Полицейското насилие: 10 убити за 12 години

Правозащитници призоваха за законодателни промени заради многото случаи на полицейско насилие в България.

Обратно в новината

Коментари - Полицейското насилие: 10 убити за 12 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иската като ви мачкат циганите и мутрите полицията да прави нещо, нали :) И после да ги изкарат виновни. Повечето хора у нас са долни и редовно нарушават закона, затова полицията им е омразна. А тя пък не се състои от извънземни все пак. Да не мислите, че някой е длъжен цял живот да търпи унижения и простотии и да се грижи за благоденствието ви ей тъй, щот си няма друга работа? И изобщо към безнаказаността в България главно отношение има правораздаването. У нас всеки втори иска да следва или следва право, защото знае, че там е далаверата. После всички заедно се оплакват.

навсякаде си има и нормални хора и марша така е и в полицята има хора с образование има и простациии нормалноо акала им куца *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тъпи ченгета - винаги са били тъпи и тъпи ще си останат

А бе тия от този Хелзинкски комитет не бяха ли от лошите? Преди два дена в този форум ги плюеха като за световно...

Че ченгетата са долно племе всички сме съгласни. Обаче този хелзински комитет са точния аналог на онези правозащитни организации дето "защитават" помярите в София, усвоят огромни потоци от средства, но не взимат никакво решение за проблема. Е, тия от хелзинския само, че са се захванали с людете и всъщност работят единствено в защита на ромите.

На първо място трябва да спрем да се мразим, на второ 1 полицай на всеки 100 души в България е меко казано прекалено - няма по-добър учител на безотговорност от безделието. Трето, правата и задълженията на полицията трябва най-сетне ясно да се дефинират защото ми писна да виждам сцени, в които трябва да се намеси полиция, а те си седят и сцени, в които престъпника се оказва все пострадал от защитаващия себе си гражданин. Ако кибичат по цял (мога да ви изброя няколко такива патрулки с дежурна задача "цял ден хортуване с приятели") няма нищо чудно, че опре ли до работа ще се оцапат (с извинение). Пълната импотентност на прокуратурата пък кара и най-свестните да им писне и да се отдадат на шляене - за какво да се пънат след като прокурора ще върти няколко години случая и накрая нищо няма да свърши - най-много да изтормози някой невинен да поседи в ареста и да прибере покъшнината на който не му хареса как гледа уж като доказателствен материал. Това стимул ли е за работа или е стимул за корупция? Тия двете системи има нужда да се изкоренят и да се засеят наново в България - всичко друго е празни приказки.

Ти си един жалък драскач! Не бих ти отговорил но плюенето ти е напълно лишено от основания и не кореспондира с реални неща и факти! Няма да коментирам и жалките "ромски" подлоги от БХК които точат пари от Европрограми за предприсъединяването на ромите... Вземете почетете малко и вижте колко полицаи има на глава от населението! НЕ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР...ако си толкоз ПРОСТ и не правиш разлика между тези две неща...тогава ще те разбера...ама нали имаш "претенции"! Ако си в България/доста хора не са тук/ не знам към кого и от кого очакваш и минимална защита за себе си и семейството си ама нейсе плюй със все сила и на воля!Дано някой ти плаща за коментарите иначе си е чиста загуба на слюнка!

На теб защитника на ченгетата, дето половината са лоени топки сякаш са собственици на дюнер кебап ще кажа, че аз от полиция нужда нямам.Откраднаха ми колата преди 5 години н- не се намери.Разбиха ми апартамента, даже не един път а два пъти.Полицаите нищо не свършиха!!!Сега си плащам на застрахователи да ми пазят колата от кражба и си плащам на частен СОТ да ми пази апартамента.....ми тогава за какво ми е полиция!? Да ми дерибействат по пътищата а после да протягат ръка като просяци за 20 лева рушвет. Ега ти мекотелите!!

Има обучение от типа "абсолютна необходимост за употреба на сила и оръжие", занятието се провеждаше в Казанлък. Няколко обучаеми обясняваха благо на група роми, че отношението им към чуждата материална собственост е некоректно. Чух даже, че едно от катърчетата увесило уши смутено и чак след петата тояга неуверено поело към пункта. БХК не са за Б, а за Х!

А защо не кажат колко полицаи са загинали през тези 12 години изпълняващи служебния си дълг? Какви смешни присъди се дават за посегателство или убийство на полицай? Докога ще се защитават правата на престъпниците?? От къде БХК се финансира?

Ами присъдите за убийство на полицай са смешни, защото присъдите за убийство от полицай са още по-смешни.

виновни няма,17годишното момче само се ударило,така им одисва,виновниците до девето колено всичките в АДА.

Е тая новинка много в тон с цялата помия дето се излива срещу управляващите някак... Чак започва да дразни.

Наруши ли полицай закона: 1. Понася тройно наказание; 2. Трудовият му стаж дотук се приравнява от пъурва на трета категория ( т.к. докато е нарушавал закона е бил първа категория за пенсия)

Доказано 10 , а на практика много повече, като болните от спин.

Поне да закръглят на 12 на 12, поравно така!