По-добре Асад, отколкото турците

Турция е решена на военна инвазия в Сирия, защото иска на всяка цена да предотврати създаването на автономна кюрдска област край границите си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите и съм ошашавен от невежество и демагогията. Първо никой не вниква в текста че става кума за ПКК- терористична кюрдска организация финансирана повече от тридесет години от Москва и сателитите и (основно за региона-Сирия). същите тези от ПКК сееха смърт в Турция при наличие на парламентарна грума от кюрди в парламента на Турция. Основната част от кюрдите в Турция и около границите и не поткрепят по никакъв начин ПКК. Второ, американците никога няма да изоставят Пешмерга - пак кюрди но нямащи нищо общо с ПКК и комунистическата и идеология! Трето. Кюрдите са клон от прабългарското племе и най здравите доказателства за това е езика им. Жалко че точно в техните редици се загнезди червея на комунистическия тероризъм!

Откъде накъде Турция ще напада кюрди в Сирия? Това е все едно ние да бяхме нападнали македонците в Сърбия, защото не искаме македонска държава. Че това е престъпление. Не се ли спазват международните закони вече?

... сега ще разберете защо Тръмпчето е умно...!?! А пост комунистическият глупак от КГБ Путин и мюсюлманския глупак Ердоган са затънали и продължават да затъват в Сирия...!!!!!! САЩ им продава на всичките оръжия и не влиза с жива сила в конфликти - ТОВА Е ПОЛИТИКАТА ТРЪМП И Е МНОГО ПРАВИЛНА...!!!!!! Всички помним позорното бягство на руската армия от Афганистан, а после и несполучливите намеси и на САЩ пак там, в Ирак и т. н. А в САЩ са се сетили и за Виетнам и Корея и браво на Тръмп - с военна сила нищо не става особено когато тя се налага от стпрани извън конфликта - ТОВА Е ИСТИНАТА...!!!!!! И нас ни освободиха от СССР, но то трая само 45 години и отиде на бунището на историята...

Фесовете взеха да натдигат много глава което не е добре.

Да превзема Сирия и да тръгва на Север до Дунава, по-добре Ердоган и развита икономика, отколко Бойко, Корнелия, Радев, Меркел, Макрон и сие.

Ми не си научил добре български. Дори си объркал името си.

СИРИЯ БЕШЕ ЗАРИНАТА С РУСКИ ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ - И ВИНАГИ ЩЕ Е ТАКА , А В ДАМАСК ИМАШЕ ЦЯЛ КВАРТАЛ С 200 000 РУСКИ ВОЕННИ ЧЕ И БЪЛГАРСКИ ИМАШЕ И СЕГА ЩЕ ИМА ПАК - ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО !РУСНАКА ТАМ СИ СЕ ЧУВСТВА СОБСТВЕНИК И АРАБИТЕ СА СЪГЛАСНИ С ТОВА - ТИ ДА ВИДИШ ! ПО ОБРАЗОВАН И УМЕН ПОЛИТИК ОТ АСАД И БАЩА МУ СИРИЯ НЯМА ОТКЪДЕ ДА ИМА ......... ДЕ И НИЕ ДА ИМАХМЕ ТАКЪВ , А ТО БОКО ЦЕЦО И ЦЕЦА , СТАНИШЕФ И ПИРИНСКИ КУРНЕЛИЯ И БАРЕКОВ - ТОВА ИМАМЕ

ДА СИ ПРАВЯТ ДЪРЖАВА НА НЕГОВА ТЕРИТОРИЯ , РУСИЯ СЪЩО , А СИРИЯ ВИНАГИ Е БИЛА И ЩЕ БЪДЕ РУСКА ТЕРИТОРИЯ НА ВЛИЯНИЕ , ТАКА ЧЕ ЗАБРАВЯМЕ ЩАТИТЕ , ПЪК И ТЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ИЗТЕГЛЯТ НАИСТИНА !........... ВЪПРОСА Е КАК ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ БЪЛГАРИЯ ?

Не мога да ги разбера тези. Вместо да провеждат гей-паради, те се бият.

А някой да се е запитал какво точно ще правят руските войски в Сирия, освободени от други ангажименти. Е, след като изритат американските наемници и доутрепят прокситата от ИДИЛ. Или преди това. Ердоган струпва войска, за да си придаде някаква тежест, но чудесно знае, че Турция е агресор в Сирия. И че този път може да получи лош урок. Кюрдите излязоха хитри и повикаха Асад, а зад него - ведро усмихнатия Путин.

Руснаците са в Сирия приятулю не от последното десетилетие Още по времето на Бащата на Башар съветски бази имаше в Латакия и Тартус. В Латакия бяха позиционирани съветски ВВС инструктори и там тренираха и сирийските военни летци, в Тартус имаше военни кораби. Това беше и противопоставянето на присъствието на Шести Американски флот в Средиземно море. Особено се засили присъствието на съветски контингент след затварянето на Суецкият канал. Разбирай че ти говоря за едни поне 50 години

Каква Сирия, какви пет лева -Тази част от региона е в Неоосмонската турска република. Още по времето на честването на 45 годишнината от съзаването на РТ този регион, както част от Армения и Грузия (виждате че не споменавам от гпаницата при р. Марица през източната част на Пловдивска област включая Зарата, Хаскьой, Ямбол, Сливен и Бургас област до емине са в червен цвят наименувани Нова Турска Република) Та споменатите райони са "исконно Турски" а мечтата на Реджеп ЕрСдухан е той да е първият султн на НЕООСМАНСКАТА ДЪРЖАВА!

Виждам геополитици с отрицателен вот. Само дето не проумяват че написаното е фактическото намерение на Турция и Ердогон. Това драги отворковци е вписано и в учебниците на учениците в турските училища. Факти! А Картата стоеше доста дълго време над паспортните гишета по границите на Турция. Същи претенции има и относно доста гръцки острови в Средиземно море! Хайде слагайте минуси, че ми стана скучно от тъпотията ви

Тук не трябва да се забравя и за ролята на Иран и Израел.Напускането на Сащ разплака буквално Натаняху и отговора бе бомби над Ирански обекти до Дамаск.Целта е Дестабилизиране на района,но в Случая Ердоан е на крачка от пълния успех със завършване на полосатаМенбич до Ирак близо 700 км и ширина 40. 50 км.Вторатасерия ще бъде дупчене на шелфа около Кипър ,и до бреговете на посочения район.Тогава ще се появи 6 флот и ще прави тегели в района.А какво има в чувала на Дядо Мраз за нас.Изненада,много ама много шистов газ от дядо Тръмп и то на на хубаватлъста цена. За справка идете до Александруполис там знаят.

Какви кюрди Бе хора там в района на менбич 90%са араби,които бяха принудени да напуснат домовете си ,Турция ги прие. Кюрдите в цяла Сирия са около 800 000,на които Адад до скоро не им даваше ражда степ Кюрдите с нетърпение ючакват турците защото ще въведат ред,какт направиха с другите два района,сега е ред на менбич

Точно така е. Май Европа ги иска 5те милиона араби от Турция :)))

Само в Турция официвилно има 24 млн кюрди. Кюрдистан (Асирия и Вавилон) е от Арарат до Ирак , вкл. Бегом в Средна Азия или си направи ДНКтест. ...че си славянинъ със сбъркан софтуер.

Асане, ти колко години оди при ходжата да се учиш на четмо и писмо, бе джанъм! Ти на е...е свикна и ненаучен аостана (вай, вай завъллъ) Първо научи днешните граници на Турция, пък после гледай на Сирия. И още нещо, оди при имама да ти каже, Когато учениците на Исса са тръгнали към Дамаск да проповядват християнството такова ПОНЯТИЕ не народ АРАБИ НЯМА! ЛИВАН, СИРИЯ И АРМЕНИЯ -ТОВА СА ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВИ В РАЙОНА. АА това дето се мислите за Турци, аркадаш, имало едно племе карамани, Турция е име на Републиката дадено от Мустафа Кемал (българомохамеданина!) Та не знам откога едно племе номади без собствена история се вемате толкова сериозно да казвате кой от коя шатра е. Твоята шатра, Асане е тази на един от седемте шатри евреи! Евреин си аркадаш и по юдейски те обрязват Мойсей (Муса) е постановил тази практика и о не по 4религиозни съображения" както се твърди от "познавачите, а от хигиенни в условията на пустинята и липсата на достатъчно вода( за "сиренцето" около кафата и вмирисването и пораженията от тези възпаления. Пак по тази причина е и бръсненето при жените от племената (и папион д'амор разбира се)

Да чуем ваша "велика"история ако обичаш ...кога започва под кои завършва

Кой ..е изобщо Германия, ЕС или изобщо запада? ЕС и САЩ снабдиха кюрдите с военна логистика; минимално 20.000 тира боеприпаси. Тъй че турците едва ли ще си затварят очите. Манбидж е просто следващата спирка, а последната ще е Кандил или Мусул-Киркук .

Защо ли Турция говори само за проблем с кюрдите,а никъде проблем с ИД.

"За САЩ обаче кюрдските бойци бяха през последните години важен съюзник в битката им срещу джихадистите от т.нар. "Ислямска държава" (ИД). " НЕ Е ЛИ ПО-ПРАВИЛНО ДВ ДА КАЖЕ: НИЕ КРАВАРИТЕ, ЛЪГАХМЕ И ПЛАЩАХМЕ И НА ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ, НО СЕ ОКЪКАХМЕ И СЕГА СИ ОТИВАМЕ И ВЪОБЩЕ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА НИКОЙ!:))))))))))

А РУСИЯ НЕ ИЗПОЛЗВА-АСАД..И ИРАН....и.....

КОИТО ПРОВОКИРАТ РУСКАТА ХИБРИДНА ВОЙНА- САЙТОВЕ И СТАТИИ-ADMIN......

Кюрдските милиции се опитаха да променят етническата структура на пограничните региони, карайки местното арабско население да мигрира вТюркийе.Тези 3.5 милиона араби са в готовност да се върнат и да запълнят коридора около границата,така както стана в Африн тази пролет.Там турската армия доставя топла храна за тях всеки ден .В момента операцията за нахлуване е в етап стендбай заедно с 15 хил армия на Сса свободната сирийска армия ,която е прротивник на Асад и кюрдите.В тези нови територии които завземат заедно с турската армия административната власт става в ръцете на сса.Има все още възможност кюрдските милиции да се изтеглят без да дават щети и да освободят полосата на изток от Ефрат.Послрдния път при Африн при операция маслинена клонка 4000 от тях загинаха.Тюркийе вече сама произвежда 70% от военната техника и материали нужди във военните действия.Така че Кюрдите е Асад трябва да се примирят с факта че играта е загубена преди да е почнала.Страх лозе пази особено ако си приятел на янките.

Ако нашите сигани поискат автономия съгласни ли сте да им я дадем? /теоретично - напрактика - знам, че няма как паразита да живее без гостоприемника си?

И каква автономия може да иска някой ,който е дошъл тук заедно с турските мангали едно време? Да се връщат отдето са дошли! Ще бъдат изтребени като хлебарки тия маймуняци, само да скокнат!

Бай Ганьо нещастнико, има данни кога са дошли циганите тукОт Индия.минали са през цялАнадол и навсякъде са били охранявани от османците да несе заселватт, защото са били красци.Племето им е наброявало 20 000 души и това е станало преди Баязид да покори Балканите.Майстири на псувните , иначе сте гола вода.

Даа, "по-добре Асад, отколкото турците". Тия взеха да поумняват!

Такъв филм няма да има.Тюркийе ще довурши започнатото.Асад е жив труп.Жена му горката си изпати с него и живее последните си дни тежко болна.Въпроса е къде ще се скрие Асадчо след Владко.

Филмите ги търсете при хамериканците, докато с руснаците филми няма, така че ако Ердо стъпи накриво, бързо ще му 'фръкне чалмата.

"...кюрдите в региона поискаха помощ от президента Башар Асад..." По-добре късно, отколкото никога...

Западът за пореден път използва кюрдите в своите игри, а когато не му излязат сметките, естествено ги изоставя!

Няма угодия за руско-турската шафрантия Само дето кюрдите са пред избора на по-малкото зло. А не избират по-доброто. Само над това се замисли, ако имаш с какво.

А как ще е по-малкото зло - нали АСАД убива невинни - май кюрдите не мислят така, а глупако?

". . Доналд Тръмп написа в Туитър, че последните данни потвърждават абсолютното отсъствие на доказателства за неговия "сговор с Русия" Фалшификацията на Руския сговор - е огромна измама в историята на американската политика. По думите на президента на САЩ, американското Съдебно миннистерство и ФБР при президента Барак Обама са фалшифицирали разследването, за да помогнат на Хилъри Клинтън да победи на изборите

Жалко! Щеше ми се да е вярно!

Как би могло да е вярно това при положение, че тези твърдения се появиха СЛЕД изборите? Всеки разумен човек веднага схваща колко безумен е Тръмп и какви лъжи ръси. Радват му се тези, които искат всичко да стане една голяма кочина. Какви хора биха искали това?

курдите малко приличат на украинците и на българите- все на грешната страна.

Т.е. Русия винаги е правилната страна, така ли?

Така излиза и е доказано в исторически план...

кюрдите са ни братовчеди. Казват татко, къща, тояга и пр.

Кюрдите решиха да хитруват, с американците срещу Асад и руснаците, сега отново се обърнаха към "сатрапа" Асад, който на практика им беше осигурил самостоятелно управление, автономия. За геноцида срещу арменците кюрдите все още плащат, разделена държава в четири отделни страни, искат или всичко, или нищо, на път са да загубят постигнатото и в Ирак, и в Сирия.

онова с арменците не е било само на кюрдите дело. башибузука е преследвал навсякъде иноверците... познавам наследници на бежанци от беломорска тракия - онова което са ми разправяли - никъде не е записано и навдякъде се отрича... в края на краищата мъртвите не могат да кажат какво е било... а малцината останали свидетели, макари и да са били деца по онова време - никой не ги брои за хора.

Hallo Anonymen vom DW! Schaemen Sie sich nicht so anonym zu sein! Wer hat diese falsche Info Inen gegeben?!?

А защо службите не взимат мерки срещу директни публикации на чужди медии като ДВ в български медии ? Те са проводник на чужда пропаганда и облъчват с чужди идеи.И защо се позволява публикуването само на определени медии като ДВ ?

САЩ използваха кюрдите срещу ислямска държава и вече си тръгват, кюрдите вече търсят помощ от Асад, но в много райони асадските араби са прогонени от кюрдите, и асадската помощ едва ли ще бъде искрена и надеждна, защото тази модерна асадска армия с изтребители, бомбардировачи, хим. оръжие, ракети, руска помощ и т.н. след 6 години война все още не е окончателно разбила ислямистите. В случая целта на Турция не е да завладява нови земи, а да предотврати терористичните набези на кюрдите откъм юг, в резултат на терористични атаки в южна Турция загинаха много мирни жители основно мирни кюрди.

я пък ти, хем БГ стратег хем с фес и шалвари.

По чие право САЩ са в Сирия, уважаеми дойче веле? А Турция? А Израел?

Забрави да споменеш руснаците айнщайне. Отде ви изравят все такива гении за руски слуги бе.

Тъпак. Руснаците са покакени законно от правителството на Сирия. Тъпак.

Руснаците са там по покана на законно избраното правителство и президент на Сирия. Нещо като американските войски у нас

Що, по доходоносно ли е да си слуга на ФАЩ, троле ?

Всички кюрдски формирования вече минаха на страната на асад защото нямат просто друга алтернатива , турчина сега ако иска да воюва срещу кюрдите трябва да се бие срещу редовната армия на сирия което си е чиста проба окупация. Турците нямат никакви шансове в сирия , ако опитат нещо ще ги смелят.

Така е, но това е "малката" цел на Ердоган. По този начин няма кюрдска автономия, със собствена армия...

Ердо сега ще прави кайквото прави вятъра ......

Изтеглянето на САЩ от Сирия е относително!Американците винаги могат да ударят където и когото си поискат в Сирия или която и да било част на света! Изтеглянето на САЩ от Сирия не означава победа на русноците или на Асад в Сирия!

Хамериканците могат да ударят единствено един голем негърски в гъ зъ ти.

Бе теоретично ФАЩ може да удари и Москва и Пекин но на практика само в болните ви сороски мозъци това може да се случи

Изтеглянето на САЩ всъщност е настъпление.Поражението на САЩ всъщност е, победа.ПродЖността на слугите им всъщност е патриотизъм.А дебилността на писанието ти всъщност е дълбоко, ама много дълбоко скрита мъдрост.Мдаа

А може би пълна кюрдска автономия в границите на сирия?

Може, но със съгласието на султана. И да няма претенции към съседни държави.

Безплатните мечти на Турция за нови територии. Американците се изтеглят, кюрдите викат редовната армия и се поставят под властта на Асад и за нула време Ердоган се оказва нашественик. И всичките разходи направени от него до момента в Сирия отиват в коша

Не е точно така. Ако кюрдите откажат на Асад да се разоръжат, то никой няма да ги пази. Тогава Ердоган ще нападне. Т.е. кюрдите ще трябва на дело да се откажат от претенциите си за своя държава. Защото НИКОЙ няма да им я позовли. Може американците и да са им я обещали, но само идиот би повярвал че трета сила (еле па САЩ) ще воюва с Турция, Русия и Иран зарад мечтите на кюрдите. Така че Ердоган ще получи това което му е нужно (по минимум). Всъщност тази война няма победители, но всеки получи по нещо за сметка на довоенна Сирия. Етно-религиозно-социалните противоречия си остават, и след 10-20-30г пак ще има война там. Е, теоретически ако направят някаква федерация..... но си мисля че няма начин толкоз различни и мразещи се народи и племена да живеят заедно много време.

това че няма да има кюрдска държава го разбраха и самите кюрди. Дали ще се разоражат или не ще го реши Асад. Лесно може да ги обяви за части на армията под негово командване и готово. Преди войната Сирия си беше светска държава и народите в нея вече силно искат да се върнат към старият живот, само трябва да се изчистят наемниците, които го играеха демократи или ИДИЛ. А Турция от тук нататък може само да минимизира загуби

DW щом пише, значи Тел Авив News пак имат нещо да ни подскажат.

Тези от Дойче Веле не спират да разсмиват. Не било ясно дали от международното право армията на суверенна държава може да влезе в собствената си територия? Как да го разбираме това? А как стои въпроса с окупационни сили от други държави, които никой не е канил? А с умишлено подстрекаване на пролети, довели до смъртта, инвалидизацията и разселването на милиони души? Там какво казва международното право?

Имаш в предвид Турция ли? Които избиват кюрдите в Сирия. Който всъхвщност елиминираха 70% от ИД. Тези които уж каПутин щял да бие... ама първо реши да избие опозицията на Асад в Алепо в които нямаше един ИД терорист. После забрави за какво е там и последните 6 месеца не прави нищо там срещу ИД. Нали така? Да не вземеш сега да ми докажеш че руските войници се бия с ИД? Щото такава статия няма дори в ТАСС и Риа.

Сега ... интересен начин на отговор на коментар, който носи определен почерк. Както и на другия под вас. Липсва отговор на въпрос, а само нападки тип "а вие защо си биете негрите? " . Обикновено съчетани с типични определения тип "копейке ". Признак на лола култура. Но ... относно това, което пишете - аз съм генерално против подкокоросване на която и да е етническа група с цел независимост. А там САЩ са майстори, и въобще не им пука за последствията от човешка гледна точка. И щом съм казал а ще кажа и б - против съм и порива за сеператизъм на Хутите в Йемен и на Кюрдите в Турция. Бих бил против и опита на Палестина за самостоятелност, ако не бяха нацистките основи на Израел. Против съм и подкокоросването на населението в Донецк и Луганск. За Крим съм принципно против, но съм доволен, че нямаше жертви. За Косово - без коментар!

Това което пишеш важи и за Крим, Донецк и Луганск, копейке! Те са официална територия на Украйна обаче според руснаците навлизането там на украйнци било нарушение!

я майор смешко пак драскал постове. И руски войски в Донецк видял и извънземни в Перник

А Косово? Кой създаде прецедента ?

Това между Русия и Украйна си е съвсем частен случай-един народ в две държави .Ако не бяха хвърляли милиони долари и алчноста на местните олигарси -безродници нищо подобно нямаше да се случи.Не случайно и договора за разделянето са го писали на коляно и само пияния Елцин можеше да го подпише.Имало е и условие да не се присъединява към НАТО и ЕС но кой ще го спазва когато има продажна олигархия а и разпокъсването и завладяването парче по парче да е едва ли не праисторическа мечта на европейските владетели .

нали се сещаш че и 10000 плюса да си набиеш сам - коментара ти е пълен провал като тебе?