Подсъдимите за смъртта на Чората са признати за виновни, но няма да бъдат наказани

Върховните съдии обаче потвърждават решението в останалата му част, която е относно обезщетението, поискано от гражданските ищци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко и Сотир бяха обещали, че за това УБИЙСТВО никой няма да ходи в затвора! И така с процесуални хватки обещанието е спазено! Кога се е чуло и видяло главният прокурор да подкрепи искане за възобновяване?!? Ще ви кажа - НИКОГА - освен този път! Защото е пресметнато, че след възобновяването давността ще изтече... Сега тези признати убийци ще съдят прокуратурата и съда за бавен съдебен процес, а с обезщетенията ще си платят кръвнината и хоп - пито - платено. А утре полицията идва у вас и ви убива по особено мъчителен начин и това няма да впечатли никого. И не, Чората не ми е близък, и да - бил е лош човек, но това ли е начинът за справяне с престъпниците?!?

Та Чората, какъв точно викате е бил? И да! Господ има!

Абе това вярно ли е?? В САЩ за по-леко престъпление цял живот гонят поляка Полянски, а тук у нас имало давност за убийство. Е, какво да кажем за пасмината окупирала НС, която е виновна за това положение?

поляк викаш!!!

са виновни за протакане на делото няма ли да носят отговорност? Или вече са наградени.

станаха делата с изтичане на давност , така по тънката лайсна минаха по делото САПАРД , така сега минават и чегетата ! какъвто и да е бил Чората , в БГ няма смъртна присъда и никой дори и ченгетата нема право да отнема човешки живот ! Крайно време е да се оттървем от социалистическия ни съд , начело с Лозанчо Пановио !

Ха, крайно време е да изметем боклука от НС. Ама ти явно си роднина на някой от тях, и я да позная - гербераст! Съдът няма вина за написаните или не закони от НС. Няма връзка.

Вместо да ги наградят,те ги осъждат.

като убият Вас, ще ги наградят

В затвора няма да лежат,но обещетение ще платят и в свидетелството им за съдимост ще пише НЕОСЪЖДАН. Веднага МВР да им изплати обещетение за неправомерното отстраняване от система наместо 20- те заплати при пенсиониране.

Миналата година друг състав на ВКС прие, че полицаите са виновни и ги осъди на по 7 години затвор, като се довери на показанията на приятелката на Чората и сестра ѝ, които са наблюдавали през прозореца на жилището инцидента. Минути преди това той паркирал пред блока им и разговарял с тях, а след потеглянето е бил спрян от колата на полицаите, които го извадили от автомобила му и започнали да го бият. Двете жени чували виковете му, че не може да диша, а полицаите го били дори и след като спрял да вика. Показанията на двете жени били потвърдени и от съсед, който видял лежащ по корем човек, с белезници на ръцете, поставени зад гърба му, като главата му е била покрита, а около него имало хора с маски. „Подсъдимите са извършили система от действия по умъртвяването на пострадалия, в която система се включва съчетаването на удари по тялото и главата му и натискането на снагата му към терена“, прие за доказано предишният състав на ВКС, според който невъзможността да се конкретизира точно кой колко удара е нанесъл не означава, че липсват доказателства за стореното. Според тогавашното решение на съда полицаите не са целели пряко умъртвяването на Чората, но съзнателно са допускали настъпването на смъртта му, като им било безразлично дали ще умре. За умисъла, съдът направи изводите си от това, че Чората няколко пъти е викал, че не може да диша, а подсъдимите продължили да го бият дори и след като вече не издавал звуци и агонизирал в конвулсии.

Тоя Чората е бил като оня- Мечката.. И двамата направили частни охранителни фирми, но почнали да отвличат хора, за да ги изнудват.. Чората е Отвличал жени и мъже да ги прави проститутки и просяци.... Мечката направо го застреляха... Ама сега май такива мошеници като Чората стават полицаи при Б.Б.

Тази присъда звучи като дървено желязо, далеч от нормалната човешка логика.

Може и да звучи, но не е! Глобите ще ги плати данъкоплатецът, а не следователи и съдии!

Едно е давността да изтече,ако извършителя на престъплението не е разкрит,както десетките мафиотски убийства в Булгаристан,но да не въздадеш правосъдие след толкова много години,когато извършителите на деянието са известни,това е върха на цинизма и зависимостта на съдебната кочина.

Бавното правосъдие не е правосъдие. Както се вижда давността е изтекла.

Аз се чудя от кога имаме давност за убийство.... Това е някаква иновативна концепция...

Пак ще ни осъдят в Страсбург. Полицаи убиват задържан, много лесно ще ни осъдят да изплащаме обещетение.

Това е едно от емблематичните дела за българската полиция съд и прокуратура. Първо и трите не си вършат работата и оставят Чората да се превърне от обикновен бандит в сериозен престъпнил. Второ започват да играят комбина с него. Трето го убиват, когато тефтерчето е на път да излезе на бял свят. Следват безброй дела, експертизи, самоубит професор, обезщетения, намеса на главен прокурор в полза на престъпницитее в униформи и накрая след толкова позор и резил следва едно смехотворно решение в стил хем вълка гладен, хем агнето изядено. 5 корумпирани боклука остават на свобода за убийство, а за убития престъпник ще се платят солидни обезщетения.

много добре описано

Сега пак ще ни съдят в Стразбург и пак ще ни осъдя а ние ще плащаме благодарение на каскета цацата и които и да е друг Чорчтч дали е престъпник или не е без значение Тои е преди всичко човем като нас Ако е виновен има съд Но да ни избиват като престъпници в съда полицията било него било някои от нас това го има само в Българистан и ГЕРБ

Просто тролче,провери кой ръководи ВКС и кой с процедури докара нещата до изтичане на давност....

тролът вика дръжте трола

Той бил Пидал, пък ти не казваш сладък ли му е на Боци...

Милите ченгенца, най-сетне си получиха заслуженото!...

Та на съда първо в гъза и после в устата да им е по-сладко!!!! Слугинаж!!! Истинста е , че Чората беше давал пари на доста политици и МВР шефове и същата тази сган потули случая , скри тефтерчето с борчове и разбира се невърна парите!!!! Смешна държава, смешеен свят!!!!

Ай каква многозначителна и уникална новина сте лепнали на челно място-първа страница! За сметка на това сте "забравили" да споменете дори, че днес е Голяма Задушница, но това е така, защото вероятно в съботния ден нямате ни един буден редактор, тъй като всичките ви новини са с дата 5.03!

гарван гарвану око не вади

България няма нищо което да се каже е най сетне нещо да е като хората

чората ли е българския негър джордж флойд?

лошото е,че конците са твърде бели,ама много бели....

EMES

Никой така не разсъждава, такава си е нашата слава.

ВИНОВНИ СА........НО НЯМА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ.......... WELCOME TO БЪЛГАРСКАТА ТОАЛЕТНА

Какъв пример дава това решение на останалите милиционери? Дава пример, че са безнаказани и че законите не важат за тях!

Системата на ДС не позволява убийци да лежат в затвора.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Искаш ли да си намериш курва за цял живот www.Welcome to Bulgaria. com

Ай кент бриит (ту ди ду ди ду даут ю) в български вариант. Само, където в главната роля не е Джордж Флойд а ... Чората. Един титан на българската сцена беше питал - Как ще ги стигнем, американците, ще ги задминем, кога? Оказва се, че им водим с няколко десетилетия.

сме и няколко десетилетия встрани...

Какво значи власт! Кола на НСО се блъска в къща! Къщата е виновна.

И следват хиляди минуси в полза на убийцитте..... Как такова общество на нищожества, защитаващи убийците да има гражданска оценка? Не може! Убийците си имат съдилища.

Чакай да осъдят полицаи.

корумпираните съдии удариха дъното! по-добре да си хвърлят дипломите в тоалетната щом не са научили, че за убийство няма давност и срок

Щом ГЕРБ са на власт , грешките на Чекмедже Премиер не се зачита ! Има Господ той ще го осъди !

Как ще ги накажат , като там Фигурира и Името на Бойко Методиев Борисов !

виновни в извършването на непредпазливо убийство

Значи, ако някой гръмне дилъра, който снабдява детето му с дрога, ще лежи до живот, ама ако е облечен с власт , е друго

Ето това е разликата м/у съда в България И съда в западните държави: във западите държави закона важи за всички Еднакво, няма значение дали си Милиардер, политик, министър и т. н...затова тези държави са дръпнали на пред защото се изпълняват законите.

Къде ги чухте тия смехории дето сте ги написал.

Тия ахресивни селяни зверове най - малко трябва да бъдат кастрирани заедно с Цацата.

Чак тръпки ме побиха! Убийство и няма виновни! Я да не пиша, че утре може и за писане полицията да убива.

едно дело да се влачи 15 години.! вие разбирате ли това ??!? ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ!

Не е така. Имаше една кметица, дето я държаха с белезници няколко часа. За назидание на непослушните. Нея колко бързо и дадоха 30 г.? А тези - когато тече дело и давността спира да тече. Защо са тези оправдания с давността? Те това не мога да го разбера.

Така те правят криминал! Подхвърлят, обвиняват и ето , вече имаш име на престъпник. Щом си престъпник, с теб можем да правим каквото си искаме. Даже линч!

Лозан Панов ООД. Това е резултата. Цветанов е осъден на две инстанции. Лозан го оправда. Две трети от делата с осъдителни присъди са оправдани на трета инстанция. Защо ли......

Нещо грешиш! Тука цацата е замесен! Ама задачата е да се плюе друг!

къв Лозан Панов бе? Чети решението на съда: ПРЕДСЕДАТЕЛ: БИСЕР ТРОЯНОВ ЧЛЕНОВЕ: АНТОАНЕТА ДАНОВА и ХРИСТИНА МИХОВА Къде видя Лозан Панов! ???

Четири ченгета от РУП - Сандански са уличени в подхвърляне на наркотици на 32-годишния Костадин Върсаминов от курортния град. Униформените Васил Барутчиев, Венцислав Вангелов, Иван Илиев и Атанас Стражаков са заснети с мобилен телефон от приятелката на санданчанина в момента на претърсване и изземване на наркотичното вещество. Скандалът тресе полицейските среди от около седмица

Света вода ненапита, всички вярваме.

Може и да е! Кой казва, че е криминал? Ченгетата? Ами те са убийци!

като е напита, защо трябва да му подхвърлят? Просто да го хванат в точния момент.

Изводът е , че трябва всички съдилища да се разпуснат. Няма смисъл от тях. Да останат само Гешев и полицията. Полицията да обвинява, да издава присъди и да ги изпълнява. Ето, този е лош, убивай го!

Съдиите да си припомнят че трябва да са съдии

Друго имам предвид! Щом полицията правораздава, то няма нужда от съд! Полицията обвинява, осъжда и изпълнява!

Тече една защита на един доказан наркодилър все едно списващите нямат деца. Ако щете ме наречет тъп и прост, но не разбирам как може да се защитава един наркодилър.

Не защитавам него. Само че, за да стане той такова чудовище, някой никак не му е пречел, нали? Да, добре са го убили, въпросът е защо, обаче? С него свършиха ли се дилърите в България? Защо имаме най-многобройната полиция, щом не може да се справи с тях? Или не иска.

но той има чичо с връзки в съдебната система е това е гнусното, че тук играе чичо му а не правото.

колко? Ако чичо му беше фактор, те щяха още да са в затвора.

Всичко е относително Четири ченгета от РУП - Сандански са уличени в подхвърляне на наркотици на 32-годишния Костадин Върсаминов от курортния град. Униформените Васил Барутчиев, Венцислав Вангелов, Иван Илиев и Атанас Стражаков са заснети с мобилен телефон от приятелката на санданчанина в момента на претърсване и изземване на наркотичното вещество. Скандалът тресе полицейските среди от около седмица

Не съм за самоволните полицейщини, но в този конкретен случай, служителите на МВР направиха услуга на обществото.

Да бе, услуга. При конфликт между две банди хич не се радвай че един е утрепан - оцелелият е по-голям изрод с повече власт.

Една измет по-малко жалко, че полицаите трябва да я плащат. Все пак има възмездие за десетките престъпления на изметта.

Всички искат правова държава, кой е виновен че не е решено делото своевремено: 1.Ако е съда това занчи че съда не работи ефективно 2.Ако са прокурорите то тогава защо съдиите не са си използвали правомощията си 3.Ако е ББ защо съда е бил зависим

Делото си беше отлично решено на първа инстанция - военния съд. Само че после започнаха фалшификациите - толкова много, че се замесиха твърде много хора. Има ли някой, който да вярва, че са го убили случайно. Тези хора са обучавани как да убиват и как да не убиват. Нищо не е било случайно. И значи е имало заповед. И значи те също щяха да са жертви. И значи, че някой, който и днес е много високо и има голяма власт, иска истината да бъде погребана. И сигурно така е най-добре. Защото труповете ще станат твърде много. Твърде много.

Има, аз вярвям че един човек като него, който е употребявал алкохол и наркотици и е бил с доста надморменно теггло, най-малкото натоварване може сърцето да не му издържи, но в крайна сметка всеки сам е длъжен да се грижи за здравео си.

Това, че нещо може да се случи по определен начин, изобщо не значи, че се е случило точно така.

Не са чак толкова големи конспирациите... много филми гледаш... американски

За съжаление не гледам американски филми, а чета новините в България: "Проф. Стойчо Раданов, водещ експерт в съдебната медицина, беше открит обесен на катерушка в градинка в София."

Е нормално. То и другото дело дето източиха милиони мина по давност... а по него в Германия ги осъдиха по над 10 години затвор, че и си излежаха присъдите вече...

Така ще стане и с Фес Метан с подкрепата на Боко харем

Нали има независими съдии, ако и те не са такива значи трябва да се почне прочистването първо от съда.

Всичко беше организирано да мине давност и да не бъдат наказани, но винаги някой гледа отгоре и рано или късно ще ги накаже.

Този Чорбата е бил доказан престъпник и не съжалявам, че не е между живите. За нито една подобна мутра не бих казал добра дума. Но това с нищо не оправдава убийците облечени във власт. Не ме интересува убийците какви доводи излагат в своя защита, важното е да не им се размине наказанието. Те са чиста проба престъпници. В продължение на 15 години гледаме този цирк на не-правова държава. Тази безправност може да се случи на всеки един от нас. В България просто няма правосъдие и морал.

Тогава мутрата Борисов за какъв го имаш Патриот или убиец

...пояснителна кои сте тия "нас" ? Да не СТЕ от същата мутрафонска пасмина?