Унищожават 90 тона негоден за консумация боб за бедни

Заразеният с паразити боб по промоционалната програма за храни за бедни ще бъде унищожен, заяви земеделският министър Мирослав Найденов. Разкрити са общо 90 тона развален боб.

Обратно в новината

Коментари - Унищожават 90 тона негоден за консумация боб за бедни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сакън, не изхвърляйте и не унищожавайте бобеца, така и така някой вече е гушнал пачките от сделката, моля да бъде предаден в кухнята на парламента за храна на родните депутати и семействата им- под формата на помощи от бедния български народ

Тука една долнопробна комуняга, подписваща се с "(: ", вчера се плюнчеше, че Европейския съюз вкарал в страната този боб за да ни унищожава!?Сега, какво излезе мизернико!?Тоя, който беше вкарал навремето супертоксичното 20-годишно ирландско месо, сега е вкарал и проядения от гъгрици аржентински боб!?

е, защо, колко прасета могат да се изхранят с този боб! даите го на фермери!

humfry

Заглавие на статия от средата на септември: "Раздават безплатна храна на 300 хиляди българи" Инфо от сайта на БЧК: "През първия транш всеки бенефициент, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 12,140 кг от 9 вида хранителни продукти: брашно - 5 кг; ориз 1 кг; спагети 1,5 кг; захар 1кг, зрял фасул 1 кг; макарони 1,2 кг; обикновени бисквити 0,400 кг; обикновени вафли 0,900 кг; царевично нишесте - 0,140 кг." "След приключване на програмата, нераздадените продукти ще бъдат предоставени по списък, одобрен от Държавен фонд Земеделие, на институционални бенефициенти, каквито са социалните и психиатрични заведения в цялата страна. " "Като направи човек една проста сметка излиза, че на човек се падат по средно 130 лв помощи. Помощите са към 12 кг. Излиза, че килограм помощи е средно 10 лв. От описаните в помощите продукти най-скъпите са 3 лв, т.е. общо максимум 36 лв помощи. Къде отива разликата до 130 лв. Като се има впредвид, че стоката се доставя на цени на едро, май червеният кръст доста преяжда. " Заглавието на сегашната статия: "Унищожават 90 тона негоден за консумация боб за бедни" Е, това не е ли най-долна гавра за сметка на социално слабите?

Миналата седмица новината беше,че този боб се варял минимум 6 часа преди да уври,сега новината,че щели да го унищожават.Как го унищожават?В стомаха на бедните ли?

Чиста далавера на вносителя. Таз годишен боб се купува за около 1300 US$ ton. Миналогодишен е около 850 US$ ton. Преди 2 години реколта се намира за 500 US$ ton. По стар вече е 300 US$ ton. А сгъгрици може и за 120 US$ ton. С това се занимавах скоро.

да внимавате, че ще ви го пробутат за \"смилянски боб\" за коледа! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези май се опитват да уморят бедните.