Почина едно от заразените с менингит деца в столична детска градина

Изследвани са 250 момичета и момчета, посещаващи градината, техни братя и сестри, резултатите се очакват до 48 часа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо сте толкова сигурни че детето не е било ваксинирано? ВАКСИНИТЕ НЕ СА ГАРАНЦИЯ ЗА НИЩО!

Извинявам се за неграмотността , ама мисля че има менингококова ваксина ???

И не бяха ли две или три ваксини за цялата група менингококови вируси?

Противоменингококова ваксина- НЯМА!! Бог да прости починалото ангелче!! Известно е ,че менингококовият менингит,може да протече фудроянтно,т.е. мълниеносно с фатален край,още преди да е започнало лечението!!

Горкото дете ! Бръкнали му за тест чак до менингита и го убили...

До синуса де...

Ало,Пейч!!! Като си неграмотен,поне млъкни!! Схващаш ли бе тикво??

моето предположение - дете с фалшив имунизационен паспорт, е било записано в тази детска градина. Ето кака на пръв поглед невинно административно престъпление може да убие.

Де да имаше ваксини за менингит...

Вирусният менингит не е нещо ново. Трябва да се съчетаят наличие на вирус и... Настинка на детето!!! Изтръпвам като гледам всеки ден малки деца без шапки през зимата. Майката бута количка, вътре дете на годинка, две, без шакпка и шал. А самата мама с топла дебела шапка!!! Когато се хване навреме - вирусния менингит не остава следи. Но е изключително гадно и тежко преживяване за родителите

Абе безумци. Менингитът, каквото и да влагате в това общо понятие, не за първи път отнема човешки живот, било то и детски. Защо такова заглавие "ЗАРАЗЕНОТО". Тва е пълно безумие и тъпотия, човешка, журналистическа и сие. Ай спрете се малко с тези тъпотии.

Менингита причинява поражения по централна нервна система на човека и в зряла възраст се виждат отклоненията от нормата.

Почина в четвъртък миналата седмица.

Ужас ,деца да умират от менингит в 21 век ,докато нон стоп ни зомбират ,че имало грипна настинка която убива

Само, че в чужбина ги ваксинират против менингит! В Бг антиваксари много, но като се обърне каруцата пътища колкото искаш. Жалко за невинните жертви!

Знаеш ли колко вида менингит има ? Сигурно повече видове от видовете рак. Няма обща ваксина

В коя " чужбина" ваксинират за менингит бе тикво? Що не кажеш?? Белким внесем " ваксина " оттам!!

грипна настинка.

Трай бе пeepacе!

Смотан, ти ако видиш с очите си какво причинява менингитът, дори без да убива, няма да спиш спокойно месеци наред...

Кантарджиев е изключителен изрод. Оставка!

Има ваксина срещу менингита. Спазват ли се изискванията само деца с изпълнен ваксинационен календар да се приемат в градините.

за вирусен или бактериален? Питам от любопитство.

Специално за менингококов

Има ваксина за менингококов менингит, какъвто е изолираният случай. Но се прилага задължително единствено в белите страни. Ние още се кумим как да въведем ваксина за варицела в календара си. Иначе децата би трябвало да са ваксинирани за два от другите най-разпространени причинителя на менингит-хемуфилус инфлуенца и пневмококи. Както казах, в белите държави задължително се ваксинират и с.у третия. Ваксината я има в БГ, но трябва да си я купиш.

Ваксините за менингит у нас които са в календара не работят срещу Neisseria meningitidi, това което е убило детето.

Тъпчо, нeisseria meningitidus е другото название на менингокок, има няколко типа, едни от които са А и С. И баш си действат срещу това съществуващите ваксини. Може би не е точно тук мястото да разпространяваш антивакс грешна информация. Пишеш под статия за смърт на дете, която е почти 100% предотвратима с ваксина. Нищо, че случаите са 1-2 на година, за родителите на починалите дечица това няма никакво знамение, за тях загубата е 100%. Идиот! Да номива в мир милата дулица!

Ваксинираните може да са носители, но не боледуват. Да се изследват възрастните за менингокоги. (абе и за гонококи)

Ало, " доктора"!! Що не кажеш името на ваксината?? Срещу менингококовият,или срещу вирусния менингит е?? Схващаш ли бе тикво??

Всеки човек е ценен ,но когато умира малко човече е жестоко.....

За съжаление преди 15 години детето ни си отиде за 12часа от минингоков сепсис и нищо не можа да го спаси. Казаха ни, че е 1 на милион, но болката не угасва. Да му е светло на ангелчето!

Много съжалявам за вашата загуба. И 100 години да минат няма да ви стане по-леко при мисълта.

Каза че няма нищо страшно. За три дни отминавало. Почвам вече да си казвам не слушай и не гледай новини. Само идиоти там

Бог да го прости детето ! Само да напомня на Ковид-идиотите, че имам и други болести, болести по-страшни от Коронавирус, болести, срещу които има лечение (например бактериалния менингит) и че хора умират и от други неща.

Какво общо има това? А сетих се - да кажа и аз на реалните ковид идиоти че превенцията срещу такива е ваксинация. Капиш, чукундур?

Хм, в новините по бтв в 6 дори и не се спомена.

Опасна зараза. Има и ваксина срещу бактериални такъв но да не забравяме антиваксерската настроениея. Не бива да се обвиняват лекари, се опитват да успокоят хората. Някой чули Мутафчийски като каза че яко ще се мре. Дори му се подиграха, а някои дори заведоха дела срещу него за всяване на паника.

Не разбирате ли,в каква-УТОПИЯ НИ ВКАРВАТ!!! АДОВИТЕ ИЗЧАДИЯ,НА БАЗА-НЕИЗБЕЖНОСТИ(ВСЕКИ НОСИ МИЛИОНИ ВИРУСИ), СЕ ГАВРЯТ С ЧОВЕШКИ ТРАГЕДИИ,И СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА СПАСИТЕЛИ(НЕ СА)!!! СВЕТЪЛ ПЪТ НА МИЛОТО ДЕТЕНЦЕ...И СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА-ФАРМА-ФАШИСТИТЕ...ЗА ДА МОГАТ ДРУГИТЕ ДЕЧИЦА-ДА ЖИВЕЯТ ЩАСТЛИВО!!!

Е меняжиране ма рискове. Никога никъде няма абсолютна сигурност в живота, тя идва едва след него. Голяма лична трагедия, но абсолютно незабележимо събитие за човечеството като цяло

прекъснат живот има огромно значение. Малкото камъче голяма кола обръща.

Светлина и покой за тази малка душа! Съболезнования и сили за родителите!

Какви сили на родителите си тръгнала да пожелаваш? Аман от лицемерие! Родителите имат правото да скърбят и изливат мъката си, те нямат нужда от сили. Оставете ги на мира!

Господ да пази децата след като кантарджиев ще се грижи за тях.

Една от многото трагедии в резултат на ковида истерията. Заради короната спряха да следят и лекуват много заболяания, които са опасни, ако не се хванат навреме и не трябва да бъда пренебрегвани

лицемерието. Едното не е пряко следствие от другото. В цял свят продължават да лекуват всички болести. Тук това място с какво е по-специално?

С това, че вече нищо не лекуват. Горе долу като в Африка ама с разлика, че тук се изсипват милиарди в тази продъдена яма наречена БГ здравеопазване. Спрян планов прием да ти обясня ли какво следва от това.

Развие ли се менингококов сепсис ....жестоко е.

Има си ваксина против това, моите деца и двете са ваксинирани.

За вирусен или за бактериален менингит е ваксината? Защо не е задължителна?

Ваксината е срещу бактериален

В България се използва Нименрикс на Файзер срещу групи A, C и още няколко. В Европа е одобрена и Bexsero на GSK, която е срещу сравнително често срещащата се и в България група B. Не е задължителна, защото бактерията се среща по-рядко в Източна Европа (и в частност в България), сравнено със Западна Европа.

Задължителната ваксина покрива минингокок А и С, но В не.Ваксината срещу бе е от 5-6години и обикновено е по желание срещу заплащане. При случай на всички контактни се дава профилактика с антибиотик.

Бактериален, както са казали и други менингокок А и С, има и срещу пневмококи, Pneumovax нещо си се казваше, забравила съм, беше отдавна. Моите са големи и по бебешкото им време само менингокок тип С беше задължителна, ако не се лъжа. Раждани са в Белгия, в годината на ражданатео на сина ми - 2003, в един от университетите плъзна зараза, със смъртни случаи сред обитателите на студентските общижития и отново я въведоха като задължителна. Преди това понеже 25 години не е имало случай изобщо в Белгия и е била премахната от задължителния имунизационен календар. Аз по късно поисках да сложат и за пневмококи, да ми е спокойна главата.

лош живот в България. Ниско качество, ниска цена. Това са трагедии, но съществата не осъзнават какво адско общество са си създали и са го нарекли по имитация "живот". Дали ще се промени нещо към добро- дай Боже.

Правилата са много недомислени и наказващи съзнателните. - т.е стимулират безотговорност. Ако детето ти е леко неразположено, като си помислиш, че после трябва извинителна бележка, ходене при личен лекар, висене на опашка с много болни и предпочиташ да го заведеш в детската ... Това е положението тук. Би трябвало да се разрешат повече отсъствия по преценка на родителя, със задължението да предупреди навреме за отсъствието.

ми според спомените на родителите ми, едно време седи сестрата на входа и връща децата при определени симтоми я се опитай сега, при съвременните родители: ще я изядат с парцалите и не е проблемът с бележката от личия лекар, просто е по-лесно, прати го на детска със сполите, па другите да се опраят мързел, безхаберие и егоизрм

С това слушкане и прегръщане на "евро-ценности", без да се съобразява хала, на който сме в нашата държава, а ЕС определено си мисли , че всичко е както при тях - това се получава. Щом нямаме възможност да осигурим целодневни градини за всички, защо не степенуваме нещата? Защо няма открити детски градини, в които могат да ходят за 2-3 часа за социализация - деца от семейства, които имат възможност да си гледат децата в къщи? Сега със задължителните градини - на практика едно дете ходи 3 до 5 дни на градина, после боледува и то и цялото семейство седмици наред. Защо трябва да гледаме в къщи болни малки деца, да ги тъпчем с антибиотици и кортикостероиди, вместо да гледаме здрави ? Така и натискът върху целодневните градини ще се намали и услугата ще е по-качествена.

Съболезнования на семейството и светла му памет на детенцето.

Това е най-вече заради немърливост на родителите, и на хората като цяло - не им пука кого ще заразят и убият. Родители на болни от едра шарка деца ходят напред назад и заразяват без да им пука, после се чудят какво е станало

Питането е защо трябва задължително всички да си водят децата в целодневна градина? Поне тези, на които им пука, да не бъдат тормозени. Сега за да вземеш бележка за едно-двудневно отсъствие на дете, трябва непременно да отидеш при личния лекар, да чакаш на опашка с други болни и от здрав да си отидеш болен.

Каква едра шарка те го и пък теб, от 30 години няма случай на такава в света...

Нали като тръгне на училище първи клас пак може да се зарази и на площадката също...Да пази господ.

Само преди няколко часа по новините Кантарджиев разправяше, че нищо страшно няма, децата 2 дена антибиотик и готово ...

То сега децата ядат антибиотици и кортикостероиди като бонбони. Аман от тези задължителни целодневни градини.

Маските НЕ спират РАЗПРОСТРАНЯВАНЕТО на вируси.. Вчера един познат отишъл в МОЛ, където искат едновременно и сертификати и носене на Маски... И започнал да се разболява.. До вчера обикалял БЕЗ маски нясякъде и НИЩО му нямаше... Обаче от влизането в МОЛ, се разболял. Хем носел маска.. Със сигурност, някакви китайци, японци са РАЗПРОСТРАНИЛИ вируса.. И с тия МАСКИ, дори НЕ можеш да ги познаеш ,за да ги ИЗГОНИШ от Магазина си, за да НЕ те заразяват.. Трябва да МАХНАТ маските за българи, а китайци и негри да ходят с торба на главата и найлонови ръкавици, за да НЕ ни заразяват.. Ако се приближи китаец или негър, направо да му казват да се МАХА, за да НЕ ни заразява.. Хората ГЛАСУВАХА за партия "" Продължаваме Промяната "" за да МАХНАТ всякакви МАСКИ и Сертификати, и Софийските педдрази с МАСКИ - Б.Борисов, Слави Трифонов, БСП, ДаБългария... Затова и за партиите- мошеници с МАСКИ гласуваха само ПОЛОВИНАТА от тия на предишните избори.. Чакаме да МАХНАТ- Маските и Сертификатите за Българи.. А чужденците- араби, китайци и негри да се гърчат в МИША дупка. Министрите са сложени за да ни ПАЗЯТ от ВИРУСИ и чужденци- Нашественици.. Щом има Епидемия от Китайски ВИРУС, министрите трябва да ИЗГОНЯТ всякакви китайци от България и да ЗАТВОРЯТ китайските ресторанти и китайските магазини... След като ги ИЗГОНИМ, Стоките на китайците може да останат за нас, българите. Ако има епидемия от Африканска Чума, трябва да ИЗГОНЯТ от България и да застрелват още на турската граница - всякакви негри маймуни... ЧУжденците, пренасящи ВИРУСИ да се гърчат в МИША дупка, за да живеем добре ние българите !! Всякакви футболисти- чужденци нека да ходят с торба на главата и найлонови ръкавици, за да НЕ ни ЗАРАЗЯВАТ.

Та четохме в предишната новина "Според експертите наличието на този микроорганизъм в носоглътката не застрашава пряко здравето и живота на децата, но се прилага профилактика с антибиотици". Абе експертите да не същите болнави експертки дето затварят болниците, не дават на хората да спортуват за бъдели здрави и си мислят че насилственото изпробване на препарати на фармацевтични фирми от населението е най-здравословното?

Абе Ваксинирайте ги бе с Пайзер и Мидерна! А аз като тийн оцелях от Вирусен Енцефалит - за няколко минути бях на оня свят, но Боговете ме пожалиха и ме върнаха, за да мога сега да бъда Активен Борец срещу Тиранията и Диктатурата на Брюксел с КОВИД Терора им и поклоничеството им към К0мундето ЖиЗинПин затворил Планетата Земя с Измисленият си Вирус!!

нищо не разбрах от статията освен че едно човече го няма на едва 5 годинки...Иначе няма нищо страшно, нормална работа, антибиотици ала бала, така било по цял свят, пък кръстено не кръстено детенцето го няма и да не е човек на мястото на родителите...

Бог да прости детенцето. Дано е било кръстено.

Деца не се кръщават! Изучавай Библията и не пиши глупости...

За такива изключително опасни болести ни трябват инфекционисти и инфекциозни болници, дано тези по високите етажи се усетят и приемат случаят насериозно, много дечица са контактни... Не мога да си представя какво им е на родителите изгубили рожба, съболенования!

Съболезнования*

Не си играй с тока Ясен ли съм

Първо прочети какво е бактериален минингит! И ти си бъкана със същите бактерии. Що не се разболяваш? Бахти простити население… съболезнования на родителите!

Кифлата защото по рано имаше малоумн коментар за същото

Родотелите си пускат децата болни.Ето го резултат

Веднага да се забранят родителите! И до всяко дете лаборатория и да ги тестват за всичко всеки ден по няколко пъти! Щот болести ей сега от преди седмица има!

Съжалявам за трагедията. Дано детенцето почива в мир. Съболезнования на всички близки. Дано останалите дечица са добре.

ДОКОГА Вървиш си с дете по тротоара и го убива ток Даваш си детето на градина и ..... Не ми се говори А ми се крещи

В случая няма никаква вина! Лошо стечение, много лошо..

Тя все няма вина! Невинна като сълза

Ако можехте да осмисляте тива, което чувате по телевизора! Кантарджиев не е казал, че минингита не е опасен, не са опасни бактериите, които обикновено са в носа ни! Но понякога при слаба имунна система например може тези бактерии да доведат до свръхрастеж и до минингит! И аз го гледах, човека успокои хората.. това е!

Човекът каза, че няма опасност и че всички деца с доказани менингококи, вземат антибиотик два дни. Хайде пуснете си новините да го чуете с ушите си :(

Това каза! Да те питам като потече носа на детето ти правиш ли му тест носен за бактерии? Да знаеш, сополи не потичат от настинка! От натрупани бактерии или вирус тече нос!

До Да! С доказани менингококи - това го пропусна май. Не, не правя тестове. На твоето дете ако докажат менингококи, ще спиш ли спокойно?

Селянката от Самоков Да си ходи Със шутове!!! Некадърница Колко деца уби...

Мир на душичката на детенцето :( Кураж и сили на родителите… До къде ни докараха …

То нали не било опасно. От телефонни лекарите търгаши, и министър, затворил болниците за наше здраве, какво да се чака. Менингита даже и да не доведе до смърт може да доведе до сериозни поражения на мозъка. Менингит се пренася най-често по воден път и то през носа. Дай да видим да не е от някое нособъркане.

Каца, не тормози хората с ваксини и сертификати, а виж какво се случва! Некадърници сте и затова всеки ден обявявате колко починали има, за да натъртите за ваксиниране! Подавай оставка с нищо не се справяш!

На Кантарджиев по Нова Каза,че няма нищо опасно И че Фандъкова се била влючила онлайн... Герберасти мръсни!!! Гадове

Кантарджиев е за съд!

Не е Кантарджиев а Кацаров. Фала е в затворените за планови операции болници. Не са имунизирали детето. А и другите след като са заразени.

Моите съболезнования към родителите на починалото детенце. Лекарите ни са бяла мафия - само цоцат пари, а насреща няма резултати, само некомпетентност и незаинтересованост. Погледнете нормираните статистики за брой починали на 1 милион души от ковид. По-зле сме и от африкански страни. Това говори само едно - нямаме работеща здравна система. 12 години само асфалт, обслужваща журналистика и калинки по всички нива. Сега ще видим Кантарджиев как ще се оправдава, какво бил казал. Срам! Срам! Срам!

Ето това е страшно! А не преекспонираната пландемия!

Докато се занимават само с ковид разновидностите другите болести дебнат отвсякъде! Вярно е, че трябва да се усвоят парите, но все пак малко внимание !

Паднемивта от която по света умират 2.5% от заразените а в България 5% не е опасна обаче менингита от който умират под 0.25% бил опасен. От къде изскачате бе, искам да го видя тоя университет.

Ей, объл - как ти дойде във вакуума да сравняваш грипчето с менингит бре? Къде ви копаят такива, сигурно баща ти е торен бръмбар...

Бог да прати детенцето и да даде сили на родителите му! Само некадърник може да омаловажи менингит.

Хора, ваксината срещу менингит е супер важна! Вирусният менингит е страшна гадост, за часове може да убие човек! Чукайте на дърво и дано имат късмет дечицата!

Аз ли съм тъп - не застраша детеца, пък едно починало. Не знам що за и д иот трябва да си., да кажеш това. Това дете има родители. Мир на душичката му.

Преди час гледах новините, Кантарджиев каза, че няма никаква опасност ... Бог да го прости детенцето :(

Не вярвай

Разбира се, че не вярвам, въпросът е защо д-р Кантарджиев каза откровена лъжа в национален ефир! От дете зная, че менингитът е ужасна болест.