Европейски съд спря събаряне на ромски къщи в Пловдив

Европейският съд по правата на човека в Страсбург спря събарянето на незаконните ромски къщи в Арман махала в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Европейски съд спря събаряне на ромски къщи в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом са незаконни сградите трябва да се съборят, тези които са нарушили закона в затвора. Боклуците от европейския съд да си гледа европейските боклуци. Нямат право да се намесват в съдебни решения. Това се европейскте ценности, защита на престъпниците....

Така е като никой не ни попита дали искаме да живеем в ЕС. Ние не се интересуваме от европейските закони и ценности. Искаме само да крадем от еврофондовете.

Май Европейският съд по правата на човека в Страсбург и БХК бозаят от една и съща крава. Нещо логиката ми бяга в това решение. Значи затова, че държавата и местната власт са допуснали мургавите братя да нарушат българското законодателство, всички ние като данъкоплатци сме длъжни да се бръкнем и да им осигурим жилища?!? А дали няма да пожелаят да си ги приберат там и да им осигурят каквото им дойде наум? От мен имат осигурени едни сочни, продължителни, прочувствени и напоителни... за тях и цялата им рода!

Европейският съд да не са роднини на БХК като одобряват и стимулират незаконните строежи? Явно за определени етноси в Европа има само свръхправа, как се нарича това?

НАД БЪЛГАРИЯ И НЕ МОЖЕ ДА КАЗВА НИЩО! БУТАЙТЕ!

Този който стимулира престъпление в правото се нарича - "подбудител" и подлежи на съдебно преследване. Тези институции, които подбуждат към неспазване на българските закони, трябва да бъдат подведени под отговорност и съдени!

Какво става в една страна, където законите важат за всички граждани: българи, турци, гърци, арменци, евреи, италианци, англичани, руснаци и прочие и не важат за ромите?!

КОНСТИТУЦИЯ Глава първа ОСНОВНИ НАЧАЛА "Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната." КОНСТИТУЦИЯТА НЕ Е СПАМ

С такава външна намеса се съсипва държава! НАТИСК ОТ ВЪН ДА НЕ СЕ СПАЗВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ! ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ! НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ОТ ЕДНИ ПРИВИЛЕГИРОВАНИ ГРУПИ ЗА СМЕТКА НА ДРУГИ ВОДИ ДО ОБЕЗМИСЛЯНЕ НА ПРАВОТО И ЗАКОНИТЕ! ТОВА МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!

А къде са Патриотарите? На улицата да организират протест в подкрепа на кмета и Закона или на топло в кабинетите да преразпределят министерски кресла?

Брейвик за БХК !

Анти-БХК, ДОСТ и Америка срещу българия са законни организации и фондации. Не виждам какъв ви е проблема. Накой от вас иска да бъде осъден в Страсбурк ли . . ? Да заповяда ! Като сте толкова отворени и "патриоти", да видим какво ще ни направите вие, с робското съзнание . . ?!

Да дойдат в Унгария да строят незаконно

Законът не дели никой. Въпросът е, че жителите на тези махали не искат да го спазват : калпавите закони , които зациклират цялата процедура в лабиринтите на администрацията . И фактологията не е обществена тайна , дружества от ток до вода , от парно до други услуги , които не са в състояние , да дадат точни отчети , поради технически причини ! Съответно администрация ,от бюджетни средства до основаващи чертеши в плановете й , неяснота , пресичащи се не-компетенци вместо колизии на компетенци , тромово незнание на действащи законни разпоредба поради противоположни уредени вътрешните правила , или още по-просто , господар в службата е служителят . Следователно , нищо ново под слънцето . Или с други думи , компютеризация върви с пълна пара и електронното управление вещае големи успехи .

"подходящи жилища за децата, болните, старите хора и бременните жени, които остават без подслон" Съвсем правилно! Но на фона на цялата бедност и мизерия в България, да се подкрепя все една и съща група ми идва малко в повече! При това обществено деструктивна група! Щом не се интегрираха по бай Тошово време, значи няма да се интегрират никога. Още повече сега, когато имат финансов мотив да НЕ го правят.

Събаряй, съдът в страсбург да го д*ха.

Искаме да благодарим от името на всички наши членове на основният ни спонсор-българският народ. И специална благодарност на всички роми-без Вас, нямаше да ни има и нас!

E, не бъдете скромни да се ограничавате само с ромите. Нали на изборите в българското посолство в Турция ходихте да наблюдавате да не не нарушават правата на тамошните подаватели.

Не е споменато за какъв срок е този подслон и кой ще се грижи за подслонените. Ако роднините се грижат, то този подслон автоматично се превръща в подслон и за тях. Няма как да стане разделянето. От спестеното за данъци могат да отидат под наем и да си плащат.

Кметът да ги бута наред, а съдът да си завре мнението... той знае къде. Ако ги постави пред свършен факт, съдът ще изрази загриженост и ще е до там. Викай фадромите, кмете!

време е нашите специални служби да узаптят самозабравилите се антибългарски изверги в страстбург

Законът няма никакво значение за хрантутниците от ЕС, Меркел нареди милиони имигранти да бъдат пропускани незаконно през границите на половин Европа, за да намери работници за Даймлер и да изкупи залежалите дивани и спални комплекти на ИКЕА.

Ще строим "подходящи жилища" наготово на сирийците, на циганите (потомствени крадци!) и на кой ли още не, но за това трябва ли минималната пенсия да стигне умопомрачителните 200 лева ще се водят безкрайни дебати за и против.

Много ми е чудно как стадо клошари успяват да задействат Европейския съд???

Е как, то си пише, чрез БХК. Чудно ми е, някой от БХК дали е приютил циганско семейство у дома си. Според мен е задължително, за да си член на БХК да го направиш - да приютиш едно циганско семейство заедно с родата, разбира се. Тогава бързичко ще се откажат да защитават тая гнусна крадлива и лъжлива паплач.

От мен 50 лв. за нафта!

Европейски съд е отсъжда в полза на незаконно деяние!?! Сиреч, анархията, поне в ЕС, е настъпила.

Прави ми впечатление, че каквото стигне до европейския съд, винаги е в ущърб на България. Започвам да се питам, тази нещастна наша държава няма ли читави защтиници, та винаги успяват да ни осъдят, защото за мен това е причината, ако имаме сносни адвокати, няма така лесно да ни осъждат за щяло и нещяло. За да има подоблна присъда, имайки предвид че става въпрос за незаконни постройки, то значи българската защита е спала през цялото време.

Няма ли някой с малко повече възможности и хъс, да отиде там, да си построи нейде къщурка и да видим какво ще стане.

Да започва ,някаква война ,че да се оттървем от тези олигофрени в Страсбург.

чул те господ!

Казваш "да се оттървем от тези олигофрени в Страсбург", недей така какво ще правят горките , те с това си вадят хляба и яхтите.

Предлагам българската страна да ги уведоми, че са свободни да им осигурят подлсон, където намерят за добре из Страсбург, като България е готова да подпомогне транпсортирането им дотам.

Да ги пратим в Страсбург, да им построят там жилища. Какво друго да се очаква от действията на Антибългарски Хелзински Комитет? Нашите да отхвърлят решението на "европейският съд".

Добро предложение. Действай !!!

Казус: Въпросните "постройки" са ОФИЦИАЛНО НЕЗАКОННИ и следва да бъдат премахнати съвсем ЗАКОННО. Как при това положение, Европейския съд издава разпореждане на една държава да не спазва законите си?!... ТОВА, пряка или не пряка намеса ли е във вътрешните работи на една формално СУВЕРЕНА държава?! Освен това, КОИ са тези от Хелзинкския комитет, които смятат, че са над БГ законите и могат дават Държавата ни на съд, защото така им е хрумнало или им е наредено от господарите им?! И накрая - ДО КОГА ще носим на гръб циганите, които за разлика от нормалните граждани на България имат само права и привилегии и същевременно и фактически нямат никакви задължения, защото просто са НЕУПРАВЛЯЕМИ?!... Риторичен въпрос, защото отговорът е: ЗА ВИНАГИ!!

Иска ми се да добавя още един въпрос: Къде са и кои са защитаващите България адвокати в този съд, защото там масово България губи дела и то най - вече, дела водени от цигани срещу България. Чудно ми е, има ли някое дело в този съд, при което България да е победител, защото оставам с впечатление че няма такова, а тогава най-логичният въпрос е що за защита, що за адвокати защитават интересите на България!

Преди години същият този съд отказа въздаване на справедливост за откраднат имот, собственост в центъра на София, с дълго проточили се тук дела и вопиющо несправедливо решение, а тук - без дела, без права, против българските закони, явно ще получат и обезщетения за нарушаване на спокойствието и времето за кафе... Ужас, срам, възмущение... Нямам думи...

Вън от БГ НЕЗАБАВНО

Европейският съд насърчи незаконните строежи.

Време е за прекратяване на тази циганска раждаемост. Циганите са с по-малко мозък по тегло от белите хора и доста по-ниска интелигентност и затова имат проблеми неразрешими. В Индия са със същото ниво на интелигентност и там така живеят.... да знам има изключения. Трябва ни премиер с име Хан Крум. Гейовете в ЕС да си затварят устата и да не си врат носа където не им е работата.

Ей супер... Сега почваме да си строим ,кой където си иска !?

Задължителното условие за да не те закачат обаче е да си циганин. На нас, българите това не ни е позволено. Ние имаме предимно задължения а мангалите имат само права.

Ама трябва да си направите едно БХК на незаконите строители и ще ви трябва богат евреин за помощник, че иначе ще ви изпоосъдят. Е може и да си боядисете внеците сини, ама не е много сигурно, че ще мине....

Оня дебелогъзия от хелзинския комитет дали си декларира доходите?

От Сорос и неговото Отровно Общество и от Америка срещу България!

Само дето ако беше в Страсбург сега отдавна да са изравнени със земята.

Работя от 16 годишен, плащам данъци върху доста високата си за България заплата. Дали да тегля кредит и да стана роб на банката за 30 години или да заведа дело в Страсбург срещу държавата че не ми осигурява жилище? Ааа забравих аз съм българин а не циганин и за мен правилата са други

papion

Е как няма да спрат събарянето, като знаят, че ромите останат ли без жилища ще се насочат към тях, а те вече са пропищели от набезите им.

Що за правна идиотщина, съд да разреши на някой да има нещо незаконно? Питам се какво правим в ЕС тогава и дали аз ако ида например в Холандия, държавата ще е длъжна да ми осигури жилище?

Съдът в Страсбург е отредил циганите да живеят при комунизма - всичко да им е безплатно: жилище, ток, вода, а в добавка - да получават помощи за многобройната си челяд. В същото време брюкселските зелки дискриминират останалото население, тъй като за него такива екстри не се предвиждат. Апропо, докога ще търпим антибългарски организации, финансирани от чужбина, да толерират нарушаването на законите от циганското малцинство?!?

Е как, как ! На площада пред ЕС в Страсбург има доста място - да си вземат тухлите и тенекиите заедно с обитателите им и да си ги инсталират там! И стига с тия хелзингски комитети - само подклаждат престъпни инициативи! Долу ЕС с такива решения!