Полша поиска военни репарации от Германия по повод думи на президента за "Северен поток 2"

Изграждането на мостове между Европа и Русия не трябва да става през главата на Централна и Източна Европа, заяви премиерът Моравецки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако питате мен, след всв трябваше Германия да бъде поделена между съседите и затрита като нация. Всички беди на тоя свят са тръгнали оттам.

Моравецки дали не иска да вьрне половин Полша, чийто територии са били присьединени от Германия кьм Полша именно като репарации? Мисля, че немците ще ги приемат обратно с удоволствие.

Поляците с радост са избили няколко милиона полски евреи за да заграбят домовете и имуществото им. През зимата на 1944 година олски банди, криещи се зад гърба на съветската армия са избили няколко стотин хиляди и са прогонили осем милиона германци от германските области Силезия и Померания, подарени на Полша от Сталин.

Поляците искат, з себе си. Докато ние само даваме. Дадохме четири ректора на Козлодуй,дадохме Белене,дадохме Бургас Александруполис,дадохме Южен поток и т.н. Дали поляците щяха да дадат толкова.

Тук просто има силни личности-слагачи, давачи и подметки. Като резултат - за едното чекмедже и майка си ще дадат.

Полски боклуци

Настоящото управление в Полша за пореден път доказва, че изобщо не е наясно в кой век живее и на кое място на политическата карта на света се намира. Колкото Гърция получи и ще получи някакви репарации от Германия, точно толкова ще получи и Полша т.е. нищо. Те първо да си пресметнат колко германски инвестиции и помощи са получили от Германия за последните 30 години, после колко са взели от ЕС, където един от основните донори е Гермния, пък после да имат някакви искания.

От наследниците на умрелото се се сере! Орките на Сталин унищожиха Третото Българско царство! И Бог унищожи се се сере то им за наказание Сега путкин да бръкне в офшорните сметки и да ни изплати репарации за 45 години окупация!

Така както стоят нещата в момента, ако украинците дръпнат кранчето на газопроводите през тяхна територия, цяла Европа ще се нареди на опашка за хамерикански втечнен газ.

А сина на Байдън нали точно това искаше да направи. А миналата година Полша купи доста скъпо американска втечнена газ. Набутаха се здраво. Но после ч шитнаха на пуделите украинци. А сега се опитват да ни вкарат в инициативата Три морето, като разчитат през Полша по украинските тръбитая газ да стигне до нас. Вярно, че цената ще е по 2 или 3. Но за сега ни обясняват колко в куул и фешън Три морета. Дори ще ни напазаруват с 300 милиона долара. За да станем верем пудел. А проекта е нещо като неофициална война срещу Русия. Това прави правителството ни.

Изобщо не е така. Първо да уточним, че това "ако украинците..." е с толкова ниска степен на вероятност, че клони към нула. Защото те: 1/ са зле финансово и така ще се лишат от транзитни такси за някакъв период от време 2/ за пореден път ще се покажат като ненадежден партньор в доставките, както пред Русия, така и пред Европа 3/ това ще налее вода в мелницата на руснаците, които от 10 години насам опитват да убедят Европа, че газопроводите през Украйна трябва да престанат да функционират Но, както вече споменах този сценарий няма изгледи да се случи. В момента при наличието на СП 1, Турски Поток, Балкански Поток, ТАНАП, както и на голямото количество внос на втечнен газ заради конюнктурно конкурентната цена, едно спиране на газа през Украйна ще доведе до затруднени доставки, но не и до драми с газа за Европа. Количествата транзитиран газ през Украйна отдавна намаляха драстично.

Полша е велика нация с отговорни политици!

през 1934 г. го сключва Полша преди всички други европейски държави. След Мюнхенското споразумение ,с което Англия и Франция развързват ръцете на Германия към изток, поляците дават 3 дивизии на немците при нападението върху Чехия. За това Хитлер им дава една област. 78% от надзирателите в концлагерите са били поляци. След 1945 г. насилствено изселват и ограбват над 250 000 евреи.Конфискуват им пари, стоки и имоти. Поради тази причина на годишнината в Израел полаците не бяха поканени

Поляците БЯХА ПОКАНЕНИ но полския президент не отиде ДЕМОНСТРАТИВНО, за да не стои редом с Путин. Защото дни преди това ВВ Путин си позволи думите по адрес на целия полски народ: ММРЪСНИ АНТИСЕМИТСКИ СВИНЕ.

Не сте отговорил на въпросите ми зададени по- надолу. Затова тук ще си копирам коментара! Вие ли сте европидала или май сте руский педал? То е едно и също нещо май- рубладжия или неолиберал! Не съм си завършил образованието, научете ме! За кои освободители става въпрос? За тези които подписват Райхщадското споразумение, ли? За тези които провалят Цариградската конференция, ли? За тези които забраняват да се освободи Македония ли? За тези които не са желали да има българи в Берлин, ли? За тези които са били против съединението ли? За тези които са имали план България да я няма на картата през ПСВ и планът е бил почти осъществен в Ньой, ли?

образование бе дришльо ? Тъп си като галош. Една вярна дума няма в написаното. За такива като теб: сюнет, ибрик, вазелин, потури и в Анадола при прадядовците ти

Не, нямам! Затова искам някой като теб да ме научи! Явно си и много смел, искаш ли да ме наречеш дрипльоно на живо!

Напротив, всичко, което е написал е вярано! В продължение на десетилетия в българските училища не се изучаваше например фактът, че преди обявяването на Руско-турската война, Русия се договаря със Сърбия и Румъния към тях да преминат изконни български земи, дотогава населени с българи. Нишко и Сев. Добруджа дотогава са били населени с българи и съответно са били част от Българската екзархия (тогавашното име на Българската църква). Тези два региона са били съответно и включени в територията на Българската автономия, предложена от посланиците на Великите сили на Цариградската конференция. Отказът на Турция да приеме това решение е и поводът Русия да обяви война. Само че като победителка Русия е предпочела не да застави Турция да изпълни решението на конференцията за създаване на автономия на територията на Българската екзархия, а е предпочела да започне разпарчетосването на българските земи, предавайки Нишко на Сърбия и Сев. Добруджа на Румъния. Съответно и тези български земи не фигурират на картата от Санстефанското примирие (която е просто прах в очите) и биват впоследствие тотално обезбългарени. Картата на Българската екзархия с всичките български земи (вкл. Нишко и Сев. Добруджа) е фигурирала като съществен елемент от войнишкия паметник при сегашното НДК, който безродните комундери, разбира се, най-безцеремонно разрушават.

Къде си, образования! Хайде, чакам да ме образоваш(и без това ми е развалена клавиатурата и не мога да чакам твърде дълго)! Искам също да ми ги кажеш тези неща, но очи в очи!

А защо картата на Санстефанска България не отговаря на това, дето си написал? Нито твърденията ти за Българската патриаршия? Тиси от групата евреи които се опитвате да пробутате новата фалшива история на България. Не ви е за пръв път. Според която Левски е бил заловен от полицаите, справедливо съден и убит. И Ботев терорист, че отвлякъл кораб. И руснаците били против съединението, което е пълна глупост. Да не забравяме и Баташкото клане, което според вас е мит, легенда и измислица. Руснаците, дето ни освобождават от турско-еврейското 500 години робство са лоши, а хитрите евреи са добрите. За да може съгласно новоизмислената фалшива българска история да се окаже, че при евреи и турци сме цъфтели и прецъфтявали. И защо? За да може да се изкара, че нямало нищо лошо в османското присъствие и че земите на турците, рабирай дьонметата, турските евреи трябва да се върнат, за да е честно и справедливо. Защото друг начин няма, съгласно сключените споразумения с Турция, според които се нулират всякакви имотни претенции. А от тогава Турция ни дължи едни 10 милиарда, кой знае колко са станали сега. И няма и намерение да ни ги плати. А ти евреин, Е.П.М. у израиля. При обявяването на Независимостта на България Русия единствена ни подкрепя чрез тристранно споразумение. дава заем на България да се откупи, след като западните "приятели" са отказали. И се отказва от дебела сума контрибуции, които Турция все още и изплаща. Заради България. Но това не се брои, нали евреин? Защото не ви изнася, нищо че историческите документи си ги има.

Преди малко бях турчин, а сега съм еврейн. Вие май не сте прочел какво съм написал за либералите или се правите, че не сте? Но ми пишете за западни приятели! Къде съм написал тези неща за Левски и Ботев? Аз съм българин,за разлика от Вас. Вие сте русофил(като образованият по- нагоре- ако не сте и същият човек)! Хората да се поинтересуват от: Райхщадско споразумение, Будапещанска конвенция, Цариградска конференция, Лондонско споразумение. Руският щаб забранява да се освободят земите на запад и юг от Осогово през 1877- 1878г.. Кои не разрешават да има български представители в Берлин(1878)? Кои оттеглят церемониално генералите си след съединението? Кой, кого напада през ПСВ? Кои са били съгласни по време на Ньойският договор- Западна България да се даде на Сърбия, Южна на Гърция, Северна- на Румъния, а те самите(руснаците) да вземат Черноморието?

Стана прекалено късно и наистина последен коментар. Нещо да напишете за окупационният дълг на България към Русия, а за македонизма! Първи признават независимостта Великобритания! Но, нито на тях, нито на Русия може да се вярва! На никой не може да се вярва.

До Й.Менгеле:Поляците са народ горд,с достойнство!А българите са руски слуги,руски лакеи и продажници.В НС 100% от партиите са русофилски.Руски слуга е и комуниста Боко Тиквата,президента Радев...Винету прокопа и безплатен газопровод на въшливите мужици.

националните панкалони се наричат потури от потурнаци. Луд е бил руския император да се занимава с чалгаджийски цигани като теб

Нима? Виждали ли сте Полша отблизо? Щото аз там съм учил бе кютук......

Аз пък искам репарации от Римската империя! Поляците и македонците са най-тъпите и нагли племена на Европа! Ако беше минал СП през Полша и си вземаха милиончетата, същото ли щяха за дрънкат? Няма ли кой да им обясни на тези четки, че ВСВ е плод на...... , а не на германците!

"Полша никога не е получавала репарации въпреки ужасяващите разрушения, причинени от нацистка Германия. 6 милиона поляци бяха убити. Хиляди градове и села бяха изравнени със земята, включително полската столица", написа обаче във Фейсбук премиерът до снимка на разрушената Варшава." Лъжеш, като дрЪт циганин г-не полски Премиер. Получихте земя, германска , колкото 183 от предвоенна Полша. А за разрушената Варшава по-добре си мълчи, щото швабетата ви направих столицата на тухларна след "много умното ви варшавско възстание от август 1944-та" ....И тогава показахте че имате мозък , колкото детски пирамидон. Язък за изтрепаните хорица тогава.

Чудесна идея. България да поиска репарации от УСА и Англия за бомбардировките и разрушенията в България. А дано, ама надали....

Ние сме победени , на победени репарции не се плащат .Па изтеглихме и късата клечка и за нас план "Маршъл " нямаше.... имаше кукиш.

Да си българин е етническа принадлежност, да си турчин, грък, французин, германец, испанец и пр. и пр. - също. НО ДА СИ ПОЛЯК И СЕВЕРНОМАКЕДОНЕЦ Е ДИАГНОЗА. Ей, панове, др. Сталин трябва да го изровите и ботушите да му целувате, че ви даде държава във вида и границите дето ви е сега.....Че то с вашия акъл и 1/3 от това дето имате Ви е много.

Абе чудя се що руснаците толкова велики били , а най- белжите им управници все евреи , грузинци и германци муахахахаххах

СтеВане, па чуди си се, кой ти пречи. Може медувременно да си чешеш и пъпа.

Ти така ли правиш

Хубаво, но има един проблем. Немската територия и всички активи върху нея, получена от Полша. Кофти упражнение ще е, ако вземем да смятаме.

доказват ,че ще има обща граница между Русия и Германия

Само да не стане обща граница между Полша и Китай хахахахах

безказармени шляхтичи като теб , които Хитлер превзе за 28 дни ще стане на най..... За 28 дни немците не са могли да превземат 2 къщи в Сталинград

Китайците що направят и по-бързо , пъртво Сибир после и всичко останло . Бердни , гладни руснаци къде сте тръганли бре муахахах

Китайците бяха нападнали навремето остров Даманский и руснаците ги изгориха до крак, така, че помнят. А СиБир е така военно защитен отвсякъде, че само такива гладни и бедни мухльовци като теб могат да се произнасят от кенефа България

"Навремето " са ще купят и продадат рускяи кенеф колкото пъти си искат муахахахахх

Полският премиер е изключително глупав. Претенциите на Полша към Германия са се изпарили в момента на започване на преговорите и за членство в ЕС

Забравяш да споменеш Кой Мустакат Брат , със Червена звезда Взе онази Полша, която сега е извън техните граници и компенсира уж с немски територии. Това е игра на онзи Стоманен психиделикБрат. Компенсации за Полша реално няма и са в правото си да искат и от Швабария и от пУтинария !

Овен, да си чул поне /не, че си чел/ за граничната линия Кързон...... Аман от писатели. Читатели трябват на България, а не писатели като теб имбецил смотан.

Кога британец е начертал граница все са се осирали нещата

Поляк е обида има ли смисъл от повече коментари ...

А руснак какво е похвала ли муахахахха

То цяла Русия е Полска територия

То и България е Гръцка територия?!)))) Глупаво е да съдиш какво е било няколко стотин лет назад!!!!

Със СП2 ще отървем укрите от недемократичната, отвратителна руска газ и така им помагаме да се отърват от всичко руско, както те искат!

Е да ама бай дън казава ,, Ще мъчим украинците с таксите за пренос" ... и ,, не защото сина ми притежава газопреносната мрежа на хохландия" .

Да си поляк е професия! Не всеки става.

Така е - проституцията не е за всеки .

Тва го кажи на рускините муаххахха

А вие родните русофили не сте и проститутки , защото Русия ви чука безплатно :)

ами то германците нас българите също са ни считали за варвари и диваци,но днес са други времена,повече от половин България се е спасила днес да живее и работи именно във ГЕРМАНИЯ! Но аз ще гласувам за бате Бойко,който е фен на госпожа Меркел!

на две немски фондации които разпределят парите за братските партии.

Да бе да, варвари и диваци... В началото на XX-и век Ото фон Бисмарк нарича българите 'прусаците на Балканите'. Отделен въпрос е, че един век по-късно комунистите вече ни бяха превърнали в 'простаците' на Балканите...

"Поляците са хиените на Европа! - Уинстън Чърчил 1938-ма год.

Също така е казал ,,София трябва да бъде срината и на полето да се засадят картофи " ...

Верно.....! Ще допълня: Народ който 2 пъти се опълчва на освободителя си, не заслужава свободна държава! / Чърчил към Сталин в Техеран/

Кой е освободителят? Кого е освободил?

Към питащия по горе. Кого е освободила се учи по история, изкарайте основно, после средно образование, и ще получите отговор на въпроса ви

Е така де учили сме за Руската империя и Александър 2ри ... и как болшевиките избиха рода му

Вие ли сте европидала или май сте руский? То е едно и също нещо май- рубладжии или неолиберал! Не съм си завършил образованието, научете ме! За кои освободители става въпрос? За тези които подписват Райхщадското споразумение ли? За тези които провалят Цариградската конференция ли? За тези които забраняват да се освободи Македония ли? За тези които не са желали да има българи в Берлин ли? За тези които са били против съединението ли? За тези които са имали план България да я няма на картата през ПСВ ли, и планът е бил почти осъществен в Ньой?

и виж колко са полските храни по рафтовете и колко са българските и тогава плещи глупости. Жизненият стандарт в Полша е с класи над нашия, тъпанарино! Полша е държава с достойнство, което трудсно може да се каже за нас, визирайки историята ни от последния век...

Германия ако им плати репарации да затвори границата с Полша и ше видиш тези "горди" поляци докъде ще я докарат.

Някой дали помни, че Полша окупира Лвовска област след първата световна война? Някой дали помни, че Полша окупира и част от Литва след това? За това как поляците вземат Тешин от Чехословакия през 1938 г. няма да говоря. ПОЛША КОГА ЩЕ ПЛАЩА РЕПАРАЦИИ на Украйна, Литва и Чехия?

Германия тръгна да обединява през 1939 г. Европа. През 1945 -та това обединение се случи. Цяла Европа прати войски срещу Германия. Сега пак вървим към такъв майтап.

че чичко Сталин също се е готвил да окупира Европа и я присъедини към Русия. Чети - има много книги по въпроса.

А каква част от немските земи преминаха във владения на Полша! Явно това не отчитат полските евреи. И това го дава Сталин! Е, храни куче да те лае. Но евреина винаги е бил гад, така е и с полския президент евреин и с всички евреи в Полша.

в Полша няма евреи. Отдавна

Сигурен ли си ?

Евреите ви измислиха идологията , евреите ви направиха революцията , евреите направиха Червената армия и КПСС ... и пак не ги харесвате , защо бе другарю?

ами то германците нас българите също са ни считали за варвари и диваци,но днес са други времена,повече от половин България се е спасила днес да живее и работи именно във ГЕРМАНИЯ! Но аз ще гласувам за бате Бойко,който е фен на госпожа Меркел!

Ъхъ - така и трябва , иначе те напускам .

Е, това е бил предишния провален опит за обединена дойче юбер алес Европа. А за тоя който тече в момента Германия също един ден ще требва да плаща.

Репарации, когато върнат често немските територии, които са повече от 1/3 от Полша. Територии, които получи благодарение Русия. Сега типично наглите поляци, искат пари и се правят пак на жертви, и много се обиждат ако някой им напомни как си разделиха Чехословакия с Хитлер и как му помогнаха да унищожи полските евреи.

Не на Русия а на СССР , които пък получават полски територии

Тези " полски" територии са били населени с белоруси и украинци! Все едно да кажеш , че Македония е сръбска територия, щото са я владели......Капиш?

То цяла Полша е руска територия. Дори не са искали да бъдат свободни толкова добре са си живели в руската империя.

Не зная пидал ли си голубой ли си и какъв педераст си. Я кажи кога е имало държава Украйна или Белиоусия. Създадени са от евреите в СССР след еврейския преврат на евреите Ленин-Бланк и Лейба Троцки. А за Македония не говори много, че Бидон се е заканил да я узакони. И тогава сбогом България и всички педерасти от "прехода" за никъде.

Третию райх има дългове и към нас, бая големи Не са си платили много храна, облекло, дървен материал, уран от Бухово и т.н.

Kenn1111

Поляците да си говорят от свое име а не от името на централна и източна Европа!!!

Да не забравяме,полският народ за щастие на поляците съвсем не е като нас българите!

Kenn1111

Пълни надменни боклуци който не си е имал работа с поляци само той не го знае

Е по тая логика можеш да кажеш , че руснаците са алкохолици с имперски комплески

имам добри спомени от поляците,прекосил съм Полша от Украинската граница до Германия на автостоп,дори са ми давали храна и пари,докато българите никога не ми помагали и искат голяма сума пари,поляците са добри и благородни хора!

Реално, много по дашни са полските и украинските сливи, во главе с президентите им. Правят силен вятър на америка и то с голямо желание!!!!

Бе и ти правиш вятър на Путя ама про боно щот си смотан

По-добре на Путин, отколкото на рязания на Ердоган!

Дремети на демокрацията - важното е , че асан от афганистан е зад теб и те радва .

Поляците са Геьове и винаги са против тези които печелят ! Полша трябва да плати Репарации на Държавата Израел за това че Поляците са охранявали и избивали в Концлагерите Евреи !

Ало, слава на украйна, топлофикация ли е? Слава на героите, топлофикация е. У нас в квартирата е много студено. Слава на украйна, кога ще бъде топло? На лято. Слава на героите!

Здравейте , опитайте на нашият телефон

От Русия когато им дадат репарций на Полша , че тогава и от Германия да търсят !

Полша е ХИЕНАТА на Европа.

Абе той и за нас не се е изказвал много ласкаво .....

А защо си решил, че мнението на алкохолика и съветника му евреин имат някакво значение за българите. Или че има някакъв авторитет у нас. Някакво английско пианде, което не е направило кой знае какво, но нали си е техен, сами си го величаят.

А това защо не го написа под първоначалният пост , а под моята реплика ? :)

Лондон е спасен в небето защото ПОЛСКИ ПИЛОТИ ЛЕТЯТ И УМИРАТ в боевете с Луфтвафе. На Трафалгар трябва да има паметник на полския пилот и полския водопроводчик, мать твою сука блядь.

Изказването на полския президент означава ли, че Полша ще приеме компенсации от Германия. Но от своя страна да поеме задължението да върне анексираните от Полша германски територии. Този въпрос логично се пропуска от полския президент. И също така, ВСВ не е само след 1941г, преди това Полша участва в подялбата на Чехия, заедно с Германия. Означава ли, че Полша е готова да изплати компенсации на чехите? Или просто Полша се подиграва не само на Германия, но и на останалите държави. А Полша да обясни на всички, че ако бъде построен Северен поток, тя няма да получава транзитни такси за газта, която сега минава през нейна територия. Полша не иска да се случва това и да губи едни пари. Което е причината за тази полска истерия. А Полша да обясни по-точно нейната позиция за "енергетическата безопасност на Европа и диверсификацията на газта". И как точно става така, че газта през Полша и Украйна "гарантира икономическата безопасност на Европа". А съвсем същата газ, като премине по Северен поток 2 и директно отиде в Германия без посредници и вече на по-ниска цена, тази газ вече "застрашава енергийната безопасност на Европа"? То хубаво да се правиш на тарикат, но нека да е за своя сметка и с уважение към другите, а не да ги финтираш с някакви елементарни селски номера. А то не случайно поляците ги водят белите цигани на Европа. А ако искаш уважение, трябва също да проявяваш към другите такова.

и тия ако знаят къде ги сърби?!

Полша да не наглее толкова че това което го каза гернманеца е самата истина както е и истина какви изпълнители на хитлер бяха поляците бая време.. Не малко злини донесоха с фашитите на териториите и хората където стъпваха...

Фашистите са били в Италия ....

Пълни глупости!

Поляците както и украинците неистово желаят да видят Русия на колене, но в никакъв случай да не загубят транзитните такси от преноса на газ към запада. Този пренос по инфраструктури от времето на СИВ. И понеже усещат, че ако бъдат заобиколени на колене ще се окажат самите те е сегашния вой. Всички те умират от желание Русия да им се моли за преноса, да се усетят значими в очите на новите господари, но усещат, че пак ще бъдат похарчени в интерес на големите. И ние сеопитваме да показваме мускули, криейки се зад гърба на янките. А имаше времена когато ни смятаха за фактор. Е, фактор без умни политици, но фактор.

Полско Украйнско лицемерие....

В Украйна 2 милиарда годишно са транзитните такси. Мрежата трябваше да е приватизирана от американците. Като начало сина на Байдън, сегашното американско президент беше в управлението на тази компания. Имам спомен за 50 000 долара заплата, но не съм сигурен дали е вярно. Но САЩ искаха да превземат тръбата, след което с транзитните такси да рекетират Русия, като и надуят цената и направят тяхната втечнена газ по-изгодна. ама номера не се получи.

И полският, и немският президенти явно се състезават в говоренето на глупости. Германия не дължи нищо на Полша, предвид това, че след войната 8 милиона (!) немци бяха изгонени от домовете си в днешна северозападна и югозападна Полша - на 1/3 от днешната полска територия един поляк не е живеел преди войната. Моравецки май забравя как Полша в началото на 90-те бързаше да подпише договор с Германия, потвръждаващ сегашната граница по реките Одер и Ниса. А Щайнмайер направо избива рибата с неговото изказване. Германия няма нйкакви задължения към Русия! Явно немците още живеят в комплекси от войната. Няма ли кой да им каже, че немските нацисти въобще не са били уникални за времето тогава и че половин Европа е била управлявана от фашизоидни режими, вкл. Полша? Въобще не са били толкова уникални в това отношение...

Забравяш да споменеш Кой Мустакат Брат , със Червена звезда Взе онази Полша, която сега е извън техните граници и компенсира уж с немски територии. Това е игра на онзи Стоманен психиделикБрат. Компенсации за Полша реално няма и са в правото си да искат и от Швабария и от пУтинария !

ни ма фанеш...?

"територии окупирани от Полша през 1920 година" ако ще е караме така , ще стигнем и до "Първата подялба на Полша " .

Няма да стигнем... Част от комплекса договори кръстени Версайски мирен договор е възстановяването на държавата Полша с точно определени граници, е, поляците смятат че могат да си позволят да нарушат подписаният от тях договор, а това че към оня момент са били по-силни не означава че имат права върху окупираните от тях земи. Сиреч СССР просто използва момента когато той е по-силен да си върне това което и без това си е негово.

Абе то и Ньойски договор има един .... Като ти казвам , че отношенията между Поша и Русия не могат да се ограничат с едни период или договор ти не ми вярваш.

Още от времето когато опожариха Москва място не могат да си намерят че руснаците им го върнаха тъпкано, и защото поляците са много умни пак реват че тяхната работа няма да стане.

А ти руснак ли си , че така припадаш по любов към тях ?

Или ти харесва да настъпвашщ една и съща мотика по няколко пъти... като поляците.

Значение за полуването на територии от различни държави след ВСВ има САМО договорката за влияние на тримата големи ,

Германците започват да схващат че със "съюзници" като Великобритания, Полша и Украйна далече няма да стигнат! Бъдещето е на близки и конструктивни отношения с Русия! То и ние вече го разбираме ..

Реално "съюзникът" не Германия е САЩ

Най-готиното в историята на полската шляхта е, че купиха на 3 пъти втечнена газ уж от американзите, а после и пуснаха в тубата клипчета как пълнят танкера в руския север... Демокрацията е скъпо нещо. И те преглъщаха и плащаха. Но като разбраха, че им продават руска газ и не можаха да го преглътнат... нито да го сгънат на две.ха.ха.хах...

Много прав на ямал се пълни газа и в европа БИЗНЕС БИЗНЕС И ПАК БИЗНЕС но е демократичен от америка Не важно къде се товари

_stankow

Поляците ръчкат хралупата със стършелите. И ще го отнесат !

Направо се гологъзят пред мечата бърлога! И с мед се мажат...

А трябва и с малко безсолна мас!

Що, да не са си били циганите бе _stankow ?

_stankow

Не знам. Има там един сложен въпрос за отношението между поляците и евреите. Дали поляците са виновни, кой по-виновен и т.н. Евреите приемат закон против ревизията на холокоста, поляците пък приеха закон против ревизията на полското участие. Не съм подготвен да взема отношение, още чета. Пък и смее ли човек да пише за това - банят !

Аз съм чувал и чел , че поляците са преследвали евреите повече от германците.. Предполагам има доза истина - все пак исторически погледнато и испанци и руси и кой ли още не е извършвал гонения срещи тях .... колко е обаче е тая доза не знам ,

В периода от капитулацията на Германия до Юли,1946, когато се "случва" инцидента в Келце, при който са убити 40 евреи, поляците са успели да унищожат над 500 върнали се от лагерите евреи... След тази дата полското правителство доброзорно депортира евреите в Палестина.

Сега остава Гърция, Македония и Сърбия да поискат да им изплащаме репарации!

...

_stankow

Проблемът с военните репарации е бил един от най-сложните на Парижките преговори. СССР – страна най-разорена от войната, изисквал максимални допустими суми от всички победени страни, с изключение на България. В хора на преговорите правителството на Гърция с подкрепа на Великобритания поискала да се изплатят 1 милиард щатски долара като компенсация за окупацията на гръцките територия в периода на ВСВ, но правителството на Народна Република България с поддръжката на СССР отклонява тези искания. В съответствие с мирния договор България е задължена да изплати репарации в размер на 70 милиона долара в течение на 8 години. В случаите на Румъния и Унгария условията за репарации, определени от примирията са били относително високи и не са преразглеждани. Военни репарации в цени 1938 г. $360 000 000 от Италия $125 000 000 на СФРЮ $105 000 000 на Гърция $100 000 000 на СССР $25 000 000 на Етиопия $5 000 000 на Албания $300 000 000 от Финландия на Съветския съюз $300 000 000 от Унгария $200 000 000 на СССР; $100 000 000 на Чехословакия и на СФРЮ. $300 000 000 от Румъния на Съветския съюз $70 000 000 от България $45 000 000 на Гърция $25 000 000 на СФРЮ Изплащането на българските репарации на Гърция приключи чак през 70-те години.

Немските войски, които трябва да окупират Гърция, преминават границата ни с Румъния няколко часа преди България да подпише договора за присъединяване към Тристранния пакт... СССР използва този факт за да твърди че България е окупирана и затова всичко което сме правили по време на Втората световна война не е било по наша волия.

Какви факти бре Ь , всичко е въпорс на договорки за влияние , Сталин няма как да загуби територии където влиянието му е голямо за сметка на държави с по-голямо влияние на САЩ и Великобритания

Руснаците винаги са държали на формалната страна на нещата... и затова всяко тяхно искане или твърдение е подкрепено с цитат от договор, конвенция или правилник, за разлика от новите ни приятели които никога не могат да се позоват на такива неща и затова "политиката на канонерките" е любимата им международна дейност.

Искаш да кажеш , че всяко тяхно решение е имало про-форма обяснение. което без значение защото никой не го е оспорвал така или иначе , И не говорим за руснаци а конкретно за СССР ,а тяхното "приятелство " го изстрадахме 45 гоидни

Принципният въпрос е друг! Той е как да се разпределя в рамките на ЕС промишленото производство по- справедливо и разумно. Не може всички заводи да са в едничка Германия и другите да се бием като циганета за комат хляб и като решат измамниците от Фолксваген завод да правят започва един рекет сега кой ще ги подкупи с повече та да дойдат да правят завод. Немските заводи трябва да се обявят за европейско наследство и да се преподпишат отново договорите за ЕС на принципа на въглищата и стоманата. И както беше в СИВ- българите да правят електрониката, немците - колите, французите- парфюмите, но за всеки да има нещо да специализира. Сега е грозно мамене и надлъгване!

Ако в цяла Европа се върнат комунистите на власт сигурно така ще стане. Но вземи се поинформирал малко колко фабри и заводи направиха германците в България последните 20 години.

всичките са фабрики за малки заплати за 1000 лева с клизма....

Има свободен пазар пич ...глупостта , което предлагаш умря със СИВ

Кое е свободно? Това, че няма лихва в банката по влоговете това ли е свободен пазар?

То щото има "свободен пазар" затова тук идват някакви незнайни кравари, 6-ти секретар и ти казва няма да строиш Белене! Няма да пускаш Южен поток! Нали, това са СУПЕР пазарни принципи... Икономиката и политиката са пряко свързани, глупако!

В кои банки тия тук или ония в нормалния свят ? :)

Разбира се , че са пряко свързани ..това вие не го вдявате май :) Никой нормален не налива пари в геополитическият си враг

кире, земи млъкни малко. Кога швабите са казвали, че Русия им е геополитическият враг? И само газа ли ли бе?! Ами желецата за колите да не мислиш, че са само шведски?

Доста често го казват реално....или си мислиш , че биха предпочели за съюзник Русия а не САЩ ? :))