Полският премиер разгневи евреите, репарациите им били победа за Хитлер

Според Моравецки страната не бива да бъде натоварвана с финансови задължения за изплащане на компенсации или реституция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами евреите са прави. Поляците хем се ползват от немско територии , завзети от победата над Хитлер, хем от имоти , които самият Хитлер е отнел от техни граждани. Не виждам морал и справедливост, едновременно да извличаш облаги от победата над Диктатора и едновременмо да придобиваш това, което той е несправедливо е отнел. Поляците биват лесно манипулирани на чувствителната национална тема , много бързо забравиха , какво преживяха от същия национализъм на съседите.

Е, наглостта на поляците наистина няма мярка. Вместо да приказва глупости, полският премиер да си спомни Йедванбе 1941 - 1600 избити с палки, с камъни, чрез отсичане на глави, изгорени живи, в тома число жени и деца. Автори на злодеянието не са нацистите, а поляци он околните селища. Г-н Моравецки да отвори и протоколите от заседанията на правителствената комисия, която след войната разследва антиеврейските погромите, изършени на територията на Полша. Та комисията е принудена да признае участието на поляци в унищожението на евреи, жители на поне 24 района. И още - да поразпита възрастните жители на Краков и Келце. Краков, 1945 год. - погромите над евреи довеждот до тотално унищожение на къщи, магазини и друго имущество, до разрушаване на синегогата. Келце, 1946, местните жители - поляци, гражданската милиция и армията органицират погром по лъжлив повод. По нацистки образец започват да измъкват евреите от домовете им. Резултат - бити до смърт, изтезавани, умъртвени с ритници. 41 загинали и 40 ранени. По данни на американски изследователи близо 500 000 укриващи се евреи са били предадени на нацистите от поляци. Пан Матеуш очевидно не знае историята на страната си или удобничко е забравил, че и по време на войната, и по време на комунизма в Полша е било конфискувано и отнемано еврейско имущество, че въпреки факта, че страната му е подписала през 2009 год. Декларацията от Терезин, отнасяща се до реституция на заграбеното еврейско имущество на стойност близо 130 милиарда евро, Полша е единственият член на ЕС и бивш член на Варшавския договор, който в посткомуниситическата ера не е гласувал обхватно законодателство за реституция. Поляците непрекъснато тръбят за престъпленията на нацистите, на Съветската Армия, на УПА и бандеровските банди, но мълчат за собствената си нелицеприятна роля в унищожението на хора. Двуличие и наглост, прикрито зад удобната маска на жертва. Май ще се окаже прав Чърчил, който още през 30-те год. на ХХ в. нарича Полша "хиената на Европа".

Ти ако си българин, заеми се със събития случили се в България. За пример Батак и започни да търсиш репарации от турците. Поляците ги остави, те там ще се разберат и дори ще седнат да пият на една маса. За нас си да мислим!

Е па, язе съм българин. ама съм от тези, дето четат книжки, вместо да цъкат игрички на компа или чакат Гугъл да им каже как е правилно, сиреч европейски демократично, да мислят и как - не. .

Още един пример за провал на "мултиетническата държава"

да си искат обещетение от меркел - някой да е платил за раррухата в полша от войната

Моравецки .който иска пари ,да ходи да работи !

Полша е прочута с антисемитизма си - така, че нищо ново не казва премиерът им.

но в сащ грънаха няколко в синагогата .май доста бяха .

е лошо или добро деание божие?! За мен Полша е пример на отстояване на народни интереси. Поляците не са канали руските хазари в Полша.

пита ,кога ще му реституират държавата ?

Човек да го е страх да каже нещо срещу тях. Руснаците са жертвали 20 000 000 във ВСВ , това по-малко значимо ли е? Ами японците, американците? ... Като поглднеш какво стана днес с ХУАВЕЙ, като видиш кои са гугъл, фейсбук, от кои са купени андроид, ютуб ....

Пановете да не се правят на блядки, да се бръкнат и да компенсират еврейчетата? ...Щото след това наред са еврогейчетата.

На евреите цял свят им е длъжен! Прав е поляка - пари няма! Ако могат -да дойдат да си го вземат! Турците като платят обезщетения на бежанците от Беломорска Тракия ,после и на евреите!

ооо "един" здравей, как си?

аман вече от тези евреи и техните претенции. Във войната са загинали милиони хора от други религии и народи. Само еврейте ни проглушават ушите 70 години след края на тази война. Уж осъждат нацизма, но по разни телевизии, денонощно вървят филми за войната и третия райх. Съвсем умишлено, защото еврейте постоянно натякват, натякват. Колко войни е имало преди втората световна, нишщо не чиуваме за тях, а за тази нон стоп!! АМАН от претенциите им!!!

медиите чии са? защо се учудваш, че е така?

Не е за чудене. Ти погледни имената в холивуд. Голдуин, майер, и т.н. и т.н. А този етнос само плаче че винаги са били подложени на гонения. Само че удобно пропускат защо. Като започнем от "великото" преселение в египет. Там например са правили гешефти със зърно в резултат на което е настъпил глад и да умирали хора. Е питам аз, това не е ли било геноцид? Ама за тези събития не правят филми....

Ха ... едни нацисти дискутират с други нацисти ... да се оправят по между си! Не са интересни!

Тия гаднu eвpеu попрекаляват ми се струва. Ненапразно са ги подгонили Xumлеp и Cтaлuн.

При Сталин е разцвета на Кагала в Кремъл. Цялата върхушка на Хитлер, вкл. Хитлер, са евреи. Самият Джордж Сорос е бил нацистки офицер на Хитлер и признава, че това са му едни от най-прекрасните години. С Гугъл се намира снимката му в нацистка униформа. А поляците са бъдещето на Европа. С тази си позиция, на полски журналист налетяха на бой....съветските евреи в студиото на "Вечером с Владимиром Соловьевым". Самият "Власимир" във всяко предаване признава че е еврей. Но със Сорос го свързвало само краекожието. Това по Първи руски канал. Същият цирк е и в руския канал НТВ - в предаването "Место встречи" водещият Андрей Норкин също се хвали че е евреин ....но много мразещ САЩ. Непрекъснато обвинява украинската еврейска върхушка във фашизъм. Украинците му отвръщат - ние също сме евреи. Умирам от смях на тези предавания.

Поляците ще клекнат,няма мърдане.Мислят се за най голямите приятели на САЩ, но яко грешат.Колкото и бази да дадат на САЩ,колкото и свирки да им направат Щатите признават само евреите,това е .А иначе са пичове поляците.

Збигнев Бжежински е бивш "поляк". Ариел Коен - американски политически съветник на НАТО е с блестящо руски език....от съветското му раждане и възпитание на комсомолец. Същата басня с видния израелски общественик Яков Седми- Русия е в сърцето му. По рождение. Днес сънародници израелци са "руснака" Абрамович и "украинеца" Коломойский.

Поляците всъщност са изгонили от Полша оцелилите евреи. Преди ВСВ в Полша е имало къде 3млн евреи и 2млн германци, Айде германците уж са били виновни и са изгонени от Полша и от Силезия която Сталин дава на Полша. Въпреки че е малко съмнително, дали поляците са имали право да правят етниеско проистване на немци които са били в Силезия от 13век. Ама евреите кво са им били виновни на поляците? Не че съм фен на евреите... ама тука са си 100% прави. Полша сега е едва ли не единствената етнически чиста държава в ЕС (евреи сега там има няколко хиляди). И затова точно не са виновни само нацистите.

При Путин и Нетаняху. Може да не можеш и от Иванка Тръмп. И тя е такава. И всички обаче искат версии....И от Полша, и от България, и от Германия. Няма държава по света, където евреите да не държат финансите и да не реват....че са "гонени". Ти запали свещ на милионите изклани българи в Мала Азия и Европа. За тях никой друг няма да направи помен. Не носи българска пита на чужди гробища!

Да си евреин, е професия, а не просто националност!

компенсиции за "собственост, конфискувана по времето на Втората световна война" ако тази собственост е недвижима: къщи, стопанства, ниви, земя, апартаменти и т.н., то тя е в Полша и е писвоена от поляци. ЗАЩО ДА Е ПОБЕДА ЗА ХИТЛЕР? Нима Хитлер е отнесъл тази собственост в Германия? Разбира се, че трябва да я плати Полша.

Поляците са осъществили много погроми, убийства и грабежи на евреи, както и са прочистили етнически цели райони заселени с евреите. Но не им изнася да се казва това, и врещят на умряло, когато някой им напомни. Заедно с Хитлер заграбват територия на Чехословакия, а после реват, че Сталин им заграбил земи в сговор с Хитлер. И "забравят", че Сталин им даде немски земи след ВСВ.

ми то си е такова: военна плячка. когат си платил нещо с кръв - твое си е. Да оплакват като жена, къщи и имоти, които не са могли да защитят като мъже.

Това да си такъв балък от вътре ли ти идва или изкарвате специални курсове?

бълък а? бълъците плащат на евреите и им ходът по гайдата.