Тодоров: Скандалът ”Грипен” показа лобитата в политиката

Скандалът за "Грипен" показва наяве силата на най-различни лобита в българската политика. Това заяви в интервю за Дир.бг политологът Антоний Тодоров.

Обратно в новината

Коментари - Тодоров: Скандалът ”Грипен” показа лобитата в политиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какъв скандал има за "Грипен"? Не би трябвало да има такъв! Военните експерти са избрали по критерии, одобрени от Бойко Борисов и негово правителство, "Грипен". Ф-16 не е отговарял на един важен критерии - условия за плащане, освен, че предлаганите Ф-16 не са нови, а ремонтирани-стари! Сега Бойко Борисов като нов-стар Премиер се пищиса от избора на "Грипен", защото неговите опекуни от САЩ, яко са го скастрили, как може така да се Купува шведски ?Грипен" при наличие на американски Ф-16! Бойко Борисов на къс повод от САЩ ли е, или не? Те, дали ли са дали право България да решава важни въпроси, без да иска разрешение от САЩ? От редица случай (АЕЦ Белене, Южен Поток, Петролопровода Бургас - Александропулис) става ясно, че Бойко бе напляскан през ръцете! И не само Бойко Борисов! Орешарски също бе накаран публично да се отказва от проекта Южен Поток, под надзора на трима сенатори от САЩ! Явно Бойко Борисов се прави на улав, че не знае кои са му господарите, за да баламосва народа и ползва наивитета му със селски номера. Иска да се измъкне от гадното воечатление сред народа, като марионетка на САШ с: Вижте, аз бих се съобразил с експертите, ама нали виждате какво става ... САЩ е това! НАТО е това! Експертите са изпуснали политическият и съюзнически момент! Сега ще направим нова комисия, ще назнача подходящи експерти и всичко ще си дойде на място! САЩ ще останат доволни от новият "прозрачен" избор на Ф-16!

Да пазара е едно , а лобитата - съвсем друго нещо . Щото се оказа , че с парите за един въшкав "Грипен" , може да си купим ТРИ ЧИСТО НОВИ МИГ 35 клас 4++ модел 2017 година !!! И никакви такива глупости за съвместимости с НАТО не искаме да чуваме ! Щото Турция вече СИ КУПИ Руските С400 Триумф , а Гърците имат С300 от десетилетие ! А те не са по-малко НАТО-вци от нас !

България вече и превзета от русия и миризливия руски ботуш отново тъпче родината ни. Боко, Курнелия, Волен, Пеевски, Цацата, Доган, Гинерал-Фатмака - кой от тях не е жалка руска подлога?Затова ще плащате най-скъпия газ в Европа на монополни цени, затова Лукойл няма да плаща стотинка данък печалба, както досега, и Белене ще го отварят като имат нужда от свежи пари крадците, и ново КТБ няма да ни се размине - пък вие си плюйте по Европа и лижете путлер с коментари, те децата ви ще продължават да бягат в БЕЛИТЕ държави.

НЕМА ЛОБИТА,само БГ партиини ФАР4ИЛА.Номера е да се не дигне пове4е БГ САМОЛЕТ ...

МОГАТ ДА ОБВИНЯТ ПРЕЗИДЕНТА В ЛОБИЗЪМ АКО НЕ Е СПЕЧЕЛИЛА НАЙ ДОБРАТА ОФЕРТА. СЛЕД КАТО ДРУГИТЕ ОФЕРТИ СА ЗА СТАРИ И ПО-СКЪПИ САМОЛЕТИ МАЙ ЛОБИСТИТЕ СА ТЕЗИ ДЕТО ОБВИНЯВАТ В ЛОБИЗЪМ. МНОГО НЕКАДЪРНО ИЗФАБРИКУВАНА ФАЛШИВА НОВИНА !!!

Един световен хулиган има наглостта да заплашва цяла държава с ликвидиране и никой "демократ" не реагира.Дано го изпреварят

простата логика показва, че като член на НАТО, България би трябвало да има самолети и военна техника, съвместима със стандартите на НАТО. така поддръжката ще е много по лесна, ефективна и по-малко скъпа. няма логика да се харчат пари за кърпене на морално-остаряла техника от времето на варшавския договор, или да се купуват разни екзотични самолети, които не са разпространени.

Това дето ни го предлагат американците като съвместимо с нато не е ли морално остаряла техника? И защо Швеция да не може да си поддържа новичките и пъргави грипени?

Не може Грипена, не са американски ! Така наредили на оня дето ходи на закуска в Белия дом .

Въпросите в Референдума бяха МНОГО ТОЧНИ, това, че са "анти-конституционни" говори само лошо за Конституцията.

Аииии сиииктир,ще ми правят правото в задължение да гласувам

ЯВНО става въпрос за ПАРИ, по-вероятно за МНООГО ПАРИ....

Отлично казано! За самолетите няма какво да се добави, лобистите дори не желаят да се поскрият малко - вероятно така им е наредено, или пък просто от некадърност.

Вярно ли е, че на някаква вечеря на шефове на държавите от ЕС, Меркел боцнала една пържолка и я прехвърлила в чинията на дебеловратия пожарникар от Банкя? Както едно време барони и маркизи са хвърляли остатъци от храната си на слугите си, които чинно са стояли зад тях!

Подхвърлиха му България като пържолка ,да си я хапва както иска,само да слушка.

"Лобизъм", това не беше ли другото име за корупция? Или това е "добрата" корупция. Просто висшите етажи на властта получават облаги от тези, които после ревът, че сме били много корумпирани. Не е задължително Подкупите се изразяват винаги в пари. Може да се изразяват в предлагане на начин да ги изкараш "легално", в други услуги или да се изразят в търговия с влияние.

А не се ли получава така,че вместо да се постави..."на кантар"изобщо нуждата от закупуването на няколко си"летящи щайги",някои индивиди нарочно ни"пускат по пързалката"като ни налагат непременно избор,че такива би трябвало да се купят??? За какво са ни тези самолети??? Ще нападаме някого ли??? Някой ще ни напада нас ли,въпреки че едва ли и с няколко(евентуално)нови самолета,бихме му се...опънали??? Няма ли да е по-добре с парите да се закупят далеч по-належащи неща като апаратури за болници,техника за същите,да се ремонтират няколко училища(примерно)??? Ясно ми е,че тогава няма да са доволни хорицата,които очакват тлъстите си хонорари по самолетните сделки,но на кой би му пукало изобщо за тях?!?

а Расия кого ще напада, та трупа войски в Крим и Черно море..

1.русия сама си произвежда самолетите...2.със 7-8 самолета нито можеш да се опънеш на някого,но можеш да се биеш в гърдите

Расия си ги трупа на своя територия. А отвъдокеанските си трупат в Прибалтика и България. Това да е тяхна територия?

СНИМКАТА НЕ Е НА АНТОН ТОДОРОВ

Това е политологът Антоний Тодоров (за него става дума в статията), а не продажната к.рва Антон Тодоров.

и на теб късмета от някой архив.

Хипотеза. СвръхНеприятна, ама ВсеПак - Хипотеза . - Целево-принуденият от 'нашите' Exodus - Е Завършил...т.е. у Нас - НЕ е останал Жив Човек който да Допуска че е Възможно да се Смряскат проДнешенКремъл (изберете думата) на 'наште'... И ! - Следва Отсичането : - Би ли Отписал Цял Свят Земите-Ни ? ...и независимо дали Да или Не - Как ?

Простичко поподсещане. - от близо Цяла Седмица - докъм 12-14К Отчетени четения...а Коментари (та Дори И +/- генератори) - хептен цъцъркащи... ------ Няма Нищо ПоСтрашно от Момента В който Всички Хора вдигнат ръце.

valentor

магнитен стимул се затопля, май

Драги ми Антоний , не забелязвате ли ,че в България народа ни има лоби само в лицето на опозицията!Ни управляващи , ни Президент виждат заплаха в тоталното обедняване на народа и критичното изнасяни на младите зад граница!Борисов , Цветанов и особено оня Тодоров дето размахвал "компромати" отдавна се превърнаха в посмешище за "чисти" и "невинни" политици!Цял свят ги осмива и облива с помия , а те се правят , че роса ги роси!Виж Президента Радев се е доказал като достоен мъж - истински български генерал!А Вие политолози ли сте или подлози на който плаща?А , Антоний?

Генерал - вероятно Е Бил.. ..че Е по-катХората от банкянскио - Абсолютно ! НО ! - НЕ е за Президент на Републиката-Ни . ----- Си стоя Твърдо на Предложението - когато разгърнем Двустъпковата - г-н о.з. Радев са е Кандидат в Работните-Ни Групи (вероятно Военни въпроси).. и ЧакСлед Препитване, вотиране&Валидиране - Да участва със Съответната-му Експертиза.

Този Антон Тодоров до вчера плюеше Боко Тъпото и неговата банда в управлението на страната , днес защитава Боко Суджук Гейт ! Странно е да размахваш нещо което не е нищо , само да очерниш някого макар да не е истинско това , трябва да оправдаеш парите които ти дава Боко Боклука , за да показваш колко си предан на ББ и неговата клика ! Мразя този Плазмодий и този измамник ББ ! Господ вижда и Връща !

Дискретно : - банкянскио - Е БашСиловакът...а г-н о.з. Радев - Вероятно ВисокМонтереец НО ! - И-двамата СА Парекселанс от 'наште'.

Ако стане чудо и вземем каквото и да е различно от F-16, това ще покаже че не сме управлявани от Вашингтон. Ама надали. Чак такива чудеса у нас не стават. Всичко е предвидимо и ни е познато. Чупката в кръста към УСА е задължителна. Най добрата оферта е за МиГ-35, но разбира се у нас е немислимо да направим като турците със С-400. И ми е трудно да преценя към кого сме по наведени - към Москва по времето на соца, или сега към Вашингтон. Има и разлика обаче. Едно време руснаците не ни унижаваха.

Не. ... Не, Колега. - Вашият СвръхСистематичен (изберете думата) проДнешенКремъл Е ТоталноНедопустим.

Г-н Плювалник -Ан.Тъп.,кого не оплю то не бяха Росенчо,то не беше Б уж но.Б, Цв.Цв, как живее този мръсник със злоба ли се храни.

Г-н Плювалник -Ан.Тъп.,кого не оплю то не бяха Росенчо,то не беше Б уж но.Б, Цв.Цв, как живее този мръсник със злоба ли се храни.

...когато Демостен казал на атиняните: "Няма по-добри от вас" и допълнил: "До там сте се докарали каквото и да направите все ще е добро". Демостен, като че ли точно за нас го е казал.

Даааа... - Демостен - Би бил ошашавен... + Би погнал Диоген... И ! - Биха взели Единствения Път Двустъпковен.

Тоя комсомолски секретар без да иска, насочва в правилната посока - нито демокрацията, нито ЕС, нито НАТО са желани от хората и в голяма степен - от политиците... Извод - ясен.

Кавичките, Колега ! ...а Дали&Кога Ще видим у Нас Демокрация и Управляващи - зависи Единствено&Само от Нас ! Всички !! Заедно !!!

valentor

говори се от името на хората ли ??? , борци за социална справедливост,човешко щастие и светло бъдеще, особено в единствено число

Когато ха хората им писне съвсем,ще ви обадят и на вас, гнили интелигенти от "креативния слой". Покрай политиците и цялата останала паразитна измет.

valentor

Простичко е : 1. Грипена е несъвместим с НАТО защото НЕ МОЖЕ ДА НОСИ АТОМНА БОМБА ; и 2.Инфраструктурата на НАТО е преимуществено създадена за да експлоатира Ф-16 , към днес. 3.Швеция не е в НАТО. 4.произведени броя 270 Грипен към над 4000 Ф-16 ; 5.Българските летци ще тренират и на полигони в САЩ

Простичък си! И аргументите ти от 1 до 5 точка са простички и елементарни!

но добре заплатени!!!

valentor

Въх , пак се случи когнитивен дисонанс

valentor

Цък , не позна

Лично&СтриктноОтчетно : а. НЕ съм виждал ни Грипен, ни Ф, ни Никаква Оферта...вероятно като Всички-Нас б. Бих Очаквал б.1. че Грипените - СА малко или повече т.нар. СеверноСъобразени - СА Вероятно Имащи Неща (ТТД) които СА типични за СААБ като ПринципноВодеща Развойна Технология б.2. за Ф-ове - че 'наште' Се облизват по възможноМаксимални 'комисионни' ...поради Енторна препре...препродажба - че СА самолетите които са най-Овладяни...ама както от НАТО , така И от АнтиНАТО

Миии... то на полигони в САЩ тренират и самолети руско производство примерно ескадрила "Агресор";)

Как ги Имат ? ...щото АКто казват било по 500-600 доларес под път и над път...

Доста глупости си написал, но най-фрапираща е т.2 Инфраструктурата на НАТО е преимуществено създадена за да експлоатира Ф-16 Точно това обстоятелство, заедно със възраста и ниският остатъчен ресурс са най-слабите места на офертата за F-16. F-16 е предназначен за големи и добре оборудвани бази, като изтребителят е пословично капризен към пистите и иска сериозна допълнителна инфраструктура (например спирачни въжета на пистата). Концепцията за поддръжката му включва и сериозно количество регламентни работи, които се извършват на ниво авиобаза.Нито една страна от бивщия соц лагер няма такива летища. Военният министър на Румъния Мирча Душа призна, че модернизацията на една от пистите в авиобаза Фетещи , за да може да приема F-16 е струвала 32 млн. евро. Полските власти са похарчили близо 840 млн. злоти (400 млн. евро), за да пригодят авиобазата Ласк за да може да се използва от F-16.

valentor

Познахте, ей те туканка е дълбокиОт проблеМ : иска се ВИСОКОКАЧЕСТВЕНО обслужване , според ИНСТРУКЦИЯТА, а не побългаряване. Когато имащ Мерцедес гумата е 800 , когато Москвич 80

Защо не купим самолети от: САЩ -2бр. Китай-2бр. Русия -2бр. Швеция-2бр. Друг прозв. -2бр. За всички ще има комисионни и всички ще са доволни.

Щото няма да купят НИТО ЕДИН. Ама Каракачанов си мисли, че ще купят. Както и Кораби, и бронирана техника.

Контрапункт : ...26х5=130 , които СА ПринципноНови СА СтриктноСъобразени ЗА Нашите условия И ! - СА СамоНачалната/Пилотната партида от ДълготрайноУстойчиво Производство&Развитие Наше&Румънско . ...за или ЗА ?

valentor

няма как да се случи това хубаво желание.Няма индустрия,няма опит, няма експлоатация, няма какво да се вмъкне в такива авиони. Ей го в на европата - от към 196х се пъне и насреща кво беше Торнадо, Евроф.., рафал ...екзотики

Въпрос, който Е в Директна връзка с Последни попоразбирания оттук-оттам : - Е ли Вярно че в Досегашния вид на ГрипенОфертата - Грипените (които Да купим) СА Без (Без.) АбсолютноНикакво снаряжение ?

Не е вярно казвате... - а какво Е снаряжението-им ?

Що Ф16 с снаряжение ли ги дават? И в какво количество? 1-2 броя?

Със своето изказване пред БТВ на тема изтребители Борисов доказа, че разбира от суджуци, но по темата бойна авиация е кръгла нула. Ако си беше направил труда освен Винету да прочете и условията, които са поставени на потенциалните доставчици, щеше да разбере, че те изискват предложение за цена на изтребители, наземно оборудване, обучение и оръжия . Цената на пакетните предложения (изтребители, наземно оборудване, обучение и оръжия) на двете класирани страни не е неизвестна, но се предполага, че и двете предложения се вместват в проектния бюджет от 1,5 млрд. лева.

Бойко като иска най-доброто да се огледа на изток. Там е най-доброто в момента. И няма да се наложи да сменя резбата и метричната система на гаечния ключ.

Не. ...това НЕ е Решение. ...а че Е Крайно време 'мислителите' на 'прехода' да Си Заврат 'наш' банкянскио нейдеМногоВстрани от Човешки поглед - Башка.

абсолютно вярно!!!

Аз съм безнадежден оптимист, че до края на тази година на Господ българина ще му писне от канските ми крясъци и ще Каже: "Баста демоНокрадция и GAME OVER!". Това което което Той невидимо прави за носителите на БЪЛГАРСКИ ГЕН, не се афишира от "ШИШКОВИТЕ МЕДИИ", а се цензурира, неглижира и манипулира. Но ИСТИНАТА е, шило в торба. Все някога тя се подава от торбата (цензурата), за да избоде очите на РАДЕТЕЛИТЕ НА НЕВЕЖЕСТВОТО. Оруел, "1984": - "Когато всички приемат една лъжа, насаждана от партия, ако във всички документи се пее една и съща песен, тогава тази лъжа се намества в историята и се превръща в истина." - "Йерархическото общество е възможно само върху основата на бедността и невежеството."

Кучето е заровено другаде.Нито самолети ще купим,нито машини за пехотата, просто пари няма.Другото са празни приказки.Има излишък в бюджета,но той е от спрени капиталови разходи.Един професор по финанси,на когото Горанов е възпитаник казваше,ако има риск от недофинсиране по добре не започвай даден проект.Ако не се намери доставчик на военна техника на лизинг с дълъг период на отсрочка,просто ще си останем с МИГ-овете и старите БМП -та.А приказките ,че сами ще си произведем машини за пехотата са розови мечти,или ще са на такива цени ,че свят ще ни се завие.Просто да разработваш машина и да произведеш 200 - 300 бройки е лудост.Не случайно Борисов сложи на амбразурата Антон Тодоров/един всезнайко /който разбира от военна техника толкова колкото и от всичко друго.

Бойко винаги е свързан със Скандал, даже когато мълчи. Последно му го начукаха , че ще гледа Шенген през крив макарон и деже и Еврото да е на български език напечатано - ядец. Бойко дойде на власт със скандал - палети с бюлетини и незнам какви преброявания и делби на власт. Поведението му е скандално - дали не яде асфалт тоя чявек, не знам ? Скандали са му всички приказки, за границата изгори сумати бензин, за циганетата , пак не са на училище, за полицейското присъствие по селата, за заплатите и чорапите на полицаите, все скандал. За армията във всички аспекти е ветропоказател , пак скандално неподготвен. Най го бива по целувките ама все на грешния човек налита, пак скандал.

Антон Тодоров тази сутрин при Хекимян показа, че е надминал вече себе си. Толкова злоба, толкова гнусни квалификации по отношение на държавен глава и то на собствената си страна?????? Типичен помияр, който се старая да си заслужи кокала. Дребно, злобно човече, нарекло се политолог вместо поли ПОДЛОГ.

Много точно. Това лице за мен е един от най-отблъскващите и продажни зад-ници. Ако го зърна по ТВ, веднага превключвам, за да не повърна.

Скандалът избухна миналата година по това време, когато в Народното събрание повдигнаха въпросът защо коефициентите за тежест на отделните параметри оценяващи подадените оферти тихомълком са били промеменени така че да бъде облагодетелствена конкретна оферта, и тя не е за Грипените... При това не само за изтребителите ами и за мечтаните бронетранспортьори за сухопътните войски;)

...от щатите...след ,като му набили канчето свише,май?!

...пътешествието с любимата на човека...

Клепоух е на баща ти изтърсака!

Почему товарищ?

ГЕРП си самонасят удари с такива скандали, защото и най-простия в България (нищо, че се разбира с Винету), вижда простотията на ЦВОКО И БОКО

От умни тъпаци,като теб-акъл не щем!

И Правилно. То, ако ставаше с даване.

Напълно подкрепям Радев. Далеч съм от мисълта, че Борисов знае повече от него за самолетите. Но съм с мисълта, че Борисов за пореден път изпълнява заповеди от САЩ - справка АЕЦ Белене! Който от върл привърженик, като отиде в САЩ на конуслтация, почна да говори като недоразвит как щели да струва 20млрд и нямало да се плати никога. А за капак с цялото си дебелоочие взе 26 млрд, които никой не видя къде отидоха. И докато една центарала дори в най-лошия случай би изплатила поне нещо, то един заем освен лихви друго не води!

...че ,както се е заклатил напоследък,съвсем,ще обърка изтока със запада...

Разхожда Деса-туй,ще им остане...

...14:40 ... Въпросът . ... Мислете, Хора !

За F-16 съм виждал различни почващи от 7000 долара на час. Да кажем 50% по-скъп е полета. Еврофайтер да не го коментираме, че там цените съвсем хвръкват за ремонт. Затова от тях се отказва Австрия. Американците продават най-скъпото оръжие и за всякакви ремонти и оборудване, ще излиза супер скъпо. За примера за F-22 час полет пишат по 38 000-58 000 долара. Грипена е най-евтиният западен изтребител. Като такъв е правен. Не може ли него да си позволим, не може да си позволим никакъв друг западен и минаваме на руски, китайски и така нататък. Къй като постепенно всички ще изоставят F-16, подръжката ще се оскъпи. И най-абсурдното е, че вероятно ще ги ремонтираме в Турция, където има завод.

Почти 40 годишна летяща СКРАП. Много по-добри са руските самолети.

Лобитата на суджуците срещу тези на летците. Та за какво беше спора - хахахахахха

ГЕРБ се надяват и вярват че суджука ще стигне до предназначението си. А Радев вярва че колегите му ще го аплодират с нов самолет подобряващ ефективността и избягване на закупуване на самолети готови да влезнат в хангара за ремот.

Батко отишъл спешно в Бургас! Страхотни новини ще ви казва! Вие с едни Грипени се джафкате!

Безподобно гнусното вле-чуго от снимката нима си мисли, че ние не знаем ТОЙ за кого лобира?!?

това примиренческо интервю??????? Ами по-добре си замълчи! Прави впечатление че добри политолози...така са развели белия байрак,че ако те се примиряват с действителността,какво да правят обикновените хора?????Терминал 1 и 2 ли остава??????

Абе Антоний, абе Тодоров, взимай си паричките и говори по-малко простотии. Според теб демокрацията е западното общество на бройлерите. Те не познават света, не знаят и как се нарича съседната държава. Конвейр.

ако на запад има демокрация то тя ще да е някакъв остатък от демокрациято на Римската империя т.е демокрация и просперитен за олигархичната клептократска върхушка която е1 % от обществото.За останалите 99% -митове и легенди от Антон Тодоров Г.Коритаров Огня Минчев и Иво Миндежв +още няколко розови капачки.

...и понеже Пак рискуваме Тук да отидем на идими-додими или руско-неруско - позволете едноТакова мержелеене : - Румъния - Има И Традиции, а И Сегашни Сериозни Резултати в авиоИндустрията ... ...т.е. а какво Ако се Разгърне Комплексна Програма за Нов изтребител, която Е отДвете страни на Дунава ?

valentor

не достигат едно към половин век наука,идследвания, опити/неуспешни, серия,експлоятация, ИНГРАДИЕНТИ.... демек НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ

Е Вярно&Срамно - напълно Ви подкрепям ! ...ама Симбиозата - Наши Необходимости и Румънска Експертиза - звучи Обещаващо.

Определено,си ФАТАЛНА ГРЕШКА Защо ли баща ти не СИ е избил ЧИ..Я и да те хвърли на БУНИЩЕТО за да ТЕ изкълца петела,а е ОБРЕМЕНИЛ майка ТИ,а ???

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Стига вече с тия Грипени- американците дават поръчки за военните ни заводи за милиарди, а ние ще купуваме от Швеция... дето няма и посолство в София заради икономии...

Изглежда че България не е в ЕС, а в Съединената Американска Империя!!!

и какво ще ти дадат шведите, освен да ти вземат парите- нобелова награда

В нашите заводи се произвежда оръжие по руски стандарти, за които нямаме лиценз. Та значи САЩ са и в тази далавера. А после от къде били калшниците на ИДИЛ.

valentor

Автоматический Карабин = АК няма никакъв ДЪРЖАВЕН лиценз

Гарганеле, аре бегай с Ленторез Първокопков Винетков Толов да похапвате суджука си.

Когато един политик го одобряват на запад а в страната му го освиркват, това значи че този политик не работи в полза на страната си а е предател. Това се отнася за всеки политик.

А ако на изток го одобряват, а в страната му го освиркват какво става?

Та за кой става въпрос. Нима от Северна Корея назначават в Бантустана България някого.

В случая е на запад, на изток беше много отдавна. Аз бих предпочитал на изток ако ме питаш. Запада се разпада.

Аз много точно написах, но ти си провокатор и искаш да чуеш нещо за Русия. Прочети внимателно пак!!! А що се отнася до Русия, голяма част от българите са с Русия.

А дали го одобряват на запад ? Или го засилват по пързалката повече ?

Какъв скандал? От едната страна стои експертните доводи на човек посветил животът си на авиацията ,а от другата...брътвежите на Батко... Представям си какво щеше да се случи ако Президентът беше изказал мнение да купим руски изтребители! САЩ ще ни набутат неизползваем алумин за много пари и Батко ще ни убеди колко сме напред!

Съгласен съм! Ако треябваше да се пита дали суджука 40% свиснко и 60 % еленско е супер, може да се обърнете към Ленторез Първокопков Винетков Толов.

...че Следва да очакваме че знае да Управлява изтребител - Ясно ! ...ама между Пилотиране и ТехникоИкономическа Оценка на изтребител (Хеле пък В контекста Днес у Нас !) - Има БаяРазлика.

И искаш да кажеш че примата има по-добри познания?

Всички червени "експерти" ще изредите тука в защита на руските интереси и комисионните на Радев и Нинова. Ама полза няма да има. :)

Грипен на Путин ли отчисляват процент? Тоя мръсен Путин на всякъде си е набъркал ръчичките...

Парекселанс ! ....а найПритеснително е че Нищо (ама АбсолютноНищо) НЕ се чу/разбра за изтаковането на тов. Чайка у Нас...

Къде да се чуе? Те всичките медии са червени.

да ни информира по въпроса с Чайка. Доста любопитни неща са написали.

.... да не би да купуваме Миг-ове ? Изборът е между Америка и Европа... между прикрепяне към Големия брат или някакво собствено решение.

швестер, какво търси тогава президенто у САЩ. Да е..недоклатените педали като тебе.

къде видя руски интереси,соросоид гаден