люто!

Таквия убави къщички ще ви направим само , че ум ще ви зайде. Хитрино като цветуща градинка ше ви напраим.

С тези пари дворец да бяха построили до сега. Подигравата се с жиота и съдбата на невинни хора! Не ги е срам всички 240 ...Безобразие!

Сутринта, в една от телевизиите чух, че сумарно били дадени някъде около 7-8 милиона. Че те с тези пали цялото село ще го построят наново! Крадат ни безскрупулно и постоянно, бе хора! Какво чакаме още!

То хубаво си чул, ама парите са дадени от бюджета по сметките на Хитрино но уви местната власт се е забатачила. Жилищата от строителната камара са готови, но тези от фирмата изпълнител избрана от местната власт не си е свършила работата - явно там се разпределят парите от "левия" в "десния" джоб щом дори и пострадалите ги е страх да говорят.

Ти сериозно ли го пишеш това? От бюджета отпуснали една камара пари на някакъв селски кмет и го оставили да ги харчи както си реши? Без контрол и "връщанка"? Айде бе!

Така е нали БТВ бяха направили репортаж за кмета Нуридин от ДПС как си е КУПИЛ ЧИСТО НОВ МЕРЦЕДЕС за 110.000 лева скоро селяните ще видят кмета Нуридин с поръчково БЕНТЛИ

Герберасите нали се облажиха какво още искат от държавата тия при положение че много милиони прибраха там..Вместо все да искат да подпукат кмета си и тия около него и да си върнат милионите които НИЕ дадохме за разлика от трохите при други пострадали от гербераската алчност

От всичко крадат тия бе! Пълно безочие! За тия пари щяха да построят курорт там а те две основи изляли! Защо фирмата виновна за инцидента нищо не прави? Най-малкото от застраховките щяха да се покрият щетите! Не казвайте само че фирма която се занимава с газ и цистерни няма застраховка! Отпуснатите и дарени милиони къде са????

Ами защото фирмата си има гръб от властващи и като раздава там комисионни не остава за плащане на техните безобразия...Да сте видели до сега някой тлъст да е отговарял за действията си?????

Държавата строи безвъзмездно, а фирмичката си прибира парите. Виновни са само машинистите. Това може да се случи само в КОМУНИСТИЧЕСКА България, където БКП си е назначило за премиер, охраната на паркинга.

Някой будала да е повярвал , че Никвоний ще изпълни някакви свои обещания?

не сай издължил, вие за Хитрино са надате.. Преди къде месец се появи съобщение, че наследници на пострадали от Бисер са осъдили държавата за над половин милион.. Засега двама са спечелили делата, а още над 30 дела престоят.. Вие искате за една година с Хитрино всичко да е наред.. Важен е ПР-а - ПП ГРОБ да даде от партийната си субсидия, ЦВЪЦКО дори лопата фаща кал уж да чисти, Лили Талпата на ЧЕТИРИ крака пред срутищата да са фотва.. Баце на летец-изпитател с Кугър да са изтъпанва..

той,българина знае само да съди,само права има,а нещо като задължения дали е чувал,нещо да поработи,не нали,как добре се живее в българия седиш и чакаш някой да ти построи къща,крадеш си безнаказано,не работиш,нищо не плащаш,шапка на тояга,очевадно е,че господ е българин,но защо помага на тези паразити,не вижда ли колко страдащи и нуждаещи се има по света,защо гали българите с перце и само те съществуват за него,с какво са заслужили този охолен и безгрижен живот

и не теб безстопанствен язовир ти отнесе покъщината и родителите.. И шеста година държавата да не може да му открие собственика. МО ли е, българското БИЛ ГЕЙТЧЕ ли е било тогава.. Па да та видя дали няма да се погнусиш от това, което си написал.. Правилно поне името си си избрал..

Боко парички от джоба си вади. Дава на бедните хора от Хитрино. Но ... от народния джоб ги извади. И ги раздаде на ГЕРБери хитри.

От това което показаха по телевизията ясно се разбра, че парите са отпуснати но местната власт не ги управлява както трябва. Не може за 20-30 къщи да наемеш една фирма да ги строи, след нея без договор са се присъединили още няколко??? кой им плаща на тях, какво строят, кой ще отговаря ако нещо не е както трябва, абе много въпроси и все неприятни. Да не говорим ако това с парите за обещетение е яврно, имам чувството че кмета и комисията на "по-нашите" членове е обезщетила на максимум, другите както дойде и ако изобщо дойде... Сигурно и за бялата техника е така, но на кмета не му пречи да си се вози в мерцадеса и да реве с цяло гърло пред общинския съвет когато се чувства като голямата риба в собствен гьол и няма журналисти или представители от властта.

Леле,мале,Българио мила!Защо вечно неуредици,бе?От тези отпуснати пари колко са изчезнали в нечий джобове?Не ми се пише,не ми се говори,не ми се стои в тази държава!!!

От написаното излиза, че пари има, но има и проблеми на месно ниво - някой е блял като е оформял документите или нарочно е допуснал грешки, защото този просто не го кефи....

"местно"