Прокуратурата повдигна обвинения на четирима за подслушването

Софийска градска прокуратура обвини Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов, че като директори на СДОТО-МВР не са изпълнили задълженията си и са превишили служебното си положение, от което са настъпили тежки последици. С обвинение е и началникът на отдел в службата Радко Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата повдигна обвинения на четирима за подслушването | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И Г-Н ЦАЦАРОВ МНОГО СЕ ВЖИВЯ В РОЛЯТА СИ НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР - ИСКАМ САМО ДА РАЗБЕРА : КОЙ АКО НЕ МВР ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА С ВЪТРЕШНАТА И ВЪНШНА СИГУРНОСТ НА ГРАЖДАНИТЕ НА Р БЪЛГАРИЯ , АКО ИМА СЪМНЕНИЯ В НЕЧИСТИ ДЕЛА, КАК ЩЕ СЕ ПРОЦЕДИРА - ИЗПРАЩАТ ИМ ПИСМО В КОЕТО ПИШЕ ... ОТ УТРЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ВИ ПОДСЛУШВАМЕ - НАЛИ НЯМА ДА ПРАНИТЕ НИЩО НЕРЕДНО И НЯМА ДА ПРАВИТЕ ПОВЕЧЕ ТАКА Г-ДА ТЕРОРИСТИ, КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, БИЗНЕСМЕНЧЕТА ПО АНЦУНГ В ЛЕКСУСИ И БМБ - ТА , КОНТРАБАНДИСТИ И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ ... СМЕШНО Е МИЛИ МОИ СЪНАРОДНИЦИ ... ТОВА ВЛИЗА В ПРЕКИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ТОВА МИНИСТЕРСТВО ... А МОЖЕ БИ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ИЛИ ФИЗИЧЕСКАТА ПОДГОТОВКА ... КАЖЕТЕ ДЕ !!!

Много съдби са разбити от БСП и сигурно е вярно, но това оправдава ли сега разбитите съдби на още хора от ГЕРБ, който трябваше да мъсти за нестраведливост. А и те със същите методи - като не е с нас е против нас и давай комромати, набеждаване, съчинения по медиите и други. Това оправдано ли е.Трябва ли да продължи със същите хора и същите методи?! Кога и кой най-после ще въдвори и раздаде така жадуваната справедливост и закон.

Прокуратурата няма да е честна към обвиняемите/може и да са виновни/ ако не потърси отговорност от Сергей Станишев откъде и кой му носи,само на него компроматите и дали не си ги фабрикуват предварително. Историята познава много хора с разбити съдби точно от тази столетница.Поне по Живково време беше,посочат ли те с пръст ти и твоята фамилия са свършени.Мисля,че не са се променили,особено,и до ден днешен.Това са чували,това са виждали,така са възпитани децата на бившите от БКП. Не трябва председателят на ПЕС да внедрява къртици и да пречи на развитието на нашата страна.С тази лукавост и закана,че се бори за власт с всички позволени и непозволени средства няма да бъде достоен не само за България,а и за Европа.

защо заради цветанов ще си отидат толкова хора? какво са виновни те,та нали им е заповядано да го направят. да ама устна заповед. !! такива заповеди в мвр са 99 процента.

Ако само си отидат няма проблем, гЕрбарите ще ги уредят на топлички местенца я в Ипон я в ТИМ.. Ама ако има начин да ги вкарат на топло за N на брой години тогава има шанс да проговорят кой ги е карал да подслушват и да стигнем до ТИКВАТА! Ама с тая министърка на МВР не ми е ясно как ще стане тая работа!

Изнесоха се данни,че в три от петте дни от министерствуването на Петя Първанова, автомобила за подслушване е излизал из улиците на София в нарушение на закона.Пита се ,министър Петя Първанова , знае ли за това,какъв контрол е осъществила,знае ли че техниката "нещо не е работела" и от кога,каква е била целта на движение на автомобила из града, с нейна заповед ли е станало това или не ,знаела ли е целта на излизане на автомобила, докладвани ли са и документи по случая от подчинените и , какъв контрол е осъществявала тя като министър или не е осъществявала а е "вярвала на колегите" ?! Би трябвало тя да отговори в качеството си на длъжностно лице ,задължено по закон пряко и непосредстевн да контролира подслушвателната техника в МВР и действията на служителите извършващи тази дейност.

Като ""машината нещо не е работела"" защо е излизала по улиците? Тая Министърка трябва да си замине на минутата за такова изявление!

е сега ако вкарат цваки в кауша ми се враща безусловно доверието в бг садебната система , но надали

четри бушона/ малък ампераж

Е каква стана тя, нали уж нямаше да има обвинение щото сигнала на Станишката бИл фалшив бре ГЕРБЕРУНДЕЛИ?

Да, ама ще оберат пешкира дребните риби, а тези, които са им нареждали излизат сухи от водата.

Ще им дръпнем шалтера и Цвъцко и Бочко, няма да е далеч времето.Подкрепям Цацаров, наистина не очаквах така да се развият събитията.Най-сетне има светлина в тунела на темата справедливост.Помнете ми думата Цвъки е с двата крака вътре обаче Бочко ще отърве кожата.

деер

Бушончета......

Наглостта на Цветанов няма край. Колко свестни хора трябва да отидат в затвора за да се спре ?

Банално трябва да го спомена. "Хляб и зрелища!" За нас са отредени зрелищата! "Очи -пълни, ръце - празни!" Айде сега яжте се тук!

Хич не ми пука! Подслушвам си и- толкоз! Да не мислите ,че шефовете знаят какво подслушваме и коя поръчка въртим?! Само ни питат -моята излезе ли? Без подслушване - не може! Колко е голямо е чисто субективна оценка! Който повече плаче- значи подслушването е голямО! Бабината им трънкина, аз може и да не съм включвал апаратурата. Вярно ,има запис от ... до , ама за мене това не е проблем- имам и по- "фина отвертка"

Ако си мацка, сигурно си без гащи? Оправяш всички- наляво и на дясно! За центъра мислиш ли?

Като са глупаци, да ги обвиняват! Да кажат, кой им е наредил и кого да подслушват!

Ти да не си на приказка в селската кръчма, бе наборе??

За Брендо да има някакви съмнения? Нещо каза ли? Кой за какво да каже? Хляб е това, драги!

Ха ха - хем не било вярно за подслушването, хем имало виновни - типична милиционерска драма ! И отново ще бъде вменено на хората, че всъщност са действали зад гърба на шефовете си, а пък шефовете са били твърде заети, за да не ги следят изкъсо какви лоши неща вършат - ах тези лоши служители ! Едва ли има и средно интелигентен човек, който да вярва на тези милиционерски тъпотии !

Поучително: link

Тия ни направиха разногледи: Хем няма виновни, хем им повдигат обвинение. Хем има престъпление по служба, хем началникът на службата - най-невинен. При това става дума за полицията, където единоначалието е, така да се каже, закон Божи. И ако това не е страна на абсурда - здраве му кажи!

боко и цецо и мафията ,всички знаем за ккаво идва реч .....всичко има тарифа в мвр

КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ПОДСЛУШВАНЕ? ОБИКНОВЕНИТЕ ПОЧТЕНИ ХОРА ЛИ? АМИ! СТРАХУВАТ СЕ САМО КОЖОДЕРИТЕ, КОИТО ИМА КАКВО ДА КРИЯТ. ЕЙ ЗАТОВА ТОЛКОВА ВРЯВА И ПИЩЕНЕ ДИГАТ ЗА ТЕЗИ ПОДСЛУШВАНИЯ.

да бе ,а на теб много ли ще ти е добре ей сега ,че те подслушват. Всичко се следи вече т рафика в интернет..разговорите..само да искат....

АМА АЙДЕ КАЛИТКО ОТГОВОРИ,ИСКАШ ЛИ ДА ТИ КАЖА КАКВО СИ ГОВОРИШ///

Ами не си прав или поне не гледаш на проблема цялостно. Подслушване може да има и заради бизнес интереси и тогава ще се чудиш защо не ти върви бизнеса и конкурентите ти знаят всичко. Може да е с цел изнудване (най-често)... Има си закон и той трябва да се спазва. Точка. Какво мислил този или онзи няма значение пък бил той и ЦвЦв. Като се промени закона да може да се подслушва всеки за всичко дори и без идея тогава ще сме пак там където бяхме преди 24 години. Сега тези бушони да ги осъдят, а не да ги пенсионират, за да разберат в МВР, че те са пазители на закона, а не пазители на шефовете си.

Леле, ама ти си бил много прост, бе!

жертвените агнета на месията си

глупости ,някой вярва ли ,че ВСИЧКО Е СЛУЧАЙНО..

Цв . Цв.не е виновен,Кацаров,Костов,Димитров и Каменов са виновни.Събрали са се на разпивка и сами решили да си подслушват . На такава наглост и безочие са способни само Гербаджиите.Дезинформации,лъжи,кражби,страх от възмездие ако загубят.Цв. много добре знае ,че загубят ли изборите трябва да напускат страната.При такива фалове първата работа на един достоен министър е да си подаде оставката.Говоря за достоен .министър.

Тези тримата с повдигнатите обвинения с каква мярка за неотклонение са?

Е как с каква мярка - "стойте си вкъщи до изборите без интервюта", после щи измислим нещо да ви оневиним !

Ей, че се ядосвам като ги чета такива!!!! Нали още като гръмна скандала, се каза, че въпросните СРС-та са използвани за политически цели? И сега Прокуратурата обвинява изпълнителите, а не поръчителите?!?!?

По 10-ти ноември стана ясно, че добрия дедо Тодор ни е водил в правилна посока, но лошите джуджета от ДС изяли л..ната. Сега аналогично добрият чичо Тиквичка и верният му Цецерон, замалко да ни обзаведат с пътища оттук до луната, но лошите милиционери дето слухтят по самоинициатива ей ги докъде докараха нещата. ИЗВОД : Никога БКП не е виновно, винаги милицията опира пешкира.

Нито Първанова, нито Калин Георгиев главния секретар съумяха да ме убедят в телевизионните си изяви, че МВР е една стабилна, работеща на "благу роду" институция с лоялни служители, честни и доблестни началници, генериращи доверие и сигурност!! Нищо подобно - това е институция разобличавана още от времето на Чаплин и нямото кино с характерната си тъпотия, некадърност и бездарие гарнирана в наши времена с (псевдо)рафинирани методи за получаване, събиране и "обнародване" на компроматна информация с цел държане на каишка на определени политически, икономически, банкови, бизнес субекти и пр.!!

Първанова и Георгие заедно с Цветанов трябва да отговарят пред съда за нарушавне на човешките права в България!!!

Верно е,че тези са хора на БСП. БОРИСОВ ПРАВИ ЧИСТКА В МВР.Чисти ушетата на Станишев.

Назначения от СтаниШЕФ и уволнен от Цветанов, Кацаров е обвинен и че е съставил "официален документ с неверни обстоятелства или изявления", добавиха днес от прокуратурата.

Шефът на ГДБОП Станимир Флоров лансира свое протеже на висока позиция в МВР. Сергей Кацаров става началник на най-секретния отдел в министерството Оперативно-технически операции. ЧЕТИ ГЪРБАРЮ!!!

Г-жо Първанова,машинката нещо не работела и той (ЗАГРИЖЕН ЧОВЕКА),ВЗЕЛ ОТВЕРКА И НА СВОЯ ГЛАВА ТРЪГНАЛ ДА Я ОПРАВЯ.Ами защо са Ви тогава тези техници.Вие сама ВЯРВАТЕ ЛИ СИ или ни мислите за по-глупави от ....Е да го знаете НЕ СМЕ И НЕ СТАВАЙТЕ ЗА СМЯХ С ПОДОБНИ ТВЪРДЕНИЯ.

+10. От министър се очаква да каже публично, че ще направи вътрешнослужебна проверка в тридневен срок, ще съдейства напълно на прокуратурата, а на виновните ще се търси дисциплинарна и наказателна отговорност, а не да ни дрънка глупости как в деня, когато СГП тръгна да прави обиски, някой си на своя глава тръгнал да прави ремонти с отверка. И тази министърка е за кошчето....

Всичко е цирк.Бойко и Цецко с хората си в правораздавателната система ще ги измъкнат и ще го използват за предизборна пиар акция.

Много си НАИВЕН,ако си повярвал.Та този човек е готов на всичко само и само да е във властта.,

някои приемат тия избори като мач между ЛЕВСКИ И ЦСКА а дървото ще го ядеме всички.Прост народ,слаба държава.

Точно така трябва. В противен случай служители от силовите министерства ще продължават да се заиграват с политиците с цел правене на кариерата и по-високи възнаграждения.

Какво се чудиш бе ,братко?За отговор потърси не този черен скорпион, а лайнярите дето го поддържат.

моля другаря станишев да каже кога в новата исторя на балгаря е подслушвано законно! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как викаш? сЪботаж? какъвто народа / такива и управляващите

А срещу ББ, Станишко, Овчаров, Мазнярова, Доган и т.н. кога?!

Няма по ИМПОТЕНТНО нещо от Българската Прокуратура ... все едно да плашат яка пка с мекия си к

те затова взимат по 20 заплати, като се пенсионират - минимум 80 бона накуп - за достойна работа в името на родината!

Как ги сметна 80 бона? Не са повече от 60 - 70 да знаеш !

Цацаров рискът да се сринеш е голям и болезнен. Не върви по пътя на МВР, МНО и други корумпирани структури. Оправи си прокуратурата. не им угаждай на грабарите те са изпята песен дори и изборите да спечелят. До есента, а после ?

Основния виновник е Цветанов и всички много добре го знаят, защо този тъпанар не е обвиняем? Предполагал е давал нарочно устни заповеди, за да се прави сега, че не е той инициатора, аз лично зная з аняколко случая, при които първо подслушват, а после изкарват заповед, за да не го хванат в крачка пак, абе това си е едно голямо ЛАЙНО- Цветанов, срам за цялата държава, но който го назначава той е виновен за това- Борисов!

Не се притеснявай смешник, като дойде станишката не само ще те подслушват , а и ще те наблюдават

Голяма работа! Подслушвали били... Та това се случва всеки ден дори в държави като Нигерия и Мексико...

Не се дразнете,всички ще бъдете подслушвани.

Ала бала пак за цвят тука си говорим... На всички е ясно за какво ставо става въпрос... Не е само тук така я вижте Берлускони в Италия.....

Комунистите са юмрукът на Отечествения фронт, който ще разгроми "враговете на народа". Ще има Народен съд и после Народна власт. Те казват кой виновен, кой заслужил.

Всички квалификации, които използват комуноидните същества, не са доказани, а са по презумпция - така, както навремето техният "народен" съд по мнение осъждаше на смърт, така говорят и тук...само, че се забравя, че днес не е 1944, а 2013 г., не вървят презумпциите на т.нар. "обвинители".......

Не всички жертви бяха удостоени със съд. Обикновени хора, тихо измъквани от леглата им или от нивата - и хайде на червеите.

Сега, след 24 години демокрация напълно разбирам какво им е било на хората през 1944 година. И напълно оправдавам Народния съд. Невинни били народните изедници?! Те и сега се изкарват невинни.

Вие първи ще го отнесете от новия народен съд. Първо че огробихте държавата с 10 милиарден дълг. Второ, че половината го прахосахте да строите социализма, а другата половина изнесохте по задгранични офиси и забравихте да ги върнете, Трето че обрахте банките на кредит и четвърто че препрахте парите и ги изнесахте в Кипър. Това че изкупихте държавата на безценица ще ви го простим а можем и да го вземем обратно, ама това че свихте спестяванията на хората няма прошка!

Последните събития показват, че БСП-Мафията е създала свои тайни служби и структури, които действат успоредно на държавните и чрез доноси, рекет и други подобни действия са в състояние да застрашат всеки гражданин. Възможно е тяхната агентура да е внедрена в прокуратурата, съдебната система, МВР и другите държавни органи и в медиите. Има достатъчно признаци за това. Не очаквайте, че те ще признаят това. Те и техните организирани групи за влияние и спекулации, в различните форуми, ще продължават да плюят, вулгарно да ругаят, да обиждат, да лъжат, да обвиняват другите, да сменят темата и др. подобни, но няма да могат да докажат обратното. Коментарите на червените хейтъри във форума потвърждават на 100% това!

Ти да видиш.това от собствен опит ли го казвате ГЕРБЕРУГИ НИЕДНИ.

Защо ГЕРБ ИСКАТ ВЛАСТТА НА ВСЯКА ЦЕНА.НИМА НЕ СЕ ПРОВАЛИХА,СЪС КАКВО АРГУМЕНТИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ПРЕД НАРОДА,ПРИМЕР-КАТО ДА ПРЕБИЕШ ЧОВЕК БОЙ,И ПОСЛЕ ДА МУ СЕ ИЗВИНИШ И ДА ГО ГАЛИШ ПО БЛУЗИТЕ и т.н

Никога повече за герб!!!!!!!

Eмиле, тия ги разправяй на старата ми шапка. По -просто, крадливо и неграмотно правителство и най-вече МУТРЕНСКО не сме имали през тези 23 г. с всичките косури на предишните. Защо пропусна БУДА, а?

Ти пък като че ли си живял в Албания. По крадливо правителство нямало. Ти май си комунис само те на бялото викат черно.

Докъде стигнахме ? Да се сравняваме с Албания ? Навремето имаше един лаф за албанските реотани. Сигурен съм ,че сме по-добре от някои аборигени , но това ли ни е мерилото ? За това ли сме в Европа?

А Цветанов?!

Дмитриевич всеки ден вади компроматния лайномет, с цел да замъгли неболелите обществени проблеми които са табу за "столетницата" Такава е темата за циганската престъпност, тя е тема табу за БСП поради коалиционната зависимост на БСП от евроРомите на помилвания от "Гоце" затворник Дон Цеци! За разлика от Дмитриевич, Цветан Цветанов прояви гражданска позиция пръв от българските политици защити БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИЦАЙ който при самозащита простреля въоръжен с брадва крадец от ромски произход!

Пропуснал съм да отбележа и зависимостта на БСП и от дРОМ!

аре пръждосвай се ве парцал .марш да си взимаш хонорара от централата на герб . дришльо . Ти си най- големият лъжец във форума .

Кое е лъжа, това че основните коалиционни партньори на БСП са евроРОМА и дРОМ! относно епитетите(едва ли знаеш какво и епитет!? но..) които използваш, те са признак на безсилие и липса на възпитание!

Виж в коя тема пишеш бе ПИЧ!!! Тук ТЕМАТА е ЗА ЧЕТРИМАТА ОТ ГЕРБ!!! Коментирай това!!!

По долу съм коментирал че, Сергей Кацаров, Радко Димитров и Камен Костов назначения на скакаУеца Михаил Миков и неговото шефче, СтаниШЕФ! Понеже такива като теб, полади липса на аргументи започна да ругае и плюе, аз бях длъжен да отговоря по адекватен начин, с ИСТИНАТА!

Цяла поема си написал ! Каква позиция освен слугинска има този Цветонав, бе ? Както и да го погледнеш е некадърен и злобно амбициозен за власт наакан помияр!

Цял свят е против подслушванията само вие ГЕРБерите безмозъчни сте съгласни да ви подслужва "великия" ви вожд.

По натрупаните минуси можем да съдим за бурната подкрепа за БСП от "електората" на евроРОМА и дРОМ!