Почти зачеркнаха Турция от ракетната и въздушната отбрана на НАТО

Невъзможно е руските С-400 да бъдат интегрирани в единна система за ПВО и ПРО на алианса, заяви неговият генерален секретар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде нас никой не ни бръсне... ама навремето Гърция, заради политическите лупинги на Големия и брат, също доброзорно си купи С300 та да питам те как се вписват в общата ПВО на НАТО;)

Турция си играе играта. Опълчиха се на САЩ, никак не е малко. Така е като живнаха икономически. НАТО в Азия / 5% от Турция е само в Европа/, става нещо и то е ново преразпределение на сферите на влияние на великите сили в света и Турция бърза да става не световен, но регионален фактор. Играта е голяма и трудно предвидима.

Ми то няма и нужда да ги интегрирате.Нито НАТО нито ,който и да било е платил за тези ракетни системи,платиха си ги Турция,да се бранят точно от това НАТО ,което иска да си прави кюрдска държава,на територията на Турция.Аре сега да ги видим,колко са невидими Ф 35.

Ми лошо няма. Ти какво - на страната на Пуйка ли си? Естествено че Кюрдите ще *бат мамата и на Пуйка и на Мустака и ще си имат собствена държава. Понел ?

Тази новина означава че в България ще бъдат разположени ПРО на НАТО което е добре за нас.

Само трябва да си ги платим разбира се :)

С полумерки нищо сериозно не се постига. Щатите обаче упорито нещат да го разберат ....

дрОгаре, единственият и вековен враг на турция е россия! тъй че не се хабете,ердоган знае какво прави!

Водещият мотив е, че тези системи могат да послужат за разкриване на американски технологични тайни. Какви технологични тайни ве олигофрено! Всичките ви тайни, вече са хакнати от китайските хакерчета с компове за 4 долара! Колко пъти вече обявяваха как са ви източили всичките секретни данни за Ф-22 и Ф-35?! А всеки знае че системите на Ф-35 са етроянски кон които предава цялата информация директно в централата на ЦРУ! Нали преди няколко години усраелците ги ги бяха спипали лудите гопведа! После руснаците шпЕонирали! Баси посраните лъжци! Крадеца вика дръжте крадеца!

Ха сега си изпий хапченцата и след един час пробвай пак! Всеки знае, че трябва да полагаш редовни грижи за лабиното си психично състояние, иначе копейки - йок, казано на чист руски!!!

И сега кой ще пази Европа, като зачеркнат Турция. Напоследък се оказа, че само тя има боеспособна натовска армия в Европа. За това някой сети ли се или сме прекалено заети с писането на оди нна радостта относно собственото си величие. Оп, то май се оказва че го нямало отдавна вече това величие. Само в песните е останало и в историческите справки :))))

САЩ и евреите искат да създадат Кюрдска държава на територията на петролните залежи на Сирия, Ирак и Иран + територия от Турция. Така ще могат да контролират голяма част от въглеводородите. За сега не им се получава. Затова бяха тези цветни революции в Арабските страни.

може и да успеят, много държави са излязли от османската империя, има място и за още, от друга страна империята си е върнала Хатай, Северен Кипър, и евентуално и Крим

Крим?!?!?!?Болен ли си човече?

Напротив напълно е възможно само че не искат! Вместо да си кажат че просто не искат защото са руски системи те говорят врели некипели, неможело!

Като си толкова в час чакам да демострираш свързване в единна система на тостер с механичен таймер и квантов компютър - гарантирано ще получиш награда от асоциацията на анонимните и непризнати гении!

си инджилер! И за осеменител по говедата не ставаш. За това ще ти го обясня като на идиот - може, бе! Може - защото става въпрос за обмен на данни, генерирани по електронен път. А твоето е простотия - все едно да кажеш, че на МАС не можеш да ползваш Офиса на Майкрософт или данни от него. Впрочем, по твоята логика сигурно не може. Нищо че в реалния свят се прави непрекъснато. Аи С-300 са си напълно интегрирани в системата на НАТО. Ние имаме такива, други страни от НАТО - също. А ти се радвай - спечели наградата Дарвин за деня.

почти

Маските паднаха. Сега поне знаем, че България не мжое да разчита на Москва и Анкара, нито единия да ни защитава от другия. И в НАТО са наясно, и в ЕС.

Не се хаби - естествено, че никой и от никого няма да защитава България. Нито САЩ, нито НАТО, нито Русия, нито ЕС. Никой и никога не е защитавал наведените в кръста, които се въртят на всички посоки. А нашите управници са точно такива - със САЩ срещу ЕС, с Турция - срещу когото и да било, с Русия - за каквото и да било, с ЕС - срещу Русия, с Германия и Франция - срещу Вишеградците... Винаги с всекиго и срещу всекиго - нямаме нито собствени интереси, нито собствена външна политика...

Баси, генералният секретар на НАТО или е дебил, или нас ни счита за такива, защото: 1. Естествено, че никоя страна няма да постави въпроса за изключване на Турция - такова просто е невъзможно. В Северноатлантическият договор НЯМА положение, по което няко държава да може да бъде изключена. Единственият вариант е една страна САМА да поиска да напусне и да денонсира договора и съответно - да прекрати участието си в Организацията на Северноатлантическия договор, по-позната у нас като НАТО (написах го щото очевидно доста хора тук не знаят какво означава съкращението НАТО). 2. Разбира се, че С-400 могат да бъдат интегрирани в ПВО и ПРО системата на НАТО. Така както се интегрират С-300 на България, Полша, Гърция и др. Щото интегиррането не означава нищо друго освен предаване и получаване на данни в реално време. Така че, технически е напълно възможно - без да изтича "безценна" информация. 3. Турция участва с много фирми в проекта за Ф-35, като осигурява окабеляването на самолета и др. неща. Съответно, тя разполага с цялата документация, а и образци и ако са поискали - отдавна вече са дали всичко на руснаците.

Я дай пак за нашите и полските С-300 и що било то интегриране, че още не мога да спра да се хиля - определо ми развесели деня!

:) А санитарката забърсва ли ти лигичките от олигофренското хилене? Или пак не им пука за пациентите в психиатрията?

Яко,. Сега САЩ ще преместят ядрените си бомби от Турция в България.!! А ние ЕвроАтлантиците и ГЕРБ, ще бъдем на власт завинаги.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

Мъка ми е за атлантическата боеспособност, остава ни сал една солидарност, но и тя няма да продължи дълго. Така отминава световната слава!

Турция както и Русия ще бъдат подложени на двустранни санкции от САЩ и ЕС. Нямат друг избор освен да се прегърнат и да викат, че нищо им няма, гроздето е кисело и им е много добре заедно.

Да бе не могат, то и самолетите миг не можеха па те още се ползват!!! Лъжливи идиоти

Много подвеждащо заглавие: "почти зачеркнаха Турция от въздушната отбрана на НАТО". Както се вижда от статията, само С-400 са несъвместими, а иначе "Турция, както и досега, остава и ще остане част от интегрираната система за ПВО и ПРО на алианса", според генералния секретар на НАТО.

Прав е човекът - Турция не може да бъде зачеркната от нещо, което не съществува ! ПРО и ПВО на НАТО ! хахахахаха кикикики

"Невъзможно е руските С-400 да бъдат интегрирани в единна система за ПВО и ПРО на алианса, заяви неговият генерален секретар." Да се чете и разбира:" Невъзможно е не санкционирано преминаване на самолети на НАТО без разрешение на Турция."

Еми, тоя що не обясни, защо С-300 на България, Полша, Гърция могат да се интегрират, а С-400 - не? Щото интегиррането не означава нищо друго освен предаване и получаване на данни в реално време.

Много уважаема госпожо за интигрирането мисля, че Турция трябва да им даде достъп/подмяна/ на блока "Свой-чужд", Туркия явно не дава. Този блок определя по кой цели можеш да извършиш пуск. Но не се връзвайте, може и да не е вярно, просто мисли/???/ на един дебил.

Относно Турция е хубаво да бъдат изяснени някои неща. Турция е страна с експортно ориентирана икономика. Турция се нуждае от външни пазари. Вече над 25 години Турция се опитва да стане член на ЕС и по този начин да навлезе с преференции на европейския пазар. Но това не се случва и никой няма да я пусне там, особенно след кризата от 2008г. Като алтернатива Анкара задейства неоосманското направление във външната си политика. Опита се, да се възползва от т. н. "Арабска пролет". Опита се да увеличи влиянието си в бившите османски територии в Близкия изток и Северна Африка, в ролята на ключов играч. Изправи се дори на ръба на военен сблъсък с Москва в САР. "Арабската пролет" обаче се провали и отново планът на Анкара не сполучи. Нещо повече, в Турция, западът осъществи неуспешен опит за държавен преврат и живота на Ердоган беше на косъм. В този критичен за него момент, Анкара парадоксално получи подкрепата единствено на Москва... Икономиката на Турция расте, а западът затвори пазарите си за нея, разчетът с бившите османски територии също пропадна, но затова пък Турция е добре дошла на руския пазар, което автоматично означава сближаване с Москва. От ръба на военен сблъсък в САР, сега Ердоган координира всяко свое действие там с Москва. Промяната е кардинална, нали? Заедно с икономиката на Турция, расте и необходимостта от енергоресурси, които сега тя купува предимно от РФ. Пред Турция обаче се разкрива алтернатива и това са газовите залежи в Средиземно море около Кипър. Там Анкара отново се сблъсква с уж западните си "съюзници", които от началото на кипърския конфликт през 1974г. решително са против нея. На Анкара й отне много време, за да осъзнае, че западът не й е съюзник. Навремето Турция влезе в съюз с него, защото се страхуваше от могъщия си съсед - СССР, но СССР отдавна го няма. Сега Турция се еманципира и се превръща в самостоятелен от запада регионален играч, с растяща икономика и потребление на енергоресурси, които вече може да си осигурява сама от Средиземно море, но затова и е необходим съответния военен потенциал, който също да е независим/неподконтролен на запада и Турция си го гарантира от Москва...

А къде ще си изнася продукцията могъщата турска икономика? Дали в бедния европейски или в богатия руски пазар? Да видим колко време ще издържи съвпадението в интересите между двамата сатрапи. И кой ще плаща цената след това. Да видим дали ще се решат да използват турски лири и руски рубли в търговията по между си или ще се придържат към безстойностните зелени долари или омразното им евро?

Анкара и Москва вече използват собствените си валути във взаимната търговия. Това явно не си го видял? Икономическата им интеграция ще се задълбочава, а заедно с нея и военно-политически ще се сближават още повече. НАТО фактически върви към разпад по обективни причини. Неизбежно е!

Ами няма как да видим нещо което го няма. Ако използват собствените си валута за търговия... голяма глупост. Но те си знаят. Икономиките им са зависими от износа на суровини и продукция и вноса на технологии. те могат да си мислят, че са Китай и да си въобразяват, че могат да влязат в търговска война със САЩ и ЕС, но са обречени. Неизбежно е. НАТО и ЕС ще ги има още векове, докато Турция и Русия ги чакат доста мрачни времена с тази политика. Който е тръгнал на война с целия свят никога не е спечелил. Да питат Германия, СССР, Севрна Корея...

Неотклонно и пред мълчаливите ни погледи ни превръщат във фронтова държава.

Schilo

А бе, няма ли някой по-умен трол да обясни на начинаещите тролчета, че това не е сръбско или руско знаме, а е Самарското знаме, което е една от българските светини? Все някой непросветен и без обща култура ще се изцепи по въпроса.

Твоите господари значи са откраднали българското самарско знаме? Още по-зле. Боклуци. Дадохме им религия, дадохме им писменост и култура, знаме сме им дали. А те ни окупираха 2 пъти, взеха ни златните резерви, архивите, натресоха ни комунизма, избиха интелигенцията ни и още са недоволни, а някои предатели още им се кланят и дори ги подкрепят като се съюзяват с турците.

Демонстрираш простотия с това "откраднали българското самарско знаме". Очевидно не знаеш дори и защо се нарича "самарско". Нищо де - давай, заработвай копейки или квото там - в натура, както удобно си се навел.

До браво хубави простотии си написал а сега напиши малко история от къде е Самарското знаме кой е великият Българин спасил от плен тази светиня, освен спасител на Самарското знаме с какво още е известен. Вместо да тролите глупости научете малко Българска история.

Трябваше да им е шишарка но хората крадат.

Аз не съм трол (нито начинаещ нито напредндал), а искам да се присъединя към тази мини-конференция на уважавания от мен (без сарказъм) Schilo и да попитам откъде произлиза псевдонимът? Доколкото знам, Шило (Силом) е древноеврейски град от библейско значение. Или има някакво друго значение, например руската дума "шило"?

Само казвам, де - шило си е българска дума. Дори си имаме поговорка за него. Ама откъде да го знаеш, явно не си българин.

Мдам, невъзможно е... щото краварите не могат да поемат контрол над системите когато им кефне :)

Ако поробителите и совободителите се съюзяват, това как е добре за България?

Schilo

Съюз? Турция в НАТО, а НАТО се е обявила за враг на Русия! За какъв съюз говорите?

Шило, а ти защо се кефиш на прегръдките между Ердоган (вражеска натовска държава) и Путин?

приятелството между Русия и Путин... е здраво и завинаги. Да. Какво обаче става с приятелството между "Ердо", както го начира шушляка от Банкя и самия шушляк? Отдавна не е водил министърките си да "заседават" в Анкара. Тогава що не ревахте за 500г робство? А? Български министри, целия министерски съвет заседава с Падишаха и везирите му в Анкара!

Schilo

Както по-долу писах- няма приятелство, има интереси. Така е и със чичко Сам, с "добрата" стара Европа, както и с останалите- китайчета, япончета, африканчета.

Като гледам тука,колко народ подкрепя турската политика на Ердоган и харесва приятелството между Русия и Путин и се замислям,дали в тоя форум не пишат масово турци?!? Или пък българите забравиха,кой ги пороби за 500 години?!?

Русофилските комунисти са така, за някоя друга копейка продават и майка си...

Абе Викторе, какво е това заглавие бе?! ПОЧТИ вика ЗАЧЕРКНАХА ТУРЦИЯ... а отдолу първото изречение на ген сека на НАТО: Турция ще продължи да играе важна роля за обезпечаване на противоракетната и противовъздушната отбрана на Северноатлантическия алианс независимо от придобиването на руски зенитно-ракетни системи С-400. Еми мога да пожелая много поздрави на фимейла, падащ ти се близък по родова линия, но това няма да оправи лошото впечатление у мен. Бива ли така да се подигравате на вашите читатели?! Ми чи ти без тях си умрел бе! Егати гредата! И какво е това "почти зачеркнаха", защо не "направо изчегъртиха"? Почти обладани... в главата сте!

Не вярвайте на тв, че турците подкрепят Ердоган! За пример: изборите в Истанбул - забиха му го яко на Ердо!! Имам много приятели в Турция, будни и образовани хора. Масово там хората смятат, че Ердоган е най-голямото зло, което се е случвало някога на страната и не виждат никакво бъдеще там! Дори едното семейство познати, които са университетски преподаватели, имат български корен по майчина линия - баба българка-мюсюлманка и като вариант обмислят кандидатстване за българско гражданство и емигриране от Турция. И такива като тях са страшно много. Никой там не иска войни, оръжия, ракети, агресия срещу други държави и тн. Тези неща са единствено в болната глава на диктатора им!

Чудя се ... от кого толкова има да се пази Турция, че се налага да купува най-ефективната ПРО система в света ? В общи линии, с Русия се разбраха, т.е. не е от тази страна пък и с тяхната система не върви. Израел май не изгаря от желание да напада Турция, а и са все в НАТО. Иран ... Иран е потенциален враг, но не и в качеството на агресор. По-скоро кюрдската карта играе там. Сирия е бита карта. Гръция не може и да си помисли за директна атака, а и пак са НАТО-вски съюзници. Останахме ние българите. Но авиация пък и ракети почти нямаме. Явно предстоящото купуване на 8 бр. Ф16 с доставка след 4 години е най-големия проблем на Ердоган! Конграчулейшънс Борисов! Победител!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като завършим сделката наистина Борисов ще е победител!И Българският Народ разбира се!

Ами за да се пази от врагове турция има комплекси Пейтриът. А работата на С400 е да пази Турция от приятели. Че последния път точно руските ракети на крайцера Москва отърваха Ердоган и самоета му като покриха района и Ердоган се въртя 3 часа над него докато се разбере какво става с преврата.

Ердоган с най-голям кеф би направил Света София в Истанбул отново църква, стига Путин да му заповяда това. Но и това ще стане! Всички знаем думите на Ванга: "владимир ще влезе като победител през портите на града (Истанбул) и ще го завладее. Света София отново ще е християнска църква во веки веков!" Та Ердоган да се готви, направо да си купи апартамент в Младост 1 в София, да наеме хамали и да се мести тук, при Бойко.

всички знаели думите на Ванга.... абе бабо Нешке.... кой мислиш, че се връзва на простотиите ти? Всички знаем, че подобни пророчества и приказки за наивници са насочени към най-долната прослойка на обществото. тия дето си леят куршуми, хвърлят си парите през балкона, правят си бели и черни магии... с две думи... неуки, прости, наивни хора.

Една особена любов струи от коментарите на задунайските тролове към Ердоганова Турция. А не бяха далечни времената, когато Турция беше най-голямото им плашило и само руснаците ни "пазеха" от турските орди. Сега, когато Турция и Русия са най-близки съюзници и партньори , изведнъж Турция стана супер.... Е, само под някои определени новини. Под други си остава плашило.

Schilo

Чак пък любов!!!! Ама това за едностранчиво мислещите е удобна позиция.

Както и да се гънеш, фактите са си факти. ти си просто един задунайски крепостен, който обича и мрази по команда. Вчера Ердоган беше лош, днес е добър, утре пак ще се смени, както кажат от Москва. Ти нямаш собствено мнение или пък гледната точка на българин. Ти мразиш ЕС, НАТО, България и всеки, който не с Москва. Твое право. Но не го изкарвай някаква висша морална и ценностна позиция. Да се кичиш със чуждо знаме не значи, че си патриот. Обратното е.

Schilo

Прав си. Фактите са си факти. Затова е по-добре понякога да замълчите.

BRCK

В политиката няма лоши и добри. Няма и вечни приятели - има вечни интереси. Запомни го!

Ердоган върши идеална работа в съсипването на Турция. Да съсипеш икономиката и финансите на една държава, за да се въоръжиш със ракети и да се сприятелиш с друг сатрап е характерно за държави като Северна Корея, Сирия.... Турция на Ататюрк ще има да я сънуват..... Скараха се със САЩ, скараха се със ЕС и си мислят, че могат да плашат целия свят с някакви руски железа или с мигрантски вълни. Каквото сам си направиш - никой друг не може да ти направи.

Schilo

Няма вечни приятели, има вечни интереси. Тази зависимост, за която говориш, дали наистина е толкова полезна?

Това е така. Само дето вие със руските знамена се опитвате да ни внушавате, че България не трябва да си гледа собствения интерес, а дължи някакви благодарности и трябва да изпитва вечна вина към окупаторите, пардон освободителите и някаква вечна неприязън и омраза към поробителите. Демагогия се нарича това вашето. Все сте прави, както и да се въртите...

Schilo

С руските знамена? Другото не си заслужава коментара.

Schilo

Всъщност, да те питам, какъв е българския интерес?

Пак се държиш надменно. Руско ли е, сръбско ли е, не е българско знамето. Посланието е ясно. А за българския интерес мога да си говоря с някой българин, а не със безродник, който смята родината си за мащеха и се кланя на чужди държави и лидери.

Schilo

За кланянето...Я си виж първо позицията, па тогава ми говори!

до ааа МНого ама много си прост да знамето е ушито в Русия но е предназначено за България. Малеее и тези хора коментират кой бил безродник.

Абе ПРОСТИ ТРОЛОВЕ ТОВА е САМАРСКОТО ЗНАМЕ едно от най важните знамена в Българската история може ли да сте толкова ограничени бе не знаете собствената си история ама пишете за безродници и слагате минуси като ви кажат истината.

$9 млрд. губи Турция от провалената сделка с Ф-35, съобщи АП. Турската икономика все повече се тресе,да видим това дали ще докара Фолксваген в България... Много американски и европейски инвеститори също замислят изнасяне от Турция и то най вече заради глупавата политика на Ердоган!

Schilo

Чак пък толкова...нито се тресе, нито Фолксваген ще дойде в България. Напротив, ако наистина икономиката им се тресе, това се отразява и на пазара на труда, което прави инвестициите още по-атрактивни.

Леле,ужас! Явно не си в час!

Schilo

Аз че съм в час, в час съм, ама ти май си в голямо междучасие. Когато дойде Фолксваген ми се обади.

Щатите с най голям кеф биха си купили и те С-400, ако не ги беше така срам да го направят. И сега просто завиждат на Турция.

Абе турците като сваляха руските изтребители друга песен пееше, задунайски.

Ердоган с най-голям кеф би направил Света София в Истанбул отново църква, стига Путин да му заповяда това. Но и това ще стане! Всички знаем думите на Ванга: "владимир ще влезе през портите на града (Истанбул) и ще го завладее. Света София отново ще е християнска църква во веки веков!"

Със сигурност Ердоган колкото и да се прави на велик, си плаща и ще плаща на Русия и то много здраво, по всякакви начини и то за дълги години напред! За да изкупи анадолските грешки, които направи като свалянето на руският изтребител, убийството на руският пилот, убийството по заповед на Ероган на живо по ТВ на руският посланик в Турция... Със сигурност Путин за да му прости, когато го привика в Москва за да го накаже, е искал много от него и за много години в бъдещето. И алчният анадолец се е съгласил веднага, опрян в стената!

Знаят си работата турчулята не им трябва натото :-)

В крайна сметка от този ход на диктаторите Ердоган и Путин има голяма вероятност да се възползва именно НАТО, в случай, че любимия на русифилите султан падне от власт, за което вече има много предпоставки, включително последните проведени избори в Истанбул, а също така и задаващите се санкции, които ще утежнят икономическата ситуация в Турция и съответно ще увеличат силно недоволството на народа срещу Ердоган. В определен момент цялата система на C-400 ще е в ръцете на НАТО-вска държава, която ще се промени коренно като политика и ще подобри отношенията си с НАТО, САЩ и ЕС. Въпреки, че явно Руснаците го разбират и не са предоставили 100% от възможностите на C-400 на Турция, според мен точно по тази причина. Това с ракетите е по-скоро политическо позициониране, отколкото стратегическо военно.

Schilo

Руснаците са наясно с рисковете от самото начало, не ги мисли. За мен това си е чиста търговия за тях и еваване с натовците.

Аз пътя за шумен избрах)))))) На султана тепърва му предстоят приключения!!!! Най-забавното е, как почти всички постове са в защита и подкрепа на руско-турската велика сделка и във възхвала на Ердоганчо...Ти да видиш! нормалните хора не са заинтересовани да коментират, защото работата е ясна и няма много за коментиране, но троловете са на амбразурите.

Пука му на Ердоган! Толкова години се мъчи да ухажва Путин и Русия, ходи до Москва да се кланя и моли, а сега бере плодовете. Обикновените турци пишат по форумите "ура, с нашите братя руснаците вече ще сме непобедими и с новите оръжия ще атакуваме успешно съседите си, ние сме братски народи с руснаците, вечна дружба между Турция и Русия"! А до скоро война щяха да водят с тях заради сирийския петрол! Смях!

Излиза , че мотивите на краварите са изсмукани от пръстите.Какво общо има противоракетна система и самолет.Освен едно -да не се окаже , че уж невидимия Ф 35 не е толкова невидим .И след като това се разчуе , никой няма да иска този свръх скъп боклук.И производителя ще ритне камбаната.То се видя и при уж невидимия дрон в Персийския залив , който иранците разпраха с ракета , струваща стотици пъти по малко от него.Тя политиката за асиметрия на Русия е ясна - с една ракета , струваща под милион унищожаваш самолетоносач за над 10 милиарда.Или както казваме ние , българите-де е Киро на кирия.

Schilo

"Невидимостта" е легенда. Храна на слепците.

мисленето не е за всеки! на теб явно не ти се отдава много мисленето, така че ти стискам палци някак си да се светнеш за логиката!

Има логика, не бой се ....

Противоракетната система на НАТО като цяло може само да спечели, от интегрирането на няколко дивизиона С400 в нея ... ако говорим за враг от типа на Северна Корея, Иран, пък и Китай дори. Но ако говорим за Русия, тогава всичко е наоборот! Ха на бас, че С400 ще засича всички възможни комуникации по НАТО-вските канали в Турция! Най-вероятно са измислили и начин, да предават тази информация към Русия. Ф35 от друга страна е с ниска радарна забележимост, не е невидим нито за просто око нито за радарите. Там пък С400 ще тества всички възможни режими на работа, за да открие най-ефективното противодействие срещу тези самолети и също така срещу комуникациооната и навигационната им система. Разбира се, Тръмп е в голяма заблуда, че така ще стопира нещата. В момента в който доставят Ф35 на Гърция, те ще станат първостепенна цел за турските С400 и доста бързо ще бъдат разнищени до последното винтче. Асиметричната политика на Русия е от нямай на къде .... и като цяло не се отнася до всичко! Например Русия има съществено преимущество в танкове, в ядрени бойни ракети, в артилерия, подводници и в други неща. За самолетоносачите си прав, но причината е, че просто по друг начин не може да се стигне до тях. Един самолетоносач винаги е част от ударна група и около него патрулират поне 2-3 разрушитела, 2 миночистача, 2 ПРО кораба и 2 - 3 подводници. Това, в комбинация с примерно 60 - 70 самолета обезсмисля атаката с кораби и/или самолети.

това е началото на края на НАТО, Турция не я гонят единствено заради Босфора, защото ако го затвори за НАТО-ски кораби ще им обърка всички планове, също и за Сирия има значение, но по-важното е, че американците започнаха да се подготвят да напускат Турция, точно затова и ни натискат да ги купим тея самолети, защото тяхното предназначение е само и единствено за използване на ядрени бомби, които все още са складирани в Турция, но скоро ще бъдат преместени в България, и България ще стане поредната държава окупирана от САЩ и превърната във военна база и основна мишена за руските ракети, а ние бездушно и безмълвно гледаме как ни продават за пушечно месо

Schilo

Нещата са простички. Ердоган иска да има защита от всички. И от натовски държави и техните сателити и от държави извън Алианса. Но, на някого, тази политика на независимост не му харесва. Ива и още нещо, което беше споменато от един коментиращ- Турция без НАТО може, но НАТО без Турция- не.

Напротив, Ердоган не иска да има защита от всички. Иска да има оръжия срещу всички. Той е човекът, който пропагандира за Велика Турция и анексиране чрез война на територии от съседни държави. Той се мисли за новият Ататюрк!

Schilo

ПВО комплексите са отбранителни оръжия. Ако ще напада ще ползва натовските образци.

Да, но С-400 са само началото. А и защитавайки базите си, така има плацдарм от който да атакува. После следват още поръчки за оръжия, този път нападателни. Не знам как НАТО още не са го бомбандирали, като заплаха за тях!

Schilo

Защото без Турция, реално НАТО остава една витринна организация.

'' Турция потеряет суммарно около 9 миллиардов долларов из-за отмены сделки с США. '' . А тъпите к*пелдаци от селата и Анадола, които гласуват за Ердоган се радват...Ха-ха...Дебили...Същите, като нашенските съветофили...Може да са с 8-ми клас, но пък редовно гласуват

Чок тарикат е бай Ер, иска от 2 цици да цуца :)

едновременно: - руски ракетни обстановки - руски туристи - руски износ - износ за ЕС - НАТО .......ТАКА СЕ ПРПАВИ.....ЕВАЛА ЕРДОГАНЕ!!!! ....АШКОНСУЛ .....а нашите дупене и свирки ....и накрая Н И Щ О!!!

Ф-35 уж бяха невидими, а сега се оказва че С-400 както си е отбранително оръжие, вижда краварския летящ ковчег и му разкрива всяка бурмичка къде е и с каква резба е.

Ердоган свали руски самолет и уби пилота му,след това уби руски посланник пред очите на всички и накрая получава за награда С-400 да си пази небето... И същия този наглец иска и Ф-35 от САЩ,е няма как да стане. Турция се въоръжава,незнайно защо,но тя се въоръжава постоянно и става все по силна и на всичкото отгоре и по нагла! Започнаха да се мешат във вътрешните работи на Балканските страни,започнаха сондажи в териториалните води на Кипър и въпреки призивите на другите държави да отстъпят,те не го правят. Отделно постоянно нарушават въздушното пространство на Гърция и обявяват гръцки острови за свой,отделно не признават Лозанския мирен договор с което доказват,че не са съгласни с днешните граници!По силата на договора, сключен след края на Първата световна война, територията на Османската империя е намалена от 3 млн. кв.км до 780 000 кв. км., а Ердоган мечтае да възцари тази империя и ще прави всичко възможно да го направи,въпреки,че няма кой да му го позволи... Турция избива кюрдите в северен Ирак,спонсорираше ИД с петрол,започна да присвоява територии в северна Сирия,Турция плаши и Израел с унищожение,затова и започнаха да купуват С-400 надявайки се да се опазят от евентуални атаки от съседите си след време,когато ще се опитват да присвояват територии. Ердоган отделно се опитва да ислямизира Турция и затова репресира интелигентното и население,масово затваря университети и арестува образовани хора,като ги обявява за терористи и членове на измисления терорист Фетхуллах. Путин гледа да си продаде оръжията на Турция,защото на Русия и трябват пари,а и току виж успеят да я отдръпнат от НАТО и направят свой съюзник,но това изобщо не е добре за Балканите,ама изобщо! Със сегашната си политика Ердоган ще вкара Турция в политическа и икономическа криза и току виж докара завода на Фолксваген в България,а и други подобни инвеститори може се изнесат и да дойдат в България или нейните съседи. Ердоган трябва да разбере,че никой няма да му позволи Турция да стане световна сила,че дори и регионална такава,камо ли да мисли за присвояване на територии от държави,които са в ЕС,това трябва да му се избие от главата и то час по скоро за да не направи купища бели...

това е което западните медии те карат да вярваш и тези "инциденти" имаха за цел да скарат Русия и Турция за да не стане това което стана, за съжаление на "организаторите" отвъд океана Ердоган усети плановете им и им го заби отзад, затова сега всички толкова ревът

Къв фолЦваген искате тогава бе джанъм ?

Проблемът е,че шефовете на Фолксваген си гледат печалбите и затова предпочитат много по големия турски пазар от българския такъв,както и това,че Турция е по близо до арабския свят. Отделно Турция може да предостави много повече работна ръка от България,въпреки,че в Турция примерно заплатите са двойно по големи,но пък специалисти има,докато тук избягаха в чужбина заради българските феодали! Единствено малоумната политика на Ердоган може да докара завода на немците в България,защото турската икономика в момента е в свободно падане,масово инвеститори се изтеглят от там,турската лира се обезценява,все повече санкции ще има и за напред от САЩ и ЕС към Турция,а Русия в момента не може да помогне на Ердоган с друго освен оръжия,че дори самата Русия икономически зависи до някъде от икономиката на Турция,всичко това се наблюдава от собствениците на Фолксваген и затова се бави и отговорът от тяхна страна,те дори бяха почти решили да строят в Турция,но след всичко,което се случва напоследък в тази държава останаха безмълвни. И както виждаме,тази политика на Ердоган няма да спре до тук,така че има големи шансове немците да се преориентират и да дойдат в България! Дано така и стане!