Търговците набедиха производителите за скъпите яйца

Големите търговски вериги обявиха, че не те, а производителите са отговорни за поскъпването на яйцата. Това стана на среща с министъра на земеделието Мирослав Найденов. Търговците заявиха също, че надценката, с която продават яйцата, е само между 2 и 4 стотинки на брой.

Обратно в новината

Коментари - Търговците набедиха производителите за скъпите яйца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, тъпанари като не можете изобщо да управлявате държавата, къде се натикахте? Само поразии да правите и народа все по-беден да става.

Нашего брата българинът е свикнал да печели от надценки не от оборот. А яйца на тези цени няма да купувам - въпреки че сме спрели месото за постите

вчера си купих 12 яица м от барселона за 1.10 евро / това е към 17-18 стотинки на яице.

ДА СЧУПИМ НА БОКО-МУТРАТА ЯЙЦАТА И НА МИРО- МАЗНИЯ ГЛАВАТА.

Правителство, което не зае или се прави, че не знае какво става в държавата му ДА СИ ХОДИ. И на съд за антидържавна деност.

Не купувайте яйцата, нека си ги ядят те!

до тук ли я докарахме, за едно яице да се занимаваме, да става проблем???., това ли е демокрацята, свободата,смесчно е едно яце да струва половин хляб???това вече е трагедята на булгаря???? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Няма тенденция за сваляне на цените на яйцата..." Няма ли? Ей сега Боко ще разпореди петлите да снасят и цените - хоп, мигом наполовина! УРА! ДА ЖИВЕЙ!!!

Вече не купувам яйца, ако всички го направят, ще има промяна. Ключовата дума е СОЛИДАРНОСТ.

Германия-Щутгарт 10 яйца 1.09 евро !!!!(личен опит)

Аз просто няма да купувам, мисля, че няма да ми стане нищо като не ям яйца известно време. Ако внесат полски на нормални цени ще си купя от тях , нека нашите " печалбари" да го ду.....т.

НЕ КУПУВАЙТЕ ЯЙЦА! АЗ НЯМА ДА КУПУВАМ ПОВЕЧЕ ЯЙЦА, ДОКАТО НЕ СЕ ВЪРНАТ НА ПРЕДИШНИТЕ ЦЕНИ! ПЪЛЕН БОЙКОТ!!!

Найденов! ...стига си се правил на шут....стига с тия срещи, един път с едните, един път с другите....или си много тъп, или се правиш на много тъп! В момента няма внос на яйца отговарящи на европейските директиви и нашите родни производители се възползват от това за да повишават, както на тях им се иска цените. За всички е ясно, че ако са направени инвестиции в тази област то това е направено месеци преди това, а не от един месец на сам. Крайно време е "кокошките" в министерството да замениш с по-компетентни хора!

Решение има! На всяка тераса три кокошки с петел. Екологичен живот с екологична храна. Пък и кокошките ще бъдат наистина щастливи- ще съжителстват с петел. Честит празник на щастливите кокошки.

Както няма да поевтинее и тока, и бензина, и водата, и лекарствата и останалите нереално скъпи храни и продукти в най-бедната Европейска държава - България ! Защото герб защитава интересите на монополистите и олигарсите - за тях народа е неприятната част от пейзажа ! Не се сещам за по-лобистко правителство от досегашното - социалната политика на герб е на практика геноцид към всички, които не са били милиционери и не са от партията герб !

Точно в 10-та ! Единствено гражданско неподчинение може да тури тези нещастни марионетки на място и да ги накара заедно с монополисти и олигарси да смъкват цените. Ужасно е, че тези хора се чувстват недосегаеми, трябва да им покажем, че народът е ПО-СИЛЕН !... Честит празник на всички жени, бъдете щастливи!

Ми питай кокошката!

kgb777kgb

Ако в тази държава имаше народ , а не стадо НИКОЙ няма да купува яйца до падане на цените !!! Да ама не , тука живее едно стадо , което само реве и ако трябва да положи някакво усилие , или да изпита някакво неудобство , за да защити СОБСТВЕНИЯ си интерес не иска и да помисли да го прави !!! Е честито тогава , това е поредното вдигане на цени , мрънкайте и псувайте щом само това можете !!!

Смачкай наглите български тарикати с внос !!!!!!! Да се задавят !Като почнат да фалират тогава тези селяндури ще разберат как се прави бизнес !

Ами сега умнико...накъде. Отваряй границите за всичко защото, няма смисъл от родно производство с такива като теб дето не знаят к'во правят

Демокрация ли? Този пладнешки обир който вече над 20 години ни убива достигна и до яйцата -хак ни е,като си траем ще ни пържат!

Браво Миро ,браво Найденов,браво нещастнико!Най сетне и ти се убеди, че освен да гледаш кучетата на Бойко , за друго не ставаш.Щял да свали цената на яйцата? По какъв начин бе тъпако ? Това да не ти е 1984 година ?С всичко каквото си се хванал ,подобно на Лупи, всичко е пропадало. А може би за това си поставен там да съсипеш, де що е останало.?Върви си докато не са ти счупили главата!!!

В Белгия в момента 12 яйца 1,14 Евро!!! В Германия в Кауфланд 10 яйца 0,99 !!! Нашите производители и търговци да се заврат.................... те си знаят къде!!! А народа ако има акъл наистина няма да им ги купува та да си правят омлети от които да им пресяда до посиняване!!!

Това е изпитан похват! В дните след аварията в Чернобил ни проглушиха с информация колко опасен е безразборният секс! От сутрин до вечер по радио и телевизия се чуваше само СПИН,СПИН,СПИННННННН !

Всичко си зависи от нас потребителите. Спрете да купувате и ще видите какво ще стане!

вече и с яйца не можем да ги мерим, че стана много скъпо. А тая мижитурка да спре да ни прави на тъпи, ясно е че го спонсорират от яйцепроизводителите.

Каквото и да пишете в тази публикация има много верни неща: 1. вярно е, че търговските надценки са нормални - от 2 до 4 стотинки на яйце. Само че докато стигне крайния потребител яйцето минава през 4-5 прекупвача, като през повечето от тях това е само на книга; 2. вярно е че за великден ще продават яйца на промоцоя, защото в момента пазара се е свил заради високите цени и за верикден ще има мно-о-о-го залежали яйца. 3.

С две тухли по яйцата... и от щастливи кокоши яйца, става нещастен петел скопен... е това е варианта за министър Найденов...безплатен!!!

Братята сърби ще ни се зарадват много! Хем ще стимулираме сръбския селски туризъм, хем сръбското земеделие, което и без това си е много по-развито от нашето, макар и да не са в Европейския Съюз!

Ако не поевтинеят яйцата това ще бъде сигурен фалит на българските производители щото вноса няма кой да го спре. Все пак е някакъв вид възмездие за лакомията.

Тоя циркаджия що не го скриете някъде. Такъв смешник не сме имали до сега

В Америка една дузина яйца в Алди /12 бр./са $1.09, в Уолмарт с няколко цента повече. НЕ ИМ КУПУВАЙТЕ ЯЙЦАТА ! БОЙКОТ !

С БЛАГОДАРНОСТ КЪМ БОЙКО И ПРАВИТЕЛСТВОТО ,ЧЕ ВДИГНАХА ЦЕНАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ МЪЖ!!ХВАЛА!!

ПЪЛЕН БОЙКОТ НЕ КУПУВАЙТЕ ЯЙЦА Ако купувате значи не сме хора а овце ще ви ги направят и по 1 лев

БЪЛГАРИ !! Сега е момента да покажем ,че сме нация. ПЪЛЕН БОЙКОТ НЕ КУПУВАЙТЕ ЯЙЦА Ако купувате ще докажете,че сте овце а не хора

smirn0ff

пичове, днес купих 10 яйца за точно 2.59лв ... колко прави това на яйце? - 0.26ст Я стига сте плямпали!!!

А видели до кога им е срока на годност бе , мухльо?Ако е до утре, сам си помисли що са на тия пари. Е те такива кат теб ги рупам за закуска, без яйца и бекон, щото са мноо скъпи.

Подръж ги 5-6 дни на топло и ще си имаш 10 пиленца по 26стинки.... муууу-ха-ха-хаааа......

Не се надлъгвайте с миро...

Вчера в търговската мрежа цената на 6 бр. яйца беше 2,59, така че преброй отново колко яйца имаш вкъщи!

В Германия 10 бр- 1,34 евро ,а Алди прави дъмпинг 10 бр за 0,65 и искат да ги санкционират.

Докато мутрите са на власт-така ще е у нас!!!От 10 познати-двама гласуваха за мутрите-явно чувалите с бюлетини....Ако не се вдигнем тия мутри да ги изгоним-по техния метод-с бухалки и ленти-тук ще се гладувааааа!Това сая СИК и ВИС...2 в 1:)))Народа ни е прост-ами да яде хляб о и боб....Не купувайте яйца от магазинитееее-идете на пазара-пазарете се....ако е над 30-НЕ-има пържоли-по са те добре:)))

StamOff

Както пееше Васко Тръпката "Комунизма си отидеее на на на, комунизма си отидеее на на на, Яжте спокойно яйца"

1chovek

Приятелю, изключително точен и прав си. За съжаление има един доста висок процент българи, които в общи линии не са в Интернет, и които няма да те разберат дори.... Ето това е тъжното.

БРЦК

Е като не са високи цените - как бе како пенке из цяла европа са по ниски ? Да не би там заплатите на фермерите да са помалки от наще ?

Руми

Просто спрете да купувате яйца поне един-два месеца! Винаги преди Великден цените на яйцата се повишават, но тази година повишението започна много рано и е твърде голямо!

smirn0ff

ето това е право мислене! накарайте производители и търговци с чисто търговски методи да огладнеят и да си свалят цените... за тия пари дето ще дадете за един омлет ще си купите една пържола примерно ;)

В момента в Европейския съюз се предлагат три вида яйца. Екологични, от гледани на свобода кокошки, на съответната зверска цена. Следващите са от така наречените "щастливи кокошки", на средна цена (по въпроса колко са щастливи без петел те си знаят, ама нейсе). Последното качество, на най-ниската цена, с червена точка и гледани с презрение, са яйцата от "нещастни" кокошки. Съответно биха се купували от нещастни, чети БЕДНИ, потребители. И понеже ние живеем в щастлива страна, с по-високи от европейските доходи, със собствено производство на ДОТИРАНИ селскостопански стоки и животински продукти, цената на яйцата ще е съответна. Така е в БЪЛГАРИЯ....докторе, стига си ме дърпал, остави ме поне да си завърша постинга, повече няма да сядам на компа в твоя кабинет......

Браво човече! Изкефи ме!

БРЦК

Абре тоя министър на дебил ли се прави ? Отива в първия голям супермаркет и си купува яйца. След това взима документите на пратката и ще види на каква цена са ги купили и от кой. И веднага ще се види кой с каква надценка работи. Аз яйца няма да си купя тая година.Егати кожодерите. А мазен Миро ирландски не е свършил работа за 1 лев тая година.

sawo

Навън цените се дигали... На каква база точно се влияем ние от "навън" ? Нито заплатите ни се дигат, нито стандарта, нито горивата или храните за кокошките са се дигнали двойно, че за 3 месеца да направят цените двойни.

I v UK se e vdignala tsenata na yaitsta,prez yanyari kypyvax 30 za #2.49,a vchera gi vzex za 3.79

1chovek

Това прави по 29-30 стотинки на яйце! А в БГ са по НАД 40 ст/бр. !!!

В Tesco са 2.98 паунда за 30 яйца . Всеки може да види на сайта им. Тъй като тук не позволяват линкове към други сайтове - просто напишете Tesco eggs в Google...

Аз съм виновна за цените на яйцата. Убиха 800 хиляди мои нещастни сестрици и я снеса сега на три дни едно яйце...мъка, голяма мъка.