Платформа ”КросЧек” срещу дезинформацията

Съюз от 37 френски медии, подкрепени от Гугъл и международната медийна мрежа "Фърст драфт", създаде платформа за проверка на факти, наречена "КросЧек".

Обратно в новината

Коментари - Платформа ”КросЧек” срещу дезинформацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СРЕЩУ ЕДНА ИСТИНА,ЩЕ СЕ НАПИШАТ МНОГО ЛЪЖИ!!!

Как ще разберете, че една организация ви лъже? Твърди, че ви казва само истината! Сега официалните, големите и правилните медии се обединяват в обща платформа, за да се борят с дезинформацията. Или по друг начин прочетено - големите корпоративни медии се обединяват, за да смачкат всичко и всеки, които противоречи на разпространяваната от тях пропаганда. Явно случая с Тръмп в Америка доста е впечатлил "елитите" и сега се взимат мерки "тая беля" да не се повтаря. "Има само едно мнение - моето мнение"

Кросчек изпира най-добре! Щатният лондонски гардеробиер на МИ6 отваря запечатания Top secret плик и внася "новина" за "взривено от кървавия диктатор Асад училище и стотици убити деца". Фейкнюзрумите СNN, DW, BBC правят Copy - Рaste. Абракадабра. И Кросчек вади на изхода кристално чиста най-малко два пъти дестилирана новина. Гьобелс да се учи!

Въобще не вярвам на медиите - всички големи такива са на хранилка при политиците ! Може да се каже, че медиите са посредник между политиците и хората, колкото хрътката е посредник между ловеца и жертвата !

Ако остане споделянето на новини и всякакви други глупости във Facebook и други подобни, тези само ще се похарчат едни пари... "Една жена каза" е по меродавно за стадото от някакви агенции, на които повечето овце даже и имената им не знаят. Времената са други, а тези медии са изостанали от тях. Още повече, че самите те са допринесли за загубата си на авторитет.

Това може лесно да стане нова платформа за дезинформация и то за много мощна дезинформация, ако се внуши на всички, че именно в нея са "проверените" и "истинските" факти.

Точно най-лъжливите медии ,ще се борят с дезинформацията !??

не бе човек. не си разбрал. не става дума за РИЯ и ТАСС (на която дори името е лъжливо щото нЕма Съветски Съюз)

Ми, крадецът (ще) вика - дръжте крадеца! Щото, ако се проверят по този начин, значи най-малко 90% от разпространените от същите тези медии новини за Сирия са дезинформация. Щото източникът им винаги е един - Обсерваторията за ЧП в онова магазинче в Лондон... Цензура и нищо повече!

Како читъ аз тукъ ..... С платформа 'кючекь' срещу дезинформацията..... А-а-а-а ... така, така .... на 'въртящ' съ "кючек" - измама няма... Там всичко си е истинско, натурално, тъй да съ кажи ....

страни вече се организират усилено срещу фалшивите и дезинформаторските информации на Путиновите руски медии,официални и неофициални.За съжаление със закъснение срещу хибридната война която поведе Русия срещу другите държави.

Няколко мейнстриим/известни медии +Монополиста на интернет Гуугъл решили да си Присвоят Истината !!?? Решили ТЕ да са Последна Инстанция...Истинската ...Истина ! Това Не е Нормално !

Преди година отвориха църква на Гугъл! И изписваха основания защо Гугъл е божестван, от типа "Гугъл е най-близо до знанието на всичко". ;)

По-хитрите отдавна не използват Гуглето. Има си по-нормална търсачка - без манипулации и следене. Нарича се ixquick.

Сайта който сте дали е напълно несериозен. С регистрация от 2015-08-06 и изтичаща на 2017-08-06. Никой сериозен сайт няма да рискува да му изтича домейна след 5 месеца! Никой сериозен сайт няма да се регистрира с: Registrant Name: Registration Private Registrant Organization: Domains By Proxy, LLC Вярно че и аз се ядосвам, как могат да пускат в интернет толкова лични дани за притежатели на сайтове. Но тук сериозен такъв, би си сложил името. Това че на онази част са излепили картинки на медии, които може да извадиш от интернет, не го прави реален такъв. Ако това е реален сайт, то запада явно много го е закъсал! Не че и тук сайта е ОК, но той просто изглежда стар като направа и никой не смее да го пипне генерално. Но въпреки това не изглежда толкова зле като посоченият. Да не говорим, че са го пуснали през американски сайт за кеширане, може би и заради ДОС атаки. Но не е ли странно там сърварите да се водят: Name Server: IVAN.NS... Name Server: LEAH.NS... Някакъв си IVAN ! Изглежда все едно някой се възползва от ситуацията и гледа да си направи реклама, на която други се връзват.

Ще питат шефа на техния кандидат дали му оттърва и ако му оттърва ще публикуват новината. Например абе нашият човек дал един милиона заплата на жена си. Шефаказва: това да се пусне само че сменете нашия човек с Путин и жена му с Льо Пен. Абе Тръмп сигурно така го работят.

фалшификаторите викат дръжте фалшификаторите. няма непокварени традиционни медии. няма и никога не е имало нормални журналисти. единственя начин е това коет тръмп прави - шорткът через туитер

Щом е от Франция, трябва да се приема с известна доза подозрение и критичност. Иначе идеята е добра, стига да не е поредното средство в ръцете на дизайнерите на новия световен ред с евроатлантическите толерастки и демонократични "ценности"

CrossCheck или как да се спре истината в нета! Глобалистите и лъжливите западни медии и мултинационални компании се чудят как да наложат цензура в интернет и как да я преименуват така че хората да не я мислят за цензура! Истината в интернет проваля плановете на глобалистите вече колко пъти и трябва да се спре на всяка цена!

Платформата всъщност се казва КюЧек

Se taia

И що тогава ползваш гугъл? :)

Щото не го ползвам ... Това не е лесно защото гугле-цензорио ти се натрапва непрекъснато от производители на телелфони, таблети, уиндоуси. Креатурата на АНС (гугле и не само тя) изкупува с парите на американските данъкоплатци всичко което се мъчи да разпространява информация през нета - типично паразитно образувание !

що се хабиш за хора дето едва ли ще те разберат. остави ги да си рупат квото им подават за рупане, че и да ръкопляскат даже. такава концентрация с участието на световния цензор гоогле не може да доведе до нищо добро

Какво се напъвате, идете питайте Путин кой ще е президент...

ха ха ха "мда" "църо и "ЕВРОФЕН"... сега и "да" :)))) ти написа половината от постовете бе малоумник :)))

Възможно е и тази новина да е фалшива. Онова изглежда първобитен сайт на WordPress - вид работна рамка за сайтове. Оправял съм поне 12 такива хакнати преди някоя друга година. Как такъв сайт би издържал на атака, е просто неясно. Все с нещо може да бъде сринат. Да не говорим, че въпреки че не разбирам френски, очевидно първата им статия там е за Путин - сигурно в негативен план. Възможно е да е средство за пропаганда. Другото да е прикрита реклама, пускайки фалшива новина.

kakvoto i da predpriemat vinagi shte e greshka!!

Тук възникват въпроси. Значи ли, че ще оеднаквят новините и че няма значение коя медия гледаш? Защото така другите ще получават информацията която някой е открил и още не е съобщил. Другите могат да го изпреварят. Как така това ще се прави от един сайт, събиращ тези непотвърдени новини? Не става ли идеална цел за хакване и атаки тип претоварване. ;)

Най-после изгря дългоочакваното Министерство на Истината. Оруел през 1984 го чакаше...

Министерството на Оруел отдавна си работи в Русия

Чешкият президент е казал за ЕС: "Там, накъдето сте се запътили, ние оттам се връщаме". Новият ред ще се превърне в далеч по-ужасен от социализма: камери, следене, пропаганда, цензура, управление на секс-етно-и др. малцинства и налагане на закони въпреки народа и мнението на мнозинството.

Какъв е смисълът от подобна платформа, като почти всички големи медии се притежават от една шепа компании? Пет папагала питат шестия дали нещо е вярно...

Имаш в предвид в Русия, нали? Нещо се обърка май, или просто искаш всичко да е като в Русия.

това не е като при вас да си набиваш сам плюсове и да пишеш под 3 ник-а. "мда" "църо и "ЕВРОФЕН" Спри се да слагаш "..." в края на постовете, че да не те ловим лесно :))))

Иска ти се, мърляч. :) Колкото до Русия, положението там не е много по-различно от Щатите или Европа. Даже има статия Concentration of Media Ownership в Уикипедия, вземи се образовай малко.

Това означава, че всички новини, ако изобщо има такива от РБ, са аут. Пеевски създава новини...

Тази Платформа се нарича Цензура . Ако я имаше в България нямаше да разберем че Един бивш Посланик в САЩ е Крадец на дребно . Даже тя се опита да се оправдае с Болна Майка - Клептоманка .

Какво ли не изписахте непотвърдено за Поптодорова.

Потвърдено е .