По стъпките на Чаушеску в последните му дни и часове

Всичко започва на 15.12., когато критично настроеният към режима пастор от Ласло Тьокеш трябва да бъде преместен от Тимишоара в Северозападна Румъния. В знак на солидарност, пред дома му се събират много хора. Следват масови протести

Обратно в новината

Коментари - По стъпките на Чаушеску в последните му дни и часове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунизмът в България беше порочен, гнусен и най-вече престъпен момент от историята.

Чета "Чаушеску", а все се бъркам и в ума си произнасям "Зеленски".

верно се бъркаш от Путкинското котило е, на диктаторите ...

Тази съдба ще постигне и Мунчо.

Може би имаш в предвид сглобата.

1998-ма се опитвахме да не сме с Румъния за пред ЕС, понеже ни дърпаха назад Сега правим всичко възможно да не ни разделят с Румъния, но пък ние ги дърпаме назад .... Откакто зомбитата избраха Крадлив Дедо Мадридски, България попадна в много мръсни ръце, още не можем да се оправим. Румънците вече имат над 1200лв минимална заплата, градовете им са евопейски, а ние слушаме Митрофанова и Копейката ...

Да де само дето благодарение на него днес сме в евросъюза, да корумпирани бяха, но имаше и позитиви. Къса памет имат някой хора...

Благодарение на Костов сме в Евросъюза, той започна тези процеси и тогава Румъния беше много години зад нас ! А Крадлив Дедо ни уреди с кофти условия, пращаше Кунева (мадам йес) за преговори ... И от Крадлив Дедо тръгнаха всички метастази до ден днешен - и разни тотални крадци от "Новото Време", Николай Василевци, които подариха БТК , а и ГЕРБ оттам тръгна (уж дясна партиа, ама пропутинска)

Това са приказки за деца...истината я зная по възрастните.

В България нашите комунисти се ориентираха добре. Вече имаха изградена мрежа за наркотрафик и много бързо изпраха парите, дава червени куфарчета и т.н. Хора на партията като Фатик и техния капо А.Луканов поеха нещата. Както казваше Желю желев навремето, за да тръгне България по пътя на демокрацията трябва да мине през военен режим - и тогава без съд и присъда излизаш от играта. Тъжното е че днес техните наследници управляват икономиката и политиката, нищо не се е променило

Кърваво дошлия на власт некадърен комунистически строй фалира през 80те, нямаше храна и ток, обаче тук обвиняват Сорос за проблемите, Китай на фалира, може би там Сорос на успя или не са им пускали холивудски филми. После същите комизчадия взеха да "преустрояват" държавите си и най-бедните го отнесоха със загуби на десетки проценти от населенията си, войни и побърквация. А иначе колко беше уууубавоо на бунгалце на море за месец, само че сметката после я платихме други, абе пълна идиотия.

Показвал хубав живот ама не обяснил че трябва и да се работи :)))

обясни как нациста и към нястоящият момент псевдо"демократ"и содомит сорос спонсорира проболшевишки,прокомунистически и анархистки радикални ГЛЛУПИровки.....и розови революции и как подобни мероприятия по света инициират огромни печалби в комбинация с борсови финансови машинации за него и синът му 25% от печалбите под формата на дарения(освобождовоне от данъци) пълнят касите на НПОта....а останалите пълнят гушите на баща и син оросс

Румъния и много, ама много по-напред от България!

Шило

Тоя фарс, наречен "процес", май повече беше скалъпен за да му бъде затворена устата на Чаушеску. На практика си беше живо убийство!

Ама заслужено

Докато румънците приключиха с тоталитарния режим по подобаващ начин, тук бягахме от думата лустрация като дявол от тамян. 90-те им се смеехме, че са мамалиги и клошари. Днес идват да почиват в България понеже им се струва евтино.

Ето тази съдба очаква и Зеленчука. Скоро.

Бива ли така неуважително за 71 годишния вожд?!

Нищо споннтанно нямаше в организираното от МИ-6 и ЦРУ убийство на Чаушеску. Румъния цяло десетилетие буквално изгладуваха, но си платиха всички дългове към МВФ и чуждите банки. Обаче лихварите не обичат, някой да си плати и да ги отсвири. Съответно веднага намериха вътрешната опозиция в Румъния, настроиха я и я използваха срещу Чаушеску. Руснаците са го предупреждавали да не се заиграва с дълговете от МВФ още десетилетие преди това, но Чаушеску, както и Тито по-рано си помислиха, че са някакъв фактор по света и не могат да ги пипнат!

Я не ме пробутвайте номера със спонтанност!Всичко е организирано от ЦРУ и местните предатели!Защо не му дадоха защита пред съда?и сега какво е?пазар на запада и евтина работна ръка.Където и да отидох в ЕС ме оприличаваха на румънец!!!И там всичко свястно е бегало от демокрацията!

Я млъквай! Не пиши глупости! Помня тези събития и никакво ЦРУ не ги е организирало. Просто режимът в Румъния падна последен. Преди него беше нашия, но тук беше пъртиен преврат. А ТАМ ХОРАТА С КРЪВ ИЗВОЮВАХА СВОБОДАТА СИ, ЗА КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТ ПОКЛОН! РАЗБРА ЛИ, СВИНЬО КОМУНИСТИЧЕСКА!

Всичките трябваше да свършат точно като тоя боклук Чаушеску! Всичките, до един! И не само министър-председателите, ами и цялата партийна върхушка - всъщност нагло организирана престъпна групировка! Питате се защо днес Румъния върви далеч напред от нас, точно заради разстрела на тоя боклук. Всеки един след него осъзна, че не е богопомазан. Сигурно се чудите и защо при нас нещата не се промениха и не се променят бързо към по-добро както се иска на всички ни? Защото нашите червени боклуци усетиха дебелия и набързо се пребоядисаха, и в продължение на дълги години ни водиха "напред" а всъщност нещата си продължаваха по старому и ние все така продължавахме да си гравитираме около блатната кочина. Едва сега, колкото повече се откъсваме от тях, толкова повече заприличваме на нормална държава. Когато и последния русороб се разкара в на матушката си, едва тогава ще станем истински свободна държава. До тогава такива боклуци всячески ще спъват всички ни и ще ни дърпат назад към милия им соц, където всички бяхме равни, ама едни бяха по-равни.

Шило

Глупости! Тръгнаха напред, щот не са глупаци, като нас! И си нямат сглобки, тройни коалиции и всякакви такива простотии!

При бай Тошо бе супер. Народът бе осигурен, доволен и се множеше. Българите достигнаха 10 млн и живееха щастливо в България. Днес, В ДЕМОКРАЦИЯТА, са 5 млн и са най-нещастни в ЕС

Да, щастливо.... И кльона беше обърнат навътре, не за да спре навлизащи отвън, а някой да нне земе да избяга от щастието тук... Пълни пропагандни боклуци сте. Опитвате се да замотате младите колко чудничко красиво и щастливо било всичко. Глад, мизерия, сивота! Гък не смееш да кажеш щото вездесъщата милиция..... Ланкахте си едни и същи напевни слова как всичко е по мед и масло, а народа тънеше в мизерия и се чудеше как да свърже двата края. Да изпукате всички до един!

Спрете да подхвърляте миналото , а вижте какво става в настоящето . Някои ще се крият по островите , а други ще духат супата и ще вирят пръсти ! Зукърбърг Комунист ли или Фашист или и двете заедно ? "Зукърбърг строи имение за след Апокалипсиса Имението в Кауаи показва, че изпълнителният директор на Meta може да се подготвя за глобален апокалипсис. Припомняме, че Марк Зукърбърг заведе дела срещу няколко хавайски семейства, които първоначално отказаха да продадат земята си."

И бай Тощо заслужаваше същата съдба. България не се отърва от комунистите така както Румъния го направи и последиците са налице.

Да те черпя една тортичка, за последно, а?

Защо непрекъснато гледате и живеете в миналото!?! От една страна мракобесни времена, от друга статии, предавания, филми и т.н. си вървят с пълна сила по медиите. Какава е тази мазохистична олигофрения!?!?!?!?!?!?!

Който не познава историята , няма бъдеще за него !

Ама да пуснат материали и за отрезаните партизански глави по селата и убитите семейства на ятаци и запалените им къщи преди Девети..

Поняли тортоядците ?

Болшевишки отпадък. Не разбрахте ли, че не ви искае комунизма, не харесваме НРБ културата. Малко нагло е да си слагате паметници в центъра на града, така големи. Ще се съобразявате с нас, както ние с вас! Имайте си религията, но не ни я набивайте в очите.

Социалистическата религия не може, а джендърската може.