Коментари - Почина една от ранените жени, които шофьорка блъсна на тротоар в Дебращица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затвор!

Да живее държавата на абсурда и все така да ни впечатялва с уникалната си немърливост и безхаберие!

Защо не е в ареста.

Жалко за жертвите и за нелепата катастрофа. Мир на праха им. Наистина поредната катастрофа с жертви у нас. Един от проблемите на „демокрацията“ е така наречената „НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ“! Кога ще махнат това неясно понятие, което оневинява в много случаи отговорните лица и институции и поставя водачите на МПС непрекъснато от виновната страна? Кога тази простотия ще бъде махната? Всеки качил се зад волана при всеки инцидент може да бъде виновен. Оправданието е „каране с несъобразена скорост“. Жената явно не е карала с превишена скорост и заради това казват, че е несъобразена. Спазваш знаците и правилника за движение и пак си виновен. Мои познати катастрофират заради нерегламентирани и необозначени със знаци и светлини изкопно ремонтни дейности на първокласен път. За щастие само потрошен автомобил. Дошлите полицаи им съставят акт за каране с несъобразена скорост. Карали са с 80 км/ч доказано от спирачния път при разрешени 90, но въпреки това ги изкарват виновни, защото иначе трябва да бъде осъдена националната агенция по пътищата, които не са си свършили работата. На околовръсното в София преди години друг познат кара вечерта в дъжд с 20 км/ч под максимално разрешената скорост и скача в дупка на пътя, като троши окачване, окривява джанти и 2 сцепени гуми. Дупката дълбока 12 см диаметър 70 см с остри ръбове. Идва полиция и им пише акт за несъобразена скорост. Това го няма никъде по света. Замислете се хора, че недай си боже утре се претрепете някъде или стане катастрофа по не ваша вина, винаги могат да ви изкарат виновен с тази „несъобразена скорост“.

Живеете в кочина, която не съществува никъде другаде. Но си ви и харесва, щом търпите това вече 30 години.

Това с "несъобразената скорост" не е наша измислица, има го и в други държави. Потърси "safe speed" и законовата уредба. Няма как да се премахне това понятие от закона, защото скоростта освен с ограничението, трябва да е съобразена с пътните условия. Съдът е този, който трябва да реши всеки отделен казус.

Има го това понятие, да. Но ти видял ли си инфраструктура в такова състояние някъде другаде. Или знаци, които е трябвало да се премахнат от тези места преди десителетия. Или такова правораздаване. Ае карай пиян в Германия и виж колко време о пари ще хвърлиш преди да видиш кола отново.

Скоростта може да я съобразиш,ако има определан сигнализация,обозначения,предупреждения.Но ако дупката на пътя е пълна с вода и не се вижда,то трябва да си с неземни способности,за да разбереш,че има препятствие и да го избегнеш.

А при такава фактология твоите познати/приятели що не са обжалвали наложените им актове? Особено ако наистина не са били виновни, защо не са си потърсили правата? Сайтове с бланки за обжалване бол, а останалото е работа с химикалка и отнема от няколко минути до час-два. Едва ли дупката и необозначените ремонтни работи са се привели в порядъчност веднага след събитията. Дори и на момента да не са съобразили да си направят снимки по ред причини, след няколко часа или още на другия ден са можели да се пробват.

Обжалвали са и са паднали актовете им, но самият факт, че всичко е така направено, че теб да те изкарват виновен винаги и при всякакви обстоятелства не е нормален. Има много случаи предполагам със загинали, които не са можели да обжалват, нали. А със сигурност не винаги падат актовете въпреки, че не си виновен. Или ти си от хората, които вярват в правосъдната ни система, както и в Дядо Коледа. А в случаите, когато политик, кола на НСО или мастит бизнесмен направят катастрофа с някой простосмъртен, познай какво се случва и кой печели и кой се е движил с „несъобразена скорост“!

Какво общо има това със случая? След като не е успяла да овладее автомобила си и се е качила на тротоара, значи се е движела с несъобразена скорост. Несъобразена с атмосферните условия или със собтвените и шофьорски умения - няма значение с кое от двете, факт е, че е била несъобразена. И за това е 100% виновна. В другите неща може и да има нещо вярно, но те нямат никаква връзка с конкретния случай.

Разлято масло, гориво на пътя как ти се струват? Можеш ли да ги предвидиш тези неща. Или в завой да изма разсипан пясък, чакъл знаеш ли как поднася колата? Като те чета имам чувството, че или нямаш книжка или, ако имаш много малко опит имаш. Няма как всичко да предвидиш на пътя и да се движиш с точно такава скорост с която да не може да се случи нещо непредвидено. В случая не защитавам никой, но ми втръсна от това „несъобразена скорост“ и с това да се приключват нещата и всеки отговорен орган да си измива ръцете с водачите на МПС.

Мама ти да .......! Боклук такъв. Сега да не я пуснете, защото няма други нарушения. Толкова боклуци по земята българска. Не се побира в кожата си от такива неандерталци. Ама виновно е либераското правораздаване.

имам подозрение, че жената не е карала. Карал е мъжа й. Ама тя е поела вината, защото не е била пила. Интересно, дали са направили проба за алкохол на него??

дано я осъдят на реален затвор. Все пак е убила 2 жени и е ранила още 2. Трябва й време да си изкупи вината и да я осмисли. Затворът е подходящо място.

Демокрацията убива съвсем реално

НОИ много харесва това ...

Реално жертвите са 4 броя. Нали си давате сметка, на тяхната възраст, какво значат тези наранявания. Но борбата с дебилните, малограмотни, не знаещи и не спазващи закона и правилника не е в центъра на дейност на никакви институции, вкл. и най-вече КАТ и другото МВР, дето им дадоха права да се правят на разни контролни органи по хранилките и пътищата.

Но я пуснаха, нали?

Карат като луди, все едно са сами на пътя, убиват и какво следва? Едно голямо нищо. Тая едва ли ще я осъдят за двойно убийство. А с убиеца на Милен какво стана, че нещо мълчат по въпроса.

Чакат петнадесеткратна експертиза на третия болт на лявата джанта, която ще оневини дрогирания водач.

Натикайте я бързо в сливенския тази мърша ! След като ги прегазила се ослушвала само как и е детето ! Изобщо не се е поинтересувала за жертвите !