Индианци за пръв път влязоха в контакт с цивилизацията

Индианци, които никога не са установявали контакт с представители на цивилизацията, са излезли от джунглата на Амазонка и са общували с хора от външния свят.

Обратно в новината

Коментари - Индианци за пръв път влязоха в контакт с цивилизацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и защо им е трябвало да излизат от селвата.там сас сигурност са били по-щастливи от нас в бг.уса сега ще отвори ус-посолство там и в скоро време да очакваме демократизиране на племето *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Там си има племена, които никога не са били в контакт с цивилизацията. Но това е преднамерено, те така си искат и избягват контактите с други хора. Прави са, какво им трябват главоболия, а и едва ли ги интересуват новините за санкциите на Вашингтон към Москва.

те затова и си сложихме тел по границата, не ни трябват още индианци - имаме си достатъчно свои ....

БРИКС... В Бразилия все още има канибали и хора, за които огледалото е лоша магия, в Индия от скоро груповото изнасилване е престъпление, Русия- там все още умират хора от болести, които цивилизованият свят се е спасил преди 100 години и пенсията е 93$. В Китай 90% от хората живеят с една шепа ориз на ден и животът им зависи от партията... Само не знам, какво прави в тази абревиатура ЮАР?

Ето, назначаваме им за племенен бог боко тиквата, той ще е много щастлив, а ние още повече.

Не ми изглеждат нещастни и болни и мрачни, все едно се връщат от протест

Защо не ги доведем в България,за да могат по-лесно да се аклиматизират по пътя си към НОРМАЛНИЯ СВЯТ?!

Само да не дойдат да живеят у вас, че съвсем няма да се аклиматизират.

учените са забравили да констатират още едно диво племе-балгарското,т.е дивите племена стават 81

какво против имаш Българите? ти какъв си по националност?

Не забравяй и дивото османско племе, станаха 82 ...

"констатират още едно племе" ??? Нещо ти куца българската граматика. Може да констатираш резултат, факт или взаимовръзка, ама да констатираш материално тяло?!! Все едно да кажеш "констатирах си феса, че е накриво", вместо "констатирах, че феса ми е накриво". Анадънмо?

констатирах,че си голям ганйовец....поредното прасе

Ще се скрият в джунглата още по дълбоко и за по-дълго когато видят какви ги вършим ние, цивилизованите!!!

човек хиляди години се е борил с природата за да оцелее - дошло е време природата да се бори с човека за да оцелее - тези хора реално са по съвършени от нас "цвилизонните" консуматори ....... въобще ако погледнем развитието на човек спрямо въздействието върху природата и самия него ще стигнем да извода че еволюцията на човека не е евлоюция а обратното - човека се превърща в ограничено същество със затъпен емоционален свят

Горките....да си бяха стояли в джунглата....

АМИ още един мандат на винету и ние ще сме като тия момчета само с голия напред

Ханее, хане ! Постоянно чупиш тъпомера- ха поспри се малко бе.

Така ще са руснаците когато им спрат всички приходи, само че с по един калашник в ръка вместо гега. ха ха ха.

За пръв път да-да. Защо си крие пишката тоя чиляк? Или крие часовника си - евтина имитация на дигитален Таймекс.

Казали са, прет Камерата на МВ, че преди 5 години и те си били избрали , за Вожд- премиер някой си Див каратстис на име Бонго Оризов Първи, пазач на НДСВ Втори Дивко Пителов- Заралията

Ей, имало оцеляли щастливци, недокоснати от цивилизацията! Не им завиждам, щом са ги открили.

Голям смях. В 40секунда на видеото единият индианец като че ли държи ловна пушка.

Партизанин, АБПФК, Мильоцйнер! А пушката е Манлехера, бойна. Оставил му е и един гранатомет! Плямпалото баба Тодорка

и самолет не са виждали сигурно?

Най-тъпите не сте избити. Но простите и загубените останахте. Щото както беше писал Радой Ралин: "По-заразно от спина, по-опасно от ракз, сега за сега си остава простака"...

Опитите за асимилация на местното население са дълги и продължителни. Проповедници от разни секти се опитвали на учат езиците им, за да преведат църковните си писания на местните диалекти. Индианците разбира се усещат това и нарочно заблуждават мисионерите за езиците си. Тези диалекти не се вписват в никоя лингвистична езикова група и съответно няма как да им бъдат промити мозъците. Тези са свободните хора.

Истината е, че те живеят по-близо до природата и не нарушават баланса на екосистемата си, за разлика от `съвременния цивилизован начин на живот`. Знам, че балансът и хармонията са жизнено важни за всяка популация. Не знам бъдещето кое ще отсее. Природата е цялото, а човекът е само частица...

Няма индианец от целия регион, които да не знае за цивилизацията. Цялата джунгла е кръстосана за злато и диаманти  още миналият век. Индианците са просто избити и изгонени от земите си, заради злато, петрол и дървесина. Тези хора не желаят да са роби на някои други. Всичко друго е евтина демагогия. Вижте шеврон в Еквадор.

дали са комунисти?

рано е да се каже, като се интегрират по-лесно ще ги разпознаеш. На който от тях му се работи, желае да изкарва пари, да инвестира или да ги пести - е десен, а който си го помръзва и демагогства за ''социална равнопоставеност'' , ''ама дайте да дадеме'' и т.н. - той ще е комундето!

Вече не. Като ги гледам, комунизмът е минал през тях и е победил окончателно.

чисти и непорочни, обратното на наще червени боклуци

блазе им .нe плащат за нищо и си живеат в природата с хубав ваздух

Амазонската джунгла не е шега работа.

разбрахте ли кои са били пbрвите им думи - бо....боо... искали са да попитат как е боико и кога са изборите, щото това са си някогашни прабbлгари и трябва да гласуват.

Камерата на МБ , че преди пет месеца другара ЦвЦв Й е помогнал да забременее за девети или за 10-ти път със хайвер от един луд соросоид, исхвърлил го на "Жълтите павета" - София

Кулиешке, ти ут къдие си мъ ?

Колко добре всички са епилирани ,едно косъмче нямат по телата си? баба Цецка, на 79 г.

Това е поредното доказателство, че цветнокожите са неспособни на развитие. Ако го нямаше белия човек, то всички цивилизации щяха да са си на същото ниво. Това се вижда от такива случаи като този и още множество племена в Африка и Азия.

Само, че животът се е зародил в Африка и оттам тръгва цивилизацията. Китайците са с най-много открития в световен мащаб, а в това число и за най-великото откритие на човека (така се смята) барута, който позволява на европейците да тръгнат и да завземат нови континенти. Южна Хамерика е последно заселена. Изненадам съм, че хамериканоидите не са избили всички индианци. Явно геноцида им не е пълен. Сега ще опитомят и тези индианци, за да плащат данъци, че хазната трябва да се пълни. Въпросът е в Бразилия или Перу да плащат. Хората са си щастливи и така без ток, нет, данъци, полицици и евреи.

Оцеляват тези, които са най-приспособими към променящата се среда. Не най-силните. Дарвин не е прав. В случая белите е трябвало да се приспособяват към няколко ледникови епохи и затоплянията после. Докато Африка и Южна Америка са без ледникови периоди.

Чудно ми е, ако бял градски човек БОС трябва да бяга из джунглата колко метра ще измине? Я трън ще настъпи, а нещо друго... Ще се наложи доста да се приспособява... Пък и дебрите на историята са необятни. Даже има теория, че индианците идват от Сибир...

Щом са били изтласкани от отрядите на наркомафията,значи отдавна са имали контакт с истинското лице на цивилизацията

Бихте ли ми обяснили, защо ми скрихте коментара по-долу?

За тези +9 нямате доказателства как сте ги спечелили, значи сте нарко- бос? По-добре си трайте, да не долетят ОТ нс боб със пушени ребра, ммъъ...!

Като чета коментарите се чудя -толкова ли никой не се сеща че тази снимка не е на тези двамата за които става въпрос а само илюстрация .Те са са срещали само с друг по ,,култивиран "индианец който разбира се не е носил съвсем излишен за него апарат за да ги снима .Нормално е ,че са проявили интерес към човек от друго племе защото са на чужда територия и никога не се знае как ще ги посрещнат местните.Не случайно се предполага ,че са били принудени да напуснат своите територии защото хората живеещи по този начин никога не се местят ако природата им дава всичко нобходимо от което се нуждаят.Все по-трудно се намират в света места където можеш да преживяваш без да ти се стоварват ,,цивилизованите "и да те прогонват от там .

Половината носят оръжия, като членовете на ПП Гроп.

Е как "не са имали контакт с цивилизацията досега" - единият държи пушка!

Тези индианци така ще ги "цивилизоват" ,че ще престанат да бъдат повече хора ?!

И все пак тези вързанки около бамбучетата им са доста иновативни. Може би ще бъдат възприети и в цивилизования свят, особено в Европа. Това е най-минималистичното бельо, създавано някога!

Голямо нещастие за индианците -диваци!!? Защо Бог им го праща??

Горките! Продължението и краят е известен.

...ПАТЛАДЖАНИ,само като разгледах снимките,как са си превързали маркучите с еднакви ...промишлено създадени колани ,ми стана ясно,че това е една нова ...ХОЛИВУУДСКА ПРОДУКЦИЯ!!!

И на нас ни дадоха банани, ама ние още се радваме ;)

То пък един представител на цивилизациятааа...

...си знае работата... ...ПИТАМ:... ...КАК ТЕЗИ НЕГРАМОТНИЦИ НЕ СА СЕ РАЗМНОЖИЛИ ДО БЕЗКРАЙ,НЕЗАВИСИМО,ЧЕ СА НА НИВО НА НАШИТЕ ..."ИНДИАНЦИ"..... ....СЪС СИГУРНОСТ,ТАМ НЯМА СОЦИАЛНО МИНИСТЕРСТВО,ПОМОЩИ И КЕБАПЧЕТА НА КОРЕМ...

`Цивилизованите на социални помощи` не могат да оцелеят извън системата, а тези хора са напълно независими и сами си произвеждат необходимото.

И в Индия има цели села, които не са чували за ток и влак, ама тва не го казвате. Защо? Всички знаем, че има индианци, които не са виждали бял човек до сега. И защо това е новина?

от БРИКС, защото дежурният цензор трие постовете.

Това означава само, че там има свободни територии и все още свободни хора, подчинени само на природата и нейните закони. Не виждам нищо лошо... напротив... при една голяма криза цивилизованите ще се изпотрепят, само тези `диваци` имат шанса да оцелеят...

Става дума за Перу в оригинала.

виждали бял човек? Аз като виждам бели хора всеки ден, какво? Отврат!