Валентин Стоянов, пребил 16-годишния Андрей, остава за постоянно в ареста

Софийският районен съд наложи най-тежката мярка задържане под стража за 15-годишния Валентин Стоянов. Той е обвинен за побоя над 16-годишния Андрей Илчев на 23 ноември пред 35 СОУ в София.

Обратно в новината

Коментари - Валентин Стоянов, пребил 16-годишния Андрей, остава за постоянно в ареста | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е убиец не трябва да го пускат от ареста,трябва да го съдят от там в ТВУ,а от ТВУ в затвора,защото пак ще го направи рано или късно

Да прочете някой, че ЦЦ и ББ са привикали шефовете на шесто РПУ и са им поискали оставките!!! Имали са сигнали и жалби десет дни по-рано. А щяха да пазят около училищата, да са по пешеходните пътеки и да пазят децата, когато отиват и излизат от училище!!!

ЕДНО ВРЕМЕ ТАКИВА КОПЕЛЕТА БЯХА ПРЕВЪЗПИТАВАНИ ВЪВ МАКАРЕНКО.

Къде са сега младежите, които "скочиха" за Катуница?

Ако съм на мястото на бащата на пострадалия бих дал мило и драго, бих теглил дори и "потребителски" кредит това нахакано копеле да получи възмездие на принципа "Зъб за зъб, око за око". Не бих "забравил" и всички негови приятелчета, с които се е наговарял да отидат в другото училище на групи и с маски.

МАЙКА СЪМ НО АКО НЯКОЙ ТАКА ПОСЕГНЕ НА ДЕЦАТА МИ БЕЗ ВИНА ЧЕСТНО КАЗАНО ТОВА КОПЕЛЕ ЩЕ Е МЪРТВО ДО СЕГА.

Ами ако съм бащата на пострадалото дете, кво ли ще се случи, ами да ви кажа честно трепа го тоя и го заравям някъде

Валъо, защо си мислиш, че като малолетен халката ти ще е все малка?

ето как когато не възпитаваме младите да се въздържат от крайна агресия може два млади живота да се провалат. Единият ще бъде инвалид цял живот, другият в затвора, а след това аутсайдер. За единия физическо за другия социално-писихическо страдание. До вчера нямах кабелна телевизия. Но ми предложиха изгодна оферна и се съгласих. В неделя въртя каналите- как от всички не намерих нито един в който да нямаше някакво насилие. Не че това не е човешка черта, но директното насилие, което видях ми беше в повече. Не казвам да се забрани. С това вроденото у човека зло няма да се изчезне. Но поне може да даваме друг личен пример. Не напр. този който лицето ББ ни дава като оказва насилие с-у хората които, протестират всъщност (той излъчва мутренски манталитет и го казвам защото управляващите всъщност могат и трябва да формират дух в обществената среда) Добрият пример на семейството и много важен. И тук ролята на бащата е най -важна особено за синовете.

На това нагло копеленце му трябва само методично да бъде малтретиран физически, докато изкуфее психически и се превърне в максимум метач на улици в някое малко провинциално селище!! Това е прононсиран разбойник, който затвора ще превърне САМО в хладнокръвен убиец!!

къде ми е коментара... dir.bg, писна ми от вас

Не очаквайте правосъдие, нека родителите на пострадалото дете да въздадат правосъдие сами, дори и да устроят самосъд - напълно ги подкрепям! Иначе всичко е ала-бала...

И друг път съм казвал:за времето в което този почти убиец е в затвора да има ефективна присъда и за родителите му-в каменна кариера,в тухларна,на полето или след стадо животни.Без телевизия, без телефон,без компютър.Може да е крайно тежка мярка,но е време този тумор в обществото да бъде изрязан.

Жалко че няма вече ТВУ. 5 години, не е зле... след 3 години ще е пълнолетен и пак ще могат да го съдят.

на полицията ли ... не разбрахте ли, че е подаден сигнал към тях

Призив към родителите: За да не стават още такива трагедии, нека си върнем стария морал! Да осъждаме агресията на своите и чуждите деца, да осъждаме тютюнопушенето, алкохола, наркотиците и всички антиобществени прояви на нашите деца! Да не стоим безучастни, а да даваме пример! Нека се променим и ние, за да възпитаме по-добре децата си!

то тия днешните родители освен такива копелета друго не могат да възпитат. То не може да си хвърлиш детето на чужди хора да го гледат и възпитават ти само да му обръщаш внимание вече по един два часа и да искаш да стане нещо от него

Не са само родителите виновни. А знам още няколко и мога да ги назова с имената. Псевдо-националистчета, местните фюрерчета, атакистчетата, воеводчетата, расатчетата, джамбазчетата, воленчетата, каракачановчетата, скатчетета, чуколовчетата, митковчетата, гаджевчетата, дето са се впили като пиявици ... Те промиват мозъците на тези деца. На тях някой ще им търси ли отговорност?

ПОДКРЕПЯМ!!! На тия кой ще им търси джувап? Всичките заедно с малчугана - НА СЪД!!!!

А този завършен убиец, е явно расъл такъв от малък, ако са го поощрявали за някои детски прояви като бой с други деца, не е чудно, че е израсъл като жесток и необуздан бияч сега. Ако ползва и стероиди, доста е якичък за годините си, то тия неща действат и на мозъка, водят до агресии.

Този малък изверг, това животно, веднага в затвора!!!! Няма милост за такива уроди

А защо тогава училищата плащат на охранителни фирми, къде са били служителите на охраната??? Това не е ли част от тяхната функция в крайна сметка - да предотвратяват и такива инциденнти!?

този ЮНАК трябва да бъде наказан жестоко-15години затвор/ с поправка в закона/, за да не се случват друг път такива побоища и да страдат невинни хора! ПРАВИТЕЛСТВОТО и СЪДЕБНИТЕ МАГИСТРАТИ СПЯТ!!!! Това не се случва за първи път! А къде е полицията! И тя спи, но от непълнолетни не се изкарват рушвети!!!!

Господа,къде е коментара на Потърпевш! Или,така е по-удобно - да не влизаме в пререкания! ЦЕДКА,ЦЕДКА!

Защото циганската напаст е денонощна и не се вижда края и.

Защото циганската напаст е денонощна и не се вижда края и.

а тази дневна ли е?

Ти расист ли си? Май да?

А не мислите ли, че трябва да бъде повдигнато обвинение на правителството за опит /и не само опит/ за убийство и подтикване към престъпления на стотици хиляди нормални хора, за които единственото удоволствие от живота е останало даже едната цигара, за която нямат нито работа, нито пари, а са принудени да търсят услугите на контрабандата заради високите акцизи несъобразени с възможностите на НОРМАЛНИЯ човек. Не става въпрос за курорти и лукс. Става въпрос за правото на живот.

Защо агитките и младежите дето протестираха в цялата страна срещу циганите в Катуница, не застанат в подкрепа на това момче? По-маловажно ли е това престъпление?

Ето това е най-големият въпрос! Защото насилието вече е норма, не е изключение! Това е тъжната истина и точно против това трябва да се намерят мерки! Сигурна съм, че никой от "приятелите" нито на едното, нито на другото момче не е изненадан от случилото се, а "приятели" пиша в кавички, защото силно се съмнявам тези деца да знаят какво означава тази дума.

с оглед зачестилите престъпления сред непълнолетни трябва да се внесе поправката в.стоянов, с която непълнолетните да бъдат подвеждани под обща отговорност, а ограничението да важи за малолетните, мисля до 16 г. така и вальо ще получи справедливо наказание, макс. 15 г. а и насилието при тази възрастова група ще спадне значително... те със съзнанието, на възрастни, знаят, че закона е снизходителен към тях, а се третират, като деца?!? но подобно авангардно мислене в булгаристан :)

Само че тук побойникът е на 15г, т.е. по всякакви закони и правила е все още дете! С нашето беззаконие кучетата си лаят, керванът си върви, нито родителите ще понесат някаква отговорност (или може би глобичка някаква), нито "детето" ще бъде по някакъв начин вкарано в пътя, нито дори ще има НЯКАКЪВ опит за това!

И сега в законите е записано, че за малолетните и непълнолетните отговорност носят родителите / настойниците. Как ще бъдат ЕФЕКТИВНО наказани в този случай БЕЗОТГОВОРНИТЕ родители???

.... си спомням за ТВУ?Принципно там на времето отиваха хора, слушащи Битълс, и по свободно мислещи, но всички останали имахме страх от закона (и ТВУ) и се спазваха някакви норми на поведение.В съвременния вариант , ТВУ може да се замести с някакъв тежък физически труд , щом пикльото има сила да бие, нека една година да поноси тухли от сутрин до здрач, да не може да излиза по улиците, и никакви свиждания с никой. За битото момче едва ли вече ще има значение, но бияча може и да му дойде акъла.

Ето най-сетне по-нормално мнение! "Възмутените" граждани просто иначе доказват абсолютната оскотялост на обществото, на което жертва са и двете деца, затвор до живот и смърт за петнадесетгодишен човек, това разумно мислене ли е? Съдебна отговорност най-вече за родителите, разследване през годините за възпитателите на това дете и всичко възможно да се вкара в пътя - тежкият труд е някакво решение, поне опит за решение! Защото едно време за "трудните" деца имаше по една дебела папка какво точно е направено за тях, кои психолози са го оценявали, прояви на агресия, съответни наказания , а сега просто който оцелее, оцелее!

chovek?

СЛЕД ТОЗИ ЖЕСТОК ПОБОЙ И ТЕЗИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА МОМЧЕТО ТРЯБВА ДА ДА МУ БЪДЕ ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ЗА ОПИТ ЗА УБЙСТВО. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ДА БЪДЕ БЕЗКОМПРОМИСНО В ПОДОБНИ СЛУЧАИ. СТРАХА И ЕФИКТИВНОСТА ОТ ЗАКОНА КАРА ЧОВЕК ДА БЪДЕ СМИРЕН.

всичкоо е преовиличено от скъпе ии фацебоок което ее казалл ;))) познавамм гооо . . . тоии е такув за всичко преовиличава *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей... тъпо, неграмотно пубертетче....изваден бъбрек, наранени бели дробеве, наранен далак и комоцио...дали са "преувеличени"? Ти сещаш ли се с твоя пилешки мозък, че на това момче здрвето му "отиде на кино"!?

jizast

Ти внимавай мойто момче да не станеш като него, че и на теб содомитите ще ти тъпчат перушината години наред по затворите...

Ако закона не се произнесе с цялата си сртогост, какива изроди ще има много. За подобни случаи наказнията трябва да са жестоки. Нека всеки да почуства болката на родителите, пострадалото дете ,дори и хората ,които ще го съдят. ЗАТВОР ЗА ДА ПОЧУСТВА БОЛКАТА.

По този подъл начин да биеш някой , който не познаваш и с такава жестокос и не за първи път, 5 години са му малко, 15 ще му дойдат добре. Такива изроди в това общество не трябва да са на свобода.

ТОВА НЕ Е ПОБОЙНИК, ТОВА НЕ Е ДЕТЕ НА ЧОВЕЦИ, ТОВА Е И-З-Р-О-Д ! ТОВА Е ОФОРМЕН УБИЕЦ ! Не заблуждавайте хорицата у нас - това е напаст човешка!

А според мен трябва да му извадят и на него единия бъбрек и да го дарят на някой друг, ако не е съвместим с момчето което е пребил

НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН.

Такава трябва да е присъдата ако има справедливост - да му се вземе бъбрекът и да се трансплантира на пострадалото момче плюс поемане на всички разходи за лечение и възстановяване.И майка му и баща му да гледат как го разпорват хирурзите и му режат бъбрека .Ако почнат да припадат да се поддържат в съзнание за да знаят другия път като правят дете как да го възпитават!

В събота бях в планината над гр..Враца.Едно такова лайнце си позволи да хвърля камъни по мен.След като му направих забележка да не върши дивотии ми отвърна,че като слезе при мен ще ми строши главата.Поканих го да дойде,след което последва.,,Не ми се разправяй,че ще те пребия от бой,бе тумбак.,,,Единственото ,което ме възпря да му набия кофата беше,че не ми отива на годините да му размажа самочувствието.А би трябвало.За да има респект за в бъдеще как да се държи в обществото.Ето това е по -голямата част на новото поколение.Да ме извинят грамотните деца.

Горкото момче цял живот ще страда заради липса на бъбрек и с увредени далак и бели дробове. Още по-лошото е, че дълги години ще му остане недоумението защо е получило толкова зло безпричинно.

За тоя само патрон в главата.

НИКАКЪВ ПАТРОН.ДО ЖИВОТ КОЙ ОТ КЪДЕ МИНЕ БОЙ И РИТАНЕ.ТАКИВА МИЖИТУРКИ КОИТО ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИ,ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ И МНОГО ДА СТРАДАТ.МНОГО Е КРАЙНО,НО ЯВНО С ДОБРО НЕ СТАВА,НЕ СТАВАААААААА

Ако, не дай боже, това се случи на нас, този тапанар няма да го убия, а ще го осакатя жестоко за цял живот. Колкото и жестоко да звучи съветвам родителите и роднините на пострадалото момче да постъпят така

Уродчето за съжаление няма да лежи в затвор - малолетен е и ще се отърве с лека присъда. А в бъдеще ще си намери и работа като бияч - я мутра ще стане, я полицай. За да не става така, трябва той и други като него да си понесат заслуженото, ама по друг начин, сещате се, нали? Нека да го обработят така, че да лежи по болниците една година ида остане с трайни увреждания, пък да видим дали ще посяга на хора. Това, вярвайте, единствено върши работа и озаптява и други уроди. Аз лично бих го и скопил, за да не се плоди и произвежда бъдещи убийци.

Полицай няма да може май да стане... нали ще е лежал в затвора... по скоро охранител... ще му дадат BMW и пари за харчене...

Този изрод трябва да остане в затвора до старини. Щом на 15 г. си позволява да направи такова нещо, представете си какво ще стане след 3 или 5 години! Майка му се усмихваше снощи по телевизията - що ли?!? Или се гордее от постъпката на сина си, или не е с всичкия си, но във всеки случай има пряка вина за поведението на отрока си, така че и родителте са за затвор. На никого не пожелавам да е на мястото нито на родителите на побойника, нито на потърпевшото момче. Пази Боже!

ЩОМ СЕ БИЕ КАТО ГОЛЯМ ДА ГО СЪДЯТ КАТО ПЪЛНОЛЕТЕН.

До живот за тоя изверг!

Този е психопат или социопат, а това, за съжаление, не се лекува.

Ефектът от този и много други подобни актове се вижда в ежедневието ни. Младежите, които имат идстинкт за самосъхранение си хващат еднопосочно самолета и отиват да работят за други икономики, за други социални и ПЕНСИОННИ системи. Прекия ефект е намаляване на пенсиите в България. Родителите, отгледали такива престъпници нямат право да протестират за пенсии, социални помощи... Трябва тези родители да заплатят всички медицински разноски на пострадалия младеж и .... огромно материално обезщетение за нанесените морални щети.

Ако не дай си боже това се случи при мен, искам всички подобни олигофрени да знаят, че ги чака шок и ужас, за които те самите нямат фантазия !!!

Вчера пресичаме улицата, аз на ръце с дъщеря ми и 4,5г ми син на тротинетка до нас. Недогледа ли какво ли, но на отсрещния тротоар бутна един мъж. И познайте какво?! МОЕТО дете му каза: "Къде вървиш бе, скапаняк!" Думи, които никога не е чувал в семейството си и винаги е бил учен да се извинява в такава ситуация. Бях в потрес! НЕ само семейството учи, напротив, децата копират едно от друго, т.е. ВСИЧКИ семейства учат всички деца - факт!

И, вие как реагирахте? Останахте в потрес? Извинете, но възпитанието на децата е отговорност на родителите. Първите седем години са най-важни. Само родители с невъзпитани деца търсят причината извън себе си. И в моето семейство няма агресия, но детето ми ни би си и помислило да държи подобен език на непознат. Така, че помислете...

Разбира се, че реагирах! Много добре знам, че моето дете си е моя отговорност. Аз също си мислех, че е абсолютно невъзможно това да се случи, но се случи! Така, че не мислете, че и при вас не се случва, дали го виждате е друга тема...независимо колко добре го възпитавате! С този пост аз не търся виновен другаде, просто искам да кажа, че искаме или не, НЕ само родителите са тези, които възпитават децата си, цялото общество им влияе.

А обществото ни е агресивно, не агресивно е слаба дума, направо е оскотяло! Примери за това много ...ето онзи ден пък видях как едно дете от градината удря друго дете (случайно и отдалеч), попитах Госпожата дали едното не е моето дете (има същото яке). А тя ми отговори, че това е маловажно!!! Удрянето в градината е маловажно и не заслужава да го обсъждам с детето си! Нещо като да ти кажат "добър ден"! Един родител не може да види всичко и да реагира на всичко, това е факт.

За действията на това гадно копеле отговорност трябва да понесат и родителите. Побойника трябва да бъде съден за опит за убийство защото другото дете ще остане инвалид за цял живот. Той в затвора ще види "откъде изгрява слънцето", ако стигне дотам разбира се. У нас всичко е възможно и зависи от средствата с които разполагат родителите.

МН "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА" Е ЕДИНСТВЕНАТА АДЕКВАТНА ЗА ТОВА ДЕЯНИЕ И ТОЗИ ИЗВЪРШИТЕЛ, НО ЧЕСТ ПРАВИ И НА СЪДА, КОЙТО Я ВЗЕ. НЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ ОТБЕЛЕЖИ, ЧЕ ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА ОТ РАЗСЛЕДВАЩИТЕ РАБОТА ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ СЪДЪТ ДА МОТИВИРА АКТА СИ.

Не видяхте ли как се държи майката на това мекере- тя прави разни физиономии и въобще не съжалява за действията на детето- ми какво да съжалява това възпитание е полу4ил от нея не от мен.Това говно трябва да полежи в панделата и другите подобни лайнари да се освестят, защото вси4ки се мислят за недосегаеми за побоищата а всъщото време осакатяват невинни хора.

Този бандит и нехранимайко ако го осъдят / в което много се съмнявам / в затвора ще се осъвършенства и ще стане супер бандит,защото затвора е школа за създаване или доусъвърше- нстване на тези навици.Затова още сега трябва да се реже до кокал!

Има логика!