Масови проверки за неразрешени къмпинги

Междуведомствена комисия започва масови проверки на нерегламентирани къмпинги, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Масови проверки за неразрешени къмпинги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Царят дава, пъдарят не дава.

Преди двадесет години изкарвах по три месеца всяко лято на Варвара на палатка . Но тогава нямаше междуведомствени комисии , а може би и ние пяхме по-отговорни та нямаше и боклук около нас . И всичко беше чудесно .

НЕ искам да се заяждам и аз съм разпъвал палатка на места , на които не е разрешено обаче се замислете дали е все едно да разпънеш палатка за ден, два или да се заселиш някъде за две три седмици или повече. Екологично били настроени хората, които си разпъват палатки. За ден - два може и да не нанесат поражения на растенията върху които се разпъва палатката, може да не наторят повече от необходимото в зоната около бивака, ама ако палатката седи повече време под нея умира всичко, почва да се осмърдява района. И въобще не всички , които бивакуват се държат екологично. Едни ако си палим огън в планината го правим на безопасни места, обезопасяваме го като си легнем и горим изхънали дървета и клони. Ама има и такива, които режет живи дървета за да си направят кефа и решават, че сам ще си загасне през нощта. А най-важния въпрос е ако се разреши всеки да къмпингува навсякъде как ще имаме законово основание да изгоним мургави къмпингуващи, решили да се заселят на определено място?

сига брега на морето бъка от секва сган - хипари, скинари, наркомани, грънчове и др. насекоми изпълзели от вътрешността на Родината.

Бате с очите си съм виждал какво става преди години след група пънкари нелегално спяща и се..ща - такава гнусотия беше мислехме да изчистим пластмасовите бутилки и пликчета, но се отказахме, а да не споменавам, че имаше и спринцовки !!!!

Плажуването без плащане на концесионери и приваризатори мутри е най-голям бич и основен проблем за държавата. Затова и веднага ще се задейства. На есен и остъклените балкони им идва реда. Неее- не е престъпността, корупцията, липсата на законност, самоуправство, кражбите и нападенията по селата, не е демографския срив и наглостта на заграбили терени до морето и вдигнали вили и замъци по скалите. Не - основен и крайно належащ проблем са тези, които отказват да плащат на мутрите по морето.

gabipap

"Междуведомствена комисия"!?! Сериозно? За нещо, което си е право на хората - дори има и решение на ВАС: РЕШЕНИЕ 1590 София, 08.02.2010

интересно ако отида да спя на морския бряг без палатка,просто да лежа и да гледам звездите,дали някои чиновник ще ме изгони?

Не!!!! Но трябва да има контрол защото повечето селяни си оставят мизерията върху тревата и плажовете и си тръгват за село !!!!

То и на един социализиран плаж да отидеш - ще видиш хиляди чашки и фасове, загасени в пясъка

Кого заблуждавате, това е целенасочена кампания, за търсене на начини да се разкарат и арендират последните девствени плажове! Иракли, Карадере, Арапия, са най-чистите места на българското черноморие, просто защото там ходят изключително екологично настроени хора, които чистят старателно след себе си!

Каква свобода настъпи с идването на демокрацията........

Един град може да сере в морето безпроблемно, но 10-тина къмпингуващи не могат да се исерат в храстите?

Може да лежиш и спиш. Забранено е каравана или тента/палатка. Кемпер може. Точка.

"Времето е нашееееее...!"... И не само то,въздуха ,земята ,водата ,гората....дори плажовете.... Разруши Държавата....построй ..."демокрация" ...на безправие и ...безвремие...! А маймуните дето скачаха като изоглавени по площадите преди 26 години,днес са хем без работа,хем без деца -забегнали на Запад,хем дори без право да си разстелят чаршафчето на пясъка,ако все още могат да намерят такъв и ....доберат до него с оскъдните си средства! Толкова отчаяни и обезверени,че въобще не им се ..."СКАЧА" ! Просто ....търпят и ...блеят !

Общините, в чиито предели се намират незастроените плажове трябва да създадат организация за почистване на свободните плажове и зони и да въведат някакъв ред - Обособяване на паркинги, сметопочистване и т.н. Безплатно или срещу символична такса. Крайморските общини са едни от най-богатите и могат да си го позволят, но нямат интерес, защото се управляват от хотелиерите с празните бетонови душегубки. Но ще видят те като им се обади Боко ;)

туристи по руските къщи са стотици хиляди! Българите по къмпингите колко са?

По чисто е в Гърция, защото там не са алчни и не гледат на плажуващите като средства за бързо забогатяване. Там е чисто и спокойно по плажовете им , в хотелите. Помислено е за всичко. Къмпингите им не са като нашите, наблъскани, мръсни, шумни, скъпи. Ходил ли си в наш къмпинг? На първите линии са закотвени от години каравани на едни и същи хора и трябва да се набуташ някъде в мизерията отзад. " Незаконно къмпингувашите" искат простора, свободата , тишината и мноого малко от тях са на такива места от липса на пари. По мои наблюдения, много повече цапат тези , които идват само в почивните два дена и са страшно шумни. Щом пречим толкова ще ходим извън родината си да почиване - няма проблеми!!!Прогониха децата ни, сега и нас.....явно ще останат само цигани, турци и старци в тази държава.

Ако може всички катунари да напуснат страната, България ще стане едно по-добро място за живеене.

ще останат роми, турци и старците.....направо ще е райско място за такива като теб

Алчни са гърците, но имат стабилна законова база, която не допуска алчността да бъде реализирана чрез бетониране и заграждане. Отделно са субсидирани от десетилетия.

"Пo къмпингите цари мръсотия" А от хотелите заустени на 50-100 метера от брега какво цари.... Не трябва ли да са заустени на 1км навътре? Идете на златната тибка и си наберете аките и какво ли не

Общините да поставят хим.тоалетни,кошчета по плажовете, а не да гонят българите в Гърция и Турция.Апропо тъкмо се върнах от гръцките плажове и действително всичко е по-евтино от Бг, дори и храната!

Нерегламентираното къмпингуване и по-скъпо. Мнооого по-скъпо, чак солено и горчиво.

Поредната тривиална история ,целяща да вкара свободните хора в хотелите построени с нечистоплътни пари.Ако повечето от хората са свободни в мисленето си ,като тези,които искат да изгонят от държавната,т.е. тяхната собственост, държавата ни щеше да бъде съвсем друга.

Явно мутрите са ревнали, защото от вчера на сам се появиха подобни статии, както и ония за руските квартиранти. Ама и в двата случая аз съм за, както за квартирантите, така и за регламентирани къмпинги

loyola

Интересно след 20 години сън, как точно сега се събудиха да гонят плажуващите? Явно идват избори и са ножни пари. Остна ни вече само да ходим в Гърция на море, където е по-евтино, по-спокойно и по-чисто.

Дори и само това да е ползата от изборите, аз съм за.

И защо е по-чисто в Гърция? Защото там не допускат свободно серящи. Що не си запалите огън на плажа в Гърция?

Ти май не си стъпвал в Гърция?

Вищо не знаеш, допускат и още как, пълно е с подобни плажове. Колкото до свободно серящите, това са приходящите на такива плажове, защото приходящите идват през деня и си тръгват вечерта, след като са осрали всичко, на никой, който иска да спи там не му е приятно да спи в мръсотия и си чисти. Няма как да го схванеш, иска ти се всичко да е в хотели и затова ревеш, защо не си седиш в хотелите, каквотърсиш по тези свободни и осрани плажове, никой не те иска там с мръсотията и простотията ти, както и със злобата ти. Върви си в хотелите, къпи се в осраното море, около тях (интересно къде мислиш се изхвърлят лайната на хотелите) и остави свободните на мира.

Каква мръсотия, какви пет лева, бе, оууу!!! Преди 20 дена бях на Кара дере, за пръв път на това място останах очарован колко е чисто! За цялото ми пребиваване не видях захвърлени нито един цигарен фас, найлон или каквото и да е!!! Тръгнахме си с едно момиче последни от цялата група от над 10 палатки и над 25 човека уверявам ви, че след нас нямаше и следа, че сме били някога там, като дори не ни се наложи ние да събираме чужди боклуци. Просто си събрахме багажа и преди да тръгнем, се обърнахме с приятелката ми да огледаме за нещо забравено ей, хора, останах буквално поразен как е възможно след толкова много хора да не е останала и прашинка от човешко присъствие! Наистина с очите си се убедих, че тия хора си обичат местата и ги пазят! На Кара дере е по-чисто от плажове Всичко останало е лъжа и пари, много пари...

Сега остава да ни убедиш, че дървата за огъня си ги носиш от вкъщи и че си събирате ла.ната и тоалетната хартия в торбички за да си ги изхвърлите дома.

За представителите на сдружения "черна станция" и "как да се направя на умен" ще препоръчаме наръчника "Дзен или изкуството да изкопаеш септична яма за биологично разградимите отпадъци" както и малко сложния за разбиране наръчник "Как да съберем пластмасовите и стъклени опаковки за рециклиране". В случай на затруднения ползвате you-tube видеата по същата тема в рубриката For dummies. В краен случай можеш да пратиш жена си насам за ... инструктаж. После тя ще ти обясни. :)))

Ще къмпирате ли ? Я веднага да давате постата на мистър Рейзи , Очите , Греблото , Лайното и подобни извести "бизнесмени" от златното ни черноморие ....

стара каравана,и море на 1 метър има-няма

Мдааа,а някога имахме море!Сега имаме скъпи бетонни бункери и всячески старания на марионетките на мутрите да ни натикат в тях.Май руснаците им намериха цаката,колкото и да ги броим за глупави мужици.Дават си апартаментите на свои хора от Русия и парата остава в тях.А къде са тълпите от Германия,Израел,Малайзия,Япония,Китай дето щяха да ги заместят?Китаец на плажа,кис,кис,кис!За българите разбира се пак не става дума,най-бедните в ЕС са на път да станат най-бедните в света!

с руските туристи, които използват закупените от руснаци къщи и не плащат никакви данъци на държавата?

Няма да се справят, но ти изместваш въпроса. Ама видите ли те руснаците правят така, то и ние ще правим еди как си. Руските квартиранти не си копуват краставици и домати от Русия и да ги зобат тук, а нашенците като отседнат на палатки точно това правят, носят си ги от село.

Селото е в България, както и хората по къмпингите! А в руските къщи се извършва незаконна дейност за която има санкции!

Моля проверете си правописа (то може би идва от правоговора, но ...): кОпуват - вижте как се пише тази дума, има правописни речници, зобат - мисля, че тази дума се използва при конете, не знаех че и за хората важи, освен ако руснаците не са коне, де! Въпроса не се измества, напротив, нещата са свързани, защото мераците към свободните плажове са големи и именно от там тръгва всичко.

"Огньовете по плажовете , създавали предпоставки за пожари " -ебаси тъпанарите ! Морето ли ще запалят бе мръхльовци , или пясъка ! Най вероятно тази акция , е опит за прикриване на престъпленията на управниците , като това на кмета на Созопол .

Като отчитат факта, че Черно море е пълно с метан като нищо може да пламне, даже да избухне. А пък пясъка като се нагрее от огъня ще стане на стъкло и край. Няма вече пясъчна ивица. Има само джам. Не е невъзможно за умовете на разни общински трътли.

Първо - не е метан, а сероводород - много по-зле, но второ - той е на дълбочина 100-200 метра.

Това, че някои територии са защитени, обявени за паркове, изключителна държавна собственост, дюни, резервати и пр. не означава, че там може всеки гражданин да си плажува, къмпингува, да си прави барбекю, нуди и др. Когато една зона е без строителство, то и другите с палатките не са за там. Защото наличието на палатката не значи, че се пази територията. Премахването или забраняването на строителството не отваря врати автоматично за свободно разхождане, почиване и др. За всяко нещо си има мястото. Законът да преследва всяко незаконно строителство и всяко незаконно ползване на територии.

Незаконно е ползване на територии, които са обявени за защитени територии, морски плажове, резервати, национални паркове, ако има издадени Наредби и нормативни актове от държавата и общинските съвети за начина на ползването им - какво е разрешено и какво е забранено. Общините трябва да направят схеми за разполагане къмпинги върху тези територии, където е разрешено, какво е разрешено и какво не. Все пак трябва да има правила и ред и тогава да се търси законност!

Ето затова всичко трябва да е частна собственост. Ако се продадат плажовете собствениците им ще обикалят за навлеци да ги гонят поради интереса си и в резултат ще имаме далеч по-чиста и подредена природа, чисти и незамърсени плажове и уредена инфраструктура. Мераците на някои хора за "диви" места е абсолютна андрешковщина - тази тяхна мотивация е в резултат на нежеланието им да плащат в резултат на което се трупат боклуци и мирише на урина и фекалии. Обществената собственост води само до разруха, запустялост и неприятни гледки

Уж имат мераци за диво, а се събират на къмпинги (незаконни) ;)

Въпрос Мъчи ме един въпрос той е къс и много прост. Тоз палат на Черноморец, изграден за царедворец много близо до вълните на морето, на скалите, има ли законно право тук да се вкопава здраво? Чехльо там да се плацика, насред морската тръстика и народ да поучава как да си гради държава.

Пак ли ти ама нейсе върви и паси, паси, паси...

Колко нови къмпинги се построиха и колко хотели??? Нищо не е в състояние да ме накара да отида на почивка в чалга курортите пълни с пияни и деградирали вносни туристи!

Оди сери по гръцко тогава. Само гледай да не те гепят, че ще ти се спече ла.ното

На колко къмпинга си ходил, дето да си платиш да ти хвърлят мизерията

Охлюв,ходил съм на толкова къмпинги - тук и навън,колкото не можеш да си представиш!

Мафията се е активизирала, заради спада на посетителите по черноморието. Тези "нелегитимни" все пак пазаруват, посещават заведения и т.н. Догодина и тях няма да ги има...

Вече повече от 10 години ходя на бунгала в Шкорпиловци. Виждам промяната всяка година. Сега няма как да минеш през гората без да настъпиш Лай.о . Мизерията е неописуема. Ало там имаше законен къмпинг, щеше да има и кофи за боклук, а сега няма и познай какво става.

"По къмпингите(нерегламентираните) цари мръсотия и нарушаване на правилата за опазване на околната среда" Катунарството се разпространи и сред някои българи, пестящи от къмпинг-такси. Солени глоби до дупка и натирване от плажовете, както и регистър за повторни нарушения !

Прав си - това не е КЪМПИНГАРСТВО, а КАТУНАРСТВО. Тези хора по нищо не се различават от мангалите дето си правят кочини в Овча купел или Малинова долина примерно. То и аргументите са им същите - ами то нали е обществено, значи е мое, преди да ми бутате кочината трябва да ми построите това и онова, що ме гледате мене като има по-големи престъпници...

от коментите и на двамата проличаха 2 неща: 1. Въобще не знаете за какво става въпрос по дивите къмпинги 2. Иаказвате мнения за нещо, за което не ств в час Изводите за интелекта Ви нека оставим на аудиторията.

Да спиш на брега без разрешение от властта е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Идете и вижте как няма мърсотия на разрешените от ВЛАСТТА къмпинзи като Градина, Смокиня, Бабина деветина.

НЕЗАКОННИТЕ ПАЛАТИ И ЦИГАНСКИ КАТУНИ!!!

Няма да е лошо да има някакъв контрол...Арапя е заприличала на осран гъз!

предпочитам за ден на спален чувал на кара дере отколкото за седмица в мутробарока на някой пропаднал с руснаци и англичани "курорт" .

След това да си почистиш Ей. И внимавай с огньовете, разваляш хабитата на защитените територии. Аз за това ходя на урбанизирани места, не че не ми се ще и на мен дивото, ама се отвръщавам от гнусотията, която оставяте и не искам да се причислявам към ВАС. И моля те не ми дрънкай врели не кипели че си чистиш, интересно де се.еш

Се.е там , където и другите идващи за часове с колите си го правят. Много повече боклуци оставят след себе си именно тези, които идват от близките села и градчета за събота и неделя.

Терорът на мутромилиционерогерберастите пак се стовари с пълна сила само върху обикновения лош мат'риал, имал неблагоразумието да ползва безплатно място за палатка, ситен морски пясък за полягане и чиста морска вода за разхлаждане...!!! :::))) Но нищо от това не трябва да ни учудва! Нали трябва да се покаже безкомпромистност в борбата срещу "нарушителите" на плажа, но не и срещу бетонжиите, непризнаващи никакви закони и правила и опаковали цялото морско крайбрежие в каменен ковчег...!!! Хайде да започнат да прилагат със същия ентусиазъм и непоколебимост закона и към "недосегаемите"...!!! СЪБАРЯЙТЕ И БЕТОНИТЕ БЕ ТЪРГАШИ...!!!

ойто замърсява да се глобява както в Гърция, защото българина само това му действа, но да гониш всички като стадо това е репресия!!!

Абе спира човек да се порадва на гледката привечер и трябва да подремне...Значи и регламент ще му забият на плажа. Да, трябва да отстрани боклука след спирката. Но питам регламентирани ли са далаверите на ония, които за много пари премятат българския съд както си искат? Или например новата придобивка на Доган до Росенец, дето прави приемна за граждани /да не вярваш/ на брега на морето...

Щом стигнаха с такива отчаяни мерки да спасяват "бизнеса" на мутро-хотелиерите и самозабравилите се квартиро-давци значи работата е много зле. Като гледам и по-зле ще става. Отворят ли се очите на човек, само по един начин могат да се затворят. Смешните рестрикции и репресии като тези няма как да имат желаният резултат. Оправете си цените, обслужването, взривете някоя друга бетонна кочина и постройте пречиствателни станции... Стига само сте лапали!! Дотогава Goodbye!!

НА ГОСТИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА! Не разбирам как държавна собственост, тоест наша , на гражданите на България, на нас данъкоплатците, където например с едно купено сирене за 10 лв. даваме два лева ДДС на държавата, трябва да се чувстваме на гости и още по-лошо - нежелани гости. Плащаш сметка за ток, хоп 20 процента ДДС '' за държавата! Отиваш на държавна , тоест наша собственост - някой тарикат решава, че ''не може''?! Това е гадост, голяма гадост! Кои са тези ''проверяващи'' които нарушават конституцията? Напишете им имената!

Терорът на боклуците! Боклуци в униформи изпратени от боклуци в якички се опитват да ми кажат, че сме били оставяли боклуци, за да можем после да ходим по хотели на боклуци.

затова никой не трябва да стъпва в хотел на черно море. има достатъчно други възможности наблизо.

Аз по хотели не ходя. Ходя по БГ черноморието заради няколкото останали къмпинга. Та тея боклуци само да изнаглеят още малко и ще трябва кажа довиждане на БГ черноморието за неопределено време. Тамън не съм ходил в Гърция още, мисля че там има доста за изследване

първо максуда разчистете !

нека всички бойкотираме черноморието за само за две години, да видим какво ще правят гадните хотелиери...

прави се всичко възможно в тази посока - заплати, жизнен стандарт, отпуски, пенсии и т. н. Искаме или не сме принуждавани да бойкотираме морето. Зли хотелиерски езици говореха, че ще си докарат филипинки за персонал по хотелите, ама нещо не виждам екзотичните филипинки по черноморието. Сега реват, че руснаците въртят бизнес с апартаментите си по черноморието и руският турист не отсядал в хотелите и бил намалял като количество по морето. Във Варна се чува по често руска от българска реч по улиците. Нека се замислят защо така се получи.

Да, трябва да се забрани да се почива на "нерегламентирани" места. Разрешава се само в суперлуксозните хотели по морето, с цени като в Дубай, и обслужване като в Сомалия. А за момченцата, дето събират таксата за чадъри, нямам думи. Преди дни бяхме на плажа, и дойдоха двама да искат пари. Ние се бяхме разположили, и им казах, че ще платя след малко, тъй като жената е отишла за сладолед на децата, и портмонето ми е в нея. Бях "учтиво" помолен да се разкарам, и когато имам пари, да плащам и да сядам. Е..ем ти и черноморието тогава.

затова се нарича "черно море "!

Е,обикновения човек няма право на почивка.Незаконни къмпинги.А незаконните сараи по морето,за тях не ви стиска да проверявате.Ма...цата ви мръсна.Долна и продажна сган.Да не нарушат спокойствието на големите престъпници.

Pesh0

че от кога , на вромус е забранено , да има палатки ? Няма такива органи . Я отивайте на слънчев бряг , да се къпете в лайната на хоелите . там всичко е законно .

Нали ивицата на плажа беше уж нещо там всеобща национална собственост и всеки може да спре и да си почине, а? Или - само в "регламентирани места", където да смъквате кожата на хората?Ето в такива моменти се вижда като на монитор истинската "грижа4 и "любов".

Да оправят нерегламентираните сметища! И лъжа е, че къмпингуващите мърсят!

Ако трябва да сме обективни - има къмпингуващи, които мърсят. Не всички къмпингуващи са готини хипари - има и диви селяни, които са големи прасета...

Не може така, трябва да се почива в скъпите хотели на мутрите и на златните шезлонги на концесионерите на плажовете. Държавата оправи всички незаконни строежи по морето, та вече опря и до палатките, напред към светлото бъдеще :)