ЕК предложи Полша да остане без глас в ЕС

ЕК предложи днес на Съвета на ЕС и на Европейския парламент Полша да бъде лишена от право на глас при обсъждането и приемането на общностните решения.

Обратно в новината

Коментари - ЕК предложи Полша да остане без глас в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полша не дължи нищо на ЕС. Преди Втората св. война тя беше признавана за част от европейската демократическа общност. После по времето на войната беше подло предадена два пъти от Запада - веднъж в началото, веднъж в края. Подобно на България и тя беше подарена на Сталин. За разлика обаче от българската верноподаническа рая, поляците са се борили за своите свобода и независимост със зъби и нокти и с цената на множество жертви. Давали са пример на другите. Реално погледнато полската католическа "работническа класа" доведе през 80-те години до краха на комунистическата тирания в цяла Централна Европа, впоследствие и на издържания от сателитите СССР И това с цената на огромни жертви.

И днес поляците имат правителство с такава народна подкрепа, каквато нямат всички останали партии в полския парламент взети заедно! Това дори опозиционните медии в Полша признават срамежливо, но Евро-СССР се преструва, че не забелязва. Имат правителство съставено точно от тези безкомпромисни кръстоносци против комунизма, благодарение на които днес и българската държава има възможността да се преструва, че вече не е сателит на Русия! Полша има правителство, което е заложило на твърд курс за истинска декомунизация, каквато в България дори не се загатва да се задава! Правителство от на хора, които цял живот са се борили за демократична национална държава, които са се стремили към обединение с една демократична обединена Европа на народите! Не на икономическите интереси на тесен кръг от корпоративните интереси на западно-европейските олигарси. Британците си дадоха сметка, че повече те служат на една несправедлива финансова пирамида, отколкото тя им дава нещо и я напуснаха. По отношение на Полша тази пирамида може да си позволи да ограничава демократичното й развитие с натиски и шантажи. Това наблюдаваме днес. И на това се противопоставят Полша и Унгария. В тези държави съзнанието и себеуважението е израснало до това ниво на развитие, което не позволява на по-големите да ги мачкат и унижават надменно, пробутвайки им лицемерно кухи лозунги за "европейски ценности", на които сами да противоречат на всяка крачка. Европейски съюз - да! За цената на личното достойнство и шансове за демократично развитие - никога! Този етап на развитие българското общество няма да прескочи, за да стане изведнъж "европейско", както го баламосват "европейците"! Пътят на България и цяла централна Европа към успешно развитие (не "към Европа" - те СА Европа!) е един и общ. Време е и Западът да докаже, че наистина държи всички заедно да вървим към едно ОБЩО и по-добро "утре"!

руска тролова мурзилка излизане на Полша от ЕС сънува :) Преди 10 години бяха поставили Австрия в същото положение,избраха някакви крайни националисти. Да я виждаш излязла от ЕС? Така работи ЕС глупако. Кривналите от правия път се регулират на общоевропейско ниво. Иначе ще си имаме Ердоганова или Путинова диктатура по средата на Европа.

Какъв "прав път" бе, "европейски" тролов падингтън?! Тъкмо в момента си имаме диктатура на Четвъртия райх по средата на Европа. В гена на такива народи, като полския и унгарския е кодиран стремежът към независимост, свобода, равенство и братска солидарност. Благодарение на поляците днес и България вече не е в задния двор на СССР, ами в ЕС. Ако един горд и независим народ влиза в международна общност, то е за да му бъде "регулировчик" наравно с всички останали вътре!

БРЦК

Унгария удари вето. С тия простотии само разделят и ще направят насила разпад на съюза.

голям праз като е ударила. Тук решенията се приемат с мнозинство от 2/3.

Иска ти се нали?

Докато правилата в ЕС касаеха само изправянето на кривите краставици и ощастливяването на яйцата и прасетата, положението беше търпимо, дори забавно, ама с ислямистките джагали на берлинското бабе и брюкселското пиянде веселието свърши. Ясно е, че ЕС умниците се опитват да накажат Полша поради нежеланието й да приеме тези разрушителни за европейската цивилизация и християнството "ценности", но не ми се вярва поляците да отстъпят и по-скоро може да се очаква, че ще ги последват и останалите европейци до окончателното разпадане на негодното образувание, наречено Европейски съюз: "Австрия: Крайната десница в правителството за да спре имиграцията" ("Autriche : L'extrême droite au gouvernement pour freiner l'immigration", CATHERINE CHATIGNOUX, Le 17/12 à 16:43, Les Echos. Пропагандата може да нарича нормалните политици "крайни", "популистки" и пр., ама: "Институтът Ипсос провежда ежегодни анкети за отношението към имиграцията в 25 страни ... Резултатите за 2017г. показват, че нито една страна не приема имиграцията положително. От французите само 14 % са с положително отношение към имиграцията...", писа бретонският Breizh Info на 26 септември т.г. под заглавието "Имиграцията видяна много негативно във всички страни, респонденти на Ипсос" ("L'immigration vue très négativement dans tous les pays sondés par Ipsos", 26/09/2017, Breizh-Info).

Да ви пикая на демокрацията и свободата, вие европейски идиоти сте по-големи изроди и от най-върлия комунизъм.

Ти в комунизъм социализъм живял ли си че мрънкаш бе идиот? Или само си слушал приказките на червената си баба, антифашистка, ползваща се с привилегии?

Пикльо, цамбуркай си там върло в одходния канал на Русия и не се навирай сред хора, където се разисква за чуждите и непроумяеми за теб понятия, като свобода и демокрация!

Предложение не означава решение. Един глас е достатъчен за да се блокира евентуално решение във вреда на Полша. Унгария вече заяви, че ще го направи! Безпредметно е да се обсъжда нещо, дето няма как да стане! Поляците изобщо не се плашат и са готови да защитават позициите си в ЕС. Направиха го и преди години и затова сега сме затрупани от полски домати и ябълки. Техните фермери получиха субсидии, за които нашите не могат и да помислят. Поляците си имат политици с топки, а не мадам Йес!

abasador

нямат, проблем еврогейците от ЕК, но поти е сигурно, че не само ще останат без глас но и още по зле, просто ЕС ще остане и без Полша! Лек ден.

Щом в една държава има военни бази на друга държава, то първата се явява окупирана от втората. Следователно Европа е окупирана от Щатите, а ЕС и НАТО са американски инструменти за контрол над Европа. Пръв това разбра генерал дьо Гол. Върна златото на Франция от Щатите/обезпечение по плана Маршал/ и извади страната от НАТО. Разбира се, че го свалиха и напълниха Франция с араби и негри от колониите, дотам, че нац. им отбор по футбол е африкански. Само в Германия има 37 бази на САЩ.Руснаците ги извадиха, но говедарите останаха. така, че ние като окупирана държава само можем да слушкаме господарят..

БРЦК

А в тези бази има над 100 атомни бомби. Смее ли някой да гъкне?

Щом една държава ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ кани силен съюзник да има военни бази на нейна територия, с цел да оказва помощ и защита в случай, че мирът й е застрашен, то първата и втората се явяват военни съюзници, драги ми Чебурашка. Виж, България не е канила съветската армия през 1944 г. - тук има окупация. Германия не е канила американската армия през 1945, която въпреки това е влязла в нейната държава и не е излязла от там до сега - тук вече може да има място за дискусия... :)

Полша дава под съд ЕК

Думата "демокрация" е нещо илюзорно, Но се използва безразборно. Никой не разбира какво е това демокрация.

Демокрация, в превод от старогръцки означава- Власт на свободния човек с роби. Тя е форма на управление на робовладелското общество. При капитализма същото .Капиталиста е робовладелец, а работниците роби. Синдикат означава Мафия.Или демокрацията е диктатура на богаташите:/робовладелците/ нищо повече, но дебилите нямат понятие колко им влиза и въртят евро ГОМ задниците си.

Благодаря.

Дрънкаш глупости. Прочети Аристотел, Сократ, Аристофан, Херодот и други, а след това пиши и не се излагай.

Ли е демокрация,да не може да изразяваш мнението,,или казват популизъм,или си расист,,,,но те мислят ,че винаги са прави.

ЕК и ЕС като не харесват какво прави Полша, да махнат Туск от поста му.

През 1997 г. МВФ изпратил ултиматум до Виденов, като първо условие за влизане в ЕС: 75% ликвидиране икономиката и 25% приватизация. Виденов не продаде Нефтохим на Газпхров без пари. Чрез банката на Кюлев ,Газпром плаща по 70 ДМ на студент да крещи"Кой не скача е червен". Сложиха ИК който подписа бумагата и продаде Нефтохим за без пари. Изпълни и първото условие за влизането ни в НАТО. Продаде коридор на САЩ срещу Сърбия. Турция и Гърция им отказаха. Агресорите избиха 2 800 души, от които 482 деца.Така България разсипа икономиката си и окървави ръцете си срещу съсед, нападнат точно на Великден.

Съгласен. Това още веднъж доказва, че ние нямаме право на суверинитет, икономика и независимост. Само така може да се влезе в ЕС. Добър пример в момента е Украйна.

Виж колко си тъп бе, Иванчо! Че то нали Туск тъкмо на ЕК и ЕС е нужен, та си го и преизбраха да продължава да им служи! То днешна Полша е за махането на Туск от сегашния му пост и от всякакви други отговорни постове! Тъпанар си, ама шумен! :)

Да влезеш в ЕС - може. Да излезеш от ЕС - не може. Някога да е правен референдум в България дали народа иска в ЕС ? Не.

За една организация се съди най-добре по начините за влизане и съоветно напускане на същата. За да станем членове на еврейския съюз ни поискаха да се откажем от енергетика , селско стопанство , икономика и прочие . Накратко доброволно да си съсипем държавата. Даже герба си махнахме от трибагреника , в знак на загуба на суверенитет . Да се разкараш се оказва още по-трудно . На британците им извикат ръцете ежедневно за някакви милиарди евра . За малки страни като нашата си е направо невъзможно ... За тройния стандарт , лицемерието, малоумната бюрокрация и бруталната корупция да не отварям приказка :))) По това гореспоменатата групировка подозрително много напомня на едни други, като сицилианската мафия , якудза , ндрагета и прочие . Разликата е , че последните имат много по-ясни правила и като цяло винаги защитават своите . Къде ни натресоха , хора ?!!!

Теб някой да те е питал искаш ли ЕС и НАТО. Разни политически боклуци с национален привкус определят, подписват и после отиват да си харчат комисионните в Бахамите.

За тези "политически боклуци с национален привкус" гласува от години маниашки материала. Вие също! Или пък гледа сеирджийски отстрани, отива да бере гъби по време на изборите, а после реве срещу ЕС и политиците. Да ви върна ли към настроенията спрямо ЕС през 90те години?! Сигурно тогава вие сте бил в челните редици за приемането ни в ЕС. Чакахте ЕС да ви свърши работата, да ви оправи, ама не става. Това е ваша задача, а не на ЕС. Хайде се да плюем главния виновник за нашата мизерия ЕС. :)))_

Това е ваша субективна импровизация. Всъщност, преповтаряте доста шлифовано и "заразяващо масите" една опорна точка, застъпвана от повечето умници във форума. Непохватно изопачавате истината, служите си с пропагандаторски лъжи, изполвате "народна реч", която влиза директно в сърцата първосигналните борци против ЕС. ЕС не ви е карал да се отказвате от каквото й да било!!! За приемането в ЕС се изпълняваха десетки години условия, ясни от самото начало на процедурата. Запознахте ли се вие тогава лично с тези условия? Каква ви беше тогава позицията за ЕС? А фалшивата ви загриженост за съдбата на Великобритания е смешен плач, граничещ с най-обикновен фарс. Организирайте народа за излизане от ЕС! Референдум на българите против ЕС. И аз съм за това!:)))

Намерих едва интересна статия от ноември,тази година за здравеопазването в Полша..Чудя се,дали във всички източноевропейски страни проблемите са едни и същи. "Забележката му едва ли ще спре протеста, защото в медицинските среди мнозина категорично подкрепят стачката. Анна Борковска - млад лекар, който специализира анестезиология, споделя: "Понякога оставаме без системи за интравенозни процедури или без лекарства." "Подаваме навреме заявките си, казва още тя, но не ги изпълняват заради неуредени стари плащания." Ниското заплащане е друга от причините полските лекари и медицински сестри да емигрират, разказва още АФП. Основната месечна заплата за специализанти е 500-700 евро и тя може малко да се повиши с поемането на нощни смени. Но мнозина споделят, че им се налага да допълват бюджета си с работа на второ или трето място и ако държавата не промени положението, една трета от болниците в страната ще се окажат в остър недостиг на персонал."

В много отношения Полша е по-на зад и от нас. Корупцията в Полша достига фантастични размери и всеки който има връзки във воеводствата може да стане милионер, ако снесе на точния човек. Всеки опит да се преборят с партийната върхушка на братята Качински се трактува като комунистически и бива унищожен в зародиш. За това корупцията в Полша е по-висока и от тази при нас.

Пълни глупости. Полша спрямо корумпирана България цъфти и расте нагоре. България тъне в своето постсъветско блато, като икономическа колония на държавата-корупция - Русия.

хайл демОкраси

Тези чиновници започват да надхвърлят даже правилата на бившия Варшавски договор и Източен блок. Ако продължават да следват тази политика, ще се присъединят към тези бивши структури в небитието. А ние като слушкаме и изпълняваме, да не би да нямаме крайни националисти в парламента, мафия свързана с властта и съдебната система, зависими медии и липса на свобода на изявяване? Няма ли и нас да ни отсвирят когато не им трябваме? Питам и отговор не очаквам.

За сега няма да ни отсвирват, първо ще ни напълнят с нежелани имигранти и тогава ще ни отсвирят. Да се оправяме сами с тях както можем.

Крайно време е в ЕС да настъпи истинска демокрация. Трябва да се сложи край на Диктатурата на шепа платени глупаци и да се даде право на народите сами да управляват своята съдба. Да, на ЕС като икономически съюз и НЕ на ЕС като уродлива форма на диктатура.

Моята версия е,че поляците ще изчакат 2020 година,когато ще секнат европейските средства и ще напуснат ЕС. След което ще задълбочат връзките си със САЩ,Великобритания и Канада.

И според мен е така. Поляците правят всичко възможно да задълбочат контактите си със САЩ и Великобритания и отсвирват ЕС и неговите правила. Цялото им поведение е - На нас не ни пука, стига да ни давате пари и да ни оставите да правим каквото си искаме. Но понеже вноската им в ЕС е по-малка от това което получават, тия дето дават са решили да ги отсвирят.

Никакво право на глас и пари за полската шляхта. Да ходят да работят, а не да се правят на велика нация. Тия са боклука на ЕС.

Факт, развратното и неморално богочовечество трябва да умре.

Значи ЕК и ЕС не са никакви демократични органицации. По-точни са тоталитарни такива. Или ще играеш по тяхната тояга или ти се отнемат всички суверенни права на държава, обаче без правото да напускаш блока.

Я виж какво искат поляците и си го представи че го поискаме ние. Поляците въртят,сучат искат англоамериканците да бдят и ги пазят, а те да си правят каквото искат. Не става. Ако искат да излязат от ЕС и да се гушнат с американопедалите.

Значи ЕК и ЕС сами доказват, че не предлагат демокрация, но предлагат принципа на Варшавският Договор - ще те пазим само ако изпълняваш нашите условия. Това ми прилича доста на принципа на рекетьорите.

А Полкзит, де! Аман от диктатори!

Разбира се ,че Полша не трябва да има право на глас! Когато Чембълейн и Даладие решават Судетската област да се предаде на Германия,да не би да са питали Чехия!? И Полша никой няма да я пита ,когато решат да предадат Дацниг/Гданск/,Штетин/Шчечин/ и Бреслау/Вроцлав/ на Германия!А Русия ще отстъпи Калининградска област/Кьонигсберг/доброволно, защото ще и бъдат дадени Харков, Одеса,Николаев ,Херсон и т.н.-всички области ,които Русия владее исторически.И разбира се заради това ,че рускоезичната общност в Германия ще нарастне до 5-6млн- и ще има важно място в политическия живот на Германия !!?Украйна ще остане с 3 области .Киев ,Чернигов и Виница ,ако се не лъжа ,тези области ,с които официално Украйна се е присъединила към Руската империя през 1622г./Всичко останало са добавки от Руската империя и най-вече от болшевиките/ ! Проблем ще бъде Лвов /Лемберг/,защото за него ще претендират Австрия и Полша,но както вече разбираме Полша няма да има думата!!И след като Русия доброволно предаде част от източен Сибир/взаимоизгодно/ на Китай ,всички ще бъдат доволни с изключение на Полша ,САЩ ,Англия,Канада и Австралия. Но кой ще ги пита!?Това ,което съм написал са фантазии,но животът ,както се знае ,надминава и най-смелите фантазии!

Добре е че не питат такива шматки като теб при определяне на геостратегическите цели на ЕС.

Напълно демократично е някой да няма право на глас. В този тон на съждения е напълно и демократично да има глас... Според как на нас ни е по-удобно разбира се. Между другото ние сме легитимно избрани, абсолютно демократично и без гласуване. Да живее демокрацията, докато ни е удобна!

И Полша, и Унгария, и Чехия не се боят да се конфронтират с ЕК, сиреч с комисарите. Отличниците са само наште, независимо от националните интереси.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

А то у нас отдавна няма върховенство на закона, трябва и нас да ни лишат от глас, особено с промяната в Конституцията, която смятат да правят, да върнат нещо години назад за да омаловажат законите, които са били тогава.

Не мога да разбера защо държави с хилядолетна история са станали слугинаж на разни тимерманси и други тъпаци от еврогейския миманс!ПАРИТЕ са по-важни от хората и тяхното достойнство!

И благодарение на това всички вие днес пишете от съвеЦките си компютри ли, или телефоните са ви СъвеЦки, български и т.н. щеше да си пишете на пишещите машини Марица и никой нямаше да Ви чуе и види какво мислите, щом толкова ви харесва Северна Корея и Русия ви чакат.

Не си далеч от истината. Телефоните, компютрите и повечето електронна техника са от комунистически Китай.

ЕС = Щатска машина за репресии , контрол и ограбване !!!

ЕС и НАТО са седнали на масата, а коледното прасе България е на масата. За съжаление западните хайдуци оставиха на българите само кокали, а изплюскаха месото.

Искахме със ЕС и НАТО да пируваме богато. Ето че сме на софрата. Но с лимон в устата.

Да ви пикая на корумпираната , хайдушка демокрация, ликвидирала България за 30 години.

Ние заварено положение ли се явяваме, т.е. при нас вече е факт и затова няма реакция?

ЕК, давай! - мачкай, принизявай, затваряй устите, давай им боклуци за ядене, режи бизнеса им, не ги считай за нормални хора, които имат право! И на Полша някой ден ще й дойде акъла - кой и какъв е?!

СИВ Ver.2

Аз предлагам хазарите да останат без глас в еврейския съюз ;)))) БУЛекзит !!!!!

Еврогейовете съвсем полудяха, а еврокомисарите си ритат трудовите книжки. Да не стане така, че Вишеградската 4-ка плюс Австрия да се отделят от еврогейското семейство в някаква нова Австо-Унгария???

Без глас,че нашите гласове кой ли ни чува.Обаче ще се спасят и от мигранската чума..А нашият му галят главата и ще преобразат населението без капка кръв пролята.Ще станем ,,само ислями,,както преди пет века,,Та това са мъдри наций,а не мутристанци

Няма да се учудя, ако Австроунгария отново се създаде. А не виждал ли, че и наш Боко го плъзгат да прави Нова Югославия, само че този път с Албания и Косово. Георги Димитров не успя да вкара България във Балканска Федерация, но Боко върви по стъпките му. Щом Коминтерна му нарежда, какво да прави.

за риск на върховенството на закона, ние отдавна би трябвало да сме безгласна буква и неми ама ще управляваме ЕС ! Евро парадокси , да не кажа европростотии!

Голяма работа, те след 2 месеца ще са руска територия.

ПОЛША НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА Я ПИПНЕ. ТЯ Е ФАТАЛНО ВАЖНА ЗА ЕС. АКО ТЯ МРЪДНЕ КРАЧКА НА ИЗТОК КЪМ РУСИЯ, ЕНРАЗИЯТА ЩЕ Я ПОЗЛАТИ. КОЙ ИСКА ДА ХВАНЕМ БАС? ЩЕ ПЛАШАТ ГОРДА ПОЛША. ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ.

гордата ти полша никога няма да мръдне на изток защото е най отявлената наглосаксонска говедарска подлога и затова няма право на глас!

Те поне са имали глас. Ние сме си се отказали от него, за да може кръстоската между Бай Ганьо и Остап Бендер да се снима с разни известни личности.

Ще има ПЛЕКСИТ

не се случва на държава, тръгнала по акъла на Щатите?!?

Еврорекет от страна на комунистически ЕвроХалифат към една поробена страна. Ското поляците ще си кажат, че и при СССР имаха повече права отколкото при новия СССР, наречен ЕС.

Явно брекзит беше началото на края на еврогейзера,целта е само мюсолманска германия и педронска франция да лапат,колкото по скоро гоя тумор се разпадне,толкова по добфе за различните народи,прези да са изгибили своята идентичност заради евро ценностите налагани ни от еврогейзерите

Хареса ми "гоя тумор", демек тумор, предназначен за гоите. Грешката е вярна.

Руснаците се месят в съдебната система на Полша. Както го направиха тук с корумпиранта ни Прокуратура. Най-сигурнията начин да държиш една страна подвластна е да и корумпираш Съдебната система или Прокуратура!!

Навън е студено и протестърскосороската пасмина е гладне и реве за руския рошав член

Ние понеже постоянно се съобразяваме,такъв глас имаме там чеееее.....

охоо , на тиквата му постилат ЧЕРВЕНОТО килимче !