17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон, голям поклон за Човека с главно "ч"!

Обичам да гледам тези филми... Израстнах с тях... Цялото ми детство са те... Прекрасни са... Толкова истински, толкова истинско, тъй близко и земно се поднасяха историите от всички актьори...И сценариите, и играта на децата... Поклон пред тази дарба, усет и подход! Вечна му памет!

Поклон!

Поклон! Ще бъде истинска проява на почит към майстора, ако телевизиите излъчат неговите филми. Какво по-хубаво от една панорама на творчеството на скромния талантлив творец Димитър Петров...

мир на праха му, но що сте сложили тази свещ вместо снимката на достойния човек

Поклон пред паметта му. Много хубави филми от нашето детство.

Дали ще има вече такива филми?

Поклон пред талaта му!

Оставил на лента цяла една епоха и морал на живота за следващите поколения!

Някои просто го могат ! Поклон преди този велик творец !

В последните месеци често гледаме “ Куче в чекмедже”..... “......тате каза, ме ще ми купи колело, ама друг път.....” Светла памет!

Тези филми тряббва да се пускат в училище,защото няма къде децата да ги гледат и да им се обяснява какво означава да имаш ценностна система.Само на 30 години съм,но са ми дали много.Научиха ме да мечтая когато бях дете,като голям човек да не забравям деца че сме била. Този човек е възпитавал поколения с филмите си.БЛАГОДАРЯ,ПОКЛОН.

А пък татко каза че ще ми купи колело - ама друг път ! - от филма куче в чекмедже ! Които не са гледали филмите и не са израснали с тях едва ли разбират какво загубихме.

Неповторими филми, детска класика, шедьоврите на един голям творец. Бях от щастливото поколение, порастнали с тях.Истински, нашенски . Пожелавам на днешните деца ,преживявания като тези във неговите филми. Ако е възможно ! ПОКЛОН ПРЕД ТВОРЕЦА. СВЕТЛА ДА Е ПАМЕТТА МУ !

Неповторими филми, детска класика, шедьоврите на един голям творец. Бях от щастливото поколение, порастнали с тях.Истински, нашенски . Пожелавам на днешните деца ,преживявания като тези във неговите филми. Ако е възможно ! ПОКЛОН ПРЕД ТВОРЕЦА. СВЕТЛА ДА Е ПАМЕТТА МУ !

Неповторими филми, детска класика, шедьоврите на един голям творец. Бях от щастливото поколение, порастнали с тях.Истински, нашенски . Пожелавам на днешните деца ,преживявания като тези във неговите филми. Ако е възможно ! ПОКЛОН ПРЕД ТВОРЕЦА. СВЕТЛА ДА Е ПАМЕТТА МУ !

Най-великите филми на моето детство и на моята зрялост. Поклон. Липсва ми онова детство. Днешните деца растат като в затвор.

Страхотни филми. Човешки! Сега вече няма такива и ако не ги пуснат по БНТ няма как да бъдат видени. Никой не се интересува от качествено кино, а тези филми са задължителни за децата. Няма истанбулски конвенции а има "Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият!". Но филмите са за истинските неща и за това, че морето не е до колене дори за голям! Твърде жалко, че младото поколение си няма и идея от тези неща. Поклон!

Благодаря ви за творчеството! Поклон!

Бог да прости ! Спомням си филмите му ! Защо сега просто няма такива хора ?

Поклон пред паметта му! Загубихме още един български талант!!!

от кого????

много е трудно да го разбереш, няма смисъл

От българите, които все още ги има.

Ot dezata be glupcho

Ot dezata be glupcho!

Поклон! За съжаление такива филми едва ли ще има повече. Едно време се правеха много неща за децата- имаше образователни анимации, филмчета, състезания, а сега да им телефона и вип брадъра и после чакай да израстне нормално поколение.

ВЕЛИК!!!

Поклон! Ех, тези детски филми незабравими!!!

Поклон пред големия Митко Димитров!

"Пайнера" ли е дал фира?

Какво пречи да гледаш и сегашното американско кино и филми като "Господин за един ден", "Топло", "Капитан Петко Воевода", "Дами канят", "Преброяване на дивите зайци", "С деца на море", "Баш Майстора - 1,2,3", "Вчера", "Крадецът на праскови", "Двойникът", "Комбина", "Опасен чар", "Време разделно", "Всичко е любов", "Войната на таралежите, "Куче в чекмедже" и т.н.? Има избор, всеки ще си избере, ще гледа, ще направи сравнение. Ще прецени какво би пуснал на детето си да гледа... И така.

...hate speech против американската чалгакултура ли чувам...:( Тези филми ни отгледаха. Може би са били малко, щом оставихме да ни водят чалгалетките от една псевдокултура на един псевдонарод от псевдонация.

Бог да го прости.Колко време трябва да мине ,да разберем ,че в България има велики хора.Колко малка е нашата страна и колко велики хора има.

Поклон пред Димитър Петров,който се оказа един от малкото успели да обедини българите чрез своите филми Спи спокойно вечния.си сън господин Петров.

и сега, както и когато бях дете, ги гледам с огромно удоволствие, бих искала тези филми да се гледат и от децата и внуците ни , да се пускат по-често, за да виждат децата колко е хубаво да се играе, че има и друг начин на общуване. Мир да е на душата му!

Благодарим за прекрасните филми! Мирна душата му! Не е ли странно, че тогава се създаваха стойностни неща, а не пошлост и безвкусица като сегашните брадъри и ферми!

Създател на едни от хубавите филми на българското кино ! Творец от времето , когато в България се правеха филми докосващи човешката душа !

Лека му пръст. Но как така най-обичаните? Сега дъщеря ми гледа "Геймърки" и е едно от любимите и сериалчета. "Замръзналото кралство" и "Хотел Трансилвания" също са й любими. 50 години по-късно да твърдите, че са най-обичаните филми е меко казано несериозно. "Тогава" не е имало достъп до чужда продукция. Да не говорим, че имаше филми с далечеч по-добра режисура "Бенджи, Закс....", "Междузвездни войни"...

Боже Боже ....как може да сравнявате 99% от бозите бълавани за деца от Холивуд са тези чудесни Български филми...Знаете ли кава е разликата Разликата е че всичките филми за деца бълави основно от Холивуд за съжаление вече няма друго почти са направени ЗА ОГРОМАН ПЕЧАЛБА. ТЕ ВЪРВЯТ ВЕДНАГА С МЪРЧАНДАЙЗ КУКЛИ МЕНЮТА В МАКДОНАЛДС..... Филмите паравени когато ние бяхме деца . Бяха наистина за деца и отразяваха почти на 100% живота на едно дете. Там печалбат на капиталиста не беше цел. Затова бяха ХУБАВИ

Тези филми, за които вие от комунистическият режим твърдите, че са "капиталистическа отрова", много от тях са изпълнени с повече смисъл отколкото главите ви. Коментарът ми е насочен към това, че журналята пак са омазали заглавието на статията. Без значение, имаше по-добре режисирани филми и в Европа: "Пумукал", "Карлсон", "Пипи", да не говорим за фреснките детски сериали. И "Ласи" ли е мърчандайз или друга американска дума ше използваш?

На нашето поколение от 70-80-те години на 20 в. са ни любими. Като лимонадата, бозата, незастроеното Черноморие, истинският сметанов сладолед от машина и т.н. И тогава "имаше достъп" до "Бенджи, Закс и Звездният Принц"(дебилен сериал), "Синьо лято" и "Междузвездни войни", "Уилоу". Сериалите даже ги излъчваха по националната телевизия. "Междузвездни войни" по кината. Много от нас имахме и сателитни чинии с по 120 канала. А иначе, верно имаше и филми с още по-добра режисура и актьорска игра, но те не стигаха до България, освен на видеокасети. Ама и да бяха стигнали нямаше кой да ги гледа.

Никога не е късно човек да си отвори устата и да покаже колко е прост. Толкова Ви е безумен коментарът, че дори няма да влизам в детайли. Имате кардинален проблем.

Не може да е толкова прост, щом може да си включи компютър и да се "свърже със сайта".

Всички сме гледали свободно и Пипи и Пумукъл(поляче беше), а най-вече Карлсон. Няма дете в България от последните десетилетия на комунизма, койте да не знаеше кой е Карлсон. И "Ласи" всички сме гледали по националната телевизия, какава цензура?:) Въпреки това, и така е нормално, повечето българи си харесваме чисто българските сюжети, свързани с нашата народопсихология. Както и вие с вашата народопсихология. Нормално, но не и укоримо.

Гледали ли сте сериалите заедно с дъщеря си и какво ви хареса. Запомнихте ли нещо или си изгубихте времето за нищо. ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА И ТАЛАНТА !

Да, рядко се пускаха чужди продукции, да и Бенджи, и Алф и Пинко розовия бяха интетесни.., но те нямат общо с нашия бит, а дори Ну заяц погоди ги слага в малкия си джоб

Лека му пръст на маестрото. Дано това не се превърне в поредния повод за едномесечна денонощна почерпка на Иван Ласкин. Заради семейството му.

Всички сме родом от детството! Мир на праха му, вечна му памет.

Да умееш да работиш толкова успешно с и за деца е истински дар Божи. Поклон!

"Таралежите се раждат без бодли" е любимият ми детски филм, на който само като чуя първите акорди се усмихвам, после просълзявам. Дядо ми ме заведе през пролетната ваканция 1971 година да го видя в кино Балкан и от тогава си припявам: Всичко е толкова честно и просто .... Светла му памет на човека създал някои от шедьоврите на българското кино заедно с Братя Мормареви и Петър Ступел.

Едно не харесвах тогава на този филм - пускаха го рядко по телевизията :)

Забравих Бог да го прости

Благодарен съм че съм расъл с неговите филими . Филми който учеха на добро. Филми без насилие и пресъздаващи нашето истинско безгрижно детство. Нашите мечти,болки и терзания Децата ми ги гледат и те с удоволствие и ще се опитам да ги възпитам с тях защото вярвам че те възпитават по-добри качества от съвремните детски филми.

Детските спомени ми се върнаха само като прочетох заглавията на филмите. Почивай в мир!

"Чичо Манчо е такъв филм няма" ... ХУБАВО е, че има такива хора, които да правят такива филми, които да помним, защото създателите им живеят, чрез тях!!! ЛЕКА НОЩ г-н Петров!!!

Комунистите умират един по един... Няма как да изпитвам уважение към някой който е живял и работил тогава, защото те съсипаха държавата. Те ядоха и пиха за без пари, а ние сега доплащаме разликата...

по-неадекватно изказване не съм чел скоро. Да те псувам ли си, знам ли...... аре няма да си хабя пръстите за неандерталци!!!!

Като гледам с какъв акъл си, и ти живееш даром.

Те съсипаха държавата? Затова всеки имаше свое жилище/къща? Възможност за кола, било то и руска? Имаше гладуващи? Ей бастун недоклатен, каквото беше построено тогава, ти и пишман-демократите ти не моежете не само да го боядисате, а и да го откраднете вече 30 години! Та що не идеш да си ЕПМ, че си дошъл да ни изсереш политическите си дебилщини под статия за смъртта на човек? Колкото недъзи да имаше комунизма, балканският вариянт на демокрацията е доста по-зле от него. Седиш в момента и храниш не 100, а 10 000 "комунисти", да не говорим, че си достатъчно тъп, да не виждаш, че всичките днес са еднакви и потомци на тогавашните ... Управлява те охраната-пожарникар-ченге-каратист-мафиоз-рицар на паламарката на евреите, който с гордост казва, че си пази червената книжка, директно ти каза, че той е тъп и ти си тъп, в комбинация от рабфак недоразумението майка на нацията и физкултурник. И си седнал да се обясняваш как само комунистите яли едно време, а ти доплащаш разликата ... Кое доплащаш бе миндил? Че тези днешните ти откраднаха пенсионните фондове, собствеността на държавата си я разделиха и днес те имат за по-нисък и от червей? Не 10, 100 години ще те управлява пожарникар и все по-надолу ще отива страната, точно заради идиоти като теб. А по-кротко с глупостите за преди 89, изчакай да умрем и ние, децата на 80те ...

И ние сега се надяваме за нашите деца да има по-добър живот, както се надяваха преди 30 години, нашите бащи и майки, които и до ден днешен работят ежедневно, вместо да се радват на внуци и спокойствие!

И ние сега се надяваме за нашите деца да има по-добър живот, както се надяваха преди 30 години, нашите бащи и майки, които и до ден днешен работят ежедневно, вместо да се радват на внуци и спокойствие!

Човекът е направил уникални филми, бе, идиотче. Точно неговите хапки ли ти образуваха запек? Майка си и баща си и тях ли ги отписа като безполезни паразити?

Ако можех, щях да ти сложа поне 1000 минуса! Мислех да те посъветвам да гледаш поне един филм на този човек и тогава да говориш, но съм сигурен, че няма да го разбереш! Ти си просто една долна твар, представител на чалга поколението, ти си обречен, нямаш бъдеще и си достоен единствено за съжаление!

Теб някой яко ти е промил мозъка...а родителите си уважаваш ли ги? Питам само, защото те със сигурност са живели и тогава, и са "яли и пили за без пари"!!!

скапан провокатор си ти - руско-комунистически трол, маскиран като ''анти-комунист''. Най-долната семка!

ти си номер 2

Хора,не му обръщайте внимание на този индивид!!!Трябва да си изключително гнил от вътре,за да кажеш такива думи за доказал се човек пред всички поколения.За човек,чиито филми ни караха да тичаме от единият край на квартала до вкъщи,за да не закъснеем да го гледаме.Мир на праха му и филмите ти винаги ще останат в нашите сърца.

Отиде си човека, вечна му памет,и хората все намериха да кажат нещо добро за този човек. Интересно ми е какво един ден за теб ще кажат.Макар и да не навиждаш комунизъма си господин никой.Никой не иска да уважаваш,никой не иска да обичаш,защото не можеш,поне чувство за човечност да ти бе останало малко.Между другото,такива,като теб трябва наистина да плачете за господин Петров и хора като него,защото ви измъкнаха от калта,образоваха ви,помогнаха да си направите нови къщи с вътрешни тоалетни,за да не ви лъскат задниците,когато ходите по нужда.!

Ако вашите родители, баби и дядовци са чакали комунизма да ги образова и да им построи вътрешните тоалетни, от моите комунизмът е взел всичко, заработено от тях с честен труд. Искате ли да знаете, че дядо ми е бил 6 месеца в Белене, преди изобщо да му разрешат да следва? А са му разрешили, защото един от надзирателите там се е застъпил за него и е казал добра дума.

Наистина ли си толкова голям дебил?

Незабравими филмови творби! ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ТВОРЕЦ! МИР НА ДУШАТА МУ!

Всички ще умрем, смъртта е част от кръговрата на живота. Нека не скърбим ... много ! Въпросът е как да живеем !!! На този човек аз му Благодаря посмъртно, не се сещах, докато беше жив, за радостите, които ни е доставил !!!

Прекрасни детски филми, с които израснах. Поклон. Бог да прости.

Поклон!