Орешарски: България сега има най-експертния кабинет

България в момента има най-експертния кабинет от 1990 г. насам. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски в предаването "Панорама" на БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: България сега има най-експертния кабинет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм най-истинският експерт, внесен отвън, по-стински от Милен Велчев и Николай Василев взети заедно ... Но тук материалът е много изметнат и не ме оцени, само на пожарникаря-каратист-футболист му трябваха 4 години, за да ме уволни.

Този и преди не беше наред , но сега се е побъркал окончателно. Какви експерти му се привиждат , да иде да се прегледа при лекар!

Най-лъжливия "ЕКСПЕРТ". и какво изпълнихте от всичките лъжливи обещания господин финансит освен да съкращавате цели работещи служби с печалба милиони за държавата това ли сави новите 250000 работни места.Наслушахме се вече на мръсни комунистически лъжи нищо ново не научихте в тази партия освен да крадете и мачкате народа

инфо: културния министър има извънбрачно дете от здравния министър, която пък е първа дружка с уж жената на Сергей. Истинската му жена/мъж Вигенин пък ще е външен министър. Социалния министър пък не можал да изкласи и е с фалшива диплома, а онази лелка на младежта и спорта много харесвала турски език и иска в училищата да го преподаваме. е това ако не е експертно правителство!

ЗАПЛАТИТЕ в Б-я станат минимална 2500 Евро и ПЕНСИЯ, минимална - 1500 Евро! Когато НЯМА безработни младежи! Когато селското ни стопанство е РАЗВИТО, когато БЪЛГАРИТЕ НЕ БЯГАТ от Родината, за да търсят вариант за оцеляване!!! Ето на това ЩЕ КАЖЕМ Правителство от истински и обичани от народа си ЕКСПЕРТИ!

Докато е министър на финансите, по време на учителска стачка през 2007 г., разговаря с министъра на просветата Даниел Вълчев, като без да подозират, че пред тях има работещ микрофон, двамата обсъждат какво да предприемат. Така Орешарски изтървава превърналата се в крилата фраза Дай да разваляме седенката!, след което двамата министри открито обсъждат намерението си да размотават преговорите. Скандалният се излъчва по всички телевизионни канали, става популярен и сред Интернет потребителите. Въпреки безпрецедентния гаф, нито един от двамата министри не подава оставка.

прочетох автобиографиите на станишев,местан,волен и орешарски.на човек му става тъжно кои го управлява.затова хората бягат от българия.не може некадърник комунист и националист да те управляват кадърно.това е

През септември 2007 година от публикуваните документи на Комисията по разкриване на досиетата става ясно, че Лютви Местан е сътрудник на Трето управление на Държавна сигурност в периода 1979-1981 година под псевдоним "Павел".[4]

хем експерти хем се ебат помежду си всичките.и по долу ми хареса - експерт ама решенията му зависят от неексперти:местан,станишев(дипломна работа-ролята на униформата в руската армия) и волен(без диплом)

Другарю Седенкарски, дето смени 3-4- партии ,ти ли си безпартиен, бе? Ти само ближеш г_за на Местан и Доган. В което се изразява и единствената ти експертиза.

Експерти , ама решенията им зависят от Доган , Местан , Сергей и онова лайно Волен! Браво на експертите! До ту същите лайна само че станаха по-редки!

Ако това "правителство" е експертно-- значи аз съм 3 -ят космонавт на Б-я!!! от дядо ви Геро

Деде, От теб може би става космонавт, но от орешковците и чеп за трици нЕма да стане!

Експерти - крадци и корумпирани типове. Това е правителството начело с Олигарски.

ГРОЗЕН ЧОВЕК С ГРОЗНА ДУША-БЕЛЯЗАН. ГРОЗЕН И ЖЕСТОК -ЧУКУНДУР. ЧУКОНДУРСКИ Е ПОСТАВЕН ОТ ЕВРЕИТЕ ДА ПРАВИ ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРИТЕ. УТРЕПЕТЕ ГО С КАМЪНИ.

Спасението на България е в смяна на системата, защото старата се е изчерпала! Част от управлението по най-важните въпроси трябва да е с референдуми, защото властта е на народа съгласно Конституцията на Република България, а трите представителни власти, избрани пряко от народа, трябва да са разделени и правилно балансирани, така че да не може никой безнаказано да бърка в "кацата с меда"! Трябва ни демократична и справедлива система на управление с три разделени балансирани власти - три колони на народната власт, които се избират пряко от народа - законодателна от депутати само законотворци в двукамерен парламент, съдебна от независими съдии, които справедливо съдят според закона и изпълнителна от президент с екип от професионалисти, които изпълняват каузата и стратегията на България. Всички власти трябва да служат на българския народ и да работят за каузата България. Разковничето е в разделянето и правилното балансиране на трите власти, като се включи и четвъртата власт! Ние можем да прибавим към модела на американците (който е с елементи на римската демокрация, най-старата след атинската) съвременни швейцарски елементи на управление с референдуми и да се гордеем всички, че сме българи! Една нация, един български народ, една държава Република България! България на всички българи! На всеки трябва да е ясно, и особено на политиците, че това е България и всички тук са българи, както в САЩ всички са американци, както е и в другите държави (Германия, Англия, Франция, Русия, и др., в т.ч. и в Турция) за да не разделят народа на етноси и да не съсипват България! Французите са го направили по време на петата република, американците в началото, австрийците също използват подобен модел. Германците са си германци и нямат проблеми като нашите. Ние сме българи и обичаме родината и свободата си, като нашите деди, които са ни завещали тази земя и държава завинаги! Да пазим България чиста и свята република и за нашите деца и те да се гордеят, че са българи!

На това лице-Уринарски,носът му расте с милиметър на минута,май?!

същински пинокио на стари години

Най-страшното е експертният кабинет. Хора, които са продали душата си на дявола и със своите качества могат да направят и чудеса, за да нарекат черното - бяло. Без политическа отговорност, без морал ще прокарват политики, според това как им се плаща. Бедна ми Българийо и войска даже нямаш ... :((

Мръсник си-орех??

...От най гадните!...

Идиот на конци??

СМЯХ в ЗАЛАТА!

ако кабинета ти наистина е ЕКСПЕРТЕН докажи го , детски ,майчинство ,минимална работна заплата ,пенсий ,намалена безработица , намаление на тока с15 % ане с 1ст или пъсе объркали вместо намален ток той е увеличен ,ей това направи и не се хвали чакай друг да те похвали

XOXER ( нерегистриран ) 15.09.2013 14:51. вчера съдът във виена осъди на 2.5 год. лобиста петер хохегер !!!!! за корупция и подкупи на политици.....преди няколко месеца близкият до хохер бивш вътрешен министър ернест щрасер беше осъден на 4 год за същото престъпление моника и сергеи са свододни дори правят политика с мръсни пари 1 милион евро!!!!!

ivo10

Ха, ха, ха. Това е най-смешния политически виц на годината. Експертен кабинет? Това само олигофрените го вярват. Я си направете справка колко от тези "експерти" действително имат образование и опит в ресорите, които ръководят. Не калинки, а гнусни, черни канални хлебарки има в този кабинет. Назначения повече от скандални, нямащи нищо общо с експертността, а с политиката и интересите на определени хора, дори не на партии. Няма по-скандално назначен кабинет досега по отношение на некомпетентност. Какво друго да каже Орешков в свое оправдание, като тези хлебарки са му набутани отстрани, а не са избирани от него. Той е "експерт" без достойнство. Дори кабинета му наредиха същите кукловоди, които водят и него. Въобще резил и пародия отвсякъде. Само пълен олигофрен може да харесва този кабинет. Мислещите и интелигентните хора са ужасени защото виждат какво се случва и какво предстои, а то не е в полза на обикновените хора, а на олигархията.

Наистина е така. Най-експертния кабинет до сега е на Пламен Орешарски и аз го подкрепям. Министрите не са взети от кръстовищата, а са специалисти в областите. Знаят езици, което е много важно.

Ако всичко в което вярваш беше истина, недай Боже, още щяхме да скачаме по дърветата.

Хубаво е, че министрите знаят езици! Лошото е че знаят само турски! Хубаво е, че не са от кръстовища, лошото е, че са от паднали от клона!

от кол и въже бяха сабрани маимуните на Герб...сега се работи наистина в правилна посока...но ония много изтормозиха бизнеса за 3,5г...сега трудно ще се възстанови отново,но...работа и пак работа...браво от мен..

ivo10

Защо заекваш като пишеш? Да нямаш ментални проблеми? Ако в програмата на тройната е включен скок в пропастта, значи посоката е правилна. Все пак защо не се запиташ каква е причината бизнеса да ограничава активността си и да се наблюдава този плавен спад на растежа на БВП? Защо само преди 1 год той беше над 1,5%, а сега е 0,2%. Защо икономиката потъва? Вероятно защото ББ е унищожил бизнеса през тези 3,5 год? Сега като БСП го стимулира (само на думи) защо растежа плавно замира? Отговори си на тези факти. Отговора е лесен. Трябва да си дебил за да не го схванеш.

А СТИГА БЕ, АМА ТИ НА СЕРИОЗНО ЛИ, УРААААААААААА

РАДКА ЛУЛЧЕВА, ПОЗНАВАТЕ ЛИ Я?ДА ВИ КАЖА -, АКО НЕ Я ПОЗНАВАТЕ - НА ПОВЕЧЕ ОТ 70 Г. Е, НО Е ВЯРНА НА МАФИЯТА ДО ГРОБ, КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧИ - ТЯ Е С ТЯХ - ТИЯ ДЕТО ИНЖЕКТИРАХА ПИЛЕТАТА С ВОДА И С ДРУГИ БОЛКУЦИ - ТЕ Я ПОДДЪРЖАТ СЕГА И И ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ!!!ТАКА СА ПОВЕЧЕТО ПЕНСИОНЕРИ- ОСТАНАЛИ ГЛАДНИ - ТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В МАФИОТИ ЗАДУШАВАТ ЖИВОТА ДЕ ЩО Е ОСТАНАЛ!

Това е най-еклектичния кабинет за 23 години преход....събрани от кол и въже, партийно верни......

Важното е,че всички са "НАРОДНИ"!

Точно така! Сега Б-я има НАЙ-ЕКСПЕРТНИЯ кабинет ПО УСВОЯВАНЕ, ЗАГРАБВАНЕ, ЗАЛЪГВАНЕ, НЕПРАВЕНЕ НА НИЩО което да промени Б-я към добро, в очакване на спокойна среда за ТОТАЛНО ОГРАБВАНЕ НА ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ!!! Ето това ако не са експертни МАФИОТИ ??? Дойдоха с ЛЪЖА ще си отидат с посрани гъзове тези пишман експерти!!!

престъпници!!!!

Прозрачните и чисти експерти на Олигарски: 1. Делян Пеевски - без коментар 2. Калин Тихолов - Дюнигейт, автор на устройствения план на Царево, който предвижда застрояването на Странджа, за министър на Министерството на инвестиционното проектиране 3. Иван Данов, Министър - получавал неправомерно помощи като безработен във Франция. Партньор на Калин Тихолов 4. Иван Иванов СИК, Заместник-министър на МВР 5. Емил Иванов - областен управител на София-област за втори път. В биографията му лъсват дела за побой, заменки и концесии без търг. 6. Петко Арнаудов за управител на Държавно горско стопанство Царево. Бивш кмет на града, той се прочу с опита си да ликвидира Национален парк Странджа и да узакони построеното в границите на парка вилно селище Златна перла. 7. Николай Попов - заместник-директор на Агенция Митници. Николай Попов е с отнет достъп до секретни документи поради установени нерегламентирани връзки с наркопласьори. 8. проф. Мариана Георгиева - министър на Младежта и спорта. Филолог и професор по синтаксис в Института по български език към БАН. Жена на Лютви Местан. Какви са компетенциите й в областта на спорта не стана ясно. 9. Боян Чуков, близък до Алексей Петров, оглави Съвета по сигурност към Министерския съвет. 10. Иван Великов за областен управител на Варна (обвинен, без присъда). 11. Михаил Михайлов за областен управител на Перник бивш заместник-кмет по строителството, уволнен от кметицата Росица Янакиева заради злоупотреба с държавна помощ след земетресенията през 2012 година. 12. Бейхан Дуран - областен управител на Смолян осъден за нападение с нож. 13. Хасан Адемов Министър на социалната политика. С фалшива диплома за висше образование. 14. Юнал Тасим - заместник-министър на икономиката и енергетиката. Обвинен в корупция. 15. Георги Димитров - постоянен секретар на МВР бивш служител на ДС във Второ главно управление с псевдоним АНТОН, а впоследствие и в Първо главно управление с псевдоним БОИЛ. 16. Бюрхан Абазов - отново заместник-министър на земеделието. През 2004 г., когато заема същата длъжност, той продава на физически и юридически лица общо 974 декара в парк Странджа на цена между 100-150 лв. на декар. 17. Ева Жечева - председател на Държавната агенция за закрила на детето. Тя заемаше поста до 2002 г., когато бе принудена да подаде оставка заради финансови далавери. Дъщеря на Нора Ананиева. 18. д-р Маргарита Джурелова - отново на директорския пост в ДМСГД Св.Иван Рилски на. Тя е наказвана няколко пъти за груби нарушения и престъпления срещу децата, случили се, докато е управлявала дома. В момента тя е на 68 г пенсионерка 19. Назначението за заместник-началник на ДАНС на г-жа Стефанова, която като прокурор трябваше да разследва измами с евросредства и случая с бюлетините от последните избори резултат нулев. 20. Новият шеф на Агенция Пътна инфраструктура Стефан Чайков, който все още участва в борд на директорите и/или като управител, и/или като съдружник, и/или чрез холдинга (7 фирми за строеж и поддръжка на пътища справка ТР) във фирми с предмет на дейност поддръжка на пътища, което пък е в противоречие със закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. 21. Георги Христозов - член на Управителния съвет на Българския енергиен холдинг осъждан и с отнет достъп до класифицирана информация. 22. Мукадес Налбант за заместник-министър на просветата. Тя обяви преди време Левски за закононарушител на Османската империя. 23. Даниела Бобева за вицепремиер в кабинета Орешарски. Г-жа Бобева е била свързана с Васил Божков-Черепа като член на Съвета на Директорите на фирмата му Мотстрой АД. 24. Бранимир Ботев - шеф на Агенцията по туризъм. Местният карловски феодал е в конфликт на интереси и е замесен в различни далавери в завода си в с. Баня, където управлява царския имот. 25. Светослав Лазаров е главен секретар на МВР. Той е зет на бившия заместник на Румен Петков Камен Пенков, който притежава охранителна фирма и така се стига до пряк конфликт на интереси. 26. Чавдар Георгиев е назначен за заместник-министър в Министерството на околната среда и водите. Заради устройствения план на Царево, подкрепен от него, срещу България в момента се води наказателна процедура. 27. Иван Айолов става заместник-министър на енергетиката. Той е шеф на енергийна фирма с главен акционер холдинг под шапката на Богомил Манчев, главен застъпник за проекта Белене. 28. Румяна Тодорова, сестра на евродепутата Илияна Йотова, е поставена начело на НЗОК (Национална здравно-осигурителна каса). 29. Новият шеф на ДАНС Владимир Писанчев е замесен в делото Галерия и напуска агенцията. Сега се връща на бял кон. 30. Ръководството на Информационно обслужване, което брои бюлетините на изборите, е изцяло сменено. Сред назначените е бившият шеф на кабинета на Румен Петков. и т н.

"Експертите" на пуделчето Орешко са следните: - проста акушерка стана здарвен министър -матроса ЦвъЙо с морско училище стана министър на МВР -мутрата и олигарха Дебелян Пеевски с купената си диплома за малко да стане шеф на ДАНС -СИК-аджии и ВИС-аджии станаха зам, министри Големи "експерти", големи торни бръмбари изкара Марионетски

Като му гледам ''експертите'' на Лайнишарски ми става мъчно за калинките......

Тази партия БСП трябва да изчезне от политическата сцена след толкова грешки, експерименти и продължаващо безчестие и корумпирани и лъжливи действия. Само мърши и тъпи комунистически кратуни гласуват за тези. Ей свине от БСП вие бяхте против НАТО.....Няма думи за вас ...

СМЯХ В ЗАЛАТА, ЕКСПЕРТИ ПО КАКВО И ЗА КАКВО, ААААА, ХА, ХАААААААА

Е това е експерт,който няма мнение за Белене дали е икономически изгоден проект!!!!! Както сам си призна Орешарски.

Това не е министър-председател,а марионетка.какво беше това мънкане,през цялото време и говорене със заучени,сухи фрази,които нямат нищо общо с истината.гледа като зомбиран.пази Боже от такива професиналисти

...Олигарски: България сега има най-експертния кабинет... Със сигурност има най-мафиотския - на ръководни длъжности Сикаджии... Висаджии... Ченгета работили срещу Европа... все "надеждни" кадри които работят и сега срещу Европа, а и предполагам "изнасят" "специалисти" по проституция, наркобизнес и всякаква подобна паплач.

аууу,аз пак не сам забелязал...ебати неграмотника сам,а???

tova e nai ekspertnia kabinet s nai nestandartnite reshenia.

Най- опикания кабинет- никой не го иска,защото смърди, а той си мисли ,че хората ще свикнат и ще се примерят.

Г-н Орешарски почерпен ли е, какво ли? На тази снимка изглежда леко запотен, то бива лъжи ама чак пот му е избило на лицето за да каже такава лъжа...

извинете-къде го видяхте-това експертно правителство

Ко? Не? ОСТАВКА!

Пламене, Пламенееееее, сам си го казваш! Дано не си толкова глепам, че и да си го вярваш. Съмнявам се, че не си. Ако не беше, нямаше да се хванеш на въдицата за мин.председател.

"глепам" да се чете глупав.

олееееее експерти???? та за спорта е сложена една другарка по българска граматика...- голям експерт е вярно...Оставка бееее

България най-после отново има работещо правителство, а не летящ отбор селтаци за снимки. Злобльовци комплексирани, гледайте да не се пукнете от яд. Само няколко месеца след като се отървахме от недоразумението Борисов и шайката му ГЕРБ, и страната вече видимо тръгва в тон с Европа. След година-две Борисов и кризата ще са само лош, но отминал кошмар.

Смехурко!))))

Ей, партизанин, Селтаците (милиционерите), в едно с Борисов, са кадри на БКП, така че си ги вземете като си отивате, то разлика няма. Моралът ви е дотолкова, че ще изгорите всичко, за да властвате над пепелище, нали така? Оставете България на нормалните хора и си отивайте в землянките.

Този човек не е нормален лъже и сам си вярва власта го е зАслепила но няма да е задълго!

1 правителство на БСП с премиер Андрей Карлович При първия опит за управление на страната столетницата опита да убие гражданите на България, защото ги имаше за поданици. Изведнъж започнаха големите опашки, в магазините изчезнаха стоките от първа необходимост, спря токът, България мръзнеше 2 часа и 2 се грееше. Западните журналисти оприличиха състоянието на държавата на дискотека. Хлябът се купуваше с купони, а млякото се раздаваше в 4 часа сутринта. 2 правителство на БСП с премиер Жан Виденов За втория червен премиер на БСП Жан Виденов може да се каже със сигурност, че той разори България. Този политически лаик превърна страната ни в гробище, а народа в духове по време на управлението си от 1995 до 1997 г. Народът бе гладен и затова пак излезе на площада. През 1996 цената на един български лев спрямо един щатски долар скача до 500 лв. За по-малко от два месеца цената на един щатски долар от 500 достигна до 3000 лв., фалират 15 банки, като много българи остават без спестяванията си, трупани в продължение на години. 1 л бензин е 1000 лв., хлябът е 340 лв.! Заплатата от 14 500 лв., т.е. цял месец сe работи за 14 л. бензин. Цената на салама - 8500 лв., захар - 1700 лв., олио - 950 лв., Средната заплата пада до 5 $. 3 правителство на БСП с премиер Сергей Дмитриевич 2005-2009 Ендемична корупция, конфликти на интереси, политически чадъри над мафията, липса на политическа воля за контрол над източването на европари... С такива характеристики ЕК определя България след приемането й 2007 в Общността. Сега сме свидетели на 4 правителство на БСП, което е най-безочливото и безпринзипното от всички останали БСП-правителства взети заедно, като по катастрофалност няма да им отстъпва по нищо!

Ей така,между дрегото, може да се каже, че от жанвиденовия батак ни извади мразения и оплюван Иван Костов! И то по най-правилния и най-бързия начин. Ама къде го акъла у българина , че да си спомни това?