По €1000 на смяна прибирали на ГКПП "Калотина" (видео)

Общо 22-ма митничари и гранични полицаи получиха обвинения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пиар

Смяната е 20 човека.По 50 евро-хиляда.И за бедния митничар - 0.Нещо не се връзва.

Сега няма нужда от драми до 48 часа всичките ще ги пуснат, разследванията ще потънат в едни дълбоки чекмеджета и всяко чудо за три дена. Важното е раята да има там да гледа и псува на ум, че виждате ли и вашето време дойде. След месец всичко ще е забравено и архивирано в някоя маза.

Е сега няма нначин Помпео и Мустафа да не ги накажат за корупция. Ще видят повече Америка, ама през "крив мокарон".

Хайде както се пееше в една песен съветска песен 'всичко пак се повтаря отначало'. Пак ли тръгваме от митниците ами преди 30 години пак оттам тръгнахме , докога ?

че това, което сега показват е върхът на айсберга. Събираните суми са кокошкарска истария в сравнение с парите от контрабандните канали на едро, които минават през тези КПП-та. Чувал съм приказки от хора живеещи в района, че определените ТИР-ове изобщо не се проверяват, от шофьорите им пари не се искат... В замяна на това, бисивете в София си затварят очите за скубането на дребно - стига да не се прекалява. Акцията на Калотина се вписва прекрасно в общата ситуация - в страната започна преразпределението на баницата - кой от къде и по колко да граби. Най-тлътото - банки, хазарт, контрабандни канали.... Борисов и Пеевски насищане нямат.

Хунавото в случая е че не е давал на никой над него !

Минавал съм много пъти през Калотина. Сличвало се е да чакам 2 часа или пък да няма никой. Но никога не се е случвало нито да давам нито да ми искат пари

Не си представителна извадка бе пичак. И какво доказа?

ето 10 евро да мина по бързо

аз съм доволен че има арестувани за корупция но трябва да се направи така че да няма съблазън

Сега ако видим и някой осъден...

Спрели да се отчитат нагоре и началник смяната станал връх на пирамидата. А върхът на пирамидата всеки знае че е ББ. Където и да отида все ми казват “хората на Бойко взеха това, направиха онова”. И от време на време гърми някой престъпник, който си мисли че може да е извън схемата. Примери много.

Който разбира от право веднага разбира, че всичко е пълен абсурд. С мимики и жестове показват.хаха доказателств олелелемале Ами що не кажат какво и от къде са .намерили по къщите, щото ако беше нещо значимо вече и него да са снимали. Евтино зрелище за обществото. А за заднопромитите мозъците да припомним че английската краун ейджънтс менажираше митниците срещу едни МНОГО хиляди евро и пак нищо. Така че не с лошо срещу България, без дрсми и през терминал 2, който желае. Аман от сополанковжи.

Сумата не е 1000 на смяна, а средно 1000 на ТИР.

Така беше и при социализма ,така е и сега и така е било едно време.Бай Ганьо нали искаше солунската митница само за един ден.На митниците трябва да работят роботи иначе който и да дойде той влиза в схемите и почва да краде,особено ако е българин или сърбин.

Това да е само на Калотина,ами какво става на другите митници.Трябва да се премахне практиката на митницата да работят роднини.

Спряли са да се отчитат по веригата нагоре. Хората назначили ги на тези места ,също да поемат отговорност.

Тия 1000 Евро цялата смяна на ден ли ги събира - тва за никъде не е. Нещо имагрешка в сумите. 50 Евро само на човек - хаха - той цигарите не може да си купи.

Тю, рекох, че по илядо € на калпак бре, па то било общо за целата дружина! Хепидже работа, Тиквата прави повече за една минута, само с асфалт...

власт,партии и митници пари са в тясна обвързаност и взаимозависимости!Със такива пари работа се дава на строители и фирми за строителни материали за строеж на митически имоти,палати,вили,бензиностанции,хотели!

Било корупция. Не бе, не.Платени българо-турски взаимоотношения

Да,това е България!От 30 год след саморапада на бишето БКП така се крало и краде,както казваше един митничар , българинът краката и ръцете да му вържеш със устата си ще краде!Дали България може да се спаси и да стане нормална държава е съмнително!

А преди не се крадеше, ай стига с тия глупости бе червени кратуни. Ако не знаеш да ти кажа един лаф отпреди 50 години - устите на митничарите са триъгълни - от тублерона.

Сега ще видят щатски визи през крив макарон?

Вчера с награда, днес със белезници! Не проверяват за когото трябва..

Месец май ми играха постановки добър-лош митничар. Разхвърляха ми багажа, накрая да си поискат 50 лева. Писах, оплаквах се, глас в пустиня.

Не вярвам, че само в едната смяна са корумпирани, а в другата хората са "чисти". Те си предават челния опит. Редно е да се проверяват навсякъде гишета.

Мизата за назначаване на мътничарите ( ловят риба в мътна вода) била 50 бона...отиващи в джоба на начакника

Взимат пари защото са изложени на опасност от зараза с коронавирос и други подобни.После ще ги дават за лекарства.Я вижте как са екипирани на летище София митничарите камери скафандри а на Калотина няма.И те са решили да си взимат вредни.

Това, 1000 Евро на смяна на човек ли е?

За да станеш митничар се плаща Те плащат, защото знаят че ще избият парите в пъти Знаят го тези които взимат и тези които дават

Имаше един виц за митничарите - събира шефа на смяната всички и казва, че се говорило , че вземат подкупи всеки да си извади цигарите! Един вади Боро, друг Ротманс, трети Дънхил ,последния показва Арда и шефа го пита от къде има пари за Арда?

Защо само на Калотина?!?!? Някой не си е платил ли ? А на Дунав мост, на Каитан Андреево, на Кулата ,кога???

1000 евра на 20 митничари на смяна !?!?! Кокошкарска работа.

:)

Митничар, от Свиленград ми разправяше по времето на Костов.. е било наредено ЛИЧНО от него... Всеки ден,.. само от митница Капитан Андреево да бъдат заделяни по минимум 200 000 марки(ДМ) на СМЯНА в куфарчета,... и е идвала специална кола след свършване на всяка смяна да прибира парите и да се носят в СОФИЯ !! Не знам колко са смените на ден 2-3... НО всеки ДЕН!! Смятайте за какво става въпрос!!;)) Особено казваше,.. през лятото.. юли -август когато турците се връщаха в отпуск и по Байряма им пък и когато се прибираха обратно в Европа беше Ад ....всеки ден звъняха телефоните и се питаше : До този момент КОЛКО ????(Събрахте).... колата тръгна!!;)) Ами по другите митници ??? Вероятно е било същото !!;)) Така, че НИЩО НОВО под Слънцето!!!;))

0

Ехаа, лично от Костов дошло нареждането ли? И по 50 евро на камион значи 4000 камиона на смяна ли? Дълга смени са работили

Цигани и цигания пълна. Гнусни и гадни български и балкански мекерета. Докога! На цели пунктове им сменят началствата и простите и неграмотни мирничари и от десетилетия все едно и също. И това се наричало Европа. Отвращавам се от българския си ген. Докъто в Европа и в цивилизованият свят се пътува без контрол и граници, на Балканите само цигании. Затова и няма да се връщат хилядите български живеещи в истинската Европа, започваща от Унгария нагоре...

Споко! Ти си Българин! Щом това те дразни! Те не са Българи, ами леш!, Сигани и простолюдие! Минетшии!

Европа започва от Австрия нагоре....

Вие до сега да не бяхте на луната? Митничар е синоним на подкуп! В такава държава и времена сме родени ние... И това си е манталитет и възпитание. Аз, ти и който и да е ако е там, просто имената в новините са различни

Не е вярно. Има и честни, но не се задържат дълго повечето.

Това ще да е нещо ново. До сега не бях чувал за корумпиран митничар.

добре де , тия са от препоръчаните , сега Гешев ще търси ли отговорност на препоръчителите ?

До сега не са ми търсили никакви ( подаръци ) с колата тук но на Македония -Гърция съм плащал дребни суми на гишето директно-

Педролито ли си ама си платен та платен трол. От най платените. Каквото и хубаво да направи прокуратура ,Борисов ,полиция все не е хубаво . Най добре ще ти е твойте шефове да седнат да управляват,тогава ще млъкнеш.

На капитан андреено няма нищо подобно

Забрави ли златния гьол

За кВо да се проверяват ? Взимаш му ВСИЧКО ! 1. Пари ...всички намерени и по банки по сметки вкарани на него си +съпругата + децата му ! 2. Къщи ... вили ... апартаменти до 3-то коляно ! 3. Кли ... мотори ... колелета и подобни ! 4. Оставаш му 1чифт обувки + 1бр. риза на гърба! ! 5. Влиза за 5години в затвора да осмисли и да се покая пред народ и родина !

то убаво, амъ на Цвъкито ко зеха?

давай всички да крадем

Бойко, нищо няма да ти помогне... тия дребни риби дето не се отчитат са ни ясни. новия ти пудел Гешев, само липсваше да води акцията. тия театри сме ги гледали

0

Педролито, знаем, че никога не си задоволен

1000€ на митничар на ден ;) щото ако е на ден за цялата смяна не излиза аритметиката ;) Айде сега поровете още малко и разберете къде изпращат всеки божи ден 2 куфарчета с по 5000€ ;)

те са пропуснали да пратят, за това е акцията

"Новото е добре забравено старо"! По-вярно е,че никога не е спирало.

От 30 г. борим корупцията сред митничари и полицаи, а пък няма резултат. Как борим корупцията ?

бате куре, ти си много странна птица ? Корупцията не ти е цирей на гъза да го изрежеш и да се свърши, тва е рак в цялата снага на държавата и иска ВСЕКИ ДЕН да се бориш с него Ко очакваш ? Бутни пръста и пий шарлан ?

и къде видя, че я борим... тия митничари ще се сменят с нови, дето няма да забтавят да се отчитат

ооо мойто момче видял съм видял ше ти кажа че съм видял много повече отколкото въобще можеш да си представиш как треперят митничарите кат мишки

с гол в ръката нож!

tonk11

Сега като чета коментарите и се чудя - доволни ли са хората от ареста или не са? До оня ден плюеха що не са ги фанали. Сега па плюят като ги фанали. Нема угодия на българина. Винаги е недоволен, винаги го пецакват и винаги някой му е длъжен.

затова да ядат пи#ки

Прост народ, корумпирана държава.

Аферим, тупай брашнения чувал, тупааай...

Няма Държава и Митничарите плащат на ГЕРБ ! Някой знаещ и можещ да напише писмо на Донълд Тръмп за Ситуацията в България , а то имаме Медий Месирки и ги е страх да напишат ! Моля се на Господа да се намери някой който да ни освободи от Герберското Робство и „ Рай “ !

Пак почнаха с показните арести. Мутренска му работа.