17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е збогом, а актьорите се занимават с говорене, фонетика, това да му е кусурът.

са страхотни професионалисти и всички ги обичаме и ценим, липсват добри сценаристи и иписатели - -кривят си душата , за да са полит коректни. Стефан беше благородник по душа и характер, обичлив.

Разбрахме мили комунисти, до 40 дни все ли ще ни напомнят как при бай Тошо и при демокрацията, че е велик. Кой е имал гръб за всички вас всеки е велик. Велик, Мария 1937,а той 1942 с дете доведен и едно извънбрачно. Велик е, но ни идва в повече превземките ви, дай боже всеки млад човек, Днес да го над живее, но едва ли. Много по красиви при бай Тошо и след са набута ни в миша дупка. Мерси и чао завинаги. От ада ви пишем

Почивай в мир Ламбо!!!Събрахте се с любимата ти жена , незабравимата красавица и голям човек Мария !!! Вечна ви памет !!!!

Ако не беше толкова обичан и уважаван, защо 4 часа хората стояха на опашка за поклонението на -6 градуса ? Защо пристигнаха рейсове с хора от цяла България ? Защо над 250 негови студенти го изпратиха с ръкопляскания, защо се редуваха на почетен караул ? Поклон, дано отиде в по-добър свят !

Ти да не си гледал термометъра на връх мусла?!

Министър на културата !!!! и професор !!! , който написа "Збогом" при тръгването си от правителството на Станишев. Ето това е един галеник на съдбата, партията и цялата комунистическа шуробаджанащина. Ако заради гореспоменатите причини не беше получавал най-хубавите роли, едва ли някой кякога щеше и да чуе за него ... Българския Ален Делондиев .

Има доза истина, макар и малка. Но цяла България плаче за него, а ти ще си умреш сам със злобата си

Хайде пък сега и цяла България. Господин Видор е прав. Не напразно народът е казал, "че като имаш баща поп, лесно се става владика", а и Ламбо имаше много големи диреци зад гърба. При други обстоятелства и система малко трудничко би постигнал такава кариера. Но за мъртвия или добро или нищо, ГОСПОД БОГ ДА ГО СЪДИ!!. Лека му пръст.

ТОЙ НАПИСА ЗБОГОМ МАРИЯ ПРИ ПОГРЕБЕНИЕТО НА МАРИЯ НЕЙКОВА

Той е толкова красив, велик, широко скроен - че може да си пише сбогом, както си иска. Това няма да го направи по-необичан !

ПОКЛОН! ДА ПОЧИВА В МИР! Докато има българско кино и театър, духът му ще витае на сцените и снимачните площадки, защото това изкуство запълваше целия му живот!

Довиждане, майор Деянов!

Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Поклон пред паметта му!

Стига с този галеник на червените тулупи, отживял се е за наша сметка, човек и да пие и да яде и да ебе постоянно, умира..

Сега нали не са червни галеници, ама кои от тях можеш да поставиш редом до Стефан Данаилов или Тодор Колев, Георги Парцалев и т.н. Свтла му памет!

Хайде сега не слагай Парцалев до Данаилов. Това са напълно различни личности. А и Тодор Колев - също.

Си ги дръж за хоремага, невежо и просто производно на тапир! Няма начин с посредствените си и жалки опити да настроиш цял един народ срещу Великия и доказал се актьор и родолюбец! За разлика от низшето създание - амеба, мекотело /сам си избери като какъв се припознаваш /, какъвто си именно ти!!! Нещастник!

На небето вече се събра почти цялата плеяда велики и обичани актьори, режисьори и кино дейци от свръхталантливата генерация на България от соц периода. Тези творци ще останат завинаги в спомените и сърцата на милионите българи, които растяха и се възпитаваха с киното, театъра и телевизията от това време. Но ще бъдат помнени и тачени и от новото поколение, просто защото изкуството е непреходно, то не подлежи на политическа оценка, а оставя единствено художествена и емоционална наслада на зрителя. Старите филми ще пазят спомена, а поколенията ще го предават от уста на уста, както е било, както и ще бъде. Така е и всички наши близки и роднини, които всеки от нас е загубил, но ще помни и ще предава спомена за тях на всяко следващо поколение с разкази, спомени, снимки и видеоленти. Ламбо, бъди спокоен. Никой и никога няма да те забрави. България ще те помни. Почивай в мир.

Един от най-талантливите и очарователни български актьори, пример за вдъхновение в киното и театъра... Бог да го прости и направи вечна неговата памет!

Да почива в мир! Винаги е тъжно, когато някой си отива. Той беше и ше бъде винаги Светла личност. Поклон!

Човекът още не е погребан, от Позитано вече напират за паметници и булеварди с неговото име...

Защо избивате комплекси с непрекъснатото повтаряне "комунист". Всеки човек има някакава кауза. Той, за негова чест , имаше кауза от която не се отказа, като повечето гербери. Затова и никой не ги уважава. За тях герберите кариерата е всичко.

Мир и светлина на душата ! Светъл и лек път към Небесните Селения Мастър!

Лека му пръст, да почива в мир със себе си както живя и тук. Поне кривошиевата не се е навряла и там както се навря на поклонението без да си дава сметка че името и се чу като го окепази с неверни неща както се разбра по късно..

Може да е всякаква, но тя е родила и отгледала единствения му син. Според мен тя е направила най-много от всички защото един ден Ламбо ще има и внуци, които не е заслужил.

Колко много злоба още от сутринта.А вчера хиляди изпратихме Стефан Данаилов Отиде си така както живя - обичайки и обичан.Дано сега е в един по- хубав свят.Светъл път.

Бог да го прости! Малко тъжно обаче ми се вижда, колко е малък тесния кръг на Маестрото. Обичан от хиляди чужди и само четирима свои. Всеки би предпочел тесния кръг в последния път да му бъде много по голям. Вероятно е бил много тъжен осъзнавайки преживе този факт и особено загубвайки любимата жена. Още тогава според мен животът му е изгубил смисъл.

Започнах много да го харесвам след промените. Чак тогава научих, че е бил партиен секретар в Народния театър. Просто човекът не се пребоядиса като някои други синчета, отстояваше докрай позициите си, шапка му свалям. Интересна е и развръзката на взаимоотношенията му със сина му Владимир. Накрая се сдобриха, мисля дори, че повярва в Бог. Прекрасен беше в "На всеки километър" и "Търновската царица". И като "Борис І". Живот като на кино.

Мислех си, че освен безспорно добрите си качества Стефан Данаилов е имал и много добри стечения в живота си . Като нумеролог направих карта на датата му на раждане и съвсем логично излезе ,че има цифри, които показват, че душата се е жертвала за другите в предишни животи и сега в този живот му се е дава шанса да се развива и проявява. Жалко, че повечето хора не вярват в прераждане....

Какво прераждане нали сме православни християни- Нали отиваме на небето в рая или ада- Нумерологията и астрологията и гадачки баячки и прочие са измислени от хора, релегията също между другото-Единствено научните доказателства имат стойност, но ние сме съвсем в началото на изследванията . Благодарение на научните открития може да пишете днес в Интернет , не благодарение на астрологията или баячката-

Що се не спрете.?

Добре че вчера температурите все пак не бяха минусови... малка корекция. Чудя се сега Корнелия кого ще превърне в знаме на парламентарната си група... А и май истинският му син е доведеният, макар че и той не е бил до него в последнит ему дни...

Чудя се само как поне малко настъпващия студ не е позамразил злобата ви:(((( Колкото и да плюете ще си останете само плюнка защото за друго не ставате.

Хора, разберете ме правилно. Аз смятам Стефан Данаилов за голям актьор и чаровник до последно. Той в някакъв смисъл беше идол на цяло едно поколение. Въпреки, че дълбоко не споделям политическите му убеждения - шапка му свалям, че не се "пребоядиса". И въпреки всичко, това постоянно натякване, че е ВЕЛИК актьор ми идва в повече. Кому е нужно?!

Живеем в безвремие, когато са нужни герои. Затова го превърнаха в икона.

На партията майка. Той им беше флага. Той им доведе Радев.

30 години след краха на комунизма погребват с почести и носталгия едно комунистическо гуру, което се превъплъти в образа на комунистическите убийци и терористи, в образа на червения принц и българския Казанова, галеник на червената върхушка в многострадалната ни Родина. А колко достойни българи умряха в мизерия и забрава, не знаем и гробовете им, а гроба на този ще е при мутромафиотите в Бояна, едно заслужено място..

Простака си е простак, както и да се казва. Не знам само как се гледаш в огледалото, кой и как живее с теб - толкова злоба не би изтърпял никой според мен. А иначе ще си останеш анонимник, какъвто си. За разлика от теб, Стефан Данаилов ще го помнят поколения, след като ти освободиш Земята от съществуването си. Добрите и хубави хора си личат още от пръв поглед. Такъв беше и такъв ще остане в сърцата на милиони хора не само в България, но и по света Мастера.

Какъв Мастер, това е Майор Деянов! Що за тъпотия е това Мастер??? Другарката Нинова как търпи такива извращения?

Приятелю, гоите няма да те разберат!!!. Напълно прав си, но тези с овчите мозъци не приемат ИСТИНАТА И НАЙ-ВЕЧЕ ФАКТИТЕ. Толкова по зле за тях. Казано е: O TEMPORA, O MORES; O SANTA SIMPLICITAS...

И защо ми сложихте минуси на предния коментар. Явно никога не сте стъпвали на Частното гробище в Бояна. За тези, които не знаят ще кажа, че в Бояна има две гробища - Общинско, където погребват нормалните хора и Частно, където цените на парцелите започват от 15 000 евро. Там в частното са погребани основно мутрите от Прехода. Повечето загинали млади от куршум. Именно до тях ще погребат и Стефан Данаилов, което поне според мен не е много редно. Все пак едва ли би се чувствал удобно между такива отре пки.

Там е погребан жена му!

Има ли някакво значение къде ще ти погребът тленните останки???? Стефан е пожелал до жена си както много други българи винаги са искали или в един гроб ако са минали 8 години или до гоба на този когото много са обиали и уважавали..Може би през живоа си е разбрал за разлика от много други колко лицемерие има в тези среди и колко лицемерие има при други от властта когато започват да се пъчат ка ''намерили място'' в алеята на творците в централните, дето ако мине човек никак няма да види това що се приказва..Лека му пръст...

Е, вече наистина прекалявате. Оставете костите на човека на мира. Докога ще ги тропате. Така само настройвате хората срещу него. Едва ли е бил чак такъв Светец, какъвто го изкарахте тези дни. Просто нормален човек, като всички нас. Всеки ден умират хора и се раждат други.

не всеки притежава неговото благородство и много малка част постигат неговите успехи...

защо под всяка една статия за Стефан Данаилов са разрешени коментарите. Имам чувството че се толерират негативните коментари. При всички случаи гледката е като да подхвърлиш труп на озверели от глад свине. Няма как тая държава да я бъде щом не се почитат нейните граждани дори и в смъртта. Шапки долу за един достоен Българин!!!

До кога подобни глупости " като на нея дължи успешната си кариера" ще се въртят в публичното пространство за когото и да било.... Значи не на гените си, на услията си и старанието си, които е положил, на лишенията, на родителите си, които са вложили грижи в отглеждането му и средства в образованието му за да може да стане личността, която е бил, че са го създали и отгледали, а на някаква която е съжителствала с него.... Значи 24 години преди да я срещне се броят за нищо и не значат нищо.... не струват и пет стотинки... Ама то, когато една пъртенка и безсмислие се повтарят като грамофонна плоча стотици пъти, малоумниците не само ще й повярват, но ще почнат и самите те да повтарят подобна глупост..... като безспорна истина от последна инстанция..... Колко много безсмислици и небивалици се въртят в публичното пространство, които допринасят хората да нямат реална, да не говорим за адекватна преценка на нещата и да правят куп глупости ежедневно...

Добре си поживя, син на полковник от ДС, млад комунист, без приемен изпит във ВИТИЗ, после получаваше готините роли, щото нали все пак е наш човек, на Партията. А колко по-талантливи артисти от него, умряха неизвестни в Белене ...

lu4ka

Я кажи колко по-талантливи артисти, умряха неизвестни в Белене!

Бог да прости Ст. Данаилов и Антон Горчев. Скоро писахте за последния. Талантлив, но си отиде в мизерия.

Мислех, че вчера като го погребаха и ще дойде краят на медийната истерия, продължила цяла седмица.

Мисля, че сам не би искал точно такъв шум. Егото му се нуждаеше от аплодисменти в залата и пред телевизора, не в Бояна. Едни го харесваха, други не чак толкова, добре поне, че повече си остана актьор, а не политик. Творците са по-широко скроени, не се побират в костюмчето и на седалката в залата за гласуване. Безспорно си остава име, останалото е негова работа. Че кой на а грашил? Нали знаете притчата за праведниците и камъка срещу блудницата? Та така. Ако сме още хора, да го изпратим, да помним и да си вземем поуките за нас. А сега по-весело - ама страхотен объркан инструктор-самотник беше в "Дами канят" а? Донякъде като че ли изигра...себе си. Нормално е да почива до съпругата си. Ей, а скоро е Стефанов ден, третият от Коледа и, естествено, официално непризнаван. Ето, пак ще си спомним за него, не унивайте.

Мавзолей няма ли да му строите?

Вчера опечалението видях е в театъра, а не в църква?!

Комунист в църква ходи само като се подготвя да я взриви....

Си се определил като кибритена кутийка.Палиш и хвърляш.А иначе ,когато няколко десетилетия си се срещал съд зрителите в театъра,няма нищо по- логично и последната среща да е там.Опелото и погребението ще бъдат днес в тесен семеен кръг.Светъл път за Стефан Данаилов.

Мъничка душичка, мнооого простичка та се събрала в една и то каква кибритена кутийка!

При големите артисти е така. Можеш да потърсиш хиляди примери по Света. Днес преди погребението може да го опеят в църква. Избор на семейството.

Днес ще е опелото

Е, какво опело бе. Нали беше комунист. Или и комунистите вече се пребоядисаха, начело с Боко Тиквата.

да е и в парламента,все пак беше 4 мандата депутат.

БСП...