Полицай ранен при преследване на телефонен измамник

Полицай от Хасково е в болница с охлузни рани по тялото, след като снощи е участвал в задържането на телефонен измамник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Полицай ранен при преследване на телефонен измамник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато получите подобно обаждане и решите да поискате съдействие от полицията не казвайте, че ви искат пари за адвокат или следовател, защото все още никой от нас, персонално не представлява интерес за полицията и тя по никакъв начин не е заинтересована да хване някой, който ви бил изнудвал. Когато се обаждате за съдействие, казвайте, че човека, който ви се е обадил е заплашил, че ако не занесете сумата на определеното място, ще взриви бомба в общината, полицията или някое училище. При така поставената ситуация, всеки който ви упрекне в гледане на криминални филми със сигурност няма да се пенсионира като полицай. За предпочитане е да ползвате тел.112 за подаване на сигнали, защото там всичко се записва и няма просто да бъде подминато с лека ръка. А тази глупост, че немогът да ги проследят не е вярна. Всеки мобилен телефон може да се проследи с доста голяма точност и съответно да се позиционира до толкова, че да бъде заловен собственика му.

ПОЛИЦАИТЕ УБИЛИ ЧОРАТА СА ПО-ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ И ОТ НЕГО! А ТОЗИ МЪЖ Е ИСТИНСКИ ПОЛИЦАЙ ИСКАМЕ ДА ВИЖДАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ТАКИВА. А НЕ УБИЙЦИ В УНИФОРМА КАТО 5 ИЗРОДА ОТ БЛАГОЕВГРАД. Я КАЖИ ЗАЩО СА ПО-ДОБРИ ОТ ЧОРАТА? ЗАЩОТО СА С УНИФОРМА И ПРИБИРАЛИ ПАРИТЕ ОТ ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ,ПРОСТИТУЦИ ЧРЕЗ РЕКЕТ ОТ ЧОРАТА ЛИ? АМИ СЕГА ИМ ПРИСЕДНА.

НЕ ДРАГИ НЕ МОГА ДА ПОДКРЕПЯ ЕДНИ УБИЙЦИ В УНИФОРМА! А ТОЗИ ПОЛИЦАЙ СИ Е ВЪРШИЛ СЪВЕСТНО РАБОТАТА И МОГА С ЧИСТА СЪВЕСТ ДА ГО ПОДКРЕПЯ. ДАНО УРОДА КОЙТО ГО Е РАНИЛ ПОЛУЧИ МАКСИМАЛНА ПРИСЪДА.

Сега сигурно ще съдят полицая, че е стрелял. Видяхме какво стана с полицаите при ареста на Чората.

Не бързайте да искате подмяна на патроните.Много неща още трябва да се променят за да имаме сигурна и надеждна полиция.Ако знаете само какви боклуци се назначават поради факта че са близки до ДПС или БСП-никога няма да говорите така.Да отидем и малко по-нагоре...колко съкращения имаше в армията поне 10 пъти и все някои успяваха да се уредят за полицейски шефове,въпреки че едното няма нищо общо с другото.Най накрая при всички избори за парламент,пак си заминават честни и почтенни полицаи-така ще стане и сега...Ако им дадеш истински бойни патрони и от рикожет да е,да загине твоето дете,какво ще кажеш...а то може и от пряко целене да си отиде невинно.Бойни патрони могат да се дадат едва тогава,когато изминат поне пет години от последния сигнал за корупция в МВР.Иначе обикновения полицай се превръща в съдия и при екстремни условия ще трябва да решава кой да живее и кой да бъде убит.А обществото досега не е извадило отделен текст за посегателсво над полицай а го е приравнило със едно длъжностно лице от Водоснабдяване или Е-ОН а вие искате бойни патрони да му се дадат.Държавата не е осигурила условия за труд на милиони и ако някой гладен не си е получил от скапаната Масларова полагащата се помощ и открадне парче салам...полицая без да се замисля,защо Масларова не му е платила ще го застреля-дано не е вашето дете...

Bravo na polizaiat, Kvo da kaja - zatvor na takvizi izmamnizi, i mnogo ama mnoogo obshtestveno polezen trud...

ти си тъпак, братле! къде видя аналогия? не разбирам иронията ти? Иначе браво на този полицай, действал е професионално. дано има повече такива

Никакви полицаи, преди 1,5 месеца и на мен ми се обадиха, не звънях на полиция, а на приятели. Уговорихме си среща с човека, на който трябваше да дам пари за да прикрие катастрофата, хванахме го с приятелите и му счупихме капачките с чук, за съжаление другия избяга. Беше шиб_н мангал, от който в последствие разбрах, че е от гр.Русе Айде със здраве, пробвайте го и вие има невероятен ефект!

Преди няколко дни ми бе съобщено, че дъщеря ми е катастрофирала. Последва познатия сценарий. Свързаха ме с адвокат Марковски! Поискана ми бе значителна сума... Използвах предизвикано от мен прекъсване на разговора и се обадих по друг телефон на тел 166. За мое най-голямо учудване дежурната там служителка ме прекъсна и каза да не им обръщам на измамниците внимание. Моето очакване бе да се направи някакво усилие за засичане на разговора. Уви. Оказва се че в Хасково се опитват да работят по въпроса. Вероятно има сериозен технически проблем за залавянето на такива измамници. Но ми се струва, че така скъпите СРС-та биха могли да се впрегнат за ликвидиране на това бедствие. Или то не е от такова голямо значение за Държавата?

Otkakto prodadohme BTK,sigurno mnogo trudno se proslediavat falchivite obagdania ili komputarnite sistemi sadeistvat na izmamnitchite.To ne biaha obagdania za izmakvane na pari i uspeh za izmamnitchite.Kato tche li tozi vid iznudvane e po-uspechen ot kragbite i obirite na gilitcha...

От всички коментари които най-внимателно прочетох само този на man (05.08.2009 г. 17:24ч.)е в десятката. Ако се знаеше, че тези терористи са си закупили предплатена карта по оределен номер щяха да са закопчани и никакви адвокатски хватки нямаше да ги отърват. Интересно кой има полза от анонимността с телефонните карти и що за понятие е това. Май е само роден патент. Само в БГ нещата се вършат безнаказано и анонимно. Иначе е хубаво, че полицая е изпълнил служебните си задължения, а дори е получил контузия при трудова злополука. Дано са по-малко тези трудови злополуки не само в полицията, а навсякъде, където се изпълняват професионални задължения. И от кога телефонните карти ще станат поименни. Тоест кога ще се спре с този телефонен тероризъм ? Иначе другото е от лукавия.

За такива бабаити, посегнали на полицай, електрическият стол е малко.

Браво! Скорошно оздравяване! И съдии и законодатели да си свършат работата! Аман от безнаказаност!

Всеки престьпник нападнал полицай да бьде най строго сьден от закона,затвор най малко 1 година.

Браво на полицая!А,колкото до мангасарина както е казал народаДокогато има баламурници дотогава ще има и тарикати,защото може би и така да сме възпитани да съчвствуваме наизпадналия в беда

koito e baluk da dava pari za takiva elementarni izmami!!! Ne iskam da si registriram primite tvurdo i gi spiram vsichkite! Niama vruzka.

Всъщност, отново няма доказателства, че тези хора са се занимавали с телефонни измами. Вероятно, ако изобщо осъдят нещастника ще е именно за съпротива при обиск, но и това не е сигурно, че ще стане. Вероятно просто ще го пуснат. И в същото време мобилните оператори ще си издействат, ако вече не са го направили, удължаване на срока, в който трябва да въведат регистриране, при покупка на предплатени карти - до края на 2010 г (може и повече). Защото на тях така им е удобно. Обществото да го духа... както се казва. Дреме им за измамените баби и дядовци - дали си спестяванията на измамниците.

Браво на полицая !!!

НИЩО ОСОБЕНО-МАНГАЛА ЩЕ Е НА СВОБОДА СЛЕД 2 ДНИ И ПАК ЩЕ ПРАКТИКУВА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ НАЛИ ЩЯХМЕ ДА ГИ СЪДИМ БЪРЗО ТИЯ АЙДЕ ГЕРБ-ТОЗИ АКО ГО ВКАРАТЕ В ЗАТВОРА ЗА 15 ГОДИНИ НИКОЙ НЯМА И ДА ПОМИСЛИ ДА СЕ ОПИРА НА ПОЛИЦАИ ИЛИ ДА МАМИ ХОРАТА

Браво момчета !!! Така трябва да действа полицията.

Браво на полицая!!! Невероятно, но факт- все още се срещат честни и съвестни полицаи в БГ

Браво на полицая, браво и на гражданина за проявената смелост!

Тези полицаи незабавно да бъдат наградени. Измамниците да бъдат подведени под най-строгите членове на НК , вкл. и опит за убийство на служебно правоохранително лице. В Америка само за оказана съпротива на полицай получава мин.10 години, а за нанесена телесна повреда, срока се удвоява. Ние галиме престъпниите и същите се защитават от неморални адвокати, които са отдавна известни на българското общество и т.н. адвокатски съвет.

И аз ще кажа Браво. До тук добре. На мен също ми се обади разплакана жена по телефона и взе да ми обяснява нещо несвързано за катастрофа. Разбрах какво им е на пенсионерите които плащат. Обадих се в полицията ... Както може да си представите казаха ми, че нищо не могат да направят. Ако искам да си направя среща и тещели да дойдат. Предложих им да засекат последни ми разговор, но отговора беше, че гледам много криминални филми. Възмутен съм. При малко желание този проблем може да се разреши от полицията. Сега трябва и аз да добавя нещо за оправянето от ББ (не ме разбирайте криво - харесвам го, но не може за всичко да чакаме един човек да се разпорежда и оправя)

Може да я дадем и за онзи полицай който блъскаше главата на миньора по време на миньорския протест в Марица-изток, а после ни казаха, че човека сам си я бил блъскал. Впрочем дали го осъдиха него полицай, който нанесе средна телесна повреда на човека със знамето или потулиха случая? 95 % от полицаите са си чисти милиционери. Все още случаи като този са рядкост и за това влизат в хрониките. Иначе това е съвсем рутинен процес и е част от полицейските задължения. За такива случаи дори не се споменава. Но при нас минават в графата ПОЛИЦЕЙСКО ГЕРОЙСТВО. А колко човека бяха ранени днес в БГ, ама някой да е видял и ред написан за тях. А колко има убити от началото на годината ?

Браво на полицая! Хвала на такива мъже! Доказателство, че все още има честни и доблестни БЪЛГАРИ. п.п. И пак питам списвателите от Dir.bg, защо не назовават нещата с истинските им имена двама съмнителни мъже - ЦИГАНИ!!!

Ние имаме имаме най милиционерските закони. Затова имаме толкова много полицаи. На човек от населението имаме ПЕТ пъти повече полицаи от колкото във Финландия. Ние сме първи в ЕС по брой на полицаите, по брой на неразкритите убийства, по брой на незарегистрираните престъпления, по брой на катастрофите. Нашите полицаи все още са си милиционери и по манталитет и по работа. Все още са рядкост полицаите като този и за това влизат в хрониките, иначе много повече са престъпленията и ненаказаните престъпници и убийци(в БГ си ходят на свобода). А парите им са дори много повече от извършената работа. Време е да се въведат критерии за оценка на полицейския труд както това е въведенно във всички западни държави. Впочем не ни пречи да ги въведем тези критерии и сега, но тогава мнозина ще трябва да се простят с униформата, а мнозина други ще трябва повечко да се поизпотят за да си заработят паричките. Полицейската работа съвсем не е като във филмите. Много по гадна, еднообразна и мръсна е. Затова няма и много желаещи за полицаи, а само за милиционери.

полицайте веднага на съд и в затвора!

дали да дадем подкрепа и за онези полицаи ,които пребиха журналиста в съдебната палата и Р.Петков каза ,че сам се е наранил?

И в Габрово е на мода този вид измама - в понеделник -03.08.09г звъняха и на майка ми и на свекърва ми. Тези нещастници хвърлят в ужас всички, независимо от предупрежденията на полицията, че върлуват. Нужно е да се даде повече свобода на полицаите, не да гърмят със стоп патрони и после да пускат престъпниците, ами направо в затвора без право на обжалване. Пък да видят и там какво е !!!

Чората май не са го арестували, ами са му издали смъртна присъда и дори са я изпълнили и то преди цели четири години. А не е лошо да прегледаш и думичката КАЗУС. Всеки КАЗУС е различен. Не слагай в един кюп петима убийци с един полицай изпълняващ служебните си задължения. КАЗУСИТЕ са съвсем различни. В полицията има много съвестни хора, които се справят със служебните си задължения, но и има и много баластра, която гони единствено изгодата от носенето на униформата. Има и много корумпирани и мързеливи тюфлеци, които само носят униформата, но са само срам за пагона. Не слагай под един знаменател пиян Илия и Свети Илия.

лошото е ,че всички недоволстваме от полицаите,а не влезем в тяхното положение.рискуват живота си , после ги арестуват и после ги държат в ареста и съдят със свидетели ,подставени лица -цигани,само и само прокурори и правителство да се представят пред европа.г-н цветанов ,помислете по въпроса и не си губете кадрите за да угодите на някои.били сте в системата и би трябвало да сте наясно с тежката служба на редовите служители

Браво на полицая! Награда за него!

Браво на полицая, дано има повече като него, а не само мързеливи и алчни тулупи.

браво на полицая.

Господин адвокат, запазете това театралнечене за пред съдиите. Тук не сме пусни-съд а обикновен форум, а и не сте си платили, че да ви вЕрваме на еротичните фа нтазии.

Да бе, наслушкахме се на такива версии... то като слушаш, всичките престъпници - божи кравички, че при това болни та направо пред умиране. Кого лъжем? За чий ни е тази доказано неефективна американска система?

И мен днес се опитаха да измамят по телефона, в 12.15 на обяд -ревейки по познатата схема ,,катастрофирал близък''и след като ги попитах кой се обажда и че ще се обадя в полицията ,ми затвориха телефона. Става въпрос за гр.Смолян

Heii makar 4e mrazq bulgarskite policai poneje ne znaesh koi shte ti poiska pari ili shte si svurshi rabotata mnogo se radvam 4e policaq e izpolzval slujebnoto si orujie na snimkata se vijda 4e e sravnitelno mlad li4no az go podkrepqm v deistviqta mu i sushto taka i policaq ot Burgas koito strelq po turskite brakonieri sled kato beshe napadnat tova sa mom4eta koito sa naistina godni za slujba prieli sa ideqta i misulta 4e moje da im se naloji da otnemat 4oveshki jivot a povqrvaite mi tova ne e nikak lesno!

Браво на полицая!

Tozi Radko mi beshe starshina vuv kazarmata,beshe i mai oshte si e golqma shmatka,no bravo za podviga my,tova zaslyjavat izrodite koito vzimat na bednite pensioneri parite

Доколкото знам телефонните измамници не ги лови закона просто те живеят от наивността на някои хора. Иначе аз лично бих ги рязал на парченца големи колкото GSM от които са се обадили!

Въпросният измамник е обикновен гражданин, който е взел полицая за преоблечен такъв. Затова е оказал съпротива, и забележете побягнал, а не го е доритал. Ако полицаят беше стрелял с бойни патрони, сега щеше да се е случило непоправимото и утре всички вестници щяха да пишат: Полицай по погрешка уби невинен човек

питай петимата защо - после ги съдят като за човек

Така е! Иначе се получава, че дребен мошеник може, а чоровците - не...

Не сравнявайте тез дребни измамници с изрод като Чората. Дори само заради това, което е, са имали право да то третират безкомпромисно. А че си 'закопчан' не значи, че си безопасен. Тва е. СВОБОДА ЗА ПОЛИЦАИТЕ!

Ама защо още стрелят със стоп-патрони? И нека се целят в главата, а не в краката на бандюгите. Хвала на такива ПОЛИЦАИ.

Свобода и награда за полицаите арестували Чората.Съдиите сигурно са от една кръвна група с него,затова толкова яростно го защитават.Писна ни от престъпници!Резил за правосъдието!Време е да се стандартизира теглилката на Темида!

Променете законите ! Полицаите в България трябва да са защитени като тези в Англия, Канада, САЩ. Тогава мотивацията за служба в интерес на обществото ще бъде много по-голяма !

Браво на полицая ! Заслужава уважение и награда ! А на измамника, който злоупотребява с чуждата мъка и притеснение - продължителен затвор !!