Кървав челен удар на Асеновградско шосе

Двама души загинаха при тежка катастрофа на пътя Асеновград-Пловдив тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Кървав челен удар на Асеновградско шосе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ujas ! Porednata zloveshta katastrofa ! Kato gledam kolata, napravo mi se svi sarceto ! Ne znam kakvo da kaja ? Tova e koshmar ! Vseki edin ot nas moje da stane jertva na takava ujasna katastrofa ! Ne karaite s previshena skorost i ne izprevarvaite bezmislenno ! Za tezi s S-klasite i BMW-tata sushto vaji ! Vsichki znaem da karame s 200 km/h , no ne demonstriraite , zashtoto resultata e takuv ! Leka im prust ....

А някой случайно зададе ли си въпроса,че истината за поредната катастрофа може да е и поледицата рано сутринта? Точно на този път който е пътувал и следи термометъра точно на онази отсечка преди КЦМ-то термометъра винаги ''пада'' с няколко градуса. Има едно течение,което идва от близкият канал. На старите военни карти този път е означен с всички въздушни течения и аномалии и е много опасен -особено отсечката между КЦМ и Асеновград. Специално на този път редовно има инциденти. От една страна хората се подмамват,че е достатъчно широк за да се разминат три автомобила и от друга страна множеството настроени покрай пътя бензиностанции, автосалони и цехове и самите те са предпоставка за ПТП-то. Много хора пътуващи по този път и искайки да отидат от един автосалон в друг,който е от другият край на пътя направо си завиват обратен на самия път, а да не говорим за често притичващите пешеходци между отделните обекти и строежи от едното платно в другото на фона на движещите се автомобили с бясна скорост покрай тях...

Колко невинни хора трябва да си заминат,че шибаната ни държава да оправи пътищата!Пътищата по морето са изпълнени с надгробни паметници, отсечката Стара Загора-Нова Загора е като едио изложение на мраморни плочи!!!Можеби трябва да загине детето на някой висшестоящ,че да се направи нещо по въпроса!

Мантинели! - в цяла България, на всички пътища. Иначе явно няма да се научат.

Не знам до каква степен познавате участъка, но освен че не е с две платна от години много хора карат в насрещното движение без никакви задръжки дори и със коли в насрещното платно. Наи интересното е 4е там редовно има полицеиски контроли които вси4ки знаем каква им е работата. Големия трафик не е оправдание да се кара в насрещното движение и да се избутва колата пред теб в дясно за да се мине, поставяики живота на другите в опастност.

виновна е държавата.в цялата страна няма един нормален път....на този път всяка година загиват повече от 50 души,и всичко по вина на държавата.аз плащам пътен данък,винетка,гражда отговорност , автокаско и горивото ,където държавата пребира 60% ддс и акциз ,ТОВА СА МНОГО ПАРИ, КЪДЕ ОТИВАТ ??????

Всеки ,като види хубава път и решава да се състезава!По-добре пътища с бубуна след бубуна, та да не могат да се засилват и да карат бавно и внимателно.

Какви колани, пич, тя цялата кола е намляна. Какво ти е виновен производителят, като за голяма част от инцидентите причините са в задкормилните устройства?

До всички пишещи за път с две платна. Подкрепям идеята, че е добре пътят там да стане такъв. Но причината за катастрофата не е в това. Не може всички пътища да са с по две платна. И спомнете си за малоумниците, които прелетяха мантинелата на бул. Брюксел в София. Две платна, по две ленти всяко, разделетелна мантинела и какво?

Привет на всички каквото и да пишем погледнете във всяка втора учебна кола е момиче курсист.Какво да кажа повече мам и тате искат да карат ок няма лошо. ще ви кажа една случка която ми се случи в понеделник под прослувутия надлез коматевския Идвам от маркита минавам под моста и съм с предимство под моста стояха полицайте с пуснати буркани след катастрофата с пежото Намалих понежевидях едно пежо хварчеше и ненаправи никакъв жест за спиране.Спрях дори аВЪТРЕ КОИ ДА ВИДИМ ЕДНА КИКИМОРА С ДЪЛГА КОСИЧКА ПОГЛЕДНАМА МИНАСИ СВИРКАМ И ИМЕ ГЛЕДА КАТА НАСРАНА ПРЕПСУВАМЕ И СИ ПРОДЪЛЖИ ПОЛИЦАЙТЕ САМО я ИЗГЛЕДАХА И НИщО КАКВО ДА КАЖА ПОВЕЧЕ ЗА ЖЕНИТЕ ХУБАВО ЧЕ БЪРЗАХ ЗА РАБОТА щяХ ДА я СВАЛя НАПРАВО ОТ АВТОМОБИЛА АКО ИСКА НАИ ГОЛЕМИя БАРОВЕЦ ДА Е МЪЖЪТ И ПЪЛНИ ГЛУПАЦИ яВНО МИСЛяТ САМО ЗА С>>С НПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА ХОРА КАКВИ КАМИКАДЗЕТА ИМА СРЕД НАС

дали са били с включени светлини и сложени колани и ако са били да се даде производителя на съд защото не са ги защитили, защото законодателя е винаги прав. Ето за това говорим. Съвестта и уважението са тези фактори, които могат да намалят трагедиите по пътищата, а не измислиците на Кисяков ли беше там или друг. Жалко за хората,но те си отидоха затова, че накой не е проявил уважение към другите на пътя и съвестта му е останала чиста, поради факта, че той просто не я използва. Опомнете се хора. Защото утре може да сте вие , аз и т.н.

по пътя има 50 см дупки никакви ремонти и пъддръжка, а където има кръпки друса , все едно има земетръс от 12 степен по рихтер, нищо чудно заради някоя дупка да е станала катасстрофата, а иначе този голф и тази шофиорко я знам, всяка сутрин ме е изпреварвала и винаги е с включен ляв мигач, лека й пръст съжалявам много

Добре, дори и да направят въпросния път с по 2 ленти в двете посоки, да го разделят с мантинела .... И какво от това ? Ще спрат да се блъскат там и ще се блъскат другъде !! Нали все пак е ясно , че няма да направят всички пътища в България магистрали ???Не се ли пазим ние, шофьорите, няма кой да ни опази !!!

странно, в новината се говори за челен удар, а на снимките ясно се вижда, че предницата на колата е незасегната. удара е отстрани, нещо не се връзва.

В по-голямата си част пътят е с ограничение 60 км . Пътищата ни са на светлинни години от това какви трябва да бъдат . Хората трябва да се съобразяват с това с което се тазполага в момента . Всеки път ,когато тръгна на ски минавам от там и се кръстя преди да се кача на въпросното шосе . Всякакви идиоти скачат , изпреварват къде трябва и не трябва в насрещното. А в Пловдив карат като ненормални !!!

Някой да ми каже шофьора на ТИРа какво е виновен, че сега и той да тегли?

Вчера: 5 трупа на млади хора, които още не са вкусили нищо от живота, за които родители са давали мило и драго да ги отгледат...Това е резултатът от стремежа към свобода, който младите намират в скоростта! Трябва да се озаптят и това е работа на КАТ!!!

За жалост в повечето такива новини присъстват и сведения за невинни жертви. Аз съм дългогодишен рали състезател, но извън състезанията и тренировките почти не се качвам на автомобил. Нароиха се толкова олигофрени с купени книжки, че чувствам риска за живота си много повече, карайки по нашите съсипани пътища отколкото на състезание.

ВНИМАВАЙ! ПЪТЯТ НЕ Е ТВОЙ! Колите караха със сто и десет. Отпред бащата с дъщерите две. Колата стара, но пък Мерцедес е. След нея майката на Беемве. При нея са синът, снаха и внуче, отзад разглеждат стария албум. Прекарват си чудесно, не е скучно. Моторът пее с лек приятен шум. Отпред момичетата пеят песен. Бащата надминава две коли. Внезапно от завоя остър, десен, изскочи тир. Шофьорът намали. Но ударът бе просто неизбежен. И Мерцедесът в тира се заби. Заплака жално вятърът крайбрежен. Нелепа смърт пречупи три съдби. И този ужас стана пред очите на бедна майка, син, снаха и внук. Пред тях горяха жертвите! Горките! Поука всеки да си вземе тук! Шофьор ли си, ти лидер си безспорен! Внимавай и мисли за всеки жест! До болка да се чувстваш отговорен! И името шофьор носи ти с чест!

Не мантинела, а двуметрова бетонна стена дебела поне половин метър, че и разстоянието между лентите да е няколко метра! Другият вариант е всеки да има нещо в главата си! Решете кой е по лесния!

полицай да сложат , пак ще има подобни самоубийци-убийци. В главите им не може да се промени нищо, за да започнат нормално да мислят, така че ще продължат да / се / убиват. Жалко, че сме 100 години след цивилизацията и по мозъчно развитие.

Пич, прочети статията ТИР прегази лека кола - 3-ма загинаха. Там с голфче ли бяха, май с опелче или може би с бе-ем-венце? Но такива като тебе ги разбират най-добре и като видят кола, която иска да се престроява дават газ, независимо, че са в задръстване.

Разстоянието между Димитровград и Хасково е 15 км., но пътната връзка е перфектна. Между Асеновград и Пловдив разстоянието е същото, но пътната връзка е ужасна. Катастрофите ще продължават докато не се направят по две платна с разделителна ивица. Като гледам как се застроява това вече е невъзможно!!!!!!!!!! Защо? Защо? Защо?

a za patq za zlatograd danegovorim drugiq mesech otvarqt granichen punt i she zapo4nat da minavat sumati koli a patq e tesen no nikoi nego razshirqva

Аз също карам голф - и какво от това?За 13 години стаж зад волана нямам НИТО един акт.Това трябва да ти говори нещо. Вярно е , и че тия които гараме голф сме си с диагнози, но това важи за всеки малоумник седнал зад волана на независимо каква кола.Така че не марката автомобили предизвиква ПТП , а седналия зад волана.... .Помисли върху това , после виж колко катастрофи стават на ден, колко от тях са с голфчета и най вече колко годишен е контингента , каращ катастрофите да нарастват.Между другото, когато взимах книжка имаше все още полигон , и тогава не можехме да си купиме книжки , понеже имаше цели ЧЕТИРИ изпита - вътрешен листовки, листовки пред КАТ,полигон пред КАТ и градско пред КАТ.... .Та се позамили малко, преди да даваш оценки.

Ейййй, веднъж се живеее бе хора карайте ВНИМАТЕЛНО!!!!!

Голфаджиите били мамини синчете,селяни и какви ли още не...Чие луди ли сте бе хора?!Не мога да разбера,защо от няколко души си вадите изводи и слагате всички,които карат Голф под общ знаменател. Преди да напишете нещо първо го обмислете!!! Лека им пръст на хората!

странна работа, както някой каза по-долу, там неистина е доста широко и 3 коли се разминават без проблем, как са допуснали тази катастрофа? явно са виновни и шофьорът на камиона и шофьорът на изпреварваната кола- защо не са минали малко по-вдясно, като виждат, че ще има челен сблъсък?

Жалко за тези млади хора. Този път не съм виновен аз. Не са виновни лошите пътища, нито хубавия прав път. Не са виновни колите и камионите, а безумците, които ги управляват! На 100 метра по един катаджия да стои, пак ще има катастрофи! Промяна в мисленето трябва зад волана!

всеки ден пътувам по този път върно е че спокойно се разминават ТРИ коли но за четири трябва да са много внимателни и трябва да са състезатели но местото не им е там някой знае ли имената на загиналите лека им пръс

ми се налага да пътувам по този път.Истината е ,че шофьорите са виновни.Просто не се съобразяват,карат си като луди.Веднъж и аз попаднах на едни такъв шофьор,който предприе зловещо изпреварване.На въпроса ми -Защо,той отговори:Спокорпът тук е широк.Могат да се разминат няколко коли.Пълна тъпотия,защото винаги така разсъждава и този ,който идва отсреща.Следоветлно на пътното платно в едни момент се изравняват 4 автомобила...

Пътувам по този път от години и съм се нагледал на какви ли не трагедии. Това е най-натоварената пътна отсечка в България. Поне да я подържаха - цалата е в дупки! Закърпиха една малка част ударно за енергийния форум, който така и не се проведе. От 20 г. всяко правителство обещава да изпълни проекта за второ платно, но така и не идва ред! Отгоре на това в последните години почти по целия път се настроиха бензиностанции, автосалони, цехове и какви ли не други обекти. Въпроса е кой носи отговорността за загиналите и пострадали? Да, всеки е отговорен за поведението си на пътя, но има и други виновници. В случая определено ВИНОВНИ са пътната служба, МВР - КАТ(които дават разрешителни за строителство на крайпътните обекти и с това застрашават сигурността на пътуващите), кметовете и депутатите на Пловдив, Асеновград, Смолян и Кърджали - които не оказват натиск за строителство на пътя и разбира се правителствата, които не си мърдат пръста! Можаха да направят пътища по разните селски забутани райони с турско население, дето с дни не минава кола, а за този път пари няма! Ами данъците нали идват от хората?! А хората са на този път, а не на пътя за Долно Нанагорнище! Бог да прости загиналите и дано пътя най-после се построи. Амин.

Аз също карам голф - и какво от това?За 13 години стаж зад волана нямам НИТО един акт.Това трябва да ти говори нещо. Вярно е , и че тия които гараме голф сме си с диагнози, но това важи за всеки малоумник седнал зад волана на независимо каква кола.Така че не марката автомобили предизвиква ПТП , а седналия зад волана.... .Помисли върху това , после виж колко катастрофи стават на ден, колко от тях са с голфчета и най вече колко годишен е контингента , каращ катастрофите да нарастват.Между другото, когато взимах книжка имаше все още полигон , и тогава не можехме да си купиме книжки , понеже имаше цели ЧЕТИРИ изпита - вътрешен листовки, листовки пред КАТ,полигон пред КАТ и градско пред КАТ.... .Та се позамили малко, преди да даваш оценки.

само нов път с мантинела по средата ще спре тези ужаси.Бог да ги прости.

dokato ima izvergi koito futchat s 150 pri ogranitchenie 80 i se mucthat da izprevarevarat 2 koli pri nepresetchena lenta niama da se oprai bulgaristana...tva e elementarna lipsa na kultura....i povedenie na putia...

Защо се самоизяждаме по пътищата? Нека да управляваме превозните си средства със съобразена скорост. Ако се движим с разрешена и съобразена скорост няма да посрадаме и ще запазим живота и на останалите уастници в движението.

И като сложат полицаи нали Г-н Шумахер ще изчака да го подмине и ще се разпльоска 1 км след това..те трябва да са през 2 км за да имат ефект. Самосъзнание трябва..

Като 90% от първокласната ни пътна мрежа са пътища с по една лента във всяка посока без мантинела между тях това ще се случва..

При всички катастрофи присъства израза: предприел изпреварване! За къде бързат тези хора? Колко секунди ще спестят с това изпреварване?По пътя вече няма бавни коли, защо изпреварват?Едно необмислено изпреварване и после цял живот мъртъв, а и другите срещу теб, абсолютно невинни, и те загиват!

Само пътното е виновно дето го е направили много право това шосе,трябва да го преработят на зиг заг и да му турят през 20м. легнали полицаи ина4е тез говеда все ще правят кушии като изтървани,и аз на младини съ препускал там.

Ами тия образи с голфчетата са си чисти самоубийци.Голфаджии са селяни които не знаят да карат и си купуват книжките щото са мамини синчета !!!!

Трафика по въпросното шосе е ужасен,но дори да има повече полицейско присъствие инцидентите ще продължат,просто такава ни е природата на нас българите - ограничението означава газ.Сбъркана народопсихология просто...

На този път има КПП в началото откъм Пловдив, но това е всичко. Платното е достатъчно широко да се разминат 4 автомобила, като 2-та винаги изпреварват други 2. От КАТ много добре знаят за това, но реакция никаква. Докога?!

и какво ще ти помогне полицията!!!!оне решил да излиза челно, господ да го хване за косата, пак няма да помогне....що се оправдавате с глупости!!!вземете си намалете скоростта на самолетите, с които сте излезли...и не се срещайте челно помежду си...а пътищата са зле безспорно, но и пътните потребители не сте по-цвете....

Нищо ново. Всеки си мисли, че пътищата са единствено негови и може да си прави каквото си иска, после виновна полицията, че не е сложила полицай във всеки автомобил или държавата, че не е направила персонално шосе за всеки глупак.

ВРЕМЕ Е ДА НАПРАВИТЕ ПЪТ С ДВЕ ЛЕНТИ И МАНТИНЕЛА ПО СРЕДАТА!!!

Не знам защо са им статистиките на полицията , но на такива шосета трябва да има ДЕНОНОЩНО полиция, или поне камери!Това е единия от 3-те най-натоварени шосета в държавата (след София-Перник и магистрала Тракия)- полицията няма работа на селски шосета а на такива с хиляди автомобили, където шанса да се случват катастрофи е огромен!Докато няма нормални шосета за съответния автомобилопоток- така ще е!..За съжаления нама да са последните жертви!...

Малоумни българи, за къде бързате?

Този път е убиец.

Ами така ще е. Разстоянието м/у двата града е 12км и е ясно че половината Асеновград бачка в Пловдив. При тоя равен прав път докато не се направи платно с 2 ленти във всяка посока с разделителна мантинела така ще е. Просто трафика вече е много голям. Отделно всичко което пътува за Смолян и Родопите също минава оттам..