Орешарски: Имам усещане, че ще е по-изгодно да построим ”Белене”

Новият премиер Пламен Орешарски обяви, че се очаква неизпълнение на приходите в бюджета с около 1 млрд. лева. Според него вероятно ще се окаже, че е по-изгодно да се построи АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Имам усещане, че ще е по-изгодно да построим ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не просто изгодно, а много по-изгодно е да я построим. Против са собствениците на скъпите централи - слънчеви, вятърни, американските маришки тецове. В пъти е по-евтина енергията на атомните централи. И ако се построи ще лъсне техният "свободен пазар" - задължително (!) изкупуване на измислени цени, гарантирани печалби, които се плащат от нещастното население. Не само трябва да се построи "Белене", но също веднага да се пуснат 3-ти и 4-ти блок на Козлодуй.

Имаше референдум за Белене и народът ясно каза НЕ. Оня с усещането ако иска да строи, но с лични пари. В противен случай да върне парите за референдума на данъкоплатците.

70% от гласувалите казаха "ДА". Това ли е не?

имам усещането, че ако не се справите с проблемите на хората, а сте се отдали само на риторика, ще последвате "успеха" на предишния министър председател и то в много скоро време!!!

Лешников и ние имаме усещането че си червен боклук.....

Орешарски! Мисли как и какви работни места ще откриеш /може да започнеш с 25 000/, защото този път ние ще ви развалим седянката. И прати по един контрольор на директорите на училища, че делегираните бюджети изтекоха чрез обществените поръчки. С тези пари, дето ги източиха,уж за ремонти, можеха по още едно училище да построят. Да не говорим, че учителските заплати се увеличиха с по 30-40 лева, а не с 80%, както излъга синдикалният лидер.

много поразии ще нанесе правителството на червените кхмери на България

Да,г-н Орешарски,съгласен съм с Вас,нали точно по тази причина състава на "ПАРЛАМЕНТА" бе НАТЪКМЕН по този начин. Да бъде постигната ЦЕЛТА:СТАРТ на "Белене"!?

Абе г-н Главен експерт на Републиката. Много моля за Ваше добро по-малко да ги ръсите безценните приказки. Народът е казал. Два пъти мери - един режи. Впросът ми е за седенките, с които мислих,че ще ви запомнят, но вие като експерт нямате спирка - сега с усещането. Не искам да съм саркастичен. Но не може да работите с усещания. То има усещания, да ни ви казвам къде, но не и в политиката.

А нямаш ли усещането , че вече ще си ходиш , олигофрен !!!

ЧЕРВЕН ХМЕР.Ебалник си??

В това безпринципно правителство е заложен сифон за източване на огромен обществен ресурс - български и европейски. Никому ненужното министерство на инвестиционното проектиране е сценарий, разработен от ДПС, за да насочи към своите обръчи от фирми всички европроекти, вкл. и водните цикли, които сега са под шапката на МОСВ. Става въпрос за най-значителните средства от еврофондовете. Това министерство е било наложено ултимативно на Станишев от ДПС, като залогът е подкрепата на партията за правителството "Орешарски".

Може корабът да потъва - важно е построим Беееееееее-лене

МОЕТО УСЕЩАНЕ Е ЧЕ СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ СЪЖАЛЯВАМЕ ЗА БОЙКО

Не се притеснявай ще имаш възможност да се срещаш с Бойко когато му носиш цигари.

не усещаш ли,че вадиш държавата от ЕС сядайки на макия стол - някой от народа да ти го е предоставял тоя стол? - няма такъв!

и е време да бъде обесен румен овчаро на остров белене да спрат да крадат другите политици. станишев да му държи ръката за смелост

моето усещане е че теб те работят руснаците, а ти искаш да работиш българския нород

ivo10

Къде се появява това усещане: в стомаха, правото черво или хранопровода?

Правото черво. Чувството е породено от руски неидентифициран субект на същото място.

АЛО ОРЕШАРСКИ-ЩЕ СИ ИДЕШ С БЕЛЕНЕТО! НЕ СЪМ АХМАК ДА ПЛАЩАМ от 20 млрд ! ЩЕ ТИ ОКАПЕ БЯЛОТО ПЕРЧЕМЧЕ! ПОСМАЛИ МАНГО!

Моето усещане е,че ще си помечтаете не повече от 6-7 месеца и после ще се събудите и...о,ужас ние сме вън от парламента ...

А аз имамам усещането че тоя другар е пътник

Много дълго му се задържа това усещане отзад...заедно с топлия дъх на СерГей.

После ще имаш усещането,че някой друг ти е срал в гащите..Така ще се оправдаваш !!

3dfx

Странна работа... Аз пък хвърлих боб преди малко - излиза ми, че няма да е изгодно да строим Белене. Ако може някой да погледне на кафе, за да сравним резултатите :D

моето усещане е че ще напълните гащите

Докато няма осъдени за сагата Белене в БГ, няма да призная, че в БГ съществува съдебна система - досега 1,5 милиарда евро са похарчени за Белене? Може ли някой да обясни тези разходи????

Да. половината платиха на Цацата да осере изборите !

С платено дрис.. .опа драскане не става, душа да ви е яка че с тия подаяния и за ке*фа няма да ти стигнат от нова година

Цацаров, ще има ли съд за сключилите договора за АЕЦ Беляне? По него сега има иск за неустойка за 2.5 милиарда А е очевадно че АЕЦ Беляне не може да се построи, защото няма финансиране и е абсолютно излишен проект Ще има ли съд?

Намерил си да питаш тая червена подлога. Още малко и ще попиташ Бареков Дудука или Мая Свалипола.

Предлагам гласувалите с "да " на референдума да съберат пари и да го построят.

УСЕЩАНИЯТА СИ , СИ ГИ ДРЪЖ ПО-ДЪЛБОКО ВЪРЗАНИ В ГАЩИТЕ, ТВОЯ ОЛИГАРХО-УСЛУЖЛИВОСТ. ПУСНЕШ ЛИ ГИ ДА СИ ВЕЯТ БАЙРАКА ИЗ ДЪРЖАВАТА, И ТЕБЕ ЩЕ ОТВЕЯТ ОТ ВЛАСТТА!

А аз имам усещане, че Орешарски го лъжат усещанията...

Колко са тъпи немците само... защо си нямат един сергей и един пацо? В Германия седем центали бяха затворени в момента на аварията при Фукушима и от тогава се позлват само за склад на горивото. На останалите централи бяха съкратени сроковете на експлоатация. Токът от 2013 е с около 10 процента по-скъп заради добавките за вятърни турбини и трасета, а който желае може да ползва и още по-скъп ток, с което допълнително да спомага изграждането на новите източници и мрежи.

Еклектично събран кабинет - единственото, което ги свързвае храната, както казва Калина Андролова!

Моля всички, които все още милеят за България да дойдат на протеста на 2.06.2013 в 12часа пред Народното събрание. Да кажем веднъж за винаги НЕ на Белене, НЕ на пушенето в затворени помещения, НЕ на плоския данък, който прави бедния по-беден,а богатия по - богат.Нека им покажем какво можем когато сме единни.

Нали сте против ДСБ?

Нерде Ямбол, нерде Стамбул? Казано на втори официален език / който найскоро време ще се въведе/

А аз смятам, че орешарски е приютил представители на куневица, от България на гражданите (справка т.нар. зинаида, министъра на културата, секретарката на кабинета му и тем подобни).....народът не допусна кунева до БГ Парламента, а Орешарски, видите ли, през задната врата ги вкарва във властта

Не се бъркай драга роси. Или може би искаш да откровяваш вниманието ни. Никой член на орешака не е случаен или дошъл без санкция на аймет доганес и товариш станишевич. А орешака да не се изказва за усещания, защото започвам да имам и аз усещания че на 9-ти септември може да завърши историята на БКП така както е завзела власта - с тънка червена линия

Аз пък имам усещане, че е по-изгодно да не окрякат и до до 9-ти!

Четейки коментарите, които има по темата, стигам до извода, че те обслужват интереса на Орешарски. И ще поясня защо. Набляга се на количество некачествени, но повтарящи едно и също, като под диктовка, постове. Създаването на ВИДИМОСТ за трудно лансиране на проекта в България ще даде на Орешарски шанс да иска от руската страна някаква отплата. Та така, интонацията на това обсъждане обслужва най-добре първо Орешарски. И надеждата е да обслуват и интересите на България при уговарянето на условията за строителството с руската страна. Защото е ясно, че ще се строи.

Изплащането на 20 милиарда за около 20 години прави за всяко семейство по 1000 лева на година Или по 100 лева към месечните разходи на ВСЯКО СЕМЕЙСТВО Каква ще е цената на този ток за да вземат тези пари? Можете ли да смятате изобщо? При сигурната липса на износ на ток, всичко това ще го плащаме ние и децата ни!!!!!!!!!!!!!! И това е без лихвите. С тях сумата ще се удвои, а съответно цената на тока ще е по четири Сметката е елементарна, научете се сами да мислите!

На комундетата мисленето определено не им е силната страна.

и кво смяташ? 20 делено на 5 ? Това да не е пернишка печка, дето няма да върне и един лев. Че и сигурна липса на износ. И всичко това към мислещите хора. От някакъв немислещ .....

Кое е пет бе лумпен? Пет милиона семейства ли има в България. 20 милиарда делно на 1 милион плащащи сметки семейства = 20 000 лева 20 000 на 20 години = 1000 лева на година 1000 + лихви = 1600 лева Или по 1340 лева на месец в следващите 20 години ДОПЪЛНИТЕЛНО КЪМ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК И това е БЕЗ ПЕЧАЛБАТА на фирмите на Р Овч и Росатом АЕЦ Белене е заробване на българите за следващите 20 години и това се вижда с просто око

Орешарски: Имам усещане, че ще е по-изгодно да построим БеленеА аз имам усещането, гледайки министрите ти и откровенните гербаджийски подлоги, които си приютил, че няма да изкараш годината!!!

Ебати и тъпите коментари от злобни и завистливи душици! Може би наистина си заслужавате боко и цвоко! Едва ли е имало по-умен и компетентен човек на чело на държавата. Наистина има такива които са му увиснали на врата, но може би ще се утърси от тях. Надявам се че ако си върши работата съвестно, тези от нас с поне малко акъл в главите ще го подкрепят!

"Едно е да искаш, друго да можеш и трето и четвърто - да го направиш" Орешарски е спрял развитието си в Политикономията на социализма и е по-вреден за България от много други. Не ни трябват съдружници на олигарси и семейни правителства.

Не че не си прав, но всички до тук бяха точно такива. Някой трябва да направи разликата, може би не този, но със сигурност не и боко. Може би ще се отърси от мракобесниците, нещо което предните не можаха а и не искаха .. Надеждата крепи човека.

направо се губите в морето от недоволни. С мнооооооого пари си купихте вота май.

Аз пък усещам, че назрява бунт и този път политиците няма да се отърват...

Виж орешарски, когато си дошъл на власт с измами и подмяна на вот, ще имаш много по-силни усещания оттук нататък........

Виж моме, ако беше дошъл твоя кумир боко всичко щеше да е честно?

Предстои извеждане на мощности от ТЕЦ които не могат да достгнат пазарна ефективност. Предстои удължаване срока на експлоатация на АЕЦ-Козлодуй. Новата мощност от АЕЦ-Белене ще трябва 2020 - 2021година. Следователно строителството може да се поднови 2017 година. Преди това разходите само ще ни дърпат надолу в това кризисно време.

Тия идиоти ще управляват държавата по усет.Ебати демагогията.

Виж орешарски, а нямаш ли усещане, че скоро ще бъдеш издухан от поста - не можеш да подменяш вота на българите, на референдума 2/3 от българите гласуваха НЕ за Белене.........

Ами ти къде видя 2/3,като пред урните се явиха малко над 20% от можещите да гласуват?33103

за Марс.

Гледай да не усетеш, че нещо ти се набутва в десятката!

А честит ви преебвач! Да са живи и здрави тези, които ни го натресоха, че да се радват дълго на бедността си.

а не усешташ ли че не си за там

А аз имам усещане, че ще гризнеш дръвчето много здраво ако се захванете да строите Белене, псевдоикономист глупав.

Честит Първи юни - ден на детето. Как ли ще плащат нашите деца за глупостите които днес се правят в България?

Ние вече плащаме за глупостите правени от нащите родители.

Да на Белене ! Защото има своите големи предимства. Спрете дискусиите и започвайте строежа.Защо Турция иска да започва строителство на 2 АЕЦ. Да не би да са глупави като нас. Твърдо да на Белене !

Ти ли ще го финансираш проекта или само акъл даваш!

Защо ле Германия се отказва от атомната енергетика - може би са по прости от турците?

Само на думи от време на време се стига до разправии, но до реално спиране още никога не се е стигало. Единствената държава която беше се отказала за малко от ЯЕЦ беше Япония, но и тя не издържа повече от година.

Още един довод да не се строи. Турция прави два АЕЦ-а. И ще ги направи за разлика от нас. А ние дори и да построим Белене на Турция ли ще продаваме ток? На каква цена?