Змия ухапа дете в центъра на Пловдив

7-годишно момиченце прекара два дни в детската клиника на пловдивската университетска болница “Св. Георги“, след като бе ухапано от змия в центъра на Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Змия ухапа дете в центъра на Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тая майка има ли акъл въобще? Що тормози змийчето, че и детето е въвлякла... малко е тъпа!

Змия и кумунист се бият с камъни докато умрат ахахаха

Ех тези майки! Не разбраха ли, че всички награди "Дарвин за родители 2016" са раздадени вече, а заедно с тях и един приз "Нютон 2016" отиде във Варна ... Тъпи овце

Бащите номинирани ли са за тези награди или милите хич ги няма при гледането на деца

Простете, тях съвсем ги забравих ... Нека всички заслужили да се чувстват наградени! Дано само децата да са живи и здрави на пук на родителите си олигофрени

В центъра на Пловдив? Веднага да бъде глобена змията. Ако не за неправилно паркиране, то за припек на нерегламентирани плажове, неплатена такса за чадър, шезлонг и др.

Глупаци. Дай им да снимат...змии, катастрофи, трупове

А по селските шосета, ако знаете, колко премазани змии има...

От една природозащитна организация вече съобщиха, че змията е добре, не си е прехапала езика, зъбите са и в добро състояние и е приела достатъчно течности, във връзка с евентуална дехидратация от стреса....

аз да те ухапя,папарак малак,казах не снимаи

Портних е виновен!!!:)

Това е в Пловдив... болене!

И да си тъп и злобен не е лесно.

Митко, една от най- отровните змии е точно толкова дълго австралийско змийче и който не го познава хич да не го среща. Ако някой болен го е докарал от Австралия, какво пречи друг подобен болен да го е изтървал на улицата? Ако змиите можеха да говорят, сигурно щяха да викат от ужас от хората.

Пич, хич не си наясно колко е невъзможно да се вкара или изкара каквото и да е животно от Австралия!

Да спреш с детето си до змия и да я снимате с тилифончиту си е диагноза. Аз от много време пиша за родителите, които не си пазят децата, ама тая в Пловдив и мен ме изгуби за Пловдивските дни на култура...Как така ще се разхождат змии из центъра на град Пловдив? Това и през 19 век го е нямало, бре! Ама змията видите ли сама се стрелнала и клъвнала детенцето. Хем майка и дете не познават змиите, хем стоят като изтукани! Най- потресаващото е, че лекарите не са могли да познаят каква змия е ухапала детето. Ясно е, че ако беше отровна змия детето щеше тук таме да пристъпва , а мама да е напълнила чорапите, но чак да спират и да снимат змия..

Змия ухапа дете в центъра на Пловдив Ама разбира се, къде на друго место , освен в центъра на Пловдив може да се случи това.

Бива ли такова нещо?! Ако искаш детето да е запознато с животинските видове - ами има терариуми, има природонаучни музеи. Родителите не учат децата си как да се държат адекватно с животните, пък после защо били ухапани. Животното си е животно, не знаеш как ще реагира.

И аз това си мисля. Всява се безпаметен ужас в децата, а не правилно отношение към животните, което определено не включва и обратното отношение - хвърлянеот радост на врата на всяко животно, което видиш (аз така правех, но като ме ухапаха 2-3 пъти просто си научих урока и сега преценявам, кога мога и кога не да се радвам и галя, внимавам). Ама по-лесно е да уплашиш и наплашиш, отколкото да покажеш на едно дете, как да се държи, да внимава и с времето, като порасне само да се научи да преценява ситуациите.

боже как пък стадо змии не налазят в пърламента и да изподонахапят люто и кошмарно фсичките толуми и хайлази там.... дами и господа отговора е пределно ясен - в бългърския пърламент е бъкано с змии, още по отровни още по мазни още по престъпни от бесзашитните гадинки по третоарити и децките гардини!!!!! герп е извадил змийски отровен оплезен език и съска , хапе нарет, пръска злъчна утрова за която няма серум. И аз съм испонахапано брутално от герп, утровена с неговата смийска утрова, пропаднала и доведена да ровя милистиня в контенерите по гари и подлези. герп охапа като гнусна пепелянка станишеф и го прогони емигрант и скиталец в чушбина. Опозори фсичките чесни учителки по бългърски и литература и зашлеви звучен шамат на бългърскта колтура и класическа музика. Ама от утровни политически змии. Къш къш къш

???

С ТОЗИ ПРАВОПИС ЩО ЗА УЧИТЕЛКА СИ

Още да се снимат със змията.

Как така змията е защитен вид!? Има ли животно, което не е защитен вид, тогава?

Не знам защо, но всички змии в България се водят защитени видове.

Има- българският данъкоплатец.

Случката може да бъде определена само с две думи - безгранично малоумие.

Като цяло серума (т.нар. "конски" серум) може да бъде по-опасен от самото ухапване, бие се при наличие на усложнения, или остра реакция след ухапване. Змиите в Б-я са със слаба отрова. За чий уй се бие серум на малко дете, на база подозрения. За да получи анафилактичен шок и да го реанимират?

Децата ми си играят със змии от шест-годишни. Само че първо ми отне една година да ги науча да разпознават опасните. Ходене по планините, по горите, говорене... много родителско време. А който не познава, да стои далеч. Също като с гъбите.

Че колко вида змии има в българия, че чак цяла година? усойница, пепелянка, смок и водна.

Извинявам се, не искам да те засягам, но винаги съм си мислил, че хора, които отглеждат змии, или си играят с тях, нещо определено не им е у ред в главата.

Змията е била оплашена,за да Ухапе Момичето,нали ''ОНЗИ''Крадецо на Водка от столични магазини,ако не беше Дядо ти на времето във Партията на ЦК.на БКП,да те извади,до сега още да лъскаш наровете вътре а Благо Кирилов???

Откат бат ви Ицо Стоичков се снимаше с ония жирафи и зебри, всички взеха да се щракат с всякакви гадинки. Ами не става така бе хора.

Една змия ухапала една друга жена

Тъпак, говориш за дете

Освен селфито със змията, явно са я и погалили..... а може и да са я гушкали...... Найстина ли толкова тъп е станал народа....??????????

Ами нали са направили снимки - да видят какъв вид е животното. Змия не напада, ако не я дразниш, както впрочем и повечето други животни.

де да беше прав. Змията си е змия - щом си наблизо (дори и случайно) тя те брои за опастност и или те напада или бяга - по неин избор. Факта че няма отрова в раната, съвсем не значи че не е отровна змия. Пепелянките например, често правят суха захапка (т.е. без отрова), но ако и кефне на следващия път може и да пусне отрова.

Знанията ти по зоология очевидно са като правописа ти - не са чак толкова зле, но са непрофесионални. Змията не определя сама като захапе, дали да пусне отрова. Просто когато след кратко време ухапе за втори път, не се е събрала достатъчно отрова и няма какво да отдели. И още - змиите никога не нападат, ако нещо не ги подразни. Има злобни големи смоци, които дори гонят, но трябва преди това да ги настъпиш или удариш с нещо.

Ами майката, ако беше малко по-разучен човек взесто да си прави селфита със змията да беше си взела детето и да си ходи. Ей...много прост народ, пък и се размножава!

Тя била малка по размери. Заобиколили я, дори направили снимки. Ами змията не е искала да бъде снимана.Все пак са "навлезли" в нейното "лично" пространство.

Майката много смело е определила и вида - пепелянка! А дано да са ѝ излезли снимките за фейса, че да видят докторите дали го има така характерното за тези змии "рогче" на главата!

Ами... можеше и кралска кобра или черна мамба да е!

То на страха очите са големи, ама на глупостта са слепи;)) Тръгнала със змия селфи да прави, че и детето наблизо... абе...

Сигурно, щото ѝ е заприличала на свекървата :-)

Има един брадясал, ама много готин виц, но се разказва най-вече с жестове;) Един заврян зет се прибира към къщи и гледа на терасата тъст пуши. Зетят вдига ръка, свита в лакътя, а китката под прав ъгъл! Тъста, вдига и двете ръце в подобен жест. Преведено означава - зетя пита моята пепелянка в къщи ли е? А тъста отговаря - и двете са в къщи!

Е по снимката не могат ли да разпознаят змята?!?

боко насъсква змиите ! той нарочно страхува и трови народа ! ОСТАФКА !!!

Продължава повсеместното затъпяване. Вече селфита на деца със змии. Утре като порасне детето с някоя кобра ще иска да си прави селфи. Майката явно е ултратъпа.

Ми те в bgmamma са такива.

Видели змия и веднага снимки за фейсбука! Ама нещо се е объркало при селфито.. моделът скочил и ухапал детето! Толкова пък да нямат акъл някои майки..?!!!

Съгласен, само че като пишеш "майка" не забравяй да я поставяш в кавички!

Два дена в болница за ухапване от неотровна змия или колко кинта са смъкнали хипократите от здравната касичка?