Дете, издирвано в Полша, бе открито в ромско гето във Варна

Обявено за издирване в Полша 3-годишно дете бе намерено във варненското ромско гето „Максуда“.

Обратно в новината

Коментари - Дете, издирвано в Полша, бе открито в ромско гето във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

туй по сложно от сапунка по телевозора

да ви развалям романтичното настроение от тази новина, но не ви ли се струва странно, че циганите изоставят поне 2000 деца годишно, а "отглеждат с любов" чуждестранни деца, които по една случайност все са бели, руси и синеоки, в краен случай албиноси?

Супер тъп коментар. И доста българи изоставят децата си особено ако са родени с увреждания. Това може ли да служи за генирализация, че всички родители са еднакви. Генерализациите и универсалността пречат значително на радостта в живота

Що пък ще го връщат в Полша? Подарена къща не се връща! Много лесно раздават деца тези български правораздавателни органи...

Кратък разказ за живота в ромския зоопарк.

- Асане, ти медицинска сестра еал ли си? - Еал съм, ама не беше медицинска! :)))

Важното е че детето е в ЕС. :)

Трафикът на хора е гарантиран от демократизма.

И защо е било нужно да травмират ОЩЕ детето - явно е било добре при бабата, какво като е циганка! Важното е, че явно го е обичала и се е грижила за него.

разбрахте, че го е обичала и се е грижила за него? Бабата казала, а циганите са известни с честността си, че са й го дали недохранено, болно и т.н., ама аз нещо като доказателство не намирам в текста. Детето изглежда добре, но то е престояло там само 2 месеца. Преди може и по-добре да е изглеждало, освен другото. Освен това, ако мислят да го продават, естествено, че ще го обгрижват. Стоката се продава по-скъпо с добър търговски вид. А не се ли питате защо на Вас разни полякини, шведки или други не идват да ви дават децата си да ги обичате? Изобщо никакви въпроси ли не си задавате? На всичко написано просто вярвате?

Открито при баба си... се разбира накрая. Много смотано написана новина.

така става, когато хем ни информират, хем ни лъжат

Ма не му е баба бе!

доведена баба

сме информирани така, че да не разберем истината. Забравихте ли вече случая с онова русо и синеоко дете, намерено при гръцки цигани, което изкараха албиносче. И като "доказателство" но показаха и други деца уж на същата циганка, които изобщо не приличаха на нея? Аз напълно им вярвам, не знам за вас.

държавата краде деца и върши бизнес с най тях а народа няма сили да и се противопостави Това за мен е тест за качеството на нацията.Щом нацията не може да защити най скъпото си(децата) значи не може да защити земята си парите и традициите си .

каква държава кфи 5лв,,тая мангуста е изоставила копелето си от първия и ебач,,в гето максуда във Варна,и е заминала да проси в Полша пък и взимала за него социални.Но там има ДЪРЖАВА ! а тука има една ТИНЯ (народ) и една ТИНЕСТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ...

цирея що е цирей един ден се пука ама кога ще е този ден циганката която гледа на ръка не каза

Търся смисъла. Тук, признавам, не намирам смисъла на излагането на хаотични части от някаква информация. Ако целта на статията е да предизвика объркване у читателя, определено е успешна. Според мен внушението е, че всичко, съобразено с твърдия законово обусловен терор е добро, а всичко човечно, но непредписано в макиавелските рулони, е зло. В уводната част на всички социални закони е завено, че основна и неотменима роля на тези закони е интересът на детето. Не видях никъде, детето да е застрашено от нещо, освен от закона. От друга страна, една полякиня е мамела държавата си. Може дори да е продала детето си на циганката. Какви действия са предприети спрямо нея, не разбрах. Добре гледаното при циганката дете, е бъде вкарано в институция (разбра се, в негов интерес). В крайна сметка, за престъпленията си има органи, на които волю-неволю, плащаме заплати. За нарушителите -съответни последствия. Не схванах едно -детето получи ли подобаваща закрила или отиде да го възпитават в някаква институция, като тези в Бургас и Варна, дето ни заляха с информация и видеа напоследък (с пръчките и шамарите)?

че това дете можеше да бъде продадено за органи? Сега виждате ли му интереса?

само като прочетох че е от ромски произход,и спрях да чета..

d4

някои ще кажат - хубава работа, ама циганска... дано поне добре се спазарят с бъдещите "осиновители". сигурно доста чакат на опашката за русо дете със сини очи...

Голямо заглавие, а историята ще се окаже доста тривиална. Аз я виждам така: Полска проститутка, родила по невнимание, дава детето за отглеждане от майката на настоящ или бивш сводник и взема като бонус от държавата парите за него.

Така де , ама с така представена новина няма как да се пробута на еуектората ня'ква конвенция там...

92% от всички престъпления в България се извършват от цигани. Решението е едно - всички цигани трябва да си изселят в страната си по произход - Турция или Индия, където желаят. Естествено ще трябва да си платят самолетните билети.

Ааааа не - само напалм ! Пък и земята е пренаселена така че ще се икономисат доста "единици" !

от родината им индия са ги изритали като "недосегаеми"-чандала, най-низшата каста, вършеща най-големите свинщини и които никой не бива да докосва дори. в индия!!!относно свинщините-това, което вършат ва България. турците не могат да ги понасят, наричт ги "ченгене" и не са им изобщо страна по произход. индийци са и нищо повече! никъде, никой не може да ги понася! и е напълно ясно защо! достатъчно е да види човек ВСЕКИ ДЕН криминалната НИ хроника! 92 процента е оптимистичен процент за циганската битова престъпност спрямо общата, процентът е по-висок...

Ами защо не са го оставили при жената, която го е гледала и към която е привързано!!! Мислят ли въобще за чувствата на детенцето! Чудя се как "социалните" в България въобще спят - толкова разбити животи им тежат на съвестта.

А ние после да издържаме още едно циганче?Някога като малки ни плашеха ,че ако не слушаме ще ни дадът на циганите или те ще ни откраднат ако се отдалечаваме от къщи.

Взели са го, защото не му е биологична роднина или пък има каквото е да е правно основание да е при нея. Ако нашите власти го бяха оставили там и утре изчезне, какво ще обясняваме на поляците. Освен това детето явно е полски гражданин, не български.

И аз това се зачудих, докато не прочетох последното изречение: че детето може да е било гарант, за да държат майката подчинена. Кой ги знае, може да са престъпници.

Вие защо не попитате социалните за адреса и да идете да им занесете Вашето? Как Ви хрумна такава простотия? Годишно циганите в България изоставят поне 2000 деца. Ама Вие им вярвайте, че прибират разни, по една случайност руси и синеоки, дечица само за да се грижат за тях, напълно безкористно, от човещина. Знаете ли колко му трябва на едно дете да се разплаче? Аз предварително ще му кажа, че ако дойде една леличка и го вземе от мен ще му направи нещо лошо и то ще се скъса да реве за мен, защото децата не могат да знаят, че ги лъжат. А циганите с това са известни, че хич не лъжат.

Ясна работа. Ще търсят дете за някой осиновител, който не иска мургаво дете. Това вече е спазарено по високите етажи. Варненския дом е известен с продажбата на светлите деца.

И така да е - на детето ще му е по-добре при осиновител, който ще го отгледа както трябва, отколкото в циганското гето.

Детето е било привързано към жената, от която са го отнели - баба му. А търговията на хора е незаконна. Пък и, някак си, кофти тръпка - Мама и тате ме купиха. Те си знаят, тяхна работа. Имат си собствени съвести. Бог да пази детенцето.

Браво на нашата циганска Баба ! Има и много светни цигани !

и да има, но защо ли ми се струва, че точно тази не е от тях

... светни цигани! Не мога да вдяна! СветЛи ли, свеТни ли (които светят), Цветни ли или какви да са циганите? Е.ахте у Фройд-а!