29-годишна родилка е починала в София

29-годишна жена е починала след раждане в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в София, съобщиха оттам. Причината е масивна белодробна тромбоемболия.

Обратно в новината

Коментари - 29-годишна родилка е починала в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престъпна комунистическа номенклатура. Партиен секретар на Майчин дом 18 години. "Върл антикомунист" веднага след 10-ти ноември си изгори публично членската книжка в БКП. Член на СДС, а когато то бе сринато от Костов, бързичко се присламчи към НДСВ. Абе накратко лигав гнусен плужек.

Доц.д-р Щерев ,бивш член на БКП ,на СДС ,на НДСВ ,работил дэлги години в Клиниката по стерилитенет към НИАГ ,не усвои едно от шефа си Іпроф.д-р Налбански.- почтеност.Затова е и неистовият му стремеж да печели ,дори и с цената на живота на млади жени ,като починалата 29 годишна адвокатка.Прави ненужни ин витро ,секции и ощетява здравеопазната система.

За съжаление си много прав - нищо хубаво не мога да кажа за Щерев - негов близък ме изпрати на преглед и си тръгнах с рев - такава простащина и високомерие не бях срещала. но иначе човекът добре си оплете кошницата - взе общинска земя под наем за 99 години и си построи клиника и сега трябва да трупа парички. Отношението към пациента и качеството на работа са по-маловажни от парите за тези, които не мога да нарека лекари, за тях пациентите са като на конвейр в месарска фабрика.

Бог да прости родилката! раждането на жената е един малък кошмар както за раждащата , така и за екипа.В случая наистина положението е неспасяемо .Да не дава господ никому! Друг е въпроса за огромните пари , които влачат клиниките от пациентите и ЗК.Но не е луд ,който яде баницата, луд е този който му я дава!има и друг един момент - има си процент на усложненията при раждане в т.ч и със секцио.Вероятността той-да се случи е толкова по-голяма колкото по-голям процент секцева се правят

Бог да прости родилката! раждането на жената е един малък кошмар както за раждащата , така и за екипа.В случая наистина положението е неспасяемо .Да не дава господ никому! Друг е въпроса за огромните пари , които влачат клиниките от пациентите и ЗК.Но не е луд ,който яде баницата, луд е този който му я дава!

ТОЧНО СТРЕСА И РИСКА ЗА БЕБЕТО ПРИ СЕКЦИО СА МИНИМАЛНИ,А ЗА МАЙКАТА РИСКА Е ГОЛЯМ И ОБРАТНО ПРИ НОРМАЛНО РАЖДАНЕ СТРЕСА И РИСКА ЗА БЕБЕТАТА Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ!!!!ДОКАЗАНО!ПРИ НОРМАЛНИ РАЖДАНИЯ СЕ РАЖДАТ ДЕЦА С АКУШЕРСКА ПАРЕЗА ,С НАРЯНЯВАНЕ НА ГЛАВИЧАКАТА И ДРУГИ, ДОКАТО ПРИ СЕКЦИО ТЕЗИ РИСКОВЕ ЗА ДЕТЕТО ГИ НЯМА!!!

СТига с тия болки, бе, само си ги съчинявате, от филми ли, от какво ... Няма такова нещо, че някой е наредил "жената да ражда с големи болки" - в цяла Азия, Африка, арабския свят, където жените имат по 15-18 раждания, повечето успешни - на здрави деца, да са измрели всички от толкова болки, а е точно обратното! Ако жената е здрава, а бременността - нормална, раждането е без болки, когато се води от нормален доктор или дори само акушерка! И ако се диша както трябва, и ако не се мятат и хвърлят по леглата като бесни, крещейки, - както са гледали по любимите си сериали! И в Западна Европа, САЩ и Канада отдавна вече жените раждат предимно нормално, в специални кресла, не на тия дъски като у нас, и няма никакви такива "болки, викове, ругатни" - простотии! А от всичките тия превземки - "аз да се мъча, а той да си пие вкъщи с приятели" - никой нищо не печели, дори и доктори особено не са се замогнали, като ги гледам, защото от тая масова психоза вече толкова по-малко деца се раждат, а от "етноса" едва ли много им плащат ... На тях не им и трябва - точно те си раждат без болки и лигавщини, и по много деца, и нищо не им става от това! Толкова е вредно за детето да се вади със секцио! А за майката срязването на коремните мускули е също за цял живот - след това да се скъсаш, не можеш да си възстановиш формата на корема и правилното разположение на червата, и млякото често се губи ...

Смятам, че тази "статия-новина" не е написана заради починалата Жена-Родилка. Нека да почива в Мир, а Детето да израсте Хубаво и Здраво, заради Майката, която никога няма да види Жива. Моите съболезнования на семейството. Не съм от почитателите на д-р Щерев, но в случая Написаната Тенденциозност се набива на очи доста фрапантно.

И аз не съм почитател на този доктор, макар че той е известен сред генеколозите, лекуващи стерилитет доста отдавна. Но някой иска да атакува доктора и клиниката му, но това е гадно, когато е за сметка на смъртта на родилка. Едва ли не - падна ли ни! Да почива в мир жената! Момиченцето й да израсне с обич и любов!

Пълна проверка на болницата. Преди години, след ин витро процедура, имах 2 литра кръв в корема. Оперираха ме там, едвам оживях, а след това самия Щерев ме изхвърли от там, шубе да не се стигне до медиите, е до министерството се беше стигнало, и какво от това........Щях да ги съдя, но се отказах, нямаше да има никакъв ефект, а и бях много шокирана.

Проверката бих започнал от клиничната лаборатоия. Щях да се съсредоточа върху коагулометъра. Очевидното обаче е, че специалистите там не знаят от къде им е дошло.

humfry

Някой изобщо прави ли си труда да обяснява рисковете от Цезарово, както и ползите от нормално раждане? Съмнявам се. По-скоро май всичко е като на поточната линия в "Родопа" едно време. Пари от Касата, пари на ръка, пари от Касата, пари на ръка. И някъде там опс, грешка! Вие кога сте попадали последно на доктор, който ви отделя повече от 5 минути и е склонен да разговаря с вас спокойно, да ви обяснява и да отговаря на въпроси? Часовете така ги записват, че в 5 минути има записани 5 човека. Нехайството е тотално! Всички работещи дългогодишно зад бюро, водещи заседнал живот, не пиещи дневно достатъчно вода, прекаляващи с определени храни, са застрашени с 50-60% от развитие на белодробна емболия. Това е една от честите причини за смърт при работещите зад бюро.

А иначе вземат колкото един средностатистически адвокат за 1 час.

Те дават, ама и НЗОК дава. И к'во става накрая? Отговорнот никой не носи!

Божа работа.Жалко за младата жена. Знам случай,при който жената ражда нормално,но през нощта отива до тоалетната, и там пада в несвяст. Намират я починала. Така, че причината не е в секциото.

На мен пък една жена ми каза, че причината е точно в Секциото. А за тези, които не вярват, да прочетат малко медицинска литература, където пише точно какви са страничните ефекти от Секцио и всякакви операции. Секцио - следва смърт. Странно съвпадение.

Явлението "ЕДНА ЖЕНА КАЗА..." и след стоматолога може да се гътнете

Ако обичат мъжете да не се обаждат защо било цезарово, а не нормално раждане. На вас ви е лесно отвън да кършите пръсти и после да се напиете. А жената вътре да се мъчи 12ч, да я обиждат, че вика, да й скачат по корема и да я цепят чак до ануса, да я шият 5 за 6 и после да се жалвате, че отдолу е като кофа....за това жените избират секцио. Да не мислите, че в родилното е цветя и рози, носи се лирична музика и жените раждат в пълна физическа и духовна хармония

Ами ще се обаждаме мъжете, защото не е нормално цезаровото сечение по желание. Такава ви е системата, аз не съм кършил пръсти, нито съм се напивал. Бях до жена ми през цялото време, а и след това до изписването. При първото дете преспахме една нощ, бях до съпругата ми да я обслужвам нея и детето, второто се роди през нощта и следобяд си тръгнахме. Така, че за мен имаше много повече работа. Това е системата в Канада, в България незнам дали скачат, но ако мъжа е до жената по време на раждането, може да контролира всичко.

Нормално е, щом е има избор между него и нормалното. И преди да кажете, че така е само в БГ, да ви кажа, че имам 3 раждания секцио в Германия, по желание. На първото докторът ми каза "Госпожо, секциото е по-лошо от нормалното, нямаше да имате никакъв избор!"

Що ли си мисля, че ако такива като теб не раждаха, за да не си развалят рахата, светът щеше да е по-хубав и за останалите?

Мила, повечето от глупостите, които си изписала са САМО в женските глави. С моята жена си имаме две хубави дечица, ражда си ги по съвсем нормален начин и ИЗОБЩО не намирам да е 'като кофа' там долу. И да, знам добре как е в родилното, и двата пъти присъствах. Не е приятно, съгласен съм, но има пътища, които всеки сам трябва да извърви. Ако можех, с радост бих легнал/седнал аз да раждам. А, и не се реже към ануса. Там е посока 6 часа. Реже се на 8 часа. В Америка това се използва в около 95% от ражданията и служи, за да се насочат разкъсванията в определена посока, което да облекчи шевовете в последствие ( да се получи естетически по-добре). Алтернативата е много разкъсвания (в определени случаи), в много посоки и в последствие, много шевове.

Жалко, че от едно нещастие се прави сензация. Съболезнования на семейството и кураж да отгледат бебето здрави и щастливо. Преди години в АГ д-р Щерев и екипът му ме спасиха. Сега и в АГ се плаща - не само в частните болници.

Тогава празнувах моя рожден ден... колко неловко... аз съм била толкова щастлива, а тази жена е умирала през това време...

Без розови очила живота е далеч от розов.

-.- нямаш вина за станалото .. но наистина докато човек се усмихва.. и е щастлив.. някъде по света умират хора или се борят за живота си .. :( наистина нелепо .. толкова се е радвала че става майка .. била е щастлива никой не е мислил че може да има нещо лошо .. и изведнъж :( живота понякога е много несправедлив..

Как ви се струва анестезиолог от голяма болница да не може да ви уцели вената 10 минути и да ви направи на решето? Такива специалисти могат и невъзможното да ви докарат на главата. Хората, които не са патили, да не пишат.

Не се разбира много добре какво точно е станало, но секциото си е операция - защо кой трябва и не трябва ражда със секцио?! Нормалното раждане е по-лесно, по-безопасно, естествено и полезно и за детето, и за майката - лекарите поне би трябвало да го знаят това нещо и да съветват жените да го правят, а не обратното! Особено при толкова добрия метод на д-р Новачков, който е голям български лекар от не толкова далечното минало, израждал хиляди жени, винаги успешно и безболезнено, бързо, спокойно ... За какво правят тези операции, които си носят рисковете и от емболия, и от какво ли не друго, може и мляко да няма след това, и изобщо - всевъзможни усложнения! Защо животът на човека да започва с операция, а не така, както природата е определила и за каквото е създала жените?!

Що? За пари бе! Всичко се прави в днешно време за пари! Не ги интересува как е по-добре, а как ще се вземат повече пари!

Не можеш да искаш от лекарите това, което не искаш от себе си и от работещите каквото и да е друго, в който и да е бранш. Жалко за случилото се , съболезнования на семейството.

Гарван гарвану око не вади Да отвориш Болница не е като да отвориш баничарница. Подчертавам Болница, а не някакво подобие на поликлиника, което се води болница, създадено с единствената цел да се прибират пари. Сега, колко милиона според вас трябват да се отвори една многопрофилна качествена Болница? Доколкото разбирам от статията още не е направена аутопсия или е направена? Освен това кой в България вече вярва на становища на "независимите" комисии? Нали едните лекари са колеги с независимите, я от някоя предишна работа, я от университета, я през познат на познат, я просто щото са упражняват една и съща професия. Ако компетентните органи контролират болниците по начина, по който контролират и работодателите, то работата е лоша. Може да ви се струва всичко това странно, ама в последните 26 години безумия до там стигна българския народ, да не вярва на никого! Дали ще разберем някога истината?

Цитат от "Железният светилник" - то тя когато ражда жената е с единия крак в гроба.... Винаги, абсолютно винаги има риск при раждане. Проблемът в момента на лекарите е, че тази си е платила, а е умряла и ще им секнат другите платени пациенти.....

В медицината числото 100% не съществува. Дори и при профилактика с нискомолекулярен хепарин никой не може да гарантира с 100% , че няма риск за тромбоемболизъм. Не пишете без да знаете дали е осъществена профилактика за БТЕ или не. Всички искаме медицината да е всесилна, но това не е така.

Никога няма да узнаем, докато не дойде един ден твоя ред за операционната маса, тогава ти ще разбереш. А иначе кой мислиш ще каже? Някой ще излезе да си признае? Да бе, друг път!

Жалко че ще го кажа, че съм жена ама.. Накратко - никакви раждания! В ден днешен, с всичко, с което ни тровят в храни, във въздуха, та дори и в лекарствата - раждането, което естествено би трябвало да е нормална функция на всяка жена, сега е изменено от всички външни фактори и крие много повече опасности и без значение по какъв начин, се превръща малко по малко в смъртна опасност. На мен поне, не ми се умира все още. А и има все още останали много чисти, здрави, бели българчета по сиропиталища и пансиони и т.н. чиято мечта е да бъдат основени и да имат топлината, уюта и грижата в дом и семейство. Да, трудно е, скъпо е, но както сме тръгнали в това нестабилно съвремие с толкова изкуствено изменено здраве от всичко покрай нас.. Предпочитам да си осиновя детенце (въпреки, че нищо ми няма и мога да имам свое, да не скочите да ме плюете сега), отколкото да раждам - поставяйки и бебето, и себе си на риск. Не, мерси. Моите съболезнования за жената, детенце, което ще расте без майка, мъж (съпруг), които е изгубил жената, която обича, и всички роднини на семейството.

Определено не си добре!!! Прегледай се по-скоро, ако не заради себе си, то заради тези около теб!!!

С риск да ми се разсърдите, но раждането днес, както и преди няколко хиляди години си е все така нормален процес за жените. Просто в днешно време всяка бременна жена се изживява като първата бременна на света. И почват лиготии, яде се като за последно, почти няма физическа активност, напълняват много, раждат със секцио, понякога по желание в 7 месец, за да не напълняват много.......Ама лекарите са за бой , че срещу пари правят всичко. Липсва и каквато и да е здравна просвета по въпроса. На вас пожелавам от сърце да си имате рожба -- без значение дали вие ще родите или ще и осиновите. Децата са най-прекрасното нещо на света.

Уважаема, всеки прави своя избор, но нищо не може да се сравни с емоцията от раждането на дете! Риск винаги има, дори когато ходиш по тротоара, може да те връхлети кола, така че.........

Бременността не е болест, а състояние!!!

:) а тия бебета които искаш да осиновиш нали все някой ги е родил :) ако всяка жена .. мислеше като теб .. нямаше да има откъде да си осиновиш :)

НЯМАТЕ СИ И НА ИДЕЯ КОЛКО ГЛУПОСТИ СА ИЗПИСАНИ ПО-ДОЛУ. АБСОЛЮТНО НЕВЕЖЕСТВО ОТ ХОРА, КОИТО ЯВНО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ МЕДИЦИНА, НО СЕ ИЗКАЗВАТ МНОГО КОМПЕТЕТНО КАКВО Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАПРАВИ.

Имате добри идеи и желания. Но искам да кажа нещо - няма абсолютно никакъв начин при изтичане на система да влезе въздух във вените ви. Проста физика е това. Вярвам, че ще се сетите сам защо не може да влезе въздух. Ако можеше, щеше а има стотици починали от това всяка година, но не може, няма как да стане.

Въздух може да влезе в периферната вена, но количеството трябва да е достатъчно голямо /мл. на сек./ за да предизвика някакъв проблем. Има и едно състояние наречено - форамен овале, което позволява шънт между лявото и дясното сърце, където нещата стават по-сериозни.

Как ще влезе този въздух в края на системата, при положение, че кръвта има налягане, питам аз - един прост физик. И отговор не искам, защото ти си само прост, но не и физик.

е черепното ти съдържимо. Май си пропускал часовете по физика в отделенията или ти е бил твърде слаб учебен предмет?! По-добре не дращи тъпотии, че излагаш името на много други.

стига сте плюли лекарите бе, правят каквото могат, но всички сме смъртни, а лекарите не са магьосници за да връщат от оня свят, казват, че преди 2000 години е имало един такъв, но сме го разпнали

Много плюещи тук има. БТЕ е състояние, което въпреки профилактиката и точно дадените лекарства пак може да се случи. Факт. И от него се умира. Медицината не е всесилна. И друго - кой от вас е светил там, та да знае дадени ли са антикоагуланти срещу БТЕ или не в този случай? Съдите на сляпо. Лекарската професия не е за всеки именно защото залогът е голям. Да, бащата се чувства ужасно, а кой ви каза как се чувстват лекарите?

помощ.Млад човек се нуждае от кръв. Няма ли кой да помогне???

От емболии умираха даже в Спешно отделение, пък какво остава в болницата на д-р Щерев, за който дори сериал няма.

Ко стана с болницата СофияМед на измамника д-р Мишо Тиков и неговото протеже Пазарджишкия кмет?

Белодробната емболия е толкова внезапна и животозатрашаваща, че много малко болници са в състояние да направят нещо, а българските определено не са сред тях.

В БГ почти всички лекари са дудуци! Един елементарен преглед не могат да направят, да не говорим за такива рискови състояния като при тази жена. От личен опит мога да кажа, че шансът да получиш адекватно лечение в бг болница е 50/50, чист късмет. Човещината я няма, ти си просто поредната бройка.

Ами здравната система е такава - и доктори и пациенти са пропищяли. А тия дето я направиха хабер си нямат на какъв хал е народа - за тях има и правителствена болница и семействата им са и контингент и чужбина.

Искам по-голяма заплата, високи здравни осигуровки и семейството ми да има възможност да се лекува извън страната нашите лекари са алчни и опасни, не виждат не чуват не ги интересува нищо, но познавам такъв който не можа да спаси детето си всичко се връща

...то пък щото в чужбина са много готини ! Ако нямаш хубава здравна застраховка,струваща около 500 евро на месец,забрави за прегледи като по филмите !

Седя чета и се питам Вие лекарите какво правите по форумите, нали сте много заети или вашите асистенти ви вършат мръсната работа и затова стават съкатлъците, не лекувате хората с правилните медикаменти, не ви пука особено ако не си е платил или е над 60 годишен, вашата немарливост и че във всичко виждате вече само пари ви прави опасни за всички нас, по добре да вкарат лекари от други страни, ако взимах по-добра заплата нямаше да лекувам при нашите лешояди!!!

ТЕ НА ЗАПАД, А И НА ИЗТОК ЩЕ ТЕ ПРЕГЛЕЖДАТ БЕЗ ПАРИ, ЩОТО СИ МНОГО ГОТИН. ИДИ И ОПИТАЙ.

Винаги е тъжно когато си отива млад човек. А иначе какво да се коментира. Несвършена работа. След всяка операция съществува вероятност за тромб. Затова си има лекарства. Такива явно не са приложени и резултатът е печален меко казано. Защото няма друго обяснение за тромб при 29 годишна жена.

Причини за тромбоза : тютюнопушене, затлъстяване, дълго приемани противозачатъчни средства или други хормонални препарати, залежаване, следоперативно, при разширени вени на краката, сърдечен порок....

109-те килограма за жена, та макар и отиваща на раждане е ясен показател за причината - защото има хора, които не носят отговорност за себе си, а все другите са им виновни като се случи нещо...При такъв организъм - лабораторните изследвания са били показател със сигурност....

Без индикации се пристъпва към оплождане ин витро ,по желание секцио,а всяка оперативна интервенция носи рискове. Някога м-р Ангел Тодоров бе издал заповед-не повече от 3,7 % цезарово сечение. И акушер-гинеколозите се побираха в този процент , а детската и майчина смъртност бяха по-ниски.Днес превърналите с в търговци лекари доят Здравна каса и пациентите.

Защото от Министерството на здравеопазването спят! И такова ограничение е глупаво, НО може да има строго определени критерии за секцио, които са доказани с медицинска документация и при нарушения солени глоби за болниците. "По желание" да стане подсъдно и готово!

вие сте мафията и вашето инфантилно министерство така е, нема виновни има само лакоми за пари

М-р А.Тодоров направи доста простотии.Нищо чудно да е издал и такава заповед.

Имало да става ......Господ да пази момиченцето й !

В частните болници всичко, което струва пари, е проблем, нищо че вземат по 4-5000 за едно раждане ! Няколко ампули Клексан, или Фраксипарин, или Зибор предотвратява всичко това !!! А една ампула струва 2-4 лв.

Лекарите в Майчин дом ме спасиха, с два литра кръв в коремната кухина, следствие на извънматочна бременност. Позната в САЩ си отиде при същото състояние. НЕ плюйте по нашите лекари! Дайте да подредим държавата си, така абсурдността ще си замине, в здравеопазването също!

Лека и пръст на майчицата която не можа да се порадва на детенцето си. А доктор Щерев да е чувал какво се предписва и дава след оперативен процес макар и то след цезарово сечение. Пак са изненадани ,спрете да събирате пари при родилките ,спрете да ги плашите колко е болезнено нормалното раждане. Не се наядохте,как да разделим добрите от алчните .

Костова,толкова много разбираш от медицина и специално секци,чии го дирш тука,а не си се реализирала като акушерка?

Първо си напиши името.Второ, да не би да си роднина на доктор Щерев.Трето, много станахте защитниците на частните клиники или си лекар от сорта пари ми трябват. И четвърто не се ли питаш как се чувства бащата на това дете, какво е в сърцето му,че вече е без жената която обича. Не забравяй, че злобата се връща един ден. Принуди ме да бъда груба но има хора които страдат за близките си след такава загуба, а трябваше сега да са щастливи.

Г-жо Костова , ао не сте разбрала да ви кажа , че въпросната родилка категорично е заявила , че иска раждане със секцио освен това независимо по какъв начин ражда жената инциденти са възможни дори при най-добрите лекари или в най-добрата болница .

Какво променя това. Това не означава че не трябва да се следват процедурите. Да не би да се е съгласила да я уморят. Странни хора ,тя искала и лекарите нямат вина за несвършеното.

Госпожо Лукарска, Това означава ли,че младата жена след като е пожелала категорично секцио трябва да умре. Риск има и винаги трябва да се казва истината на тези млади жени. И защо всички скачате срещу мен аз само попитах дали доктор Щерев знае ли какво се предписва след оперативен процес. Зная,че е отличен професионалист и именно за това зададох този въпрос.

Означава, че е наясно с рисковете и е съгласна с тях. Аз това подписах като се реших за секцио, в чужбина между впрочем, и преди да отида в болницата дадох на половинката инструкции за в случай, че стане нещо с мене. По темата- жалко за жената и за детенцето, дето няма да има майка.

Защо си мислите, че не е направен антикоагулант? Ако имате поне малко представа от медицина, трябва да Ви е ясно какво означава БТЕ и какви рискове носи по принцип едно раждане, със или без секцио. Престанете да се изказвате неподготвени. Щерев може да е всякакъв, но е добър лекар, както и колегите му в тази болница. Жената да почива в мир. Дано детенцето да е добре и намреи щастие, макар и без майка.

- За съжаление, при около 3 до 6 на 100 000 раждания, има смърт на родилки - Да да, в България са поне 3-6 на 100...

Все специалисти тук. Имаше подобен случай при собствениците на едно кафе до нас. И това се случи даже седмици след раждането. Тя даже пак помагаше в кафето след раждането, не беше с наднормено тегло, нито над 30 години. И въпреки това - като оставяла бебето при свекърите, паднала до колата и е умряла. Диагнозата също беше белодробна емболия. И това се случи в Германия. За съжаление не можем да се предпазим от всичко. Съболезнования за роднините и много късмет на бебенцето в живота. Не разбирам защо това е новина.

Hе вярвам да има лекарска грешка ! Aз сbщо си родих синbт сbс секцио ! Hе по мое желание, разбира се ! просто се наложи ! лекарите бяха изклUчително внимателни и концентрирани ! по време на операцuята чyвах абсолUтно всичко ! Pоди се прекрасно бебе, без абсолUтно никакви yврежданuя ! Hе бива да хyлим лекарите винаги ! Hе вярвам да има лекар, които да желае смbрт на родилка ! лек и пат на тази млада жена !

Работим активно , ..да може да мрът само вече 59 годишни родилки!?...

мрЪт?!

Факт - никаква съвременна медицина не може да спаси човек при сепсис, при белодробна емоболия и други гадости, не се лъжете, молете се да не ви идва до главата. Не го превръщайте в лов на вещици. Бог да прости жената, жалко.

Какви са тези глупости за емболията. Разбира се че ако се вземат мерки може да се предотврати. Както и ако не се вземат не може да се направи нищо. Нали затова са лекарите, защото трябва да знаят как се процедира след операция. Пък било и при млад човек.

Абе, умници, ако родилката е била 109 кила, какъв смисъл има да се коментира възрастта й, която на всичко тогоре е съвсем приемлива и е преди 30 години. Само че с тези килограми на каквато ще възраст да си, рискът си е голям1 И е много чудно с коя част на тялото си разсъждават всички, които пак зараздаваха акъл и нравоучения на тема на каква възраст трябва да ражда жената и как!

Бог да прости жената, пия хапчета за разреждане на кръвта, които помагат да не се образува тромб ужасни са но все пак ми помагат да живея, за тази жена е трябвало да и бият хепарин или нещо друго не знам каква им е системата, абе мани, по-скоро е лекарска грешка, неглижиране на състоянието и и не достатъчни изследвания пред това на пациентката, жалко от тробм умират почти толкова хора по света, колкото и от рак!!!

Ако нямаш медицинско образование, по-добре мълчи!!! Да поставяш диагнози и да предписваш лекарства в интернет форум е висша форма на простотия!!!

не ви пука за хората, за вас всеки пациент е просто поредните 50 или 1000 лв., но и вие сте смъртни нали...

ако наистина сте лекар, по-добре си замълчете, защото е практика в последните 20-30 години да се погубват млади жени и новородени по......някакви си причини, но не и поради лекарски грешки, неуместно е и да пишете за "простотии" когато фактите говорят

Да има осъден лекар през"прехода"на геноцид?

Стига глупости. Това е една от най-добрите болници в България - и като условия, и като персонал, и като оборудване, и като организация. Понякога, макар и рядко, родилките получават белодробна емболия, най-често амниотична. От нея обаче много често се умира - и при Щерев, и в Майчин дом, и в Шейново, и в Германия, и в Щатите. Съдба, нещастие, лош късмет. Да почива в мир жената, да е живо и здраво бебето. И да не се използва нещастието от лешояди като в този форум.

Помня съобщение, в което се казва, че в САЩ от около 25 години няма нито една починала родилка.

Ти си луд, бе Уили! Къде чете тази небивалица? Или просто си помниш...

Доктор Менгеле в действие.