Поскъпва водата в София и Пловдив

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране постанови нови цени на ВиК услугите в София и Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Поскъпва водата в София и Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВиК искали повишение на цените. А ние консуматорите искаме понижение. Защо никой не се интересува от това. Утре ВиК може да поиска 5 лв.за кубик. Значи ли че трябва да се съгласим. След като ние плащаме загубите ВиК нямат никакъв интерес за подобряване на мрежата. Огледайте се по улиците! Течове безброй. Пример Горна баня. Никога не забравяйте че всяко търпени има граници.

ДКЕВР трябва да се преименува в Комисия за енергийно и водно ценовдигане. Тези приказки за "инвестиций" ги сушаме 20 год. но половин София е без канализация. И ако се строи такава , то тя не е от "Софийска вода". Да не говорим, че в коцесията за водоснабдяване има изискване да не се вдига цената. Въобще порнографията е пълна. Питам се "до кога"???

Някой да се сеща за случай , когато ДКЕВР не е клекнало на монополистите. Аз не си спомням.Напълно излишна комисия която издържаме с нашите данъци.

А ДКЕВР съобразили ли са, че загубите на вода в мрежата е повече от 60% и това е по вина на "Софийска вода", а се плаща от потребителите? Проверили ли са плаща ли дружеството такса "вода" на държавата за загубите по мрежата, или само на фактурираната вода? Има ли план за намаление на загубите в мрежата и няма ли да се намали цената на водата, ако се подобри качеството на водопроводната система? Не трябва ли държавата (МОСВ)да санкционира "Софийска вода" за прекомерните загуби на вода в мрежата и за неизпълнение на програма за намаление на загубите? Изобщо има ли в ДКЕВР специалисти с съответната компетенция, които да преценят колко справедливи са искенията на концесионера, или това става с договаряне под масата?

на тея от водата, както и на всички други отговорни за поскъпването - все за лекарства да си харчат припечелените парички. Взехте ни баш за мезе. Тока, парното, водата, цените, новите глоби, заплатите и пенсийте, камерите дето се заменят с броячите на светофарите, увеличаване на паричните санкции за сметка на превантивните мерки, съдебната система, преброяването,... още здравеопазването, срс-тата, изборите, образованието, градския транспорт, личните карти, БАН, строежа и последващото срутване на пътища и магистрали, запълнените и отново отворили се дупки, незаконно придобитите имоти на депутатите, смешните обезщетения по дела на гражданите и бруталните санкции по дела срещу гражданите и тн и тн. АРЕ СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ, СПРЕТЕ ДА НИ МАЧКАТЕ НЕЩАСТНИЦИ ДОСТАТЪЧНО НИ Е И ГРУБО ЩЕ САЖАЛЯВАТЕ! НЕКА НЯКОЙ ОТ ФОРУМНИЦИТЕ С ЮРИДИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ И ЧОВЕШКА СЪВЕСТ ПОЕМЕ ИНИЦИАТИВАТА КАТО НАПРАВИ ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК НАПРИМЕР, ДА НИ УВЕДОМИ И ДА ЗАВЕДЕМ ОБЩЕСТВЕНИ ДЕЛА СРЕЩУ ПРАВИТЕСЛТВОТО!

Според мен от Египет ни дават добър пример.Не изринем ли мършата от парламента,държава няма да има. Сини,червени,пожарникари-всеки гледа себе си,а народа кучета го яли.

Много точно го каза ! Абсолютно подкрепям !

Пловдив е на помпи, София го кара по Нютон-а. Къде е логиката?

-А бе-Вие зорлем ще унищожите тая държава! -Проста аритметика, средностатистическия Българин взема около 500-600 лева, кое да плати по напред и да си нахрани децата пък и дрехи и обувки трябват. Сметката не излиза, пък Вие си вдигайте, каквото си искате, ние простосмъртните няма с какво да платим...

Вода поне в бг има. Спрете да им плащате. Вода се лее по улиците.Кой я плаща ?

БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.......ДО КОГА.............НЯМА ЖИВОТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА......ИСКАТ ДА ОСТАНЕМЕ ГОЛИ КАТО ПУШКИ ЯВНО......НЯМАМ НЕРВИ И ДУМИ ВЕЧЕ......................

Много са ви странни критериите по одобрение на коментарите. Много ясно, че при гореописаната новина, ще ръся обиди и ще наруша добрия тон. Вие какво очаквате, да пръцкам от кеф ли? Пак казвам - на тея от водата, както и на всички други отговорни за поскъпването - все за лекарства да си харчат припечелените парички. Взехте ни баш за мезе. Тока, парното, водата, цените, новите глоби, заплатите и пенсийте, камерите дето се заменят с броячите на светофарите, увеличаване на паричните санкции за сметка на превантивните мерки, съдебната система, преброяването, здравеопазването, срс-тата, изборите, образованието, градския транспорт, личните карти, БАН, строежа и последващото срутване на пътища и магистрали, запълнените и отново отворили се дупки, незаконно придобитите имоти на депутатите, смешните обезщетения по дела на гражданите и бруталните санкции по дела срещу гражданите и тн и тн. АРЕ СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ, СПРЕТЕ ДА НИ МАЧКАТЕ НЕЩАСТНИЦИ ДОСТАТЪЧНО НИ Е И ГРУБО ЩЕ САЖАЛЯВАТЕ! НЕКА НЯКОЙ ОТ ФОРУМНИЦИТЕ С ЮРИДИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ И ЧОВЕШКА СЪВЕСТ ПОЕМЕ ИНИЦИАТИВАТА КАТО НАПРАВИ ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК НАПРИМЕР, ДА НИ УВЕДОМИ И ДА ЗАВЕДЕМ ОБЩЕСТВЕНИ ДЕЛА СРЕЩУ ПРАВИТЕСЛТВОТО!

Веолиа Уотър, която наскоро все концесията на Софийска вода, е съдена за измами в Латинска Америка, Югоизточна Азия, Северна Америка и Африка. Тя обаче е поддържана от Световната Банка, която всъщност ни я натрапи и на нас. Да благодарим на Дянков и Кристалина за новата придобивка. Тепърва ще се качват и цени и такси.

Доколкото знам и френската банка "Париба" е банка на Веолиа Уотър". Сега нали тя си избра за съветник другарката Меглена Кунева?! Сега Софийски води ще цъфнат и вържат.

И после търсете сценарии как някой иска да свали това управление като повишава цените на стоките. Всички тези увеличения които Герберската комисия разрешава са суровини за производство.

"Момчето с очилцата" си няма понятие за какво става дума! Водата в София трябва да е с най-ниска цена, защото е ГРАВИТАЧНА , с най-ниска себестойност при най голям обем на продажби! Обратно на това - политиката на изнасяне на услугите към външни подизпълнители, наеми. лизинги и други глезотии оскъпиха водата на Софиянци 20 пъти за последните 15 години! Такъв грабеж не може да се сравни с нищо! Семерджиев не ставаш!

Това е поредното безобразие на псевдодържавата ни! Цена от 1.68 лв. за литър - къде отивате вие? Тази вода не става вече и за миене - така смърди! Освен че пием /и плащаме!/ минерална вода, вече и зъбите си мием с нея! Безобразие!!!!

Цената.на.водата.в.Пловдив.е.по-скъпа.от.Столичната.НЕСЪОТВЕТСТВИЕ.

Цялата печалба на дружеството щяла да се реинвестира. Ако някой си е дал труда да им погледне годишният финансов отчет може да види, че това е едно изцяло кухо дружество, което си е ипотекирало абсолютно всичко, което има и се източва по най-безобразен начин. Не знам какво са получили ДКВР, за да се съгласят с това увеличение, но по принцип уж те трябва да ни пазят от монополиста, а в крайна сметка работят за него. Да си подават оставките и да си ходят. Аман от мошеници в тази държава.

Да не би да са подобрили качеството на услугата или да сме в сух период. Какво налага повишаване на цената? А за подобряване на биоравновесието в река Искър не ми се коментира.

кво ревете ве!като взимате по високи заплати ще плащате и по скапа вода и ток и така нататак.неможе да направиш едно( хората по селата не взимат заплати големи колкото софянци.и хората в по малките градове сащо.всеки си плаща данаци независимо коъ какав е по народност.нали вие ги избрахте тия управляващи сега що ваъкате.никаде няма безплатно.безплатно само в кладенеца на село.щом сте избрали такива гербаджиъи сега попарата е готова всичко се дига.даже и без гащи ще ва оставят тия гербари.помнете добре.

Ти май нещо не си в ред.И какво като съм от София. Заплатата ми е 400 лв.Гледам 2 деца.Нямам си село,да си гледам прасе и дамати.На теб кой ти каза че тук всички живеят лесно и леко?

Харизматичен ли е Бойко, харакири ли е,що е!

Нали щяхме да изнасаме вода за целия сват/Япония / Ато за нас няма и за това ни е вдигат цената всеки 3 месеца .

Ето ново поскъпване .Те тръбите ги докарват от Франция не от България и майсторите-инжинерите са от Англия . Трябва да инвестираме в РОДНАТА В и К Та други да вземат тези пари . Все едно водата е плащат или е докарват от Алпите .

Публикувайте заплатите в ДКЕВР и в "Софийска вода"

Мамицата ви ченгесарско-мутринска! Колко народ излъгахте!

Софийска вода си е поискала точно 1,68, а в Пловдив точно 1,46 с ДДС. Стига с тези циркове, уж ни защитавате интереса а само увеличения получаваме! Защитавате интереса на монополистите! ДКЕВР е една отвратителна организация!

забележете - комисията провежда тайно заседание късно вечерата на 31.01. и вдига цените от 01.02?.

Една отвратителна новина. Плод на НЕОЛИБЕРАЛИЗМА- вкарван постоянно чрез Плана Ран Ът от всички правителства през перхода. Неолиберализма е американския икономически обобществен модел, който след кризата се оказа несъстоятелен и донесе банкрут на империята. Софиски води при НДСВ най - корупционно е продадена на чужд спекулант, станал монополист, одиращ къжите на гражданите. Такива национални богатства в развитие европейски страни където действа другия модел на СОЦИАЛИЗИРАНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ са наречени ЕСТЕСТВЕНИ ДЪРЖАВНИ МОНОПОЛИ и никога не се предават в ръцете на частен монополист,, държавата ги управлява без корупция и пази интересите на гражданите. Тази порочна и корупционна концесия трябва веднага да се развали!

Прочетете нашия последен анализ ДЯНКОВ С НЕОЛИБАРЛИЗЪМ ДО ДУПКА третиращ подобен проблем с електроразпределението.

в подкрепа ще добавя следното доказано правило : тръби и жици не се продават - те носят само печалба.

какъв ли е размерът на подкупа за семерджиев и днск??

Господа, има поне две цени при препродажба - покупна и продажна. Та, с колко се различават тези две цени? И колко е увеличението в тях? Това не го виждаме в текста. Тъй като цената за покупка се плаща от посредниците на държавата, (между другото - разсрочено!) то е редно гражданите да бъдат осведомени на каква цена тяхната държава продава на посредниците водата, която посредниците продават на гражданите и кави са увеличнията в двете цени. Според Стела Банкова, която публикува данни за това, двете цени се различават десетки пъти. Безусловно, главна съставка и в старите, и в новите цени към гражданите е цената на производството на фиктивни фактури, между другото - безполезни им...

Национални предатели от ДКЕВР, от Вашата тъпа институция няма нужда. Вместо да сте стълба на защитатна Българина, Вие участвате в голямото ограбване заедно с Кметицата -Селянка на София, Андрешко-Крадешко и зам. кметовете селяни, но ще дойде Вдов Ден, селяни нещастни.

Какви инвестиции, какви пет лева! Софийска вода е агент по възвръщането на заем на Столична община по интегриран воден проект от 65 млн. евро! Не е луд който изяда зелника!

Сголичната община да въведе за градския транспорт както беше едно време изискване за чистота и опрятност на пътниците. ИПонците на ББ да изхвърлят смръдльовците.

Недопустимо и криминално е естествени монополи да бъдат концесионирани или приватизирани. Причината за това е, че няма как да бъдат озаптявани нескончаемите апетити на спечелилите за още и още повишения на цените. При липсата на конкуренция / тя обективно няма как да съществува в тези отрасли !/ злоупотребата е гарантирана. Органите за регулация най-много да се сдобият с тлъсти рушвети, но никога няма да защитят клиента от произвола. Злоупотребата с монополно положение не може да бъде лекувана по друг начин освен чрез отнемане на бизнеса от монополиста. Няма нищо по-нормално от това, дружествата, експлоатиращи естествени монополи да са държавни или общински, като при това да държат умишлено раздут персонал и неефективни дейности, в същото време цената на услугата да се държи в приемливи граници. Като най-слаба степен на регулация може да се приеме да са публични дружества, регистрирани на фондовата борса и поддържащи голям % свободен оборот на акциите си. Необходима е ЗАБРАНА В КОНСТИТУЦИЯТА за концесиониране и приватизиране на естествени монополи. Тук са топлофикация, енергоразпределителните, ВиК и подобните. Но в страна, където левицата прие плосък данък без да се разбунтуват собствените и избиратели, едва ли има смисъл да се говори по толкова сложни теми ! Населението прогресивно затъпява и скоро няма да разбира нищо от това, което му се говори !

Да, така е, Jack Western ! ... Всъщност, това за което Вие говорите -- е невъзможно без свикване на Велико Народно Събрание за незабавен ремонт ... не на водопровода, а на Конституцията ; Или бъркам ?!

Подозирам, че ремонта на конституцията би бил в точно обратната от желаната посока, поради което не го подкрепям. Например против съм намаляването на броя а депутатите защото така ще се ограничи и без това скромната демокрация по нашите земи.

Доколкото си спомням по Конституция - всички граждани на Р България са равноправни - по права и задължения! Защо, обаче по плащане на вода, транспорт, здравни осигуровки, данъци и т.н., задължени и плащат само "Белите българи"? "Мургавите българи" нищо не плащат. Например - днес (31.01.2011г.) по една от главните ефирни телевизии, в сутришното им предаване, отново беше повдигнат въпроса, че "Мургавите българи" от кв. Филиповци (София) никога не са плащали водата и там се леят реки! Вместо да се предотврати тази огромна кражба, отново "Белите българи" трябва да плащат!? ДО КОГА??? КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА? КЪДЕ Е КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД? КЪДЕ Е ЗАЩИТАТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ? И ЗАЩО И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СИ ЗАВИРА ГЛАВАТА В ПЯСЪКА ПО ОТНОШЕНИЕ НА "МУРГАВИТЕ ПРОБЛЕМИ"???

ШШШт, че са по сплотени от нас и като нищо ще ни гътнат като египтяните.

Уважаеми Злопаметен! Вие, изглежда, искате циганите да бъдат толкова ограбвани, колкото и българите. Те това е социална справедливост, солидарност и равенство пред закона! Социалистически и националсоциалистически принципи. Е, браво!

Колкото повече поскъпва една услуга толкова повече ДДС печели държавата,така че зад всяко едно повишение на комунални услуги стои държавата..

Чеки баце, чеки малко Ква стана тя? Демек строите пречиствателна станиция и цената на водата се вдига? Ай стига бе ? Демек, от нашите данъци строите нещо за да плащаме повече! Супер! Не ги строите повече, моля !

Да Ви е честита новата цена-и Вашите монополисти са се отчели на когото трябва.

Ура! От кога чакам да вдигнат и цената на водата, но смятам, че много малко е скока. Трябваше да я вдигнат с поне 2 лв. и така да си решат проблемите докато са в България.

Да спрем да плащаме на мошениците от ВИК, ЧЕЗ, топлофикация,мтел,глобул и новите мародери виваком.Все някак си ще се справим и без тях.

Гадове, не пия от МНОООООГО дълго време от чешмата, понеже водата е гнусна - с ръжда и тиня, вони! Преди време, през 2002-ра даже направихте епидемия от Хепатит А в София с нея - тихомълком! И ме карате да плащам тоя бактериозен булвоч на цената на питейна вода а?!

кръвопийци..

Искат 25%, за да може подлогите да им дадат 12%