И ОС в Пловдив се готви да наложи забрана на бурките

След Пазарджик и Стара Загора, Пловдив е на път да забрани носенето на публични места на бурки и други закриващи лицето атрибути.

Обратно в новината

Коментари - И ОС в Пловдив се готви да наложи забрана на бурките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо само в отделни градове се правят забрани?? защото България вече не съществува като единна държава! западът я разпадна!!! да си направим народна република в северна България и да оставим южняците на запада! те така или иначе са източна Румелия и нямат нищо общо с България и с българите!!!

Сединението що тръгна от Пловдив тогава ? Смешник :)

Според мен бурките трябва да се забранят на национално ниво.Това не е традиционно облекло или част от него на нашите сънародници изповядващи исляма, а е привнесено целенасочено отвън.Който иска да си носи, има страни в които там е свободно, може да отиде там да живее и да си ги носи свободно.И още нещо нямам нищо против мюсулманите, и срещу нашите сънарозници изповядващи тази религия но - Защо така се получава, че аз поне не съм чул ни един, пак повтарям ни един да каже-Аз съм българин но изповядвам исляма, но да държи че е българин преди всичко !!! А те казват аз съм турчин мюсулманин, добре де като изповядваш тази религия, трябва и да си турчин ли, и ако е така защо не си в Турция ? Колко са българите в Турция или Гърция които ще заявят -аз съм българин веднага ги натискат, да не казват че там такива няма, но това е друга тема.

Това е традиционно полезно облекло!!!!! на село се ходеше със забрадки, а не с голи задници, като сега!!!

За забрадките съм съгласен, и ги носят и още не само мюсулманките а и от други религии, но не съм видял никъде и никога и преди някои да носи бурка !!!

Не бъркай тези забрадки с религиозните такива. Голяма грешка е!

Спрете се малко!Нали всички коментиращи са с претенции за интелегентност,пак си вкарвате автогол.

каворска работа

циганите вече неискат да са цигани,балгарите не признават циганите за част от балгария те това е проблема

Общината в Пловдив да сформира групи от млади патриоти, които да късат бурките дорде носещите ги не останат по бельо.

Развалиха бизнеса на ромите , сега пак ще започнат да крадат . Иначе взимаха по 200 лева месечно на бурка от Саудитска Арабия и 100 от Турция .

ЕС НЕ МОЖЕ ДА ОТМЕНИ РЕШЕНИЯ ВЗЕТИ НА НАРОДЕН РЕФЕРЕНУМ В СТРАНА ЧЛЕНКА ..... ЗАТОВА ОТ ЕС РЕВЯХА КОГАТО УНГАРЕЦА ОРБАН ПРАВЕШЕ РЕФЕРЕНДУМИ И ГИ ПРАСКАШЕ У ДУПЕТАТА :))

Чак пък индустрия... Вие да не сте гледал/а гръцките църковни магазини?Тези светли празнични дни поисках да купя от църква в голям областен град един най-нормален спомен - мини икона с патрона на храма или поне нещо със снимка на самия храм.Е, нямаше! Шепа джунджурии евтина изработка и толкова.В това отношение повечето ни храмове са просто за резил.

Така не е интересно, трябват законодателни промени. Не може само градски кметове да носят отговорността за въпрос, който засяга интересите на държавата.

Ти нали вече си обрязан

След разпада на ДПС продажниците от ПаричниятФронт,които станаха скачен съд с дпс правят всичко възможно да реанимират тази противоконституционна партия като предлагат настройващи едни срещу други закони в НС и наредби в общинските съвети за несъществуващи проблеми.Бурки в България никога не е имало и няма и в момента,но сега ще се появят естествено срещу заплащане от ПФ или дпс.Така ДС комунистите въртят и сучат вече 27г. простият български народ.Разделяй и владей.

Ако това стане ще имаме проблем с мюсюлманските държави като Афганистан, Русия, Иран....и други, но това е правилния път срещу ислямизма, комунизма и русофилистизма !!!

Много ви личи, че сте меко казано неук. Но няма чудно де. Такива като вас са украсили президентството на Плевенлиев със Скалистите (Високи, Сини) Планини. :-)))

Защо само в отделни градове се правят забрани , има Народно Събрание да се съберат и дружно да гласуват закон за цяла България !

Имам конкретен въпрос към "защитниците" и носещите бурки (предполага се, че са все едни и същи лица :-). Някой от вас може ли да преведе какво пише на челото на тази (предполагам) жена от снимката? Благодаря ви предварително.

под ъгъл се вижда думата "пророк",така че вероятно пише"Алах е велик и Мохаммад е неговият пророк"

Поредното безсмислено активно мероприятие, за да се отвлече вниманието на овцете от престъпното управление на крадливия ни елит. Кой ли носи бурки, че седнали да ги забраняват! В България мюсюлманските жени носят забрадки, кърпи и пр.. или както е на арабски думата хиджаб. Това обаче не е бурка и цялата истерия с бурките е само за да се вдига пушилка и да се провеждат някакви безсмислени, но безопасни за елита ни псевдо обществени дебати.

Бре много си запознат нещо. не се товари толкова. Знаем,че резила ще е голям да си показвате грозните жени, ама това е светска държава. Ако искаш да не се съобразяваш с мнозинството и се чувстваш неразбран, билета и държави в близкият изток - колкото си искаш!

Циганино то България стана по-зле от държавите от Близкия изток благодарение на кражбите на управляващите и глупаци като вас дето им връзват за несъществуващи проблеми.Докато те крадат ти се радвай,че ще плащат на няколко циганки да носят бурки.Само не е ясно ти какво печелиш,но е ясно какво губиш.

"...в предложението се предвижда и забрана за каквато и да е била дейност на вероизповеданията в детските градини и учебните заведения, както и на всички места, където се събират деца." Айдее, вероученето утче. Това е добре!

Днес когато честваме 140 години от Априлското въстание , точно сега в 20,12 часа по бтв излъчват турски филм . Аз лично бойкотирам тази телевизия , както и всяка друга която между два турски сериала ме облъчва с реклами . Да си се гледат сами . Който иска , да направи същото като мен .

А пък по една друга тв дават на днешния ден само руски филми. Срам.!!!

коя ?

Aз сbщо не гледам тyрските филми !!! Tyрскuят характер не ми допада !!! Tе са толкова зли, агресивни и отмbстителни /вbв филмите/, че просто да мy призлее на човек !!! Dа си вземат и бyрките, и шамиите и фереджетата и марш в тyрско ! Pодил се в Bulgaria, а ще се смята за тyрчин ! Dа си отиват в анадола ! Kакви са тези тyрски партии - дост-мост и т.н. Zащо няма референдyми и да ме питат искам ли ги тези фанатици ! османлии, които са ме наричали 7 /седем/ века "гяyр" и "рая " сега ли ще ме заобичат ???!!! Mама мuя !!! Hашите yправници не виждат по-далече от носа си или някои от тях полyчават доста облаги, за да допyскат строежи на дJaмии, шамии и бyрки и т.н. Tолкова ли не разбраха, че не искаме в Bulgaria тyрски партии ??? Oт прекрасното им yправление половин Bulgaria се изнесе ! Dо кbде ли ще стигнем ??? Mаи вbобще не им пyка за това ! Jaлко за интелегентната бaлгарска нацuя и за красивата ни страна ! има защо османлиите да си правят партии колкото си искат !

Хахахаха, пингвините изядоха дървото! Коран, муран и с чувалите в Анадола.

Къде в Европа ходят с бурки? Абе много ги глезиме тези турчоля.Неграмотните управници и ,,Под игото " не са прочели,затова налагат ,,съжителство".

Със закон трябва в цялата страна да бъдет забранени. Кото искат да ги носят да ходят там дето са разрешени, какво търсят в България мамицата им.

И?.....върнаха ли ви парите откраднати от КТБ?

На мен, не. Щото нямах такива там. Не се полакомих за голямата лихва...

В Пловдив има две джамии в центъра, а сега ще правят и трета в Столипиново! С толкова мангали и процъфтяваща ислямизация България е на път да изчезне съвсем скоро! Благодарение на безродните интернационалисти от БКП-БСП и техните разклонения, които допуснаха и дори нарочно толерираха това!

Е сега Волен и Атака голи ли ще ходят?

И в Казанлък има предложение за забрана на бурките и други ислямски сиволи което ще се гласува идната седмица.Предложението е от Николай Чалъков, директор на ОП Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата в Казанлък.Дано се приеме че много цигания в този град,може би ще изпреварим Пловдив.

Поживял съм известно време в арабските страни - ОАЕ и Катар. Имам доста добри познати от местните и съм ги питал като пътуват в Европа как ходят облечени. Казват ми - в самолета се качваме с "чаршафите" и се преобличат в него и на европейските летища слизат като нормално облечени хора. Говоря за хора интелигентни и образовани, а не за тази паплач, която напира към Европа.

Бях преподавател в университет 20 години в арабска държава, на територията на кампюса нито ведднъж не видях забулена студентка или ,,чарчафосан,, студент.

Има разлика. Аз съм живял сред тях. Апартамент на този който ме е наел. Ходил съм в много кампуси на гости, където са живеели мои познати българи и европейци, но там е друго. Много добре го знаете..

..... и аз бях в Uстанбул и видях много млади хора /стyденти/, които не носеха бyрки, но можеш ли да имаш доверие на тези фанатици ! Kои направи големите поразии в Bruksel и Parij - ислямисти родени в Eвропа ! E, могат ли фанатици да се променят ???!!! Hе, не могат защото са фанатичHо вярващи в тези, които ги yправляват и мечтаят за бадеща осмaнска имперuя !!! Hие знаем ли в дJaмuята и y дома на какво ги yчат ???!!! Zнаем ли тyрски, за да разберем истината ??? Dа си отиват в османско и там да си yдрят главите в земята и да си правят молитвите ! Dа се молят на технuя аллах !!!

Ако и Пловдив го въведе, ще имаме проблем с Кремъл. Те няма да ни позволят да ограничаваме исляма и техните приятели. Асад ще се оплаче на Путя за това. И за какво Раша построи най-голямата джамия в Европа след като ще се ограничават мюслитатат ??? Така рейтинга на Путя ще падне.....все пак той е ислямист и антихрист номер едно в света !!!

ГЛУПОСТИ

Ти виждал ли си съпругата на Асад и него самия как се обличат, че пишеш глупости?

Неконституционно е. Въпрос е на време да бъде атакувано в КС от ловки адвокати за които БХК ще плати. Според конституцията на РБ: Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

БРЦК

Няма проблем. Никой нема да е дискриминиран щото и на християните ще е забранено да носят бурки. А и даье не е забранено - само се въвежда еднократна такса/винетка/билетче.

то, в Пловдив си имат кмет, за чудо и приказ е - само за пари, далавери, същото и с митрополита им е, но пък циганите нека се маскират както си щът! Следете парите .... НАРОДЕ ????

ЕДНА ТРЕТА ОТ ЖИТЕЛИТЕ НА ПЛОВДИВ ВЕЧЕ СА ЦИГАНИ И КМЕТА СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ ,ЦИГАНИТЕ СИ ГО ИЗБРАХА,БЪЛГАРИТЕ МИЗЕРСТВАТ,ЦИГАНИТЕ ВДИГАТ НЕЗАКОННИ ЗАМЪЦИ

Разберете, драги сънародници-мюсюлмани: Не може, няма как, не се връзва в 21 век, във века на свръхмодерното технологично поризводство, векът на телекомуникациите и колосалните постижения на науката, културата и цивилизацията, като цяло, вие да носите фереджета, забрадки, бурки и не знам си още какви предсредновековни и допотопни атрибути, присъщи за времената на безкултурието, липсата на грамотност и ниско ниво на образование, но за сметка на това тоталната простотия и невежество! ... В кой век живеете, братя мюсюлмани?!?!?! Във века на роботизираните технологии и софтуерните предизвикателства или във века на ниската битова култура, профанщината и морална и интелектуална деградация на фона на едно мултиетническо и междурелигиозно противопоставяне?!?!?!

Как кой? Не знаеш ли, че са 600г назад по тяхното летоброене. В 15-ти век са и нещата са в реда на нещата. Проблемът е, че идват в "бъдещето" като са в Европа и пак искат да дърпат назад. Логично е по-изостаналият да си свери часовника.

От това смешно измислено противопоставяне между християнската и мюсюлманската религия печели само третата религия.

Коя е третата религия?

stan_posta@

Тази, дето е забранено да се споменава. По численост може да не е трета, но по брой на министерски места е даже първа.

.......бурките могът да бъдат забранени само с решение на българския парламент за цялата страна, останалото е своеволие и популизъм

Браво, скоро референдум и забрана и на строежа на джамии, както е в Швейцария.

Да им се изходя на бурките. Но от българските градове, Пловдив стана временна културна столица на Европа, защото бил мултиетнически и мултирелигиозен град. Трябва да се преразгледа въпроса.

Все още има надежда този заспал народ да се събуди и макар със закъснение, да започне да си плеви градинката от бурените на мюсюлманството. Не може в 21 век да се налага поведението на най-простите хора от преди 1400 години. Патим си от хуманизма и човечността на дедите ни. Ако през 1878 бяха изгонили турците до крак, нямаше да има ни възродителен процес, ни бурки, ни таласъми.

В действителност след 1878 г. в България не е останал нито един турчин. Турците са били векове наред господари и вече е нямало как да съжителстват наравно с бившата рая. В България остават българи, приели исляма и небългари-мюсюлмани, които са разселвани от Високата порта по земите ни - предимно кримски татари, прогонени от руско-турските войни от началото на 19-век. Неприемливо е да се слага знак за равенство между исляма и националността, т.е. зорлем да се наричат мюсюлманите в България турско малцинство. Тази псевдонаучна дебилна теза обслужва единствено геополитическите интереси на Турция за влияние върху България, както и интересите на шепа криминални паразити от ДПС, възползващи се от невежеството на електората и източващи българските и европейски фондове. Също толкова дебилно би било християните в България да се наричат евреи.

Дядото

Вероятно в някаква степен си прав и не всички мюсюмани в България са турци (циганите мюсюлмани отделно), но ТЕ САМИТЕ се идентифицират като ТУРСКО малцинство и следователно са такива. В крайна сметка това няма никакво значение. Турция и Гърция нямат проблеми с българско малцинство, макар да са заели не малко български земи. Защо? Всички знаем защо. Когато се отреже пръст с язва боли, но много повече боли, ако не се изреже навреме и се наложи да се реже цялата ръка или от милосърдие се остави човекът да умре, за да не го боли от операцията.

Ще си носим буркиге и брадите Нямате работа в махалите

Само да не се окаже,че няма на какво да си носите бурките и брадите. Нъл са сещаш?

Savichkata, Tочно така !!! Dа си знаят мястото, иначеее . . . . . . . . . . . . . . не се знае, знае ли се !!!

ТИЯ МАХАЛИ СА БЪЛГАРСКИ БЕ МАНГАЛ ТВОЯТА МАХАЛА Е В ИНДИЯ - ФАЩАЙ ПЪТЯ НАТАМ , ДОРДЕ Е С ДОБРО !!! !!!

В една нормална светска държава бурки по улиците не бива да има. Но и крадливи комунисти по улиците също не бива да има.

А крадливи ''демократи'' може ли?

двете са тясно свързани у нас и разлика няма ...крадльото си е крадльо и наивника -наивен .

ЗА ДА НЕ СЕ ГУБИ ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБЪРЗА СЪС ЗАБРАНАТА НА ХРИСТИЯНСТВОТО - ТО И БЕЗ ТОВА СЛЕД 1944год. СИ БЕШЕ ЗАБРАНЕН , КВО ИМА ДА ЧАКАМЕ ТУРЦИЯ ДА НИ ПОДКАНЯ

Пич, вземай си хапчетата редовно и тогава светът около теб ще изглежда по друг начин! Успех!

ТЪПАК , ТРУДНО ЛИ ТИ Е ДА РАЗБЕРЕШ СМИСЪЛА , ПИЙ И ТИ НЕЩО БЕ , ГИНГО БИЛОБА НАПРИМЕР !

хората ще припаднат, ако в Европейския град на културата 2019 се срещат с някакви покрити привидения, да не говорим че може да са въоръжени и от всякакъв пол

СЯ ако забранят и аналниЯ секс, ШИ са карамИ...

той,аналния, си е традиция за мюсюлманите и циганите и е записан в корана като заповед до манафите от мохамеда едноокия пророк

НАКРАЯ И В СОФИЯ КЪДЕТО СА И НАЙ - МНОГО ПРЕДАТЕЛИТЕ КРАДЦИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ , А МОЖЕ БИ И ..................................НЕ !?

Трябва да се забрани ислямът в България иначе подкрепям