Затвориха плаж заради радиация

Забранява се ползването на плаж "Вромос", който се намира между общините Созопол и Бургас, в близост до минно селище "Росен".

Обратно в новината

Коментари - Затвориха плаж заради радиация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не се окаже, че ББ не ще да даде съгласие за нефтопровода на Русия, за да може да се заразяват туристите с чиста, незаплашена от нефтени петна радиация.

Наистина изгреребваха и почистваха пясъка на Вромос-на Мина Росен го почистваха.Гледахме как минават камион след камион.Сега колко камиона са минали и колко са отчетени е спорен въпрос,тъй като по това време началник транспорт на мината беше потомственият крадец и после царски депутат Илчо Доганов.Изследвания показаха че няма радиация и си ходехме на плаж,докато не започна да се излива там мръсната канализация от комплекс Свети Никола.Много намирива и само това да е.Обаче сега чакаме да започнат да горят по малко и борчетата до залива,както горяха на времето до Созопол.Много красиво беше-и хоп комплекс Санта Марина на Емел Етем,господ здраве да и дава.

залива вромос сенамирамного по близо до с Черноморец.Защо това умишлено се прикрива.

Ако това беше вярно, само с табели ли трябва да се обозначи мястото! Не трябва ли да се огради , да се взвмат по-сериозни мерки....Миналата година бях там . Толкова много яхти се навъртаха. Дали няма да стане яхтено пристанище, а защо наистина да не се излее още бетон и там и да се издигне някое и друго хотелче . Колко удобно ще е и за сваляне на цената на този който ще купи мястото да "има радиация ". Забравих да спомена, че миналата година Кметът на Созопол Панайот Рейзи беше ревнал, че сме почивали там безплатно , след като се появи някакав уж концесионер и ни искаше пари. Бяха започнали да махат дюните с багери.Тогава даже извикахме ТВ Скат. Нито дума тогава за радиация.

Hе ходете на плаж а на поклонението в Cозопол. Hо как да вярваме-като не става!? A за всичко си има хора...

Че има радияция има.Като малка съм си патила оттам,но миналата година си бях там на палатки нз че съм от Бургас, нямаше никакви проблеми,вечерта не светихме,е пясъка си има особен блясък,но няма как д абъде изчистин,който го вярва значи не е нясно с физика и химия :)

Лили много грешиш по отношение на френските доходи. Средната работна заплата във Франция е по-ниска отколкото в Гърция например. Но французите имат все още развита социална система. Много фирми и предприятия имат отстъпки за различни ваканционни селища във Франция. Около 70% от французите ходят на почивка в къмпинг на палатки или максимум в каравани. Условията са изключително скромни. На българин такива условия едва ли биха му се понравили. Та е естествено да им хареса у нас където цените са горе долу прилични, а им се предлага лукс по техните представи. Тази година само 1% от почиващите французи са летели със самолет за да отидат на лятна почивка, повечето са почивали във Франция. Всяка година много семейства с деца не могат да си позволят почивка. Така че не изпадай в заблуда относно доходите на французите. Те са скромни спрямо разходите им, но все още хората имат социална защита.

abe, papagal takav...tova e obrazno kazano...da ne si v parvi klas ili ti e tolkova akala, 4e 4ak si vzel da komentira6 "frnskite dohodi" temata e dale4 po- seriozna...dobre 4e ima takiva razbira4i kato teb....

Много ми е чудно, така ли нямаше една медия, която да прояви интерес и да разпита местното населенеи дали знаят за някои пострадал от тази " радиация" през годините ...Доколкото съм осведомен плажът на Вромос се ползва за летуване от поне 20-30 години и е един от най-хубавите плажове на долу от Бургас и да не би да има някакви други интереси и след 1-2 години там да цъфне луксозен комплекс и тогава помен да няма от "радиацията"....

Пак нещо са намислили. Уран не е ясно колко има, доклад с подписи и печат както се полага също не е налице. Знака за радиация на табелите го няма. Злато в пясъка на Вромос има и то не малко. Росен и медно златна мина и уран никога не е копано там. Пресяваха пясъка преди време, уж да го чистят,ама някой е установил че може би още може дя се изцица, хеле ако пък се намери кой да му плати товарно-радтоварните операции далаверата заспива на шест.

Ти пък откъде се сигурен че никога не са копали уран там? "Редки метали" си имаха обект точно на мина "Росен", както и в цяла България между другото - Бухово, Родопите, Пловдив, Сливен и пр.

Глупости! Преди 10-на години уж изгребваха дъното, покриваха с пясък и 15 институции казваха, че там вече е по-чисто даже и от девствен плаж. Сега - ново 20 :(

МИГАР А.АНГЕЛОВ НЕ ЗНАЕ ТОВА???? ТО Е ЯСНО ОТКАКТО СЛУЖИХ В АТИЯ 1929/1972 ГОДИНА! ТОГАВА НИ ЗАБРАНЯВАХА ДА СЕ КЪПИМ И ПЛУВАМЕ В ТАЗИ АКВАТОРИЯ! СЪЩОТО Е И В М.ТЪРНОВО-ТАМ И ИЛИЦИТЕ И ТРОТОАРИТЕ СА РАДИОАКТИВНИ ОТ СТИРИЛА НА МЕСТНОТО ХВОСТОХРАНИЛИЩЕ!

Евала, бай Митко, каква служба си изкарал;)

Още през 1970 година хората от Черноморец не ловяха риба и миди от този залив. Веднъж се гмуркахме за рапани и местен човек се отби от пътя да ни каже ,че водата там е отровна и не бива да влизаме. На плажа тогава нямаше никакви хора и постройки. На южния нос имаше почивна станция, но плажа им беше на другата страна,а не в залива.

Дали си чул за дифузия? Ега ти малоумие. Налей в чаша вода и от идна страна капни цианид и пийни от друга за да безопасно

Когато бяхме във Варшавския пакт нямаше такова нещо!Сега къде мислите се изхвърлят ядрените остатъци от Натовските подводници?Плащаме 500 млн евро на година за НАТО.Продажно е правителството на Б.

изпичате се равномерно отгоре и отдолу, без обръщане!!! Ха ха ах

На един - радиация, на други - канализация, на трети - бетонизация, на всички - мутризация! Е, що да ходя?

Част радиацията от Чернобил също се вля Черно Море!

Cамо там ли? A защо сте мълчали повече от 40 години? Kолко хора се облъчиха от "тая тайна"???? ...леле, греха ви е голям - чак до небето!!!!

то от месни съм чувал, че е радиоактивно от поне как са измислили радиациацията, а преди това е имало пиратско........ и т.н. и т.н.

Ходя от 30 години на този плаж. Водя и децата си. Няма ни нищо. И се надявам да сме живи и здрави още дълги години. Знаете ли какъв е радиационния фон в София. На някои места е по висок от този на черния плаж. На някой не му хареса, че много хора се кефят необезпокоявани там. Като го застроят и о....ерат след години ще кажат че нищо му няма.

И аз глътнах една грамофонна игличка и сега ни-ни-ни-ни-нищо ми няма :) Облъчването с ниски дози радиация се натрупва. Не е като атомна бомба - задължително да пукнеш в същия момент на плажа.

Въпреки това българските черноморски плажове са най-добрите в света според британски и френски туристи/мазохисти/.идеални условия за мутации!!!

Ей, какво нещо е промиването на мозъци и паниката! До 60-та година най-малко къде мислите са правени многобройните ядрени опити на СССР, САЩ и другите ядрени държави? На открито, едните в Невада, другите в Сибир. А за Чернобил, понеже е комунистически, ореваха света за два тона радиоктивна пара. Същевременно премълчават техните аварии...

а откаде е тази радиоактивност??робския тап народ осран защо не си зададде този вапрос/??а даа саздавате роби а не деца ,които ще са облачени .. тапанарки робски народ робовладелска дарява с проститутки мафя идиоцхета .министри терористи и наркомани.///

Ех тия руснаци с тоя тръбопровод, на маймуни ни направиха. Ето на сега КГБ-то си направи ново трасе за тръбата

E 4ai 4ai sq neshto ne vrazvam ,sutrinta 4eta 4e francuzite predpo4itali nashite plajove i bili nai hubavi,a sq kakvo stava???? AZ neshto ne vrazvam fikalii,radiacii,vashki egati i detstvenata priroda s kef da otidesh na BG 4ernomorie:(

дран-дран,някои да е видял франзусин по насчто черноморие...евтин пяр!!!

от едната в другата крайност.

Във Версаи, кралят се е разхождал по двора сред акита и пико(понеже намло тоалетни в целя дворец). Днешните франсета са харесли плажовете ни заради свободно разпространените фекалии във водата и по пясъка.

точно този плаж имаше син флаг за еко плаж преди няколко години....... Сега изведнъж - радиоактивен

между другото "врома" на гръцки значи мърсотя!!!

остава да поясниш какво означава това на български.

:)))Точно исках да напиша същия коментар:)) Вромико ни е всичко, май.Не само плажа.

И АЗ ДА ИМАХ ФРЕНСКИТЕ ДОХОДИ ЩЯХ ДА ХАРЕСАМ БЪЛГАРСКИТЕ МОРСКИ КУРОРТИ - ТО ТУК ИМ Е БЕЗ ПАРИ НА ТЯХ ПОЧИВКАТА !!!!

ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАА