Събират подписи в цял свят срещу ”Луковмарш”

Организацията на евреите в България „Шалом“ и Световната еврейска общност стартираха подписка против провеждането на “Луковмарш“ в София през февруари догодина.

Обратно в новината

Коментари - Събират подписи в цял свят срещу ”Луковмарш” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самуел Ардити за ген.Луков: Не мога да се съглася с деформирането на истината по този въпрос. От "Шалом" твърдят, че ген. Луков е подкрепял депортацията на евреите от новите земи. Да проверим фактите: Луков е убит от съпротивата на 13 февруари 1943 г., а споразумението Белев-Данекер е подписано на 22 февруари същата година и депортацията започва на 10 март. Как би могъл един мъртъв човек да участва в нея?! И "Шалом" продават тези лъжа на еврейски организации от странство, за да хулят и чернят България. Ген. Луков е герой от Първата световна война. Към края на войната войниците на сръбския фронт вдигат бунт и напускат окопите. Те се отправят към Радомир, за да обявят Радомирската Република и да свалят монархията. Луков остава сам в Кюстендил, но има на разположение топове и много снаряди. С помощта на няколко козари и овчари той открива яростен огън по сръбската армия, която напредва към Кюстендил. Сръбският генерал мисли, че в града има силни български части и спира напредването. Днес, когато българи ходят до Кюстендил за череши и сливи, нека знаят, че без подвига на ген. Луков, щяха да имат нужда от задгранични паспорти да идат до там. От години твърдя, че Израелското посолство в София трябва да се коригира в много отношения - да не служи на лъжи и партийни пристрастия. В този случай е длъжно да провери дали ген. Луков е подкрепял депортацията наистина?

въпреки че семитски народи са и арабите че и гърците дори ..... само вие си присвоявате антисемитизма. Луков марш няма антисемитски характер - и не е необходимо да му го натрапвате насила!!! Това е намеса във вътрешните работи на суверенна страна. Та да ви напомня ли, че въпросните територии, от които са били депортирани евреите, са били под юрисдикцията на Хитлер и по онова време и Господ не е можел да спаси хората там? А да ви напомня ли, че Луков, какъвто и да е бил, явно не е попречил на спасяването на евреите в границите на Царство България ???!!! А знаете ли колко евреи са преминали през България и са евакуирани с наши кораби през ВСВ, за да бъдат спасени?!! А сега вие ми кацете какъв точно е бил Лазар Коен (1393 г.), а Нафталион Челеби и бандата му пак тогава ?? А Сюлейман паша 1877 ? А човекът, създал теоретичната основа за атомното оръжие ??? изтребило стотици хиляди хора ... Бъдете благодарни, че поне един народ ви е приютил, спасил ви е и още не ви е изгонил, въпреки всичките простотии които непрекъснато правите .... И случайно да сте си задавали въпроса - Защо Хитлер, който се бие с Русия на живот и на смърт, не избива пленените руски войници, а ЗВЕРСКИ убива, трови, и гори мирни еврейски поселници ?!!! И на мен не ми е ясно, но едва ли ще да е без причина. Та много моля - не се месете във вътрешните ни работи, и имайте предвид, че Луков марш със сигурност не е с антисемитски характер.

ако всички българи вземем да почетем паметта на офицера артилерист, който сам с изоставените от тръгналите към София войници оръдия и притеклите му се на помощ и станали подносачи и зареждачи на оръдията овчари и козари спира настъплението на сърбите и спасява Кюстендил (а заедно с него и цялата му околия) от присъединяване към Сърбия! Въпрос на гледна точка и национален интерес, нали така?! Впрочем точно евреите от Кюстендил и кюстендилско има защо да бъдат признателни на българите от този край, нали така уважаеми семити?!

Луков е бил патриот.Хитлер също е бил патриот.Зловещо съвпадение и взаимно разбиране и зловеща компания.И двамата патриота добре са се разбрали.

НИКОЙ НЕ КАЗВА ЗАЩО ЦАР БОРИС СВАЛЯ ЛУКОВ ОТ ПОСТА МИНИСТЪР НА ВОЙНАТА.ГЕНЕРАЛЪТ Е ИСКАЛ БЪЛГАРИЯ ДА ИЗПРАТИ ВОЙСКИ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ.АКО ТОВА БЕШЕ СТАНАЛО ПОВЕЧЕТО ОСТРИГАНИИ МАСКИРАНИ ФАШИСТЧЕТА НЯМАШЕ ДА СА СЕ РОДИЛИ.ТА КОГО ЩЕ ЧЕСТВАМЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ,НЕО-ДРУГАРИ?

кога ,,шалом,, ще извади ,,подписка,, израел да срат подръжката си в сирия на разни ,,ислямски,, главорези и лечението им в израел...???

пълно с дебили!!!

следното: ... на погребението на Луков генерал-майор от запаса на име Узунов получил от началника на Разузнавателната секция при Военното министерство дешифрирана телеграма от Главното командване на германската армия, която съобщава, че при разглеждането на тайните преписки на една от най-големите холандски банки между другите била открита и сметка на името на генерал Луков със сума от 75 милиона холандски гулдена комисионни от фирмите, които превъоръжавали българската армия по времето на ръководството на Луков във Военното министерство. .. Само платени клакьори могат да защитават тази фашистка сган!

защото Уикипедията не пише нищо за това по какъв начин и с цената на какво е възстановена и превъоръжена унищожената ни с Ньойския договор армия!

Ако това е вярно, то тогава Луков със сигурност не бил сред любимците на германците, което означава, че няма как да е поддържал политиката им тук. Да и странно как , германците ще споделят такава информация с българското разузнаване и то точно на погребението на Луков .... идиотско ми звучи

Ето защо евреите никъде не ги обичат! И ето защо още от памтивека ги гонят от всякъде!

Подставени лица в този форум непрекъснато се стремят да подчертят ген. Луков преди всичко като антиевреин, а после като български генерал и патриот, с голям принос за Българската Армия. Целта е да се компроментира не само идеята за този т.нар. "Луков марш", а и самият ген. Луков. Откровено антиеврейските текстове нарочно се вмъкват, за да станат основна тема на коментарите. Нека коментираме какво е направил ген. Луков за Българската Армия! Така ще срутим опорните точки на червените продажни кратуни!

Не бъркай тук Луков със самолетите "Грипен", които са негодни за действия, при необходимост, срещу РФ!! Посоченото от теб лице е антипод на Луков! Да припомняме ли с какви самолети воюваха българските летци-изтребители?

Eвреите искат да превърнат България във втора Палестина ! Няма да стане защото тука ще ядат дървото.

България във втора Украина, където убиват, взривяват, палят и е пълна анархия сред всеобща мизерия.

Не се обърквай, защото това, което стана в Украйна първо стана при нас в началото на "демокрацията"! Разликата е само тази, че сред хората от силовите ведомства се намериха достатъчно разумни и далновидни хора които не допуснаха да се даде нито един изстрел и да не се пролее кръв (като при Майдана на украинците) от която и да е страна, въпреки че имаше предостатъчно "желаещи" да направят точно това! За сега само все още не са ни спретнали сепаратизма на някоя "автономна" област и та не от голяма обич към нас, а защото нямат интерес от това поради развърнатите им у нас военни бази и послушното за тях марионетно наше правителство/правителства), влошените им отношения с югоизточната ни съседка, финансовата (респективно икономическата и политическата) нестабилност на южните ни съседи и неудобните за тях тесни връзки с руснаците на западните ни съседи!

Луков е генерал, който е бил безусловен патриот, искал велика и силна България. Което е много лошо. Но не за българите а чужденците. Със службата си за България се превръща в герой, който защитава България. Убит е от Виолета Якова. Която е еврейка от Дупница. Т.е. евреи стоят в основата на убийтвото на българин-патриот. За да бъде покорена държава е нужно да бъдат избити и отстранени и дискредитирани всички патриоти и националисти. за това убиват генерала, А днес се опитват да дискредитират всички националисти и патриоти. Както и фалшифицират историята и я редактират, за да дискредитират всички български национални герои. Защото със своите дела те са спойката, която ни обединява като народ. Това е атака срещу България от чужденци.

С или без подписи, ще участваме !!!

Да четем и да се образоваме: Какво са направили евреите за България И друга тема: Турско-еврейското робство. И тези, същите имат наглостта да се опитват да се разпореждат в нашата държава. Това са същите, които преди няколко години се опитаха да ни изнудват. Те се опитаха да ни изкарат виновни, че в Македония били депортирани 11 000 евреина. И поискаха България да им платяла компенсации по 20 000 за евреин. Това като начало, после увеличават исковете. Ето с такава измет си имаме работа.

Иван Вазов на 1 февруари 1906 г., Издайство, измяна позорна пропусна врага в крепостта и Царевец як след упорна отбрана потъна в кръвта. ... Столетья течаха в окови, столетья на сълзи и страх столетия камъне нови валяха въз Юдиний прах. Днес грее светата свобода, свободен е прежния роб, но камъне йоще народа изпраща въз Жидовий гроб.

Агитките на футболните ултраси (не само в България и в Европа) са доста по 'напред' с материала, и по тая логика и за тях ще трябва да събират подписи.

Доказват, че в България фашистите са много и много войствени. Самото отричане на фашизма и присъдите от Народния съд е достатъчно като доказателство.

върху "натодния съд" вече е дадена и от Историята и от Народа!

на ген. Луков иска да го убият втори път...

сатанинско изчадие отдавна е изгоряло в Ада

Еврейте можеха да имат думата единствено и само , ако шествието се провежда в тел авив . Понеже става въпрос за мероприятие в София , България , тяхната активност е меко казано нелепа . Моля , когато употребявате термина богоизбран за гореспоменатото племе , да не забравяте кавичките . Все пак самото наименование израел означава богоотритнат :))) Май им отделяме повече време , отколкото заслужават ...

А за "специфичното" отношение към евреите да не би да няма някаква причина ? В Германия еда ли току така се е появило подобно оттношение.

Това е голяма грешка от страна на еврейската общност.А те минават за най-умните.Първо правят безплатна реклама на Луков марш.Второ ако го забранят следва ефекта-всяко забранено нещо става още по-желано.

Абсолютно си прав - не знаех за Луков марш, но, поради еврейските писъци ми стана много интересно ! Евреите не са прави тук - ако всеки тръгне да прави подписка и да спира действия или събития, които не му харесват - какво ще стане !? На мен не ми харесва България да е под игото на Запада и робуваме дупедавски всячески на прозападните ни "партньор", но не съм тръгнал по улиците да правя подписка по тоя въпрос, въпреки, че сигурен съм - бая подписи ще събера !

внимавайте само да не ядосаме евреите, че тогава тясно ще ни се види и натото и ес-то. нали ви е ясно, че евреите са на власт и във Вашингтон, и в Брюксел?

тях ги ядосваме със самото си съществуване. Да не живеем, значи?

а, бе кои бяха убийците на ген. Луков? Не бяха ли от оня клан интернационалисти-болшивици, дето организираха Октомврийската революция с немско-еврейски пари?

Ти си евреин, това ви е силата, да лъжете с кухи и празни заплахи. Видяхме ви как Путин ви навря в кучи г.з. както и Китай. За това държавите ви САЩ и израел са пред фалит и загробване. Не случайно ясновидците са ви определили този път окончателно и безвъзвратно да бъдете изтрити от лицето на земята. Вие сте най-обикновени измамници и лъжци. Но времето ви приключва. Така е определено, без значение кой какво иска или не иска.

А, да видим патрЕотЕто дали ще поведат марша. Ако не Сидеров, Джамбазки, като най-курназ!?

По всички такива въпроси си се разправяйте с германия, не търсете Българите там където има национализъм, защото ние винаги сме живели в сговор със всички. Депортацията на еврейте е директива, спусната от германия! Поклон пред Българското Офицерство и Негово Величество Българския Войник!

фашистки подлоги

предлагам на организацията, която провежда този марш да събере подписи в подкрепа на десетките резолюции на Съвета за сигурност на ООН, приети от 1967 г. до днес и неизпълнени от Израел за незаконната окупация на Западния бряг и заселването му.

Доколкото НА МЕН ми е известно, хората почитат ген. Луков не заради това, че е депортирал или по-точно, помогнал за депортирането на евреи, а за съвсем други неща, които е извършил в полза на България. Сталин също е депортирал в лагери десетки хиляди евреи (аферата с лекарите-евреи и мн.др.), но никой все още не го е обявил за антисемит, нали? А "доброволното" им преселение в днешен Израел от СССР??? Хайде, стига глупости!

Евреите никой не ги е карал да провеждат Луков марш в Израел, така че да не се опитват да ни казват какви маршове не може да се провеждат в България! Между другото, фашистите и евреите много добре се разбират, когато имат общ враг, както например в момента в Украйна, където фашистките бандеровци са във властта, и общо взето си правят каквото си искат, а начело на страната са еврейски олигарси!

всичики, които не са от техния етнос, нямат никакво право на каквито и да са претенции.

Заради някакави европейски меки китки ще се спре марша.Ха-ха!

Луков не е расист и антисемит.Той е българин работил за България!

Луков е българин направил най-силна българската армия.Това е факт и е за пример.

Българинът Луков е пример за патриотизъм, няма как да се забравят големите българи.А за евреите едва ли е направил нещо лошо, ако беше да бяха изнесени факти, а не общи приказки.

Няма как да си българин и да си против Луков.Само времето е било друго и интерпретациите.

Бил ИДЕОЛОГИЧЕСКИ против евреите, голяма констатация.Ама конкретно с решение не.

Българите знаят Луков като човек бил се за България и правил добро на България.Другото не е важно!

Луков е българин, това е важното, работил е за България и българите,патриот.Това ясно ли е на читателите?

Локов е български патриот.Г;едайте делата му за България, а не за евреите!БЪЛГАРИН ЗА БЪЛГАРИЯ.

С КАКВО Ицхак Рабин ИЗБИЛ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ АРАБИ , Е ПО-ДОБЪР ОТ ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ ?

Доколкото съм чела, ген. Луков е доста спорна фигура. Но по никой начин не съм съгласна евреи или каквито и да било други етноси да дават оценка на БЪЛГАРСКА историческа фигура - това е работа единствено на българските историци. Така че подписката на гореспоменатите не представлява никакъв интерес. А понятието антисемитизъм е така преекспонирано, че на всеки отдавна му е писнало от жалбите на този "безценен" етнос. Като българка, мен ме интересува повече кои се държат антибългарски в България и по света и смятам, че именно такива лица трябва да бъдат санкционирани от българската власт.

Какво значи Христо Луков застава "ИДЕОЛОГИЧЕСКИ" зад депортацията на 11 343 евреи.Значи не е конкретно и с решение!Тогава...

Едни добри българи убиват други добри българи. Голямата ни национална драма и трагедия е че сме толкова разделени, че няма накъде повече. И сме били такива през цялата си история. Затова и изчезваме. Още по турско е имало Бойчо Огнянов и Киряк Стефчов. Бедни срещу богати. Комунисти срещу "фашисти". Русофоби срещу русофили. Софиянци срещу "провинция". Град срещу село. Докато в същото време враговете ни се множат. И са единни. Шаломовците не се гнусят от джамии, нито от Столипиново. Гнусят се от националното ни чувство. Европа, каквото и да значи това, не ни е приятел, никога не е била и не може да бъде на никого. И е единна, за разлика от нас. Заменяйки националното ни чувство със съмнителни "ценности". Едни добри българи убиват други добри българи. Това продължава и днес. Не физически, а морално. Жалко че сме такива. Боли ме за България.

И как само това гадно племе се искарва жертва,а те когато бомбят палестинците,и им отнемат незаконно земята,защо не споменават за този геноцит който ивършват ?

Ето още едно доказателство как българите, а не съветската армия, са спасили евреите!

Двама се карат - трития пИчели! Едните казват : Евреите гадни,че се намесват. Другите - фашистите се организират. А тея дето дърпат конците на едните и другите потриват доволно ръце: Никой не чете новината, че за Канада визите отпадат. А защо отпадат, пък хич не се замисля....Имаше една договореност за ГМО отровите, дето ще влизат спокойно в ЕС и за това визите трябва да отпаднат.... Но това за стадото овце вече не е от значение! Военните казват за "новина" като тази: ВДИГАНЕ НА ПУШИЛКА!

И тук много кучета се опитват да пишат против Луков марш.

Ако не бяхте споменали евреите щях да се съглася с вас, но сега ми е все тая. Излиза, че през войната са гонени и избивани само евреи ай сиктър.

Освен антисемит, Луков е фашист. По-важното и премълчано от евреите е, че е фашист. Та затова разбира се трябва да бъде забранен марша, но не е. Особено интересно е, че пасивни съучастници на неофашистите в България са бивши комунисти. Може и активни такива да има, не зна. Прости политици - прост народ - слаба държава!

И защо ,моля, Луков е фашист? Защото престъпниците комунисти за да прикрият престъпленията си са измислили фашизъм ри фашисти в България, ли?

Тия боклуци събраха ли подписи срещу шествията в Полша?

Луков марш както и да го наричате си е чисто фашистко сборище. Той и Адолф е мислел доброто на Германия ама нещо накрая стигнахме до 9 Май

Краят още не е дошъл.

Това само ще ме накара да участвам в марша. НЕ на еврейската намеса.