По време на полет: "Боинг 777" изгуби във въздуха едно от колелата си (видео)

На борда на машината е имало 250 пътници, пристигнали успешно в Лос Анджелис

Обратно в новината

Коментари - По време на полет: "Боинг 777" изгуби във въздуха едно от колелата си (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не са стегнАли некой и друг болт. Може да е било петък следобед, и тоя който е стягал болтовете да си е мислел как ще си кръкне довечера, и да е претупал работата. Важното е, че хората са живи и здрави.

"...пътническите самолети са проектирани така, че да могат да се приземяват с липсващи или повредени колела ..." Ама разбира се, те другите колела ги слагат само за баланс :))

Само Боинг е построил повече самолети, отколкото криворъките руски и съветски съвети взети заедно през цялото си съществуване. 87 000 - ПОЛЕТИ В САЩ ВСЕКИ ДЕН Ако Русия успее да направи това, след месец ще й останат само самолети АЕРБУС и БОИНГ. /// Самолетный голод потряс Россию ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛ «МОЙ ДРУГ ДОЛЛАР» 13.12.2023. Самолетный голод потряс Россию География происшествий – от Москвы до Якутии. 15 ЧП с самолетами в России за неполные две недели. Два только за 12 декабря: «Боинг» не смог вылететь из Красноярска на о. Пхукет, а Як-40 во время рулежки выехал на грунт и застрял во Внуково на 6 часов. За год число инцидентов с самолетами в РФ, по подсчетам Нюзуик , выросло с 60 в 2022 году до 180 в 2023. Проблемы - от отказа двигателей, системы управления руля до поломки шасси, разгерметизации салона. К счастью, всем бортам удалось благополучно совершить посадку. Причина происходящего очевидна – санкции, от которых Россия, по уверению ее руководителей, только крепчает. Не хватает запчастей, нет нормального техобслуживания «Боингов» и «Аэробасов», не хватает самолетов (с7 к примеру, из-за нехватки судов сократил на 15% свою полетную программу), а часть самолетов разбирают на запчасти. И проблемы не только с зарубежными самолетами, но и с российскими – Ан, Сухой суперджет 100.

Баси сигурни ли сте, че не е руски ИЛ ?

_stankow

Ами случва се. Незатегнати винтове. Механикът бързал, таман да ги дозатегне и го извикали да пише седмичния отчет. На мен не, но на баща ми се е случвало да види как едно от предните колелета весело изпреварва колата ... :) Както се вижда - не попречи на излитането, не пречи и на кацането. И три да бяха паднали, пак ще се приземи. Колесникът има голям резерв на якост.

На мен ми се е случвало да видя как едно от задните колела изпревари колата ... ама не моята, а тази срещу мен. Тогава оцених колко е хубаво, че пътищата ни са разбити - гумата се търкаляше срещу мен, но няколко метра преди да ме удари подскочи от една дупка и мина над колата ... Иначе - аз нямаше накъде да бягам, наляво - челен удар, надясно - пропаст.

мале.....и ние поръчваме самолети от САЩ.....ужас. те гражданските самолети не могат да обезопасят.....

Ти нали летиш на безаналогови самальоти, кво ти дреме за нас?

нали имат резервни гуми в багажното

Ами тогава и запасни врати трябва да имат ва багажното, щото един Боинг си изгуби и вратата докъто летеше. Мисля че беше от Аляска Аирлаинс. Изобщо страхотна антирелклама за боингите....

а ти докЪто се научиш как да пишеш, другите се научиха да ... а няма значение, ъ-кай си спокойно :)

75% от суперджет-100 са вносни комплектации: -Авионика – ТХАЛЕС Франция -Топливна система – Интертехнику – Франция -Система за електроснабдяване – Хамилтън –САЩ -Хидравлична система - Паркер – САЩ -Интериор – Аероспейс – САЩ -Кислородна система – Аероспейс – САЩ -Датчици за вибрации на двигателя – Вибро Метер - Швейцария -Колела, гуми и спирачки – Гоодрих - САЩ -Шаси – Месиер Даунти – Франция -Система за управление – Либхер – Германия -Кресла за екипажа – Ипеко – Великобритания -Противопожарна система – Аутроникс - САЩ -Стратегиски партньри – Аления – Италия, Снекма – Франция, Консултант – Боинг –САЩ На 75% всичко е вносно. И при всичката тази техника на световно ниво – руските алкохолици с две леви ръце, не могат да сглобят един нормален самолет. На руснака и мерцедес да му доставиш на части – накрая като го сглоби ще се получи бракувано Жигули. Всички държави, които направиха грешка да купят този боклук се отказаха. ЕБА МОДЕРАТОРИ БЕЗПЛАТНО … И ЖЕНИТЕ ИМ .

Пример – Аерофлот оперира с 252 самолета. 202 са Боинг и Еърбъс, а само 36 са Сухой Суперджет Слава Богу, 99% от гражданските самолети в Рашка са Боинг и Еърбъс! Поне хората са живи. Десет полета на Сухой Суперджет и ти си Герой на Русия! (възможно посмъртно). Покупайте Сухой Суперджет – он заменит вам эвтаназию!

Путин е откраднал колелото.

Само Боинг е построил повече самолети, отколкото криворъките руски и съветски съвети взети заедно през цялото си съществуване. 87 000 - ПОЛЕТИ В САЩ ВСЕКИ ДЕН Ако Русия успее да направи това, след месец ще й останат само самолети АЕРБУС и БОИНГ.

някоя руска ватенка на путин го е гепела

взимат от колелетата, за да захванат вратата

Бомбз ауей! Не пише дали е поразил целта.

Ай стига бе.... загубил едно колело от 14. Това е по-малко от 8%! Т.е. погледнато оптимистично, НЕ Е загубил повече от 92% от колелата си! Може ли да правите новини от такива дреболии. Несериозно е. Вижте Украйна - какви лъвове са! Разбиват руснаците отвсякъде.

ама нали са наели чернокожа жена самоопределяща се като механик за да бори 'вредните' стереотипи че трябва да знаеш какво правиш, а не защото си роден с определен цвят на кожата и генеталии да живее дивърситито!

нормално за Боинг...

Нормално за Боинг да губят по едно колело,нормално за руските таралясници. Да губят машините си

Триумфите на американския Аерофлот не спират да ни впечатляват :)

това е леко прекалено. Боинг 777 е един от най-добрите самолети произвеждани някога. За сегашните проблеми с качеството не говоря

Идва сезона за мяна на гумите почнаха рекламни клипове.

Гумаджията е бил разсеян, сега ще му набият канчето :)))

П-ска му работа, така и не се научиха да работят с динамометрични ключове, какво е зегерка и прочее средства против самоотвиване, хахаха, равенство, а? Може и негърска/циганска работа да е ама малко вероятно, още повече, че най-вероятно самият пилот е циганин - Индия, Бангладеш, Пакистан ...

Точно заради това е че работят с актива ключове. На съветските самолети се законтряше с тел всяка една гайка или болт.

Зегерка против самоотвинтване. Ю бре!

Нищо...важното е че не са загубили хамбургера...с картофки фрии и колата

И Зеления наркоман и него...на линия е...все още

Ей, пияни ватенки ей.

Колелета падат ако са незатегнати (липсва телта против отвиване на гайката) или презатегнати. Във втория случай обаче може да стане пожар в гондолата. Ама те си знаят защо са завършили полета по план. Едно е сигурно тия които са сменяли гумата ще им набият канчетата.

За да се случи това явно поддръжка е под всякаква критика ! Разбирам ги Боинг , че наблегнали военните производство , но все пак да се грижат из а гражданските такива !

Е как да ги контролираш гумаджиите по цял свят? Все едно като ти сменят гума на автомобила и някой е с две леви ръце производителя на колата да е виновен.

Бе те и дограмаджиите така... Врати падат, хлопат...

Да де, ама те излитат от Сан Франциско, не от Буркина Фасо.

В САЩ масово компаниите са принудени да наемат персонал на квотен принцип, трябва да имаш поне 50% жени, от тях трябва да са не знам колко точно от малцинствата и така нататък. Меритокрацията в САЩ е несъществуваща