Взрив на метанстанция на голям пловдивски булевард

Мощна експлозия е избухнала около 18.15 ч. в метанстанция на един от най-големите булеварди в Пловдив -"Пещерско шосе".

Обратно в новината

Коментари - Взрив на метанстанция на голям пловдивски булевард | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аааааааама защо се оплаквате от корупцията в тази дарявица? не сме ли 'ние'(вие),тези които даваме/те наляво и надясно подкупи,а после подсмарчаме и цивриме като стане белята...маи сами си го правиме да е така,а лошото е че вазпитаваме и децата така!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Научи се да пишеш на кирилица и ГРАМОТНО! Че с това "мекане" (цивримЕ, правимЕ) си е за срам. неграмотник!

благодаря ви за урока професор балабанов... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На ул. "Илия бежков" в кв. Дружба1, София, има бензиностанция на Лукойл, която е изключително близо до жилищен блок. Не ми се мисли, ако стане авария!

Първия път прочетох заглавието: Взрив на менструация на голям пловдивски булевард и се шашнах, обаче то резервоар за метан гръмнал.

И ще ми говорят, как бензина бил по-опасен от газта. Айде бе. Кога бензина ще се взриви ей така от неизправен резервоар. Тука масово газовите уредби са платени

казваме "счупени стъкла", а не "строшени"

ББ е виновен.

Не... и този път е Костов.

Във всяко нормална държава,всеки търговски обект има застраховка отговорност към трети лица,която е с изискуем лимит покриващ дори големи материални щети.Ако тук има такава практика,сега потърпевшите няма да се вайкат и да търсят помощ от държавата или от собственика на обекта!

стане, ти да не бачкаш в некоя застрахователна фирма. ти не ни казвй как е в чужбина ние не падаме от луната. като си почнал довъши си коментара.......тая метан станция как работи, какви са съоръженията, каква подръжка и профилактика се прави, отговаря ли на всички европейски изисквания (аз лино не ги знам всички но съм сигурен,че нема да отговаря поне на няколко). иначе евала дето подкрепяш застрахователие....а я да ги видим и тях.....какво изплащат на запад и какво тук и какви са бюрокращините там и тук, че то примери има всякакви и всеки според интереса.

Тази сутрин съобщиха, че след като е взето разрешение за ползване на метан станцията, са инсталирани допълнителни бутилки, които не са узаконени. Избухналата е била точно от тях. Ако това е вярно, собственикът си е направо за затвора.

ами играят тото 6/ч9 с хората от квартала

кои ще плати щетите?

Метанът гърми доста сериозно... Явно трябва да се затегне контрола и режима за опериращите с този газ.

plovdiv ( нерегистриран ) 08.06.2011 21:31 Взривът беше страхотен!Блока ни е на около 20 метра от станцията!Никак не е за шегички, можеше да стане много лошо! ТИ ЛУД ЛИ СЕ БЕ ДА СТРОИШ БЛОК ДО МЕТАН СТАНЦИЯ,АМАН ОТ ПОТЪРПЕВШИ:))))

на автобусите на Хеброс бус има същите бутилки.вижте ги на покревите им.мисля да не ги ползувам.

Бабичко, пише се "ползвам", "ползувам" е остаряло :)

костов е виновен

Кво си почнал бе шушум,теб са те почнали?Оставка ще има след 19 год.а дотогава ще си свършил!

Сульо и Пульо карат АГУ Н-та употреба без прегледи или с фиктивни такива и после - що гърмят? От тъпотия, глупост и непукизъм дори и за собственото си здраве! Само да е "тънкана"!

Вероятно има и АГУ-втора употреба, както има и коли такива. Но не това е проблемът. Просто трябва да сме по-отговорни. Имам две коли с АГУ - всяка година минавам коректно техническите прегледи. На по-старата и правех преди година и воден тест. Трябва ли да се отказваме от удобствата, само защото ако сме безотговорни има проблеми?

Който е неподготвен повъпроса по-добре да замълчи! За учудване журналиста много правилно е описал произшествието - респект! Приналягане 230 Бара (атмосфери) и най-безобидния азот ще нанесе такива поражения - просто от налягането се е пукнал балона (бутилката) и слава Богу няма пострадали!

Голям хаос и безотговорност цари в тази държава! Защо до сега не се промени закона и да забранят тези газостанции да са в населени места, а чакат (както с всичко) да стане най-лошото и тогава (ЕВЕНТУАЛНО !) МОЖЕ И ДА СЕ ПРОМЕНИ НЕЩО????

Най-страшното предстои. Нали сме модерна европейска държава - във всеки дом газ/станция/. Браво!

Аз между другото да попитам, наглите газаджий до кога ще вземат по едни фиктивни 60лв, че са ни надули газовата бутилка на колата за да мине технически преглед ? Не може ли да се спретне някакво дебнене и за тях както стана при пунктовете за ГТП ?

Наглите газаджии ще Ви взимат 60лв. за "фиктивно" надуване на бутилката докато им го плащате да е фиктивно. Аз като ходя на ГТП карам всичко да ми тестват и ако не ми харесат данните - ходя да си правя колата.

Ами как кога, отивам, давам колата, казват ми ела след 2 часа примерно. Отивам след 2 часа, багажника непипнат, кората непомръдната, гайките ръждиви както обикновено - неразвивани от 5 години. 60лв по-малко, но пък с изрядни документи. Айде ходи се разправяй.

Предлагам да се отремонтира мълниеносно и Бойко с хвърковатата чета още утре да прережат лентичката и да я открият отново до следващия .................

Личи се,че си червена бабичка.

А ,ти си сигурно Ватмана на Трамвай 20 !

Взривът беше страхотен!Блока ни е на около 20 метра от станцията!Никак не е за шегички, можеше да стане много лошо!

А до моят блок има на 20 м.

До блока ми в Младост на 100м има газ станция - Алтея. Като ги виждам какви са прошляци, няма да се учудя ако някоя вечер ми се разстресе стаята. Защо тези съоръжения са в непосредствена близост до жилищни сгради?

щото моя лайф стайл иска средства...за жената,за децата,за любовницата,за партията любима (БЛАГОДАРЯ ТИ,ЧЕ ТЕ ИМА!!)....АБЕ К'ВО ЩИ ОБЯСНЯВАМ.....

Че не си архитект е ясно, а още по-малко пък главен! От написаните от тебе глупости личи, че не си наясно как става разрешаването, или забраняването на такива строежи! Чул-недочул и плямпа - това си ти! Поинтересувай се от нещата преди да се излагаш!

пожарникарите са взели подкуп за да си затворят очите и така...

Пожарникарите сме неподкупни !

Това не зависи от пожарникарите, а от "Държавна агенция по метрология и технически надзор", всъщност добре ,че ги има пожарникарите

Всъщност пожарникарите дойдоха първи!май те са най-адекватни от трите спешни институции

Бях там по време на взрива-няма такава нещо -лек пукот и малко дим!! Видях един човек да тича,но после се оказа ,че му се е ходило до тоалетна!

да...и едим мърмот та....

ПОЧНАХМЕ ГИ ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ГЕРБ ! ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ОСТАВКАТА !

Пий си хапчетата които днес ти изписах и си лягай.Че утре рано си пак при мен.

Ти май се казваше д-р Лъчо Мозъка...нали ? На батко докторчето, имаш бъдеще......и в политиката също !

МАЛОУМНИЦИ!!! ЗАЩО РАЗРЕШАВАТЕ СТРОЕЖА НА ТАКИВА ОБЕКТИ В НАСЕЛЕНИ МЕСТА!?? НАПРАВЕТЕ ГИ ИЗВЪН ГРАДА ПЪК ДА ГЪРМЯТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ !

Така е. Такива обекти трябва да са извън населени места. Истинско чудо е, че няма убити. При газта всичко става бързо, беше казала една домакиня. Да някои неща стават прекалено бързо. Още по-бързо е при метана ...

При бензина според теб стават бавно тези неща така ли ???Контрол трябва от корумпираните органи, а не километри отстояние, ако гръмне докато ти зареждат колата и семейството ти е вътре какво е значението, че било на 5 км от града...ама то мислене трябва, не само злоба!

изван населените места никои не купува газ бе...

В последните години в нарушение на законите и в името на далаверата бяха построени стотици бензиностанции и газстанции в недопустима близост до жилищни сгради.Неминуемо е да дойде момент някоя от тях да гръмне.Нека се провери кой архитект е дал разрешение за опасното съоръжение и дали е в достатъчно отдалечение от жилищни сгради.

ПРОБЛЕМА СПОРЕД МЕН НЕ Е В ТОВА ЧЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ И ГАЗСТАНЦИИ ИМА В ГРАДОВЕТЕ.В СЪСЕДНА ГЪРЦИЯ ТЕ СА В ДВОРОВЕТЕ НА ХОРАТА,А НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЯ ДА Е ГРЪМНАЛА.ПРОБЛЕМА Е В ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВА,В ПРОЯДЕНАТА ОТ КОРУПЦИЯ ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ.КОЛКО ПЪТИ СА ПРАВИЛИ ПРОВЕРКА И ДЕФЕКТОСКОПИЯ НА ТЕЗИ РЕЗЕРВОАРИ.КАК СА ГИ ПРАВИЛИ.АЗ СИ ИМАМ ОБЯСНЕНИЕ ЗА ВАС НЕ ЗНАМ. ИНАЧЕ И АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН-ГАЗ СТАНЦИИТЕ ВЪН ОТ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА.

По времето на Софиянски в София се построиха доста такива. Не беше лош кмет, но беше доста корумпиран.

Какво ме интересува фалиралата Гърция!? Да махат шибаните газостанции от населените места, преди да е станало късно!

Това не е самолетна катастрофа. В Гърция едва ли са чули за взрива. Могат спокойно да се оправдават със съседна България, в която има метанстанции по дворовете и не са чували да има взривове.

От газстанция до газстанция има огромна разлика! Метанът и пропанът имат различни характеристики и се съхраняват при различни налягания. Тук не не е ясно за каква станция става дума. А и нашето законодателство е такоова, че позволява съседни колонки с метан, пропан и бензин/дизел! Наистина трябва да има норми за отстояние на газстанции от жилищни зони в населените места!