114 години от първите 12 секунди във въздуха

На 17 декември 1903 г. братята Орвил и Уилбър Райт извършват първия в историята на човечеството контролиран полет с моторен апарат, по-тежък от въздуха.

Обратно в новината

Коментари - 114 години от първите 12 секунди във въздуха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е снимано в същото студио, в което след половин век снимахме кацането на Луната. ;)

Тези господа от клипа май съм ги виждал на обложката на Кайлъшка ракия :)

за тази новина е: Без Менделеев и Ломоносов братя Райт нямаше да могат да конструират нищо.

Руснаците кога? Ааа, те тогава са подготвяли ВСОР с много водка....

По време на първата Балканска война срещу Турция сме внесли няколко самолета, вероятно френско производство, от Русия. А може би и други оръжия, тъй като западняците налагат оръжейно ембарго на балканските държави и не им продават оръжия. А немските инженери дори подсилват турските крепости в Източна Тракия в очакване на българското настъпление. По тоя начин немците застават на страната на Турция в Балканските войни и се държат като турски съюзник на практика.

Чакайте малко, бе. Десетки години ни втъпляваха, че първият полет е извършен от някой си руснак Можайски ?!? И - изобщо, че всички първи технически открития са от руснаци...

Този руснак изобщо и не съм го чувал за разлика от Райт. А съм на 50год. Ти май като Инджев . Със СССР стажаш и лягаш.

Хем си неграмотен, хем си тъп.

А Менделеевата таблица кой я изобрети? И още много други открития и изобретения.

На Можайски самолета лети с парен двигател. На Райт е С ДВГ. Но са летяли и преди него. И Ото Лилиентал и Леонардо Да Винчи още, но са били без двогатели. Леонардо е пробвал с педали, поради простата причина че не е имал двигател на разположение.

Първия спътник, първия човек в космоса-малко ли е? Или дай само да плюеме по Русия, с повод и без повод.

A да и да добавя за първопроходеца в областа на авиацията и самолетите Otto Lilienthal (23 May 1848 10 August 1896) was a German pioneer of aviation who became known as the flying man[2]. He was the first person to make well-documented, repeated, successful flights with unpowered airplanes.[Working in conjunction with his brother Gustav, Lilienthal made over 2,000 flights in gliders of his design starting in 1891 with his first glider version, the Derwitzer, until his death in a gliding crash in 1896. His total flying time was five hours

е ползвал безмоторни средства, задвижвани от мускулна сила.

Немците нямат никакъв принос за развитието на авиацията. Единствено са изобретили вонящите ДВГ-Николаус Ото и Рудолф Дизел.

А сега да не пишеме глупости а?! А Ото Лилентал къде слагате?! А братя Монголфие?! Братята Орвил и Уилбър Райт извършват първия в историята на човечеството контролиран полет с моторен апарат....С МОТОР!!! Но не са първите хора в света които са летяли или осъществили полет.Първият модел на въздушния балон, изпълнен с горещ въздух (монголфиер), е създаден от двамата братя Монголфие през 1782 година. Това е първият успешен опит за създаването на вид летателен апарат. Първият пилотиран полет с екипаж от 2 души датира от 21 ноември 1783 г., когато Пилатр де Розие и маркиз дАрланд летят с балон над Париж.

хубаво е да се четат СТАТИИТЕ, а не само ЗАГЛАВИЯТА !!!!! Тогава ще разбереш кой къде го слагат.

Абе да почетем Паметта на братя Райт! И да припомним на путопроститутите за талантливият руски конструктор Игор Сикорски който в годините на ПСВ конструира първият руски бомбардировач ,,Иля Муромец,, който е бил много модерен за времето си!И Слава Богу предвидливо емигрира в Щатите далеч от болшевишките масови убийци!Където създава американската хеликоптерна авиация!Всички знаем за Бел-Сикорски и други прославени негови конструкции!

да ма извиняваш много, ама Сикорски си е американец или по-точно натурализиран украйнец.

Избяга от болшевиките при спонсорите им.

се приема апарат, ползващ мотор и аеродинамично управление в полет за разлика от аеростатичните системи.

какви братя райт бе! първи е великият рускийски летец самолетий аеропланович!

това е да са ти промили мозъчето с пропаганда. В случая не е трудно тъй като гънката е една и равномерна - от каскета.

що си толкоз неумен бе??