Коментари - Показват тефтерчето на Левски за няколко часа в Националната библиотека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ботев е първият български комунист, а Левски също е неудобен, “за чиста и свята република “, русофил ще ходи да освобождава и други народи… Как да се съвместят с днешния българин, поклонник на Козяк и даряващ т.н. “цар” с българска земя ?

васил иванов кунчев е съден и осъден на обесване, заради убийството на едно 15 годишно чираче българче! няма данни някога да е убил турчин! цялата документация на процеса е публична, и всеки който може да мисли може да я прочете и си направи изводи! а кунчев и ботьов са издигнати в култ не за "делата си" а защото когато на младата държава и са трябвали героически събития и хора, те са били ....умряли! въпреки че имало доста по заслужили от тях, българина нивга няма да признае заслугите на друг жив българин!

готин тефтер! показват ни го понякога отворен на страницата която им харесва! незнайно защо не вземат да снимат всяка страница една по една, и да ги публикуват, та и ние да можем да го прочетем от кора до кора! явно там има доста работи относно "братския руски народ" които никой няма да покаже !

Много си зле. https://www.nationallibrary.bg/levski/notebook.html#page/1

вижте стр. 38 костюм от австрийски плат 2500 гроша от Халача са откраднали 500 и е убил ратая. за което като го водят 2/две/заптиета заобикалят селото на жертават аче щели да го убията кунчев е бил конте и надувка всики снимки са с дълбок ретуш и нямат нищо с мутрата му. никога не е убивал турци а само няколко българи включително свещеник по време на свадба. кунчев е срам за бг. историята. комитетите са били вече създаден когато каравелов го натирва да е по далеч от женаму...

НАРОДЕ, недей да петниш името на Апостола, защото е едно от малкото наистина светли имена в нашата история! А тези, които сега говорят срещу него, не са достойни и краката да му целуват!

моля ви,кой го вълнува тефтерчето на Левски? офф досада….

Затова цял живот ще слугуваш и ще го духаш.

Тефтерчето е послеслов . Далеч по интересни са докунтите по делото за арабаконашкият обир , разпитите и всичко останало . Те са издадени като книга за доста ограничен кръг от хора. Защото не са много лицеприятни . От там се разбира защо Левски така е завършил тефтерчето си .

Та какво за обира моето момче? Левски е откраднал парите и е отишъл да яде и да пие с приятели? И ги е изхарчил за луксозни параходи и закупуване на имоти за себе си? Или е прибирал всичките тия пари в собствената си сметка и е смятал като събере достатъчно да ги открадне и да отида да живее богато и пребогато някъде в чужбина?

Не бе Путьо, човекът има предвид останалите по веригата българи. Точно както сега, предателства, завист и простотия българска.

точно нито 1 грош нее отишъл за рев. дело били са обикновени разбойници, дефицита на читави доблесни хора ражда тея смешни легенди за крадеца и убиеца кунчев брат му е по заслужил за нац. герой.

Тия пък - за няколко часа! Барем да беше за няколко дни. Сега какво? Всички трябва да си счупят краката да тичат, така ли?

ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО. ЩЕ БЪДЕ ИЗЛОЖЕНО ОТ 11 ДО 15 ЧАСА ДО 13 МАРТ, НЕ САМО ДНЕС.

Тефтерчето принципно се съхранява...а непринципно къде се съхранява?

Отивам. Който му е мило, да си припомни стихотворението на Дамян Дамянов - Страничка от тефтерчето на Левски.

След време сигурно там ще съхраняват и личното копие на Борисов от "Винету" , единствената прочетена книга от бащата на нацията.

Ами Левски е спорна личност издигната като герой за нуждите на новата българска държава. Издава заповеди за убийства с цел пари. Накрая сам отива да краде и убива и затова е и заловен.

А ти не си в ред.

И тук ли се намърдаха политизираните плиткоумни тролове да акат ? Айде, къш от тука ! Отивайте да заливате с политическата си помия другите новини.

Стамболов: Нещеме бой богатство Не щеме бой пари. Това преди освобождението После се превръща в най богатият българин. Забележете: Не вдига въстание, а бяга преоблечен като циганка. После, вместо да иде на Шипка, върти търговия с руския обоз. Та и Левски....

А тефтерчета на бате Бойко от ГЕРБ имали да видим!

Нашия хирооо само с рекет е джарал!голем герой направооо

Днес има много по важни бизнес тефтерчета на български политически лидери със обръчи от фирми!Те ни дават,работа и хляб и социален мир и спокойствие!

Я стига с този Левски! Живеел и харчил като пич, събраните чрез изнудване пари. Все едно такса спокойствие, по сегашно му. Не е убил нито един турчин, но българче, чираче е убил. И то, щото човекът отказал да даде пари на изнудвачите. Ако беше останал жив, Левски щеше да е като Стамболов, богат като Крез

Виждаме всички което не сме, и ако разликата е драстична, търсим да ги убием, унижим, очерним. Затова битието на тези хора е трагично. За да си живеят такива като теб удобничко

това е емилчо джасим

Обаче виждаме и друго! Нямаш какво да кажеш в защита на Левски. Трудно е при представени доказателства. По лесно е да се правиш на възвишена, като че ли земните неща не са за теб!

Левски е обичал Русия и също като Ахмет Доган е познавач на широката руска душа!

Тефтерче на Левски днешна България не храни!Корупцията храни българската държавност и култура!

А,тефтерчетата на днешните съвременни насленици на Левски кога ше ги показват,то вече и от космоса от сателитите се забелязват корупцииите и кражбите на днешните наследници на Левски,Георги Димитров и Тодор Живков!Даже и САЩ и Велокбритания занят за българските тефтерчета затова и Магнитски има за български дякони политици!

Е направо е светотатство да сложиш в едно изречение и един до друг Левски с Георги Димитров и Тодор Живков! Това е меко казано принизяване на подвига на Апостола!

Добре,де ами днешните наследници на Васил Иванов Кунчев не са ли наследниците на Тодор Живков И Георги Димитров,довчера имаше и днес има имена на градове,селаи улици на тяхно име,довчера живеех на бул Ленин!А хората сме същите!

Както винаги много умно измислено - не можеше ли да го изложат поне в някакви часове, които са удобни за посещение и от хората, които ходят на работа. Обшо взето само пенсионери и деца, които не са на училище ще могат.Тъпотия пълна!

Kalin

И само 4 часа!!!!????

Да не мислите, че Левски е имал само едно тефтерче? А къде са другите?