Властите в Полша потвърдиха за ”нацистки влак” със злато

Полските власти потвърдиха, че съществува "нацистки влак", който поляк и германец откриха наскоро, възраждайки легендата за влакове, пълни със злато и бижута.

Обратно в новината

Коментари - Властите в Полша потвърдиха за ”нацистки влак” със злато | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Влакова композиция дълга 120-150 метра е оцеляла неоткрита 70 години? Да напомним: 1 Втората световна война официално свършва на 9 май 1945. Сега сме август 2015. 2 Да изкараш само един вагон от релсите и да го скриеш в гората е трудна работа.

Абе, това да не е влака - призрак??

Добра находка! Но до тук с добрите новини, защото от тук нататък започват едни други - това на кого е, ама защо е негово, ама дай си ми вагоните и т.н. Да не говорим ако се окаже че влака е произведен у нас, а товарът не докосва земята, край , конфликтът е налице, и само юристи от най-виш ранг могат , до някъде да го решат! Но едно е сигурно, влака дори и натоварен с амбалажна хартия е с висока историческа стойност!

Е те така се съживява туризма и се развиват регионите. Я веднага кметовете от "северозапада" да вземат пример.

както винаги, са готови да умрат по 5 пъти за Полша, но нито веднъж да не работят за нея!

Прокълнато злато , пропито с кръвта на милиони хора !

Златото принадлежи на Сорос и Боко Тиквето:)

нерде Стамбул?!

ТРЕЕ ДА СИ КАЖЕ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ТРОЛЪТ...

А да посочите дата, брой на вестничето, че да прочета и аз?

добре че не е тук ,че иначе щяха да взривят България барабар с народа и щяха 30 поколения след нас да разберат че е открит влак с злато управляващите щяха да го поделят с краварите/да се подмажат мъничко/

Златото принадлежи на полската държава Израел. -без коментар.

Златото е руско Златото е рускУ Путин има нужда в тези тежки дни от него, олигарсите измреха от глад

Не виждам защо някой трябва да товари 300 тона злато на влакова композиция 150 метра. Един кубичен метър злато тежи почти 20 тона (златото е по-тежко от оловото и има само един метал, който е по-тежък от него). 300 тона злато са по-малко от 16 куб. м. и се събират и в един вагон, хайде, максимум в 2 или 3 да се разпредели.

Как ще теглиш вагон от 300 тона и кой вагон ще издържи?

Има си вагони с товароподемност 50 тона, има и такива със 150 тона. Къде какво се е ползвало в железниците и за какво през ВСВ - вземи прочети за да се ограмотиш, за да не си прост и ти.

Дървен товарен вагон от Втората световна няма как да издържи 300 т.

Ти нали се сещаш, че германците на са толкова глупави да карат тонове злато в ДЪРВЕНИ вагони. Такива неща са се пренасяли и тогава във бронирани вагони. Германците качваха по 2 танка Panzerkampfwagen VI Tiger, всеки със тегло почти над 60 тона с мунициите на един вагон/платформа.

Може в другите вагони да има други неща: исторически артефакти, документи, произведения на изкуството, например картини на известни художници. Вярно, че си много прост.

Ако не върнат златото на Русия, ще си прережа вените в знак на протест. Всикото злато на земята е руско Други нема

Викаш по-добре да се погрижат като немците?

При толкова тонове 10% не са ли множко? Пък трябва да се разбере да ли това злато не е изнесено/откраднато/ от окупираните държави и да ли не трябва да се върне.

Много наивни хора е имало - ха ха ха. Пуснахме мухата, че се намира в град Валбжих - само наивници и глупаци биха повярвали, че е там. Да не смятат, че ще им кажем къде точно се намира всичкото съкровище.

Хора имат злато. Държава ограбва хората. Държавата губи златото. Хора намират златото. Хора имат злато. Държава ограбва хората...

За нашето, доколкото знам, се е погрижило "царското семейство", когато са заминавали в изгнание в Испания. Пак с влак.

... и комунистите ги пуснаха по живо по здраво със златото? нещо издиша версията... явен опит да се прикрие факта, че златата на България, както и всички активи са извлечени от СССР в посока изток... Бог да ги съди!

Това да не е игла в купа сено бе, това ми прилича на дипломна работа на студент по психология на тема има ли още балъци и колко са на брой.

като сравним размерите на купата и иглата и тези на планината и на влака.... май си е точно това. Със сигурност има още балъци, но и глупаци дал Господ много.

И къде прочетохте, че е върнато?

Хем са открили "влак", "композиция", "дълга над 100 метра", "закопан", "недосегаем от авиациа","има злато за милиарди", "може да има и друго освен злато и бижута", "може да има и ..." Но пък може този "влак да е миниран", може да е "радиоактивен". Абе много "МОЖЕ" в началото на 21-век, когато могат примерно през сателит да ти видят "жълтото на кюлотите". Тази "Наивна Сензационна Сериозна Комичност" на новината и обстоятелствата покрай нея много ме забавляват. Да не говоря, че тук /във форума/ вече "пресметнаха", че става въпрос за 1/5 от състоянието на Били Гейтс или на един от траншовете по "спасяването на Гърция". Да не говорим, за пазара Ружитски, който след намиране на златото, ще стане като пещерата на Али баба.

Не лъжи! За нашите 60т. злато се погрижиха успешно нашите демократи!

Полякът и германецът открили златото може и да получат нещо, но Германия да забрави за своите 3395 тона златен резерв, които е изпратила на съхранение в САЩ след ВСВ от страх, че СССР можела да я нападне. САЩ не й връщат златото под различни предлози и усуквания, а меркелката си трае за да не разсърди обонго. Очевидно непрекъснатото повтаряне и поддържането от западните медии на страх, че Русия можела да нападне е доходно не само за журналята.

То сега се твърди, че САЩ са прибрали и украинското злато. Знае се, че в някаква засекретена мисия, с 4 коли са докарали нещо на летище и самолета е отпрашил за САЩ. Въпроса е с какво? Това което предполагат е златото им.

И кой го твърди това, ИТАР-ТАСС или Комсомолская правда? Ти сериозно ли вярваш че злато се изнася ей така, с 4 коли и заминава в чужбина? Ама как, на какво основание, къде, защо, от кого, едва ли са въпроси който си си задал преди да споделиш поредната пропагандна конспиративна теория

споко, не се грижи за тяхното.Що не се кахъриш за нашето, което харизахме на канадските братя

Смятам, че е редно откривателите да си получат комисиона! Какво се правят на ощипани управляващите! Така е в целия свят!

много алчна полската държава, разбирай полските политици.

Въобще не е трябвало да обаждат къде се намира влака, а спокойно да си продадат златото на части. А тая полска държава си е объркана още от средновековието. Поляците трябваше да са православни християни и да пишат на кирилица. А те ми станали католици и пишат с латиница. Всички останали славянски народи са православни християни. Само те не са. Затова казвам, че още в средновековието са сбъркани славяни. Не са одържали на лукавите римо-католици.

не знам дали поляците са "сбъркани още от средновековието", но от това което си написал си личи, че ти определено си сбъркан по рождение. '

Гнусен родоотстъпник!

... за славянски народи се твърди също, че са и чехи, словенци, словаци, хървати... никой от изброените народи не са православни и не ползват кирилица и всички заедно с поляците са вече доста по-добре в икономическо отношение от така наречените православни ...

"Супер новина" - и Шляхтата си има вече собствен Индиана Джоунс, на всичкото отгоре и Дублиран.

Споко, те руснаците намериха в Русия втората загубена половина от тяхното злато, което е само 1200 тона. А нашето никой не го е пипал. Ний сами се прецакахме.

Шило

Сега ще се грижат други- все тая!

Това е новина от преди 3 дена. Става въпрос за известен нацистки влак с предполагаеми около 300 тона злато, изчезнал (т.е. скрит някъде под земята) в последните дни на войната. 300 тона злато = около 9.5 милиона тройунции = около 11 милиарда долара по днешна цена

От 150 метров влак с злато и 0.1% са ми напълно достатъчни за поколения напред при добри инвестиции и т.н да живеят нормално.

Шило

Да се договарят с откривателите, и да се намира влака. Говорим за злато, но според мен има и други находки, които могат да бъдат изложени за пред света!Панове, всичко ви е бонус, договорете се!

Мнного пият тез поляци и после халюцинират.

Властите предупредиха златотърсачите, че влакът може да е миниран, да тече ток по него, а дценностите вероятно са и радиоактивни. Освен това, ако го приближели, щели да получат запек и световъртеж. Дайте им на хората някаква награда, де, не се стискайте.

Златото било на СССР. По голяма тъпотия не бях чувал. Какво злато мгат да имат крепосните селяни в СССР . Единственото което са имали са били лопати и тенекия

Неграмотник!

Млъквай путлерист смешен

Той и за това символа им беше сърп и чук, тъй че ако я намаше войната и стова да се ограбят немските технически знания бая щяха да се бораваят с тези инструменти до ден днешен

Имате влак със злато!? Идваме да ви демократизираме!

Анексираме другарю.... анексираме

Нищо не може да ме спре да си пия самагона и да си повръщам в хола !!

А някой знае ли за каруцата с долари. Из наште земи се е вясвала.

ова е Македонско злато на Александра Македонецки. Да се врати у Македонско незабавно, оти че има кютек

златото не храни, златото убива !

златото убива тези който го нямат

Много си неграмотен.

На тия двамата що им трябвало да казват на държавата и да искат някакви си мижави 10%, а държавата и толкова няма да им даде. Трябвало е при откриването да си нотъпчат джобовете със злато и да се приберат. Продават го по златари и с парите си правят златарска работилница за претопяване, така че да не останат издайнически печати по кюлчетата и да не се знае произходът му. Продължават нататък, наемат още работници, купуват един Лиърджет, строят частна писта, товарят и продават обработените кюлчета по цял свят. Парите в офшорни сметки, палати на Карибите, малка флотилия от супер луксозни яхти и шапка на тояга.

Така ли прави добрия путлерист? Все си мислех че връща изгубените вещи и не чака благодарност дори. Май големи сребролюбци станахте от как рублата падна :))))

Изгубените вещи се връщат на собственика, а поляците вече са решили че е тяхно!!!

така правят ,,тиквоидните-мутродемократи,,!!!

Забрави за проститутките

Гладна кокошка просо сънува. Цял влак с ценности "изчезнал" и чакал икономическата криза през 21 век та да бъде открит.

И аз ще ви кажа. Даже ще ви го шитна барабар с кюмюра.

Личи ти, че си никой!

стигна -20 .... мдаа, личи кой е никой.

Това да не е този влак със злато и накити изнесен от семейството на Кобургите след абдикацията т.е. след референдума за република. И не ви ли прави впечатление за едни и същи прийоми при кражба на злато. ..... Обагрено с много кръв. Нещо като настоящия етап. .... И какво следва.

Не бе, тва е на Бай Тошо царското злато, дето го изнесе за СССР.

SS317885

ето така се стимулира туризма, а като си бетонираш плажовете

След идването на комунистите в Русия, те застрелват царя и дъщерите му в едно мазе. Обаче хазната попада при адмирал Колчак. Охраната му от 50-хилядният чешкия корпус сключва сделка с комунистите. Предава им Колчак с хазната и комунистите им обещават достъп да Владивосток и параходи до Франция. Комунистите разстрелват адмирал Колчак и ревизьорите от Москва намират само в първия съндък златни кюлчета. Другото са камъни. Ленин нарежда миниране на Транссибирската магистрала. Влакът с 200 тона злато дерайлира след взрива и пропада в Байкал на 760 м дълбочина затрупан от скалните отломки от взрива. Част от разпиляните кюлчета са събрани от чехите и късметлиите отварят банка в Прага след войната. След 1945г по заповед на Берия нарязват една подводна лодка, карат я по жп линията и я заварят наново в Байкалското езеро. При това възниква пожар и тя изгаря без да участва в търсенето на кюлчетата. Всяка година няколко групи руски водолази си пробват късмета, има и жертви.

А пък край село има турско злато - поне 400 тона! Затуй всичко живо копае... А в Царичина пък има летяща чиния закопана, ама само Българската армия знае за това!

вече е извадена и лети наоколо.

Тъпите комунета пак засънуваха СССР! Аз пък ще ви кажа - златото е еврейско.

истината е само в ОКТРАТА БАНИЧКА

не ви ли омръзна с тези евреи та евреи . само те са жертви през войната . френски учен прави изчисления и доказва ,че са около 780000 загиналите евреи . и то навсякъде в европа . от военни действия , концлагери , болести ...а поляците да си кротуват . първите два лагера в европа са точно техни . в тях са убити доста германци . много се чудя , защо точно чехословакия и полша са държавите нападнати от германия ? И как така от 7мл.вече са на около 2мл.жертвите дадени от евреите . дори табелата на аушвиц я махнаха , защото много документи бяха намерени , и показаха какви лъжи се пишат от псевдо историци . стига толкова . да не задълбаваме темата . по принцип не могат да задържат нещо , което не е тяхно . справка испанците .

Лъжата Холокост бе за 220 хил. 280 хил. даже не надхвърлят 300 000.Всичко над това са лъжи,лъжи и пропаганда за да се подържа легендата че Те евреите са вечните ЖЕРТВИ И ОНЕПРАВДАНИ.Това племе се ражда във лъжи, живее във лъжи и умира във лъжи.Последнато им злодейство е т.н. бежанска вълна във Европа,която се плаща със Еврейски пари.Постоянно зомбират гойското стадо със някакъв си холокост,за да подържат лъжата.

Полшя, Чехия и Франция си изнесоха златото на сигурно в САЩ... И затова Хитлер ги смаза и после злато не видяха.

Последна новина: Влака е скрит под нивата на откривателите. Очаква се властите да я прекопаят цялата в търсене на съкровището.

Валбжих е германски град, както и обширни германски и пруски територии, предадени на Полша след войната в замяна на предадени полски територии на Съветския съюз. Поляците да не образуват мисли, а да си кротуват, за да не загубят набързо немските територии, за които никога в историята си не са могли да мечтаят.

СССР не е вземал след ВСВ земи от Полша.През 1939 г. Сталин взема от Полша земите до линията Кързън.Това е границата определена от победителите в ПСВ.А защо е изместена границата след 192