Българи работили като роби в британска ферма

Али и съпругата му Елена са български граждани и са били наети в британска ферма при нечовешки условия за труд.

Обратно в новината

Коментари - Българи работили като роби в британска ферма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То ако не е смешно е трагично!Основната грешка,която правят българските гурбетчии е,че се пазарят за работа с български посредници, а те 99.9% са мръсни копелдаши,които искат да ти съблекът и дрипичките от гърбът! Давам за пример само лицемерният и мазен президент Плевнелиев,който изгори много български душици в Германия и им даваше мизерно заплащане! Та нали от там прогледна този съсел и направи начална пачка!Е тя и Масларова му даде едно рамо с германските поръчки, нищо че този съсел нямаше хал-хабер от строителство! Ако си познайваш горе долу езиктрябва сам да си плетеш кошничката и да не ходиш по български фирми!И в Англия,и в Германия,Холандия и другите европейски страни си има десетки посреднически бюра и трудови борси за чужденци,нужно е само да се поровиш малко в интернет и да направиш личен контакт с работодателите и да прецениш условията които те предлагат,видът и режимът на работа и заплащането,осигуряването!Можеш и сам да се пазариш и да предлагаш оферта!Що се отнася до англичаните,те съвсем не са лоши плащачи и нивото на заплащане е доста високо,като стандарт!Пак повтарям,без език сам се поставяш в позиция на доброволен роб и не можеш да имаш големи претенции!Друг е и въпросът,че българските м......и унищожиха имиджът на българите ,като сериозни работници,неграмотни и нагли,мързеливи апаши!

Някакви прости турски и цигански селяни се прекарали и сега дай цяла България да реве ;)) ЗАЩО ?! Обяснението 'ако много знаеш ще те вкарат в затвора' е като за тригодишно дете - ще дойде Таласъм и ще те вземе с него. Долу-горе толкова им акъла и на тези олигофрени ахаххаха

А пък тук в Бг - то има Софийски университет, Технически университет, интернет има, за който иска да чете в google, youtube и много други, ама не става тука, там си е по - добре

разни хора, разни мнения. това до болка ни е познато за републиките в ссср. имаме познати, мама рускиня, баща християнин, няма смисъл да обясняваме на длъж и на шир. Там са много по-зле от България, но тук говорим за българи, дали има в тези платнации, робство. АЗ ТЪЙ КАТО СЪМ НАЯСНО С МНОГО НЕЩА, КАЗВАМ ИМА БЪЛГАРИ ХРИСТИЯНИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ да работят в селското стопанство, не са се оплаквали, но след като за четири месеца там си идват с 17-19 кг отслабнали, трябва ли да се оплакват те, нима ще им оправите живота тук в булгаристан, всеки да си гледа себе си и по-малко да мисли за останалите, има кой да мисли за тях. . . .

Ама така с капиталистите . Къде е лесно почти 2 млн украински граждани работът в полша за 3 долара в ден (днеска ги показваха ) Тря бваше да сме Русия винаги и завинаги . Аз правя проекти за пречисване на водата и отопление на всичко -но има сега в МОСКВА и много от бишите републики + ченонгорци и сърби които правят тази работа по евтино и дюсаибиите отиват при тях а понякога и пари не плащат. Това са си законите на капитализма

много глупости сте изписали. не са само цигани, а и много българи, завършили висше образование, но в българия за сведение на вас, и това са деца на началници на пожарна охрана, от Варна, Бургас, Сливен, завършили са технически университети, но последните години - една, две по-малко са българите, причините ги знаете, няма смисъл аз да ви казвам, кои са, не плачете на чужд гроб, нали вие тук сте добре в бг, а и по-долу прочетох, че получавала 3000 лева с езици, и в селското стопанство също са завършили езикови гимназии, висше, но какво от туй, и знаят, че ще се говори тук за тях, и именно затова не ви дават обяснения, на журналистите отишли там, обидени са, а има защо, като в бг, виждаме, кои останаха, няма смисъл от коментари, навремето ги пращаха интелигенцията в Белене, а сега ги пращат, видяхте къде, в калта, в мизерията, изход няма, софия не е провинцията и обратно, с висше с триста лева, как се живее, а работодателят ти неук, прост,

надрусан ли си, пиян ли си, нищо не ти се разбира.

не швесерче на мама т мсам у минжата бен пендал

Пишеш,че някой бил неграмотен!Защо не си прочетеш писанията бе РЪБ?Постът ти е едно изречение,без главни букви и с неправилна пунктуация-направо смешна неграмотност!

Много добре му се разбира и много вярно пише човека ама тъпанари като тебе немогат да вдянат щото имате селяндурски неразвити мозъци в големите ви кратуни. Това е интернет тъпако- не час по български език. Важното е да можеш да разбереш кво пише а не как е написано.

ЕЕЕЕЕ Макс,прав си,тогава нямаше нет и чакахме радиограмите!Верно че клетките за някои пиленца бяха отворени и пиленцата прелитаха кой на запад,кои на изток,хвър,хвър,а в клетката пак с два сака марфа и пак хвър,хвър,ама поне тогава някои пиленца опитвахме най различни видове просо ,не като тези пиленца в затворените клетки дето си кълвяха все едно и също просо и като кацнехме в клетката се дуехме като пауни!Ха в шапшандъра,ха в корекома и поне спомени имахме от прелитанията.Прав си и доста авери и рода изгоряха по онова време,и най лошото сега е че порасна егенето и на пилето много не му се хвърка вече , ама се дуеме,че все пак кълвеме що годе по прилично просо от многото други пилци в кафеза!Е сега вече имаме интернет и си плюеме на воля ,но все се намират писюри да ни трият постовете,когато си псуваме на воля!Сега са малко по модерни времената!Шенгени,червени паспорти(сините бяха по добри) и сега разни пилета ревът,че ги шибали и малко зоб им давали!Е то не може всички пилета да хвърчат извън клетката и всички златно просо да кълвът!

Кой нормален човек би си дал личната карта или паспорт на някой, който не е официално държавно длъжностно лице?? Ако си дадеш личните документи на някой си там, някакви фирми и.т.н. ти самия нарушаваш закона, ама надали Али е наясно

Даваш си документите, защото ти ги изискват да ти изготвят трудовият договор,и понеже като пристигнат 200 човека наведнъж се бавят 10 дена докато ти изготвят този договор. После 2 седмици докато ги върнат.Ако не дадеш документи няма работа,няма пари.

...това е демократичната ни роля. в реализираните атлантически джендърценности.

че това ли била чужбината ?? Аз в България правя повече, при доста по ниски цени, и собствено жилище !

... трите фази... ку.вар, рибар, ла.нар...

Вместо да се жалят,да се надигне целия Катун, да вземат по едно паве и да идат на гости при братчеда си в ДДрагакевц,и да му благодарят подобаващо.

И не само това.Предвиждал е като завладее земите със славяни,на всяка спирка ,будка с алкохол и порно списания.Легаризиране на проституцията ,наркомания с цел развращаване на хората.

Мислете преди да тръгвате бе хора. Един гугъл поне отворете. Аз съм с висше образование, английски ми е като майчин, на добра работа и взимам малко на 3000. Кой ще ти даде 2000 за 8-ми клас и да чистиш риба????!!?? Пък отгоре на това и квартира и храна :))))) Средната заплата в Англия 27000 на година, делено на 12 и минус 30% данъци колко прави Али?? Ако го сметнеш, ще ми обясниш ли защо за работа без мислене някой ще ти дава повече?

Парите ясно, но условия на труд, задържане на лични карти. Елементарни условия на живот, какво се случва с това. Това където има БГ фирми посредници се опорочава всичко.

Туй Али голям кадър се има. 2000 паунда, храна и квартира. Оферта за неграмотни наивници.

ма не се иска вишо за бране на полето

али али лошо ми е,така е на запад разликата е че ние саумяваме да се оправим без да ревем като ощипана девоика,бачкал сам 10 часа за 25 паунда без да знам език и никои да познавам,това беше преди 10 години... но като си поставиш някаква цел и като я следваш всичко се оправя,сега работя пак 10 часа но взимам 3000+ месечно

... вишу имаш ли?

ЕЕЕЕ Макс,при вас в океанския може да сте пяли тази песен,но грешката ти е била,че си объркал предприятието! Ние в БПФ-то пеехме други песнички,а и нашите клетки все си бяха отворени!Отмириса ли се от рибата,или още пахнеш!

Е,нали затова събориха комунизма...и тъпанарите да не оправдават, че били ,,цигани,,,....А НАС като какви ни виждат????ДА попитаме холандеца а?????Оня от ШЕНГЕНЯ.

нищо не си разбрал/разбрала!

на цигани ,не вярвам...

Имам въпрос относно две заглавия от тук. "Българи работили като роби в британска ферма" и "Няма българи сред белите роби от фермата в Корнуол". Въпросът ще ми е кратък и ясен. ПОСЛЕДНО...?

ами последно, не били българи ,а цигани,без никакво образование и с големи претенции...

не може да са били цигани, щото само умните и образованите напускат България, а остават циганите и мутрите.

това са шведи а не българи...тези едва ли знаят добре български...да не говорим за английски . али...българин ???

Британците ти искат да имаш 90 паунда, но не ти ги вземат, а наша фирма ти взема директно между 500-800 паунда и после англичаните са робовладелците ? Хайде стига смехории. Хванете нашите и проверете как лъжат желаещите да работят. Има договори, има санкции, но почнете от местните мошеници. Има ли Прокуратура ?

Дивият капитализъм се изражда в робовладелски строй.

НЕ СЕ ,,ИЗРАЖДА,,!!!То ТОВА си му е ПРИРОДА...

Когато не си свикнал да се трудиш както трябва а само си правиш сметка какво ще ти дават така става..Като го гледах тоя и жена му ''много работливи'' ми се видяха и сякаш със сребърни лъжици са се хранили....Толкова много народ работи такава сезонна работа, знае че е трежка но следващата година пак отива а тук някакви мързели дето си мислят че наемния работник в хотел го настаняват седнали да се оплакват..Ами защо не работите в България за малко пари господа???

Ти вайзър ли си или комисионер? А наясно ли си че западните ти ортаци без източноивропейците са живи умрели, защото нито нито месните ще се хванат на тая мизерия /за техния стандарт/ , нито пък арабелите и индийците. Ти нали знаеш че само източно европейци блъскат мръсната работа там?

на тия им удържали 800 лири което било двуседмичната им заплата...значи 2000 млири на месец...а този али ако бачка в България за колко месеца ще получи тези пари??? и кой е колонизатор...българските бизнесмени с техните 600 лева или англето с 2000 лири ?? или проблема е , че там се работило по 12 часа??

Доктрината на Хитлер е че славяните са роби чиято роля е само да служат на арийските народи (разбирай западняците).Демократичният ЕС постигна тази цел на Хитлер без война и превърна българи, поляци, латвийци в слуги за малко пари, миячи, чистачи, орачи, готвачи и прислужници на англичани, германци и холандци.

Как да го проумеят нашите хора това? Но преди всичко трябва да имат грижата и защитата на управниците си, а те я нямат, защото управниците смъкват комисионни и имат далавера от това ние да сме им роби на западняците.

Българите са създадени за роби. Бяха най-добрата ми покорна рая, а сега са рая на западняците. Мият чинии, кухненски и тоалетни, за жълти стотинки. Не са способни да имат своя индустрия. Стават само за орачи,копачи и ратаи. За домашни слуги. За друго не ги бива.

Бях много хитър, но като попаднах в плен при Тамерлан живях само 9 месеца, като му служех за столче при качването на коня, а моята жена сръбкиня ми сервираше гола!

Във Великобритания е незаконно посредническите фирми за намиране на работа да облагат с такса работника, за това че са му намерили работа. Тази такса се плаща от работодателя. Агенция която ви предлага работа с условието че трябва да им пкатите вие, е най-малкото нелоялна че взема пари и от двете страни. Не се хващайте на такава въдица.

Нали нашето псевдо посолство каза, че нямало българи? Знаех си че ги мързи да дишат и там са отишли на курорт по партийна линия, а не да работят и да защитават българите в чуждата държава!

Абе ти е гледа ли БТВ , няма българи. Защо вярваш на цигани и ДИР.бг , а не на БТВ и Българското посолство ?

и в варна е пълно с всякакви от провинцията мислещи че тук всичко пада от небето, после като трябва малко да поработят им става кофти хаха!!

че то Варна си е провинция.

София-най-големият циганско-селски конгломерат!!!

Защо коментирате фалшива новина ? Оказа се , че няма никакви българи в тази ферма. По Нова показаха фургоно в перфектно състояние, като обяснението за мизерия беше , че няма топла вода. Днес БТВ показа , че хората не искат да напуснат фермата и един литовц който работи там 3 години и е много доволен. и Как може 2 души да експлоатират 200 ??? нито с оръжие , нито с окови са ги държали. Нова се издъни като копира фалшивата новина от английски сайт , преекспонира нещата и всички български медии я копираха. чдокоато в новините БТВ опровергаха новината, Нова замазаха гафа със статистика з миналите години. Боклуци

Просто е. При тях мизерията се води лукс при нас. Един приятел казваше и най-нискокачествените стоки във Великобритания са по-качествени от повечето в България.

кажи на твоя приятел, че е пълна ливада.

Хиляди български специалисти заминават да работят в чужбина, хората ходят на езикови курсове, държат приравнителни изпити, минават специализирани обучения, за да получат възможност и позволение да работят някъде там. И много от тях получават по-малко от въпросните 500 паунда на седмица. Някои от тях - доста по-малко. Само бай ман-ал смята, че без никакви знания, умения, без образование и без език трябва да получава пари, да му осигурят квартира и храна и т.н. Че и да не го таксуват за услугата, че някой някъде е бил прецакан с такава "работна ръка"! Познавам телекомуникационни техници в UK, с по над 10-15 години стаж, които за да получат работа там трябваше да изкарат сума ти курсове и да положат изпити, при това там - в UK, на английски. И работят за по 1600 паунда ... ама работят квалифицирана работа, свързана с висок риск, изискваща физическа и психическа подготовка (работа на височина). А бай ман-ал смята, че за работа, която може да се върши от маймуна трябва да получава повече ... Ами лекарите? Ако тези са очаквали по 2000-2200 паунда на месец, значи един лекар без стаж трябва да получава минимум 10000. Вие познавате ли лекар на заплата (макар и в UK) с такъв доход? Щото аз не познавам, а имам не един и двама познати в UK, Германия и други държави!

и трябва да се разплете... Едно е за живееш в UK и да знаеш реалността,друго е да живееш в БГ и да нямаш информация... За това допринасят и лъжите на сънародниците ни които са там и представят нещата само в розово. Много са малко българите които си казват истинатакато се върнат пред приятели и познати...предпочитат да послъжат за ги гледат с уважение. Имам близък там от 15 години и когато говоря за трудностите и за разликите...ме гледат с недоверие... Следва въпрос защо стои... Отговорът е защото е образован и е намерил работа без протекции и защото Великобритание е уредена държава и има ред. Като сложиш плюсовете и минусите...тогава решаваш...всеки сам за себе си. Описания случай обаче е друг,и това не трябва да се оставя да оттече...щом става мимо волята на хората.

Ако тези "сънародници" имат договори, в които са описани условия, различни от реалните, тогава да съдят посредника. Обаче ако на доверие са приели някакви обещания на фирмата-посредник и сляпо са се доверили приказките на свои роднини и познати, тогава проблемът си е техен. Ако условията отговарят на изискванията на законодателството, тогава не виждам проблем. Иначе аз често ходя по командировки в Германия и като гледам българските си колеги от фирмата, които са на постоянна работа там - всичко е розово. Реалността обаче е малко по-различна - да, действително получават повече пари. И карат нови коли, защото на старите поддръжката е скъпа и не отговарят на екологичните норми. Обаче пък трябва през няколко години да сменят колите с нови или такива на по 2-3 години, което не е евтино. Квартирите са скъпи. Животът е по-скъп. Като платят и за училищата и курсовете на децата, накрая нищо не остава. Наясно са били с това и преди да заминат. Но са наясно защо го правят - защото живеят в правова и уредена държава и защото един ден децата им ще започнат съзнателния си живот в такава държава.

Хаха, а коцето кво вика - няма такива неща. То все така става - и с млякото, и с яйцата, и с какво ли не.Все няма такива неща, а после се оказва, че има и то какви !!!

Българинът Али ...

Бе и аз преди години така се полъгах - викат, до 400 паунда на седмица може да взимаш! Отивам аз в ЮК-то а ония като ми рекоха "Почвай да работиш!" викам "Аве ей, вий луди ли сте уе, аз да не съм дошел тука да бачкам, аз съм дошъл за пари! Къде са ми 400-те паунда на седмица????" За 400 паунда вика, трябва 6 дена да работиш по 10 часаа??? Кооооо? Зех си куфара и си тръгнах, щях и в посолството да звъня ама не знаех как да си купя сим карта че не знам езика. Не стига, че 2000км съм летял от другия край на Европата да им отида там, ами и ще им работя? Ама ха

То че не си ходил да работиш в UK си личи от километри, ама по-лесно е да пишеш глупости. Не е като да работиш...

Предлагам всичката общност с "цветни физиономии",като тази на снимката, вкупом да ги пратим в Англия. Те не искат да работят тук,поне там да има полза от тях!

Имаше много обяви и по фейсбук, как видиш ли по фермите дават 450-500 паунда, не работиш и вземаш едни лесни пари. Ами да ви светна - лесни пари няма тука, и не ги берем по дърветата. А братята роми не са от най-работливите и сега пискат. Познавам човек, който 13 години работи във ферма и работата си го кефи - целогодишно е на полето. И в България това е работил, ама за почти без пари. Тук поне знае за какво работи. Но да ти кажат че ще вземаш пари колкото полицай или учител и ти да лапнеш въдицата - ами шаран си. Нормално на полето като си изпълняваш нормата може да стигнеш до около 300 седмично. И ако си чевръст няма да работиш по 12 часа, а нормално 8-9. Ама кафявите хем искат да не си дават зор, хем да работят по 8 часа хем 500 на седмица, и аз искам така ама няма.

Един кафяв не е съгласен с мен :)

Гаранция тази фирма е на българи които са там от доста време и използват факта че наетите за работа не са в час със законите и най-вече не знаят езика и могат да ги връткат както си искат. Такива има и в Испания,Италия, Португалия,Чехия и др.страни от ЕС.Трябва да се знае,че никой освен органите на реда няма право да ти задържа личните документи! Хубаво е да се ксерокопират и в такива случаи да се дава копието.

Българи, стойте си в България да работите като роби !

Българи не стойте в България вървете в чужбина да бършете задници и да ви опъват ,като роби към терминалите ходом марш!!!!!

Човек трябва да има някакво елементарна грамотност. КАК, ПО ДЯВОЛИТЕ, ЩЕ СИ ДАДЕШ ПАСПОРТА НА НЯКАКЪВ ДА ТИ ГО "ПАЗИ"?!? Как ще ме задържат ня място, което не харесвам? И няма да ми дадат паспорта?!? Ами нали на секундата звъня на 112 (или както е там в ЮК), споменавам "illegal labour", "human traffic", tax evasion" и само след няколко часа фермата ще е пълна с полиция и данъчни? Как няма да имам парида се прибера? Ами лоукостърите возят за по сто лева до ЮК и ОБРАТНО, ако чак и толкова нямам, просто излизам на улицата и за 3-4 дена съм си у нас на стоп? Не знам. Понякога си мисля, че някои хора просто си заслужават съдбата.

То българите работещи там биха потърсили директно помощ или чрез близките си в България. Никой не може да ме убеди че колкото и да са ниско образовани хората ,не са търсили външна помощ поне чрез близките си в България. Въпросът е да се разнищи случая и да се разбере защо това не се е случило.

Циганин да работи !?

ли искаха толкова да излизат от ЕС- за да си въведат там спокойно робството, без да са в разрез със законодателството. Ами сега какво да я правим тази държава, дето в нея стават такива страшни работи. Я веднага едни тежки икономически санкции, едни ултиматуми за това и онова, едно ембарго и какво ли още не. Че то ако е така всичко безнаказано- нас пък защо не ни пуснат в Шенген?

Роби или риби (гледайки баджа от снимката)...?