Коментари - Подкрепяте ли идеята за референдум за излизане от НАТО? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да Аз съм за излизане от НАТО,защото мисля,че само българска армия трябва да ни защитава.Никой не може да милее заБългария ,повече от българите.Като се има предвид колко пъти Америка(в частност НАТО) убиваха хора уж в името на доброто! Не мисля,че НАТО е миролюб военен съюз! БЪЛГАРИЯ БЕЗ НАТО! Не искам да обслужваме американски интереси!

Да за референдум

Ако няма да излизаме НАТО да си плаща за базите не ние да плащаме за тях .

Двата отговора НЕ събират повече от отговора ДА. Би трябвало да има 2 вупроса а не три, защото така го правите да изглежда че уж подкрепата е по-голяма.

НАТО е агресивна организация и защитава основно имперските амбиции на САЩ .Какво ни донесоха всичките мисии в които участваме? България спокойно може да е неутрална държава с възможност свободно да сключва договори за военна взаимопомощ с която си иска държава . Виж ако се изградят европейски въоръжени сили с категорично отбранителен характер ,това е друго нещо.

защо не може да се избере "НЕ"

Твърдо НЕ! Що за "възможни отговори" сте формулирали? ... защото..., поради... и т.н.

Абсолютна манипулация. Колкото пъти се опитам да гласувм толкова пъти установявам, че гласувам за излизане от НАТО без да съм гласувал. Опитите ми да го променя са безуспешни Мръсни гадни русофили, сигурен съм , че няма да го побликувате. Защо не отидите да живеете в Русия като ви е толкова мъчни за нея. Поне там народа е прекрасе и добър, но не мърсете България.

ТАЗИ ЗЕМЯ Е СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРИТЕ, А Е НАШЕ ПРАВО ДА СМЕ РУСОФИЛИ, ТАКА ЧЕ НЯМА КАК МАЛЦИНСТВОТО ДЖЕНДЪРИ ДА ДАВА НАСТАВЛЕНИЯ НА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ.! БЪЛГАРИЯ Е СВЪРЗАНА С РУСИЯ, АКО НЕ ВИ ОТЪРВА СИ СМЕНЕТЕ ГРАНТОВЕТЕ ХАХА, ИЛИ СЕ ХВЪРЛЕТЕ ПРЕЗ МОСТА...

Ако БГ "обичаше Русията, българите щеха да гласуват за проруски партии. А като гледам и герб, и бсп, и патриоти разни все са за НАТО. Дори си избрахме и натовски генерал за президент. Така, че си сътворил глупост голяма, инспирирана от разни фантазии.

ами Бсп е традиционна про Руска партия, Атака и тя....а двете имат заедно вече мнозинство.....Марешки защо зави към Русия? ами да трупа електорат

Да е, свързана, с, България

България няма да напусне НАТО в обозримо бъдеще. На който не му харесва - да се пръждосва в Магадан. А Марешки взе парички от москалите и се изживява като московско жиголце, след временното оттегляне на Воленчо.

Марешки трупа ГЛАСОВЕ и ЕЛЕКТОРАТ, защото знае че Българския народ е Русофилски. Само вие платените драскачи не разбрахте и се напъвате. Марешки трупа електорат и лъже......ама пак ще е извън парламента....

въй, въй... Пропуснали сте един възможен отговор - "Да, защото България винаги трябва да лази в краката на Русия за подаяния, защита и периодично наритване". Убеден съм, че щеше да събере 120% от отговорите.

Като те язди американски говедар по-добре ли ти е?

соросоидче ,УМНО СИ КАТО..... простия и компанията му!

Можеш ли да излезеш от НАТО, ако то е у вас?

За охрана на ГЕЙ парада даваме 180 000 лв, ама за референдум не можем да ги дадем.....Айде стига номера.....Крайно време е да се допитат гражданите, защото никой когато ни НАТРЕСЕ НАТО не ни питаше. Не стига че сме окупирани от Нато, ами ИСКАТ И ПАРИ да му плащаме, що за наглост и по турско не е било така!!!!!!

А 1944та когато ни натресоха най - малоумния строй, и ни направи комунистически роби на сесесерето някой прави ли референдум бе ,а?

А не знаеш сигурно, че СССР ни одра кожата след 1944. Малко четеш приятелю, малко четеш или знаеш, но ти плащат добре за да се правиш на това което си.

Хубаво е да има такива референдуми, точно по въпросите касаещи сигурността на една държава.....само,че НАЛИ ЗНАЕТЕ че никога власт имащите няма да допсунат да има такъв референдум.....Защото ако има такъв референдум 85% български граждани ще гласуват за излизане от Нато, по точно ОСВОБОЖДЕНИЕ от окупацията на Нато...10% платени от протестна мрежа ще са за Нато и 5% неорентирани на които ще им е все едно, понеже не разбират какво е нато и мато.

Аха, и като на Референдума се окаже, че 85% са за НАТО ти веднага ще заявиш, че той е фалшифициран. Бе я си пий хапчетата!

Чехия, Армения......НЕ СТАВА! И тук разни отрепки се пробват , но със същия резултат.

Вече гласуваха на този референдум и заминаха да живеят в страни от ЕС и НАТО! Тукашние руски мекерета по заповед на цар пут I драпад за да си изкарат копейките.

Агент дело римско II , подразделение Новичок , Брън Трифонов , Дългия от Дълг , чете се на немецком обратно Гелд . 3.5 милиона гласоподаватели на отчет инициативата прибрани . Агент дело римско II , подразделение Новичок , Брън Сидеров , не чак толкова значетелен , но все пак разни институционални ,макар че пак на ново невлиятелни -решителни , местенцата в власовата Res Publika структура . 400.000 гласоподавателиприбрани по листата си. Агент дело римско II , подразделение Новичок , Брън Индустриалец от платформата АЛИВАВА.КОМ електронен търговец , обединена структура , делово участие в местни значими производствени бази : Адмиралитет Варна , Военно Морски Сили РБ , Базата Въртолети на Военно Въздушните Сили РБ , военен комплекс ЗАПАС , тиловата структура : Бункъри , Храна , други материали. Марешки . 200.000 гласоподавателиприбрани по листата си.

Чета отчетната забележка че сега би било време да се дадем отчет ! Заради паузата - половината на бойното поле . Да, прав си . Сега настъпи време за разстрел помежду своите , защото явно има съпротива за успех .

С поздрав . Както и за Вашето сведение. М

Аз

Амааан... Бртчет... К'во си пушил, бе?!

Агентите Брън, Чехия, Коминтерн са : Дългия , Трифонов Сидеров Индистриален магнат Марешки Те ще планират подстрекателства спряма западна Европа - създали са скрити интернет канали както и съвсем открити общи събезедване . На пред Братя !

Доналд Тръмп , Президент САЩ , да ти кажа простичко разбираемо следното , от мене : имаш си СиСи , каквото си се пожелал, а сега се оправи с твоето СиСи . От мене , твоят верен ФЕЛИКС ЮСТУС МЕЙЕРЛИН

НАТО няма да ни пази,но ще ни докара ВОЙНА със сигурност.....,на Гърция казват:оправяйте се сами с агресивната НАТО-вска Турция.....,затова вън от НАТО и войните....им

Една Хидро-ядрена бомба на FFM (гр. Франкфурт, провинция Хессен , ФРГ) със почти 50:50 възможност щяла да изхвърли историческиото развтие на целия район извън развитието си . Така че , там оглеждат винени сортове като например Рислин , би трябвало да промени основите на европейската статика ! Съответно , щом Марешки от партията , щом Сидеров от партията , щом познат от БиТиВи прякор Дългия Слави Трифонов , щом самото БиТиВи Рупърт Мърдок от Австралия пожелават едно таково кратко решение на онез неудачници в Райн-Майн , нека да го осъществим . Братята Хидро-Ядрена Бомба на Райн-Майн , напред към сленцето !

БАЗА: КИТАЙ-ПЪРВА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА РУСИЯ - ПЪРВА ВОЕННА СИЛА ДОКАЗАНО ХА СЕГА ДА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ И ДА СЕ ОРИЕНТИРАМЕ КЪДЕ ДА БЪДЕМ,А НЕ ДА ПЛАЩАМЕ РЕПАРАЦИИ ЗА ГРЕШЕН ИЗБОР. ПОНЕ ТАКА ГОВОРИ ИСТОРИЯТА. ИНАЧЕ САМО БЛЯ,БЛЯ......

4 лет тюрьмы Руководству компаний, исполняющих антироссийские санкции, грозит серьезное наказание - до четырех лет лишения свободы. А "подстрекателей", которые способствовали введению санкций, лишат свободы на срок до трех лет

Винаги преди войни сме бири на грешното място-а сега сме много по зле ..имаме окупатори и ракети насочени към нас при сручай изгареме а помислете...!!!

нали , хаха : представляват едни бисквити които дават в случай на случките на населението , както и на войската - брашно плюс амфетамини. Дотук нищо особено , но щом Дони Трампа от Белият Дом стигне до извода , че PANZERBREKKI в Европа били твърде по-евтини , отколкото същите PANZERBREKKI произведени в США , или - уви - RUSSIA , тогава , естествено : 1. цената на PANZERBREKKI трябва да е уеднаквен на базата брашно-цена пченица / сурова . 2. ценама брашно-цена пченица / сурова трябва да се уточни по общ регламент , сиреч к'во ми е цена тон пченица США в сравнение тон пченица Самоков-София , щом а) кантарът отчета неравномерен б) капиталово облягане различен ?

московията пъвра военна сила ?!? Майтап, по пиене не водка може!

Хитро зададен въпрос ! А ко въпросът беше : "искате ли БГ да наоусне НАТО" или : "искате ли БГ да остане в НАТО" какви ли щяха да са отговорите с да/не ?

Да излезем ? - Без никой зад гърба ни, без армия и задници, които да целуваме !!! -> Турция, само това чака. Ще се сдобият набързо с нова губерния. Да останем ? - Ами имаме си задници - целуваме, робуваме, мислим си че плуваме - А на практика затъваме безвъвратно..... Дано ни израстнат хриле - В противен случай, след 50 години думата България никой няма да я помни. Да не правим нищо - Естественото решение, което ни идва от самосебеси... - след 50 години думата България никой няма да я помни.

Нещо не ти разбирам тъпизмите. Никога България не е била в по-добри отбранителни позиции отколкото сега, като членка на отбранителния съюз с най-голямата и чудовищна военна мощ на земята - НАТО. Никога досега не е имало повече БЪЛГАРИ на Земята, отколкото сега - над 10 милиона. С български корени - над 23 милиона. Има над 390 български училища в чужбина, много български църкви, читалища, състави, клубове, общества, заведения, кръжоци и др. Това, което някои наричат Демографски Срив, аз наричам СВЕТОВНА ЕКСПАНЗИЯ

Аз

... поради което това, което ти наричаш "аз", другите наричат "идиот".

КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ - БКП / БСП ПАК Е ПОЛУЧИЛА ПАРИ ОТ МОСКВА ЗА ДА СЪБОТИРАТ ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ ... ДРУГАРИ , КОЛКОТО И СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ ДА ПРАВИТЕ С ПЛАТЕНИТЕ СИ СОЦИОЛОЗИ КЪНЧО СТОЙЧЕВ И СОЛ ТЪША*А МУ АНДРЕЙ РАЙЧЕВ И ЗЕТА НА ПОЛКОВНИКА ОТ КГБ , ИЗВЕСТЕН С БЕНЗИНОСТАНЦИЙТЕ СИ И АПТЕКИТЕ , НИЩО НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ , ПОНЕЖЕ ПРОЦЕСА НА ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ Е НЕОБРАТИМ ... ТАКА , ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СИ ОСТАВАМЕ ТУК , А ВИЕ РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ СЕ ИЗНЕСЕТЕ ЗА МОСКВА , АКО ВИ ПРИЕМАТ , АКО НЕ , В СИБИР ...

След kато се лишиха от колониите си сега Западът се ,,обдавежда,, с наивни ,интелигентни бели роби!?

Като му минава номерът?..!

Нещо хич не ми приличат на БЕЛИ РОБИ Естонците, Литовците, Латвийците, и Словенците, които влязоха преди нас в ЕС. Виж, руснаците и белорусите - да.

Да, защото НАТО става агресивна структура и напада суверенни държави на тяхна територия. Това нее отбранителен блок, а нападателен. Не искам да сме на страната на убийците

Мацко, ти имаш ли идея какво ще стане като излезеш от "нападателен блок" и граничиш с агресивна държава като Турция и нямаш никаква армия? Хайде мислете малко за последствията. Каква би била алтернативата? Да продадем България на Русия, за да ни брани ли? 30 години назад ... Този Марешки само зарди тази "идея" няма място повече в парламента. Ясно е, че заради популизъм е готов да пре*бе България.

Ние хора не ядем ..,само ги еб..!

Е, тйу то!

И коя точно суверенна държава е нападнал НАТО ?

Аман от празноглавци.

Уточни са кои става въпрос .

Всички държави от Източниа Европа и Балтийските държави избягаха от червеното робство, и никой не желае агресивните алкохолици с ватенки...

Карайте на ..газирана вода тогава!?

Амин!

Ха, ха, комунистически спекулации в комунистически сайт - Дира. Погледнах резултата преди да гласувам. Сед гласуването нищо не се промени.

Подкрепям идеята за референдум защото въпросът за членството е важен, а в същото време дори и циганите знаят какво е НАТО, така че може да се доверим на народната воля.

Троле, какво ще стане, ако България не е в НАТО?! Ще се защитава с 4-5 самолета и развалените танкове ли? Независимо от кой агресор.... Или направо ще се предадем, за да няма жертви като в Крим, като не става дума да се защитаваме от Русия, Турция, САЩ или друг?! Нищо, че Турция и САЩ са в НАТО, има правила за защита на всеки член на алианса..., а за защита от Русия е ясно... - те депутатите им си казват, че притежавали вече не само имотите по крайбрежието ни... Сега троловете, платени с копейки или центове ще скочат, но трябва да гледаме интереса на България, а не интереса на тролчетата, които са на заплата или на спонсорирани театрали-"политици"...

Ако знаеше историята, щеше да знаеш, че ако някоя държава ни нападне НАТО, няма да вземе отношение. Виж 1974 г , виж и сегашните действия. Тоест ,ти си трол

И коя по точно държава от НАТО е нападната 1974...

Да почнем с твоето изказване: " те депутатите им си казват, че притежавали вече не само имотите по крайбрежието ни" Това да може да се продават имоти на чужденци ни бе наложено от ЕС! Защо не обвиняваш тях? Същите Турция и САЩ поставиха условието да си унищожим ракетите СС-23, за да влезнем в НАТО. Стандартно СС-23 са с ядрена глава АА-60. Има само слухове обаче, дали тук е имало такива под командването на руснаци. Индивидуално погледнато, НАТО ни направи по-слаби. Всяка наша съседка знаеше, че имаме мощни ракети достигащи столиците им или Истанбул за Турция. Като имаше и целта да се свалят мостовето в Истанбул, че да не може да преминава техника лесно през Босфора. Стратегията бе да издържим 45 минути, преди да долетят самолетите на СССР. Сега Турция има достатъчно други проблеми, че да създава още, но са непредвидими. По комунизма сумарно сме имали 460 военни самолета и хеликоптери! Има ги на списък в Уикипедия. Имахме и явно стратегии. Онзи язовир залял село Бисер до границата, бе към военните. Вероятно е правен с тази цел при нападение. Имали сме разпробити дупки по скалите на границата с Гърция за взривове. Може да водим нестандартна война. Тук можеха да направя центрове по общини и свирнат ли сирени, хората от тях да се въоражат с български автомати и гранатомети. И някакво свръх кратко военно обучение, да видят какво е да се стреля.

,,Мургава,, организация..

колко ви плати Марешки за тази публикация....стига с малоумни публикации.........

Вас без пари ви лъже боко шайката комунета хак ви е.

от червените глупаци. Както и да го увъртат въпроса,за умните хора има отговор и той е в статистиката на Терминал 2.

Хайде сега- всички гласували ЗА,бегом марш при Путкин !

Няма смисъл. Той ще дойде сам тук. Тогава ще видим ти какво ще правиш

Какъв кяр видя от окупацията на янките и затова им плащаш-а те ползват безплатно всичко и ни застрашават от евентоална война че бомби ще падат тук.

Ползата за България е : НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ. И НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ. Всички държави от Източниа Европа и Балтийските държави избягаха от червеното робство, и никой не желае агресивните алкохолици с ватенки...

Какво значи "евентоална"? Как са те взели на работа като трол щом си неграмотен?

лапни го и го надуй ,изрод соросоиден

Простак отвсякъде

И още един въпрос! Като излезем от НАТО, кой ще гарантира националната ни сигурност! Отговорете бе, БЕЕСЕЕЕПЕЕЕ! Путин ли! ХАХАХАХАХАХАХАХА

Като гледам как си се запенявил, явно излизането от НАТО е правилна стъпка. Такива като теб са най добрата агитация за излизане от тая червива организация

Нека си задаем въпроса - С КАКВО НАТО ПРЕЧИ НА ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРИН! ОТГОВОРА Е ..... с НИЩО! На кой пречи НАТО в действителност! Може би на русия за да ни изпрати едни зелени любезни човечета във Варна за да ги защити от злите български фашисти! Или може би на Ердоган да спретне един кримски референдум в Кърджали и Разград!

Какво каза НАТО когато Турция окупира Кипър?Какво каза нато сега на Гърция при спора им с Турция-това е вътрешен проблем.Оправяйте се сами.Същото ще каже и на нас ако Ердоган реши да се разходи до Кърджали!!!!Кой може да го спре Ердоган- само Росия !!!!!

НАТО не каза нищо, защото Кипър НЕ ЧЛЕНУВА В НАТО. НАбийте си го в празните балалайки, вместо да цитирате опорки на Педеруската Педерация

Кипър НИКОГА не е бил член на НАТО, затова НАТО няма какво да казва.

Когато Турция окупира Северен Кипър,Кипър не беше член на НАТО.

Сигурен съм, че резултатите от анкетата са напъно "реални"! Хич няма гласувания от армията тролове на бсп! На позитано са национални предатели! Такива като ердоган и путин само чакат да излезем от НАТО, че да ни изпапат за закуска!

идеята е само на червените ФАШИСТИ ,не се чувстват добре щом народа не е в концлагер, забравиха унгарските събития и пражка пролет , търсят само господарите си от съветския съюз за да могат ненаказано да тормозят хората начело с фашизираната кака Корнелия.

НАТО помогна като искахме да строим ограда.Щабът блокира вербувани от турция генерали в управлението на НАТО. Техни генерали официално обявиха че сирийски и пакистански мигранти са нашественици без оръжие ,а не влезли по икономически причини бедстващи хора на територията на ЕС. Няколко държави от НАТО притежаващи ядрено оръжие имат спиращ рекет спрямо нас от Русия.На атомния театър се яви нов рекитиор-Ким чен ун. Ракетите на северна корея спокойно стигат до нас.Китай се кандидатира за нов управляващ на света освен другите САЩ и Русия,посредством финансов инструмент-петройоан. Трябва да сме с най-силните и прогресивните.Нашето съзнание за силни и прави в света изостава от реалността.

До комуноидните шизофреници - през 1944та година, когато ни вкарахте в най - малоумния строй, и ни направихте роби на русия някой направи ли референдум бе?

ТА Я ДА ПОГЛЕДНЕМ СТАТИСТИКАТА ОТ 1878 Г ДО 1944 Г СА 66 Г. КАПИТАЛИЗЪМ ...... ТА ЗА ТИЯ 66 Г НОСТИГНАХТЕ ЛИ ПОНЕ ГЕРМАНИЯ ? НО ПЪК ИМА БОНУС....... 3 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ .

Троле, едно е "катастрофи", когато цял свят воюва, друго е толкова катастрофи по време на мир, но с комунистически строй - ако не си чувал докъде сме я докарвали няколко пъти по време на комунизма!?

България трябва незабавно да излезе от НАТО! Полза никаква, утре ако Турция почне да прави това, което прави във Сирия, да не би НАТО ще ни защити? Пълна илюзия. Този агресивен блок с голямото съдействие на САЩ, прави всичко за да се намесва в различни страни и да подгрява конфликти там.

И според мен резултатът е манипулиран,но в полза за оставане на България в НАТО,както и ще се получи.Манипулацията:46% са за напускане,но 54 % общо са против,уж че 41% са против ,а 13 % са против,да не се давали пари за референдум!Смях в залата!

Вижда се как една медия в случая ДИР бг вкарва хората в интриги чрез предварително съгласувана със политици тема.Това е опит зо внушения нямащи нищо общо със реалността.Във всички медий в България цари пълно подчинение и никаква индивидуална свобода.Защото самите хора работещи в тези медий в главите си не са свободни.Нямат дух за пълноценност иникога не го имали.Това са хора присобленци и пълзящи охлюви паразити които са без стойност и без елементарен човешки почерк.Пълни нули.Затова обществото е в застой и демографски упъдък.

Не защитавам ДИР. Дори ме дразнят в последно време модераторите. Но аз 2 пъти съм предлагал този въпрос като анкета, България да излезне от НАТО. Имаше преди поне възможност за предложения за анкети.

Дир-а изключително грубо манипулира гласуването в полза на диверсия на напуснане на НАТО. Дир-а вие сте диверсанти и пета колона на руснаците.

Ъхъм

Трябва да излезем, не за да се лепнем за Русия, а защото НЕ СМЕ ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН! Накараха ни да си нарежем ракетите, да премахнем танковете, да намалим войските и за какво? Да може да пльоснат американски бази в изоставените поделения. Това не е членство в алианс, а държане на каишка

Гледам, че дирника вече си манипулира резултатите. Браво!

България ТРЯБВА да е в НАТО и ЕС и максимално да се дистанцира от Русия и нейното вредно влияние. Единственият цивилизационен път е западният демократичен модел.

Това, което пишеш беше валидно до преди историята с кулите близнаци. След това започна падение. Дълговата криза през 2008-ма година беше индикатор за още по-голямо падение. От тогава досега падението се ускорява всеки ден - културно, икономическо, политическо... В момента на САЩ им е жизнено необходима една нова световна война. Европа не е за коментиране - само прочети какво става в Германия, Франция, Италия, Англия, Испания...

Какво предлагаш, другарю - да се защитаваме сами или пак да се откажем от право на самоопределяне и да станем съветска, пардон Руска република. От ЕС, а и от НАТО поне можеш да излезеш доброволно, докато питай Крим дали могат да разчитат на самостоятелност...

И на какво се дължи високия стандарт на живот на Запад? На огромни и постоянно увеличаващи се дългове-вече гонят 65 трилиона.Ако си ги плащаха и намаляваха - добре , но те непрекъснато се увеличават.Запада живее на гърба на останалия свят.И ще дойде момента , когато или ще плати и ще се срине , или ще бъде ликвидиран и поробен.

Пламене, клонът, на който казваш, че седим не е поставен хоризонтално, а вертикално

Иване, вертикален е само за такива като теб.

Странно и необяснимо - когато маркирам ГЛАСУВАЙ излизат трите вариянти и автоматично без да съм направил избор излиза, че съм ИЗБАЛ - ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО така се случи и при повторение Явно ДИР има задача да ... Това е много сериозно и трябва да уведомя Прокурора

От резултата е видно защо България е последна в ЕС и излизането от престижните НАТО и ЕС е път по който вървят Куба, Северна Корея... , който води до мин заплата при соца 40лв и мин пенсия 18лв, а сегашните мин заплата 560лв от 2019г ще бъде 650лв и мин пенсия 200лв и 220лв ще се върнат на соц ниво 40лв заплата и 18лв пенсия... Изхода е Лустрация по чехски Хавел , а за провокаторите Бог ще решава и .

Странно е че са си насрал и търсиш вина в други за твоя позор.

Защо не написа, какво се е купувало тогава за тези пари? Да не твърдиш, че цените са същите? И сравнение сега с минало не се прави. Целият свят се изменя. Сравнява се тогава спрямо другите тогава и сега спрямо другите сега. Тогава сме били икономика номер 38 на Земята. Сега къде сме? Както казва преди Тодор Живков, преди икономиката ни бе 70% промишленост и 30% земеделие. Последното можело да нахрани 2 пъти България. От развита държава станахме развиваща се. Това от разделението на държави на развити, развиващи се и трети свят.

Черно море има 5 натовски кораба.Малко са,трябва да са двойно.Единственно НАТО може да възпира агресивната,военолюбивата и завземаща незаконно чужди територии Русия.Единственно НАТО остана,че да не стъпи руски ботуш на Балканите.

Странно е, че още няма пълно мнозинство срещу НАТО, което може да се очаква. Поне ако човек следи коментарите под статиите. Възможните обяснения са, че някакви са се уплашили сериозно, активизирали са се и гласуват по няколко пъти. Малко са и гласовете досега - преди имаше по над 15 000 на гласуване - може да е от новият дизайн на сайта и не намиране на анкетата. Другата причина може да е, че не очакват нищо да се промени след гласуването, заради недостатъчно гласове и незадължителен характер. Но дори и тогава има смисъл, да се види, какво е отношението на народа към НАТО и да постресне политиците, и отрезви. Третата причина може да е страх от самото НАТО и държави в нея. Както е в приказката, да държиш врага си по-близо. Четвърто сигурно после да не останем незащитени. Но по никакъв начин не може над 40% от народа да одобрява НАТО. Заради дрънканиците на одобрявани партии, сигурно одобрението на НАТО би стигнало до 25-30%. Неадекватни подръжници на НАТО като Плевнелиев, ще са супер малко. Очаквам минимум 55-60% от народа да са против НАТО! Като това реално може и да е над 70%, но не значи че така биха гласували.

Всеки разумен преди да напусне дървото на който клон седи си задава въпроса какво ще стане при падането от високо и дали ще оживее или ще остане инвалид за цел живот, а Тук някои провокатори ни тласкат към рязане на клона на който седим и унищожаване на 80% от държавната сигурност..

Може да е заплаха от тези в НАТО. Принципно сме се били със съседите за територия. Така че заплахата според военните трябва да е е Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония (макар да звучи странно). Може да сме в идеални отношения с тях, но военните трябва да предпологат, че нещата ще се обърнат. Първите 3 от изброените са в НАТО. Само че при конфликта Турция-Гърция, Столтенберг им каза - да се оправят. При локален конфликт, ум може да е въздържащ фактор. При Трета световна война най-добре да не сме в НАТО. Те ще ни превърнат в цел. Русия е все още ядрена сила номер 1. Освен това САЩ се характеризира с това, че ползва другите за собствени цели. Те разрушиха Сирия, но искат сега да плащат околни, като Египет. С какво те са виновни? Както и да им купуват оръжията, за да печелят. А американските оръжия са най-скъпи. Гърция така затъва с май около 100 миларда евро дълг.