В Пловдив вградиха уличен стълб в къща

Незаконен строеж вгради стълб от уличното осветление в къща. Уникалната архитектурна находка се появи в пловдивския ромски квартал "Арман махала".

Обратно в новината

Коментари - В Пловдив вградиха уличен стълб в къща | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колегите са опаковали стълба

понеже и тогава така щеше да се потули работата.

кметовете спят, не циганите да не спят. Обикновен българин да направи нещо незаконно, да видим дали така няма да го забележат?

екарисаж

После лато събарят незаконните котори, боклуците врещят, че ги дискриминирали и бхк скачат в тяхна защита. Пфу!

Кмете, не се тюхкай и мотай, а пращай веднага булдозерите. След време на теб ще търсят отговорност.

Щом са "циганье" всичко може!Те знаят-набързо да струпаме "пълзящия кофраж", после общината докато ни бутне/ намери законови мерки/ ще си живеем 20 години! И циганетата това виждат-няма грижи-и те така живеят! Проблема който назрява се корени по моему-в липсата на тухларни...

Техният зъл гений не спи, защото властта спи. Впрочем не е и зъл гений, те имат две мозъчни клетки, настроени само на вълна къде да откраднат, кого да нападнат и ограбят, къде да просят, колко деца ще им донесат 2000 лв. месечно и....това е.

Доста стилно се е получило.

Има ли разлика дали такава ламла ще с се захранва от стълб или ако иска същата лампа може да си монтира със захранване от контакт в къщи.Това ли е проблема? Колко дебили има само пишат, без да влагат смисъл-пребройте ги.Тези който са писали отрицателен коментар, са прости безмозъчни. Стана ли Ви ясно , защо сме най-простата , беднаикорумпирана страна в ЕВРОПА-дебили такива?

Куха лейка .

Е, КАКВО ПРЕЧИ ТАЗИ ЛАМПА?

не съвсем в ред в цялата тази работа... Добре, циганина вдигнал къща , като не се съобразил със стълба! Хубаво! Но на снимката съвсем ясно се вижда , че кабелите на стълба си стоят, даже са преметнати над тръбата за макарата и минават по фасадата на къщата?! И какво, манго ще ги ползва за парапети ли? Кабелите де!

d4

симбиоза... стълба - законен. строежа -незаконен.

Преди да декофрира долния етаж, вече е вдигнал и покрива!Сега за да го съборят, бая зор ще видят, пък и той ще си плати глобата и ще узакони строежа...!

И друг път се е случвало. Одобрява се планът за строеж. Електрооператорът трябва да измести стълба, колко му е, но се разсейва. Хората бързат с къщата, все пак за тях си е. Стълбът е чужда собственост, не може да се пипа. Пък и ще спрат тока на махалата. И затова строят около него. Като се натуткат от ЕВН ще си го преместят. Виждали сме стълбове останали и насред път, пак по същата причина. Забавено изпълнение на проекта от някой от изпълнителите.

че тук става дума за незаконен строеж!При незаконния строеж никой с никого нищо не съгласува

Ооо, БХК! Чудех се кога ще се появите да защитите контингента си!

елегантен начин да се присъединиш към мрежата на ЧЕЗ...

Голямо било учудването само на ЕВН-а!- от едната страна на стълба влизал ток, от другата страна- нямало ток!

стълбът е само за осветление - жици няма.

Напротив има, нарича се усукани проводници.Най-отгоре на стълба се вижда един сноп усукани черни проводници. Точно по този сноп изпълнява функцията на жиците, които казваш че ги няма !!!

за осветлението по бетона ли идва?!

Виждал съм на живо "вграден" стълб в ограда и то не от роми. Като няма контрол, всеки си прави каквото ще.

Ул. Суходолска, София има канавки от двете страни за оттичане на канализационни води. Един тъмнозелен направи стая като подът и е над канавката и има вход директно от асфалта на платното за движение. Направо уникално.

Оставка на Ральо Ралев. Шо не спря строежа по рано?

Това било временна пристройка!

,... безплатен ток , заедно със стълбът !

ТОЙ ТОЗИ КМЕТ Е ПО КУРБАНИТЕ.... И ПО ПЪТЕЧКИТЕ ОТ 2-3 МЕТРА. ТОЯ КОЛКОТО ЛЪЖЕ И МАЖЕ НЯМА ДРУГ В ПЛОВДИВ....

Човека си е вградил лампата директно в къщата, за да си дърпа колкото му душа иска ток директно от стълба. Няма да закача тролей на жиците я.

От къде вади пари за тази къща наглата мангуста .... ма ни лампата!!!! Накой ще разследва ли или ги е страх от Хелзинския комитет?

ТАКАВА БЕЗМЕРНА ПРОСТОТИЯ ЦЯЛ ДЕН БУНИ ДУХОВЕТЕ В НЕТА... КАКВО ИМА ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА ЦИГАНСКА РАБОТА... ШАМАР ДА Е АВАНТА ДА Е... ДА БЯХА ГО САНКЦИОНИРАЛИ ОРГАНИ С КЛАТИКУРНИЦИ СМЕ СЪЗДАЛИ АМА ДОРИ МЕСЕЧНАТА ЗАПЛАТА НЕМОГАТ ДА СИ ОТРАБОТЯТ..А ТЪПИТЕ МЕДИИ ЦЯЛ ДЕН ВЪРТЯТ ТАЗИ СВЕТОВНА НОВИНА.......

Ами ако живеете в София, отиди на пресечката на "Джеймс Баучер" с "Богатица" и ще видите "вграден" тротоар в двор. Патент на един голям гл. архитект.

А кметът и незаконното строителство на "Северен" къде са дремали до сега?!

Ей за това Петър Младенов беше прав. Ако бяха дошли танковете и измели тази паплач, която ни докара сегашното положение такива, а и много други безобразия нямаше да ги има. ДА ВИ ПИКАМ И НА ДЕМОКРАЦИЯТА И НА ЕВРОГЕЙСКИТЕ ДЖЕНДЕРСКИ ЦЕННОСТИ!!!

....но уви, злият гений на тези хора не спи... Констатацията е тъжна, но вярна!!!

Густо, майна, Филибеееетоооо ....!

има само лампи и контакти, ключове - не

Ей това е предприемчив синкав бизнесмен- сега който иска да се снима на фона на къщата със стълба- плаща 5 лева и прави снимка! Пък иначе къщата била правена за новия филм на Джеки Чан!

Каква готина държава!!!Сега разбирам защо няма цирк!!!То цялата държава е един огромен ЦИРК!!!Обичам те Българио!!!

Публикувано във факти.бг: Влезте в квартал Надежда в Сливен . Ще разберете че тези за които сте писали са просто аматьори!

Там щели да поставят ЕЛЕКТРОМЕРА.

май искат да крадат ток и са се закачили към къщата

Обратно, приятелю. Закачили са се към уличното.

Това не е случайна. Познайте дали къщата ще има електромер.

Ще има, но надали ще се ползва.

Драги, ако това е нещо, което те ИЗНЕНАДВА, тогава мястото ти просто не е на този пост!

Има хора, които цял живот не са влизали в ромските махали на градовете където живеят. Аз съм влизал, трудно мога да опиша това което съм видял вътре - друг свят, други правила и никакви допирни точки с общоприетите принципи. Както казват по дискавъри - ... ярки образи забранено за хора със слаби сърца! Лошото е че и много властимащи си седят на креслата и през ум не им минава за какво иде реч!

Аз съм влизал и преди 89 и наскоро. Разликата е от небето до земята. Какво прави 28 години мутро-демокрация.

Какво пуска снимки тоя чантаджия, да не е Инстаграм звезда?! Да вика ДНСК и полиция и да го гътат.

Тия "роми" са от най-многолюдната НПО "Роми-Електричари", в която членуват почти всички екземляри от "шведски" произход...

Кметът , вместо да прави констатции, да бутне незаконната сграда!

Кога не иска енергото да дойде при теб - вграждаш си го в хола!

и после кой ще плаща сметката за тока --- пак ние не-шведите

Що, ти кого очакваш да стрижат, ако не овците? Циганите нямат подбни проблеми.

Само в Бг , 28г.

e па оно така се праи! за чий требе да се чака да ти пуснат жицата от енергото? така директно си се закачаш и краднеш. вий да не мислите че то така лесно се краднат парите за тая къща? оно не е коптор кат коптор - я вище колко бетон и железо са вложили! то тия работи с пари стават! а следващите изборе - далеко... нема спонсори бре!

Значи искам да напомня, че е време да се пръска против хлебарки! Общото отношения към тия паразити хлебарките е да се зибиват без каква да е милост! Най-добре е да се обгазяват и напръскват със съответните отрови и препарати! Винаги когато видите хлебарка сте задължен т.е. е ваш граждански дълг и задължение да е пребиете възможно по-добре! Хлебарките пренасят болести мизерия и паразити навсякъде и по-всяко време! Колкото повече допускате хлебарките до жилищата си толкова по-зле е това за вас! Колкото до хлебаркозащитните организации е добре когато срешнете техни представители да постъпвате двйно по отговорно и граждански ориетирано отколкото трябва да постъпите със самите хлебарки!

а тук не си прав... нали целата минала година ги миеха с теменужен сапунбре! дезинфектирани са.... поне по документи. а това разни шарки, прокази и тем подобни болести - те са само наужким. у нас такива работи не виреят... а ако тук-таме по некой чиве даде фира - ша напраят 2-3 на негово место и сичко ок.

Чакам следващото заглавие - "Вадиха уличен стълб от "задния двор" на собственика на незаконна къща"

На циганите трябва да се лимитира раждаемостта им. Всичко останало е последствие. Аз бих въвел, че хора без средно образование нямат право на деца. При нарушение принудителна кастрация, затвор и бачкане там. Може и безплатни кастрации. Да минават полицаи през циганските махали и да проверяват кое дете на кой е. Ограничаване плащането за деца. При плащане да се прави проверка за необходимото образование. А може би най-добре въобще на липсва плащане, а помощите да са учебни помагала, ядене в училище, плащане за детски градини. Но да не достига и 1 стотинка до родителят. Нерешаването на проблема с циганите, накрая ще доведе до гражданска война. Но политиците ни ги е страх.

в тая държава,всичко е възможно...